GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Camere de închiriat Doina Ecotur(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Hostel Doina Ecotur Moroeni - DB - o alegere bună
In cautarea unei pensiuni pentru a sarbatori ziua sotului, am gasit vila Hostel Doina Ecotur. Am vazut ca are pe langa o curte superba si biliard si tenis de masa. Proprietarul este un om deosebit, politicos si prietenos. Am tinut sa mentionez asta pentru ca am avut neplaceri in trecut cu alti proprietari, ca si atitudine. De data aceasta, chiar ne-a facut placere sa il invitam sa stam de vorba la un pahar de bere, ori la cafea si ne-am lungit la vorba chiar si mai mult de o ora :).
Camerele sunt curate, bucataria si baile la fel. Chiar daca sunt mobilate simplu, oricum la cat de superba este zona si curtea, asta nu conteaza fiindca noi am stat doar afara. O spun pentru cei care carcotesc daca nu au conditii de lux. Paturile au saltele numai bune de lenevit dupa drumetii, fiindca nu sunt din acelea moi si uzate prin care sa simti toate arcurile.
Pensiunea este situata fix langa un rau, care se aude minunat cand stai la foisor, sau cu patura pe iarba. In curte este o minunata padurice de pini care ofera un real tablou daca vrei lenevesti pe patura cu burta in sus. Nu mai sunt alte pensiuni in jur, ca atare este o liniste perfecta, auzindu-se doar pasarile si raul mai sus mentionat.
Ne-am jucat badminton pe strada, fiindca pe parcursul unor ore bune, nu stiu daca au trecut 3-4 masini pe acolo. In curte se poate sta ori la foisorul cu masa rotativa (ceva nou, pe cat de util pe atat de amuzant pentru cei care nu au mai folosit asa ceva), langa care se afla cele doua gratare, ori la masa de sus de langa vila unde sunt camerele. Pentru noi a fost numai bine, fiindca asa nu ne-am intersectat deloc cu ceilalti turisti, fiecare grup avand unde sa stea separat de celalalt.
Caldura a fost, apa calda a fost, curat a fost. Zona este minunata, pana la intrarea in parcul Bucegi se fac cam 15 minute cu masina si se poate vizita lacul Scropoasa, ori Bolboci si mai multe pesteri, in functie de ce alegeti. Atentie insa, drumul pentru autoturisme este practicabil pana intr-un punct, fiind necesara parcurgerea unei distante destul de maricele pe jos pana la respectivele obiective si mentionez asta in sensul ca trebuie sa plecati de dimineata pentru a avea timp de asa ceva. Insa merita cu varf si indesat. Noi fiindca am ajuns tarziu, nu am mai putut merge pana unde ne propusesem.
Se mai poate merge in plimbare, pentru cei carora le place sa se plimbe efectiv, catre satul Muscel, pe drum pietruit, unde la fel, peisajele sunt superbe, ulita (fiindca sosea nu este), fiind marginita de garduri din barne de lemn, in jos fiind padurea si un alt drum pe care nu am mai apucat sa mergem sa vedem unde duce. Nu este drum pentru masini cu garda joasa, mai bine mergeti pana intr-un punct cu masina si de acolo la picior.
Revenind la pensiune, am uitat sa mentionez ca sunt si doi catei, unul mai mare corcitura de ciobanesc si unul mai mic, maidanez, pe care proprietarul l-a adoptat, deci nu e indicat daca aveti caine sa mergeti cu el. Cu oamenii nu au treaba, in afara de faptul ca evident la gratar sunt si ei in permanenta prezenti desi au castroanele cu boabe in curte. Nu faceti gesturi precum au facut ceilalti turisti, sa ii goneasca cu batul fiindca sunt si ei pofticiosi :).
In rest... va rog daca mergeti acolo, urcati pe munte si vedeti gunoaie, strangeti din ele cat puteti, noi asa am procedat cat am facut pauze, fiindca desi nu credeam ca o sa vad asa ceva la acea inaltime pe munte... surpriza...
Pensiunea nu este pentru cei petrecareti, desi se poate asculta muzica fara probleme, dar mai mult pentru cei care iubesc natura si vor sa se bucure de sunetele ei si sa profite de faptul ca este o locatie departe de alti turisti si agitatie. Sper sa nu se mai construiasca nimic in zona fiindca e perfect asa cum este acum.
Trimis de Aiolina in 16.04.18 11:01:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOROENI.
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aiolina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.21281000 N, 25.44726800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Aiolina: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Vila Hostel Doina Ecotur, MOROENI [DB]" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Aiolina:
”Camerele sunt curate, bucataria si baile la fel. Chiar daca sunt mobilate simplu, ... O spun pentru cei care carcotesc daca nu au conditii de lux.
Hai să fim serioşi.
Una este să doreşti condiţii de lux, puţin probabil în cazul unei pensiuni de genul acesta, şi cu totul altceva este să doreşti condiţii decente. Ori o pensiune care-ţi oferă camere FĂRĂ baie proprie nu prea întruneşte condiţiile de minime de confort, în opinia mea.
Este cel puţin jenant şi penibil să oferi doar două băi comune la toată pensiunea şi ar fi fost util să fi amintit şi acest aspect important pentru mulţi înainte de a recomanda cu zece pe linie minunata pensiune
@nicole33:
Hostel Doina Moroeni nu este pensiune ci Hostel!
Probabil Dv. nu ati frecventat niciodata un Hostel, dat fiind pretentiilor Dv. rafinate.
Va sfatuiesc sa intrati pe google si sa incercati "dotari hostel" in orice localitate din lume!
La preturile practicate, nu ve-ti intalni nicaieri in lume unul care sa ofere atat de multe facilitati si servicii, chiar daca baile sunt comune - asa cum toate hostelurile practica.
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
chiar ti se pare foarte ieftin 90 lei/ noapte/ 2 persoane fara masa? mie nu
@StefanescuB:
WOW!
Ce onoare! Sa-mi răspundă tocmai proprietarul locației chiar nu ma așteptam .
”Hostel Doina Moroeni nu este pensiune ci Hostel!
O fi hostel, nu contest, dar pe clădire nu scrie decât “villa”, chiar cu doi de L .
Sunt convinsă ca diferențele dintre o vila/pensiune și un hostel sunt foarte mari, de aceea este bine ca oamenii sa fie informați corect de la început.
INTR-adevăr hostelurile nu sunt genul meu de cazare, dar in secolul in care trăim, dorința de a avea o camera cu baie proprie nu constituie o pretenții exagerata, nefiind nicidecum vorba de gusturi rafinate, ci doar de o minima decenta.
@nicole33: Cea pe care vedeti scris "Villa Doina Ecotour" este chiar o vila f. eleganta. Din pacate, pentru moment nu este de inchiriat. O sa intre in circuit mai tarziu.
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
Subscriu opiniei lui @nicole33:
”Este cel puţin jenant şi penibil să oferi doar două băi comune la toată pensiunea
Fraza de mai sus trebuie scrisă cu font de 100 boldit și afișată undeva s-o vadă toți proprietarii de pensiuni din România.
Culmea e că pensiunea pare nouă și frumoasă. Eu nu înțeleg: dacă îți faci așa o pensiune frumoasă de ce oare nu faci și băi? Sau dacă faci băi comune, pe pricipiul hostel, de ce nu le faci cu mai multe cabine de duș, mai multe chiuvete și mai multe cabine de WC? Că în străinătate eu așa am văzut. Ca să nu vezi dimineața 6,7 oameni bătând tropățica mărunțel de partea opusă a ușii de la baie . Ce faci dacă prinzi pe unul care stă dimineața o oră în baie, că așa e tabietul omului? Te duci în natura înconjurătoare?
Din păcate pe mulți turiști se pare că nu-i deranjează aspectul... și nu consideră o baie proprie un must.
@nrs: Daca ati fi proprietar si ati face un calcul dupa ce scadeti gaze, electricite, apa, spalat rufe, curatenie, nu numai in dormitoare, bucatarie, living, sala ping-pong, biliard, foisor, gratar, terase, etc.
Dupa aceea scadeti taxele - 10%ANAF+25%CAS+10%CASS o sa vedeti ca nu v-ati incumeta sa incepeti o asemenea afacere, decat daca o faceti din pasiune si placere.
Oricum este cea mai ieftina din zona Bucegi - mai ales pe persoana singura cazata.
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
@RoxanaGRS: Exista inca 6 grupuri sanitare si bai in cea de a doua cladire unde se petrece tot timpul in afara somnului.
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
Am stat și în hotel cu baia pe hol (dar exista un lavabou în cameră, cât să te speli pe față), cât și în hoStel cu baie în cameră. Deci se poate și așa, și așa.
Oricum, în mod normal pentru băile comune, numărul „cabinelor” acestora ar cam trebui să fie adaptat numărului maxim de turiști posibil a fi cazați, altfel vor apărea grave probleme în ceea ce privește igiena.
Cât despre taxe... nu cumva au fost trecute (mai puțin impozitul luat de ANAF) către angajați? parcă așa se laudă Olguța...
@webmaster45: Este ok locatia. Mersi .
@nicole33: Dna, eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, fiecare vede cum vrea problema cu confortul. Noi nu mergem la o pensiune, hostel sau cum vreti sa ii spuneti ca sa ne lafaim 8-9 ore pe zi in camere. Nu m-a nascut mama in palat cu 10 bai, asa ca pentru o zona minunata, o atmosfera super si oameni de calitate, pot trece partea cu o baie la 3 camere la categoria insignifiant. Chiar nu sunt genul ala de turist pentru care sa conteze asta.
Notele sunt date de mine, sunt o impresie personala si da in continuare le sustin. Mergeti dvs unde doriti si lasati saracii ca noi care accepta conditii "vitrege" sa mearga in locuri de genul asta. Noi am fost 6 persoane si nu am avut nici o problema cu igiena, jos fiind cazate tot 6 persoane. S-a facut dus fara probleme, dimineata nu au fost probleme, dar na... cum ziceam, mie una imi convine sa ramana o zona mai putin frecventata de acest tip de turisti.
@StefanescuB: Bună ziua, am și eu o întrebare, e ceva ce nu înțeleg
Aveți două proprietăți de închiriat? Una e Vila Ecotur și altul e Hostelul? Sunt clădiri separate, una dată in folosință și alta, cea elegantă precum spuneti, nu?
M-ar interesa cea de care spuneați mai devreme intr-un ecou, cea care nu e încă in circuit.
Poate mă puteți lămuri, vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
O zi bună!
@krisstinna: Buna ziua,
Vila mare pe care o folosesc acum numai pentru Biliard, ping-pong, sauna, sala dans, sala mare de mese, nu o pot inchiria pentru dormit, cu toate ca am 6 camere cu paturi duble, pana nu rezolv problemele legate de legalitatea inchirieri a mai mult de 5 camere, conform codului fiscal.
Eu nu am firma, pensiune acreditata sau alta forma juridica, ci functionez cf. legii 227/2015, art. 83. pct 4, pe persoana fizica neautorizata, prin care por inchiria pana la 5 camere in scop turistic.
O zi buna!
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
@StefanescuB: Aaa, deci sunt două clădiri. Am înțeles.
O prietena din Eforie are 8 camere intr-o vilă, închiriază doar 5, restul e pentru familia ei numeroasă Da, are probleme in acest sens, e tot pe pfa, nu e crezută de “stat” cu toate că ei sunt 10 la număr și nu au altă locuință niciunul in altă parte. Amenzile sunt usturătoare, cunosc situația.
Dacă doamna care a fost la Dvs ar fi pus poze concludente, eu nu v-aș fi deranjat cu aceste întrebări.
Vă mulțumesc, vă doresc succes!
@krisstinna:
Si eu va multumesc mult pentru intelegere!
O zi buna!
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
@StefanescuB:
de fapt pretul este mic privind prin jur! asta e cu totul altceva, la o simpla cautare am gasit la mine in oras (in zona centrala) cu 65 lei camera si are baie privata, taxele cred eu ca sunt aceleasi deci se poate si mult mai jos
iar o baie la 6 oameni.... nu mai pot spune nimic despre asta.
@nrs: Cred ca nu intelegeti inca faptul ca anumiti oameni prefera zonele izolate, nu centrale. Si culmea, ce sa vedeti, pensiunile cu astfel de locatii sunt mereu ocupate desi sunt mai izolate si au preturi mai mari ca alea din orase. Acum 3 ani am fost la o pensiune in Tatarani tot Db, camera este 100 de lei in extrasezon, de 2 ani incerc sa mai prind camere la ei si nu reusesc. Acum doi ani am mers la alta pensiune in acelasi judet, doar ca pe langa voinesti. Conditii incomparabile cu cele de la hostel doina, deoarece camerele nu erau ingrijite, masa de pinpong era afara, palete nu erau, baie la 5 camere... am trecut peste pentru peisaj si atmosfera. Am sunat totusi anul trecut, pretul crescuse si era ocupata pana in septembrie, eu sunand in iunie... asa ca desi va vine greu sa credeti, pentru extrem de multi conteaza altceva, nu baia sau ca in centrul orasului e mai ieftin.
@krisstinna: Dna am stat doar un weekend, in care am fost plecati in mare parte, sau am fost ocupati cu alte lucruri, nu cu telefoanele si sa fac poze la fiecare milimetru. Concludent pentru mine in mare parte cand caut ceva e sa vad camera, bucataria, curtea si imprejurimile. Nu am avut treaba cu cea de-a doua cladire in afara de a juca biliard si pingpong, ca atare poza este doar de la acea sala. Daca eram cazati acolo era altceva. Insa asa, partea cu cea de-a doua cladire si in ce regim se inchiriaza sau nu, poate fi explicata cel mai bine de proprietar, fiinda nu este de competenta mea sa fac asta. O zi buna.
@Aiolina:
Asteptati sa vina caldurile cele mari in orase si sa vedeti daca se mai gasesc locuri - mai ales la unitatile de cazare din Bucegi!
La noi deja sunt acupate toate locurile de acum, pentru urmatoarele doua weekend-uri.
Vila cea mare a fost pensiune acreditata, administrata de fiul meu. Aici au avut loc intalniri televizate cu participarea lui Aristide Buhoiu - Dumnezeu S-al ierte!
Au fost cazati aici ambasadori si alte personalitati, cu toate ca si in aceasta vila sunt unele camere cu bai comune.
Probabil ca locul are ceva deosebit de valoros.
NB StefanescuB este (sau a fost) reprezentant al unității
Având în vedere afirmațiile proprietarului / administratorului, e evident că această unitate de cazare NU e nici „hostel” - hostel pe pers fizică neautorizată???! , nici ”Vilă / Villa”. În realitate este ceea ce în legislație / terminologia de specialitate este definit drept ”Camere de închiriat”.
Acesta este SINGURUL termen legal care poate fi folosit.
Folosirea în descrierea unității (ori în orice forme de publicitate ale acesteia) ale unor alte categorii / alți termeni (”hostel” etc), poate fi considerată, foarte ușor, drept publicitate înșelătoare.
-
Denumirea rubricii a fost ajustată în consecință.
@webmaster: mno asta nu conteaza prea mult, cum credeti dvs .
@Aiolina:
”Dna, eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, fiecare vede cum vrea problema cu confortul.
Fiecare vede cum vrea problema confortului, cu condiţia să fie corect informat, ceea ce nu a fost cazul aici.
Omiterea, cel mai probabil cu intenţie, a unui aspect important cum este cel al băilor comune mie îmi ridică semne de întrebare referitor la obiectivitatea întregii postări.
”Noi nu mergem la o pensiune, hostel sau cum vreti sa ii spuneti ca sa ne lafaim 8-9 ore pe zi in camere.
Nici eu nu mă lăfăi în camere, dar încerc să dorm 8-9 ore pe zi , evident în condiţii cât mai bune.
”Notele sunt date de mine, sunt o impresie personala si da in continuare le sustin.
Sunt convinsă că notele sunt personale, poate şi impresiile , dar nu am înţeles de ce ai postat majoritatea fotografiilor "împrumutate" de pe internet.
Pe acest site, utilizatorii respectă Regulamentul şi postează fotografii PROPRII, făcute cu propriile lor telefoane/aparate foto, că doar au fost acolo
”mie una imi convine sa ramana o zona mai putin frecventata de acest tip de turisti.
Din partea mea poţi sta liniştită.
Zona Moroeni nu mă pasionează din multe motive, din care aş aminti doar: drumurile proaste şi aproape impracticabile, denivelările, gropile şi craterele fiind perene, distanţa prea mare faţă principalele obiective de interes, imposibil de parcurs fără maşină decât de cei care se antrenează pentru vreun maraton sau vecinătatea cu un sat mult prea celebru şi pitoresc, dar de evitat .
”Mergeti dvs unde doriti si lasati saracii ca noi care accepta conditii "vitrege" sa mearga in locuri de genul asta.
Povestea cu "săracii" probabil s-a dorit o glumă, cât timp preţul plătit pentru condiţii cel puţin discutabile este oricum unul prea mare.
”pot trece partea cu o baie la 3 camere la categoria insignifiant. Chiar nu sunt genul ala de turist pentru care sa conteze asta.
Foarte bine.
Mâine-poimâine poate voi ajunge să citesc şi de vreo altă "minunăţie" de pensiune, care oferă cazare cu buda în fundul curţii şi voi fi acuzată că am pretenţii exagerate dacă doresc să am măcar apă curentă sau că nu înţeleg comuniunea cu natura, eco, bio şi alte aiureli de genul ăsta.
@StefanescuB:
”Eu nu am firma, pensiune acreditata sau alta forma juridica, ci functionez cf. legii 227/2015, art. 83. pct 4, pe persoana fizica neautorizata, prin care por inchiria pana la 5 camere in scop turistic.
Adevărul începe să iasă încet încet la lumină.
În realitate, Doina Ecotur este doar o locuinţă construită în urmă cu vreo 15 ani pentru uz personal, probabil recent renovată pentru a fi introdusă în circuitul turistic.
Nici vorbă de hoStel sau vilă sau pensiune.
Nici vorbă de vreo acreditare, autorizaţie de funcţionare etc.
Oricum pentru băile comune, nu ar putea primi niciodată mai mult de 2 margarete.
Condiţiile actuale sunt perfecte: exact cinci camere, maximul permis de lege, cu cele mai puţine obligaţii declarative şi fiscale
Depăşirea numărului de cinci camere de închiriat implică o încadrare diferită din punct de vedere fiscal, legislaţia privind impunerea veniturilor din activităţi independente înăsprindu-se an de an, mai multe contribuţii şi taxe de plătit, mai multe obligaţii declarative şi mai stufoase, conducerea unei contabilităţi proprii, mai multă bătaie de cap, în final toate acestea putând duce la o nouă creştere a tarifelor de cazare, care oricum nu erau tocmai mici
=====
Eu înţeleg perfect dorinţa de a promova această zonă ocolită încă de turişti, deşi destul de apropiată de Bucureşti, dar va mai trece multă vreme până când Moroenii ar putea deveni cât de cât o alternativă la mult prea aglomerata Valea Prahovei. Sunt multe de făcut, începând cu drumurile de acces.
=====
Pledoaria exagerat laudativă a userului Aiolina, cu omisiuni importante şi cu poze preluate de pe net, cu greu ar putea convinge potenţialii turişti să vină şi să-şi cheltuiască banii în această casă eco.
”Au fost cazati aici ambasadori si alte personalitati, cu toate ca si in aceasta vila sunt unele camere cu bai comune.
Lacrimile de emoţie deja mă copleşesc
No comment!
@RoxanaGRS:
”Culmea e că pensiunea pare nouă și frumoasă. Eu nu înțeleg: dacă îți faci așa o pensiune frumoasă de ce oare nu faci și băi?
Pensiunea doar PARE nouă. Eu cred că are 10-15 ani vechime şi a fost recent doar renovată şi introdusă în circuitul turistic, gen camere de închiriat.
În plus, la momentul construirii acesteia, a fost gândită ca şi casă de locuit pentru proprietar şi familia acestuia. De aici şi consecinţa: doar DOUĂ băi comune.
Cei care construiesc vile cu scop clar turistic sigur fac fiecare cameră cu baia proprie .
Mă bucur că nu sunt singura care consideră că existenţa unei băi proprii este o necesitate şi nu un moft.
@nicole33: - atat merita analiza ta pe textele mele..chiar nu ai altceva ce face din cate vad, ma bucur ca ti-am dat un motiv sa mai traiesti inca o zi. Promit ca daca mai merg in alte zona si o sa imi placa ceva la fel de mult, o sa te caut ca sa ma contrazici si acolo.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)