EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Soarelui [Valea Râușorului](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Reconectare cu colegii si natura la Cabana Soarelui Rucar
Fiind din Pitesti, drumul urmat a trecut prin Câmpulung, apoi a urmat Monumentul de la Mateias si drumul în curbe pâna jos la Rucar. Dupa pod faci la stânga, reper este un monument dedicat soldatilor din primul razboi mondial, si urmam drumul tot înainte vreo 6 km din care 3 km este drum forestier. Se ajunge la un fel de bifurcatie, înainte drumul se înfunda într-o fosta colonie muncitoreasca abandonata cu cladirile în paragina si drumul continua la dreapta, reper este hidrocentrala Rucar. De aici este drum forestier reparat pâna la cabana pe valea râului Râusor, viteza masinii fiind aprox 40 km/h am avut timp sa admir peisajul, casele, pensiunile, cabanele fiecare cu o arhitectura proprie si diferita de a vecinului. Asa am reperat Cabana Soarelui deoarece sigla lipseste si la poarta si de pe cabana. Numele cabanei vine de la numele proprietarului, asa au procedat toti, si-au numit pensiunea dupa prenumele fiecaruia.
Cabana se afla pe Valea râului Râusor sub masivul Papusa, drumul forestier se numeste Mara…, deci str Mara nr 19, nici numarul nu este pus la poarta… noroc cu waze. De ce aici? o întâlnire cu fostii colegi de munca! Am petrecut 2 zile aici, vineri si sâmbata.
Cabana ofera 5 camere duble, 2 camere triple, 2 suite, living spatios unde se poate mânca, în spate se gaseste foisorul cu gratar, terasa cu masa de billiard, masa de ping pong, prin curte pe spatiul verde este un spatiu de joaca pentru copii, un leagan, alaturi un teren de sport, o miniterasa cu vedere spre terenul de sport, în spate un ciubar pe post de piscine acum este acoperit pregatit de iernare. La etaj o camera dubla cu vedere spre fata cabanei si camera cu 4 locuri (un pat dublu si doua paturi suprapuse-pentru o familie cu doi copii) au grupul sanitar la comun pe hol. Initial cabana avea grupul sanitar la comun, cu timpul proprietarul a reusit sa cumpere o parte din terenul adiacent si asa a putut construi grupurile sanitare separate pentru camerele de pe partea dreapta a cabanei (cele dinspre terenul de sport).
Cabana se închiriaza la cheie pentru grupuri de prieteni sau colegi! , noi am platit 2000 lei doar cazarea. Aici sunt organizate si tabere pentru copii. Am solicitat MD, prânz si cina festiva plus un foc de tabara cu vin fiert, cazare o noapte si dupa calcule savante am platit 330 lei de fiecare (am fost 16) din care o mica parte s-a oprit pentru a cumpara apa, sucuri diverse carbo si noncarbo. Pe site este trecut ca MD costa 30 lei si prânz/cina 60 lei.
Am sosit dimineata in jur de ora 10 si mi-am ales ce camera am vrut, camera 6 cu baie.
Camera e îmbracata cu lambriuri ce imita lemnul, parchet laminat, un pat matrimonial, dulap, masa, noptiere, tot mobilierul este facut din lemn natur, finisat si lacuit de mesteri tâmplari inclusiv usa si ferestrele camerei. Camera este completata cu un TV cu cablu, veioze, o canapea mica de culoare verde ca si draperiile, lenjerie si prosoape curate si la mijloc de viata, pe jos o blanita alba artificiala de ti-era mila sa calci încaltat. La o cercetare ulterioara toate camerele sunt îmbracate în lambriuri si au mobile din lemn natur lacuit, decorate în stil rustic. O oglinda si un cuier tot din lemn natur completeaza mobilierul camerei.
Baia este moderna, gresie, faianta, apa curenta, toaleta, dus, consumabile gel si hârtie.
Am început cu prânzul: ciorba de vacuta si sarmale cu mamaliguta. Sarmalele au fost asa de bune ca prietenul meu a mai cerut o portie si a primit-o! Am completat prânzul cu prajituri de la Iepurasul din Câmpulung aduse de doi colegi ce au sarbatorit Sf. Mihai si Gavril/Gabriel. Bune prajiturile da’parca nu mai sunt asa de bune ca-n trecut!
Cina festiva: mix grill cu cartofi si salata de varza, tort si sampanie. Dupa felul principal am iesit afara la focul de tabara acompaniat cu vin fiert dar vinul nu a avut farmec fara zapada. Am avut si musafiri de la pensiunea vecina atrasi de focul de tabara. Muzica, dans si voie buna stropita cu sampanie si indulcita cu tort.
Micul dejun: oua ochiuri, brânzeturi locale, chiftelute, sunculita cu ceapa rosie, pastrama de porc, salam, zacusca, salata de vinete, masline, rosii, castraveti, unt de casa, gem de afine de casa, ceai, cafea la filtru. Toate au fost aduse pe platouri din lemn si ne serveam singuri cu ce voiam.
Cafetiera cu cafea la filtru a stat la dispozitia noastra tot timpul. Camerele nu sunt dotate cu minifrigider, în salon este un frigider mare cu geam în care am pus sucurile, apa si prajiturile.
Am socializat cu colegii, am aflat ultimile noutati si am facut plimbari în natura, am mers pe jos timp de o ora pe drumul forestier si nu se mai terminau pensiunile, ne-am întors pe întuneric.
In cabana nu am avut semnal pentru telefon, doar pe drum la plimbare am avut putin semnal pentru telefon care s-a pierdut în timp ce vorbeam. In schimb în cabana este semnal wifi gratis. Interactiunea cu proprietarul a fost buna, disponibil pentru doleantele noastre. Bucataria si servirea a fost asigurata de doua persoane angajate din zona.
A fost o reconectare cu colegii si natura si ne-am simtit foarte bine.
Trimis de Yolanda in 16.11.23 10:04:14
- A fost prima sa vizită/vacanță în RUCĂR
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.43589902 N, 25.12959908 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Cabana Soarelui, MASIVUL PIATRA CRAIULUI" (nou-creată pe sait)
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)