ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.09.2010
DE bose
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 30.07.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O căbănuţă intimă

TIPĂREȘTE

Noua ne place muntele. Ne place atit de mult incit din cind in cind dam cite o raita prin zonele montane mai apropiate. Dar daca e sa vorbim concret, ne place Ciucasul. Cind eram putin mai tineri vizitam acest munte de citeva ori pe an. De multe ori am fost cu cortul, dar in ultimii ani am devenit putin mai comozi si am ales sa ne cazam la cabane.

Pina pe la mijlocul anilor 90, in acesti munti erau 3 cabane: Muntele Rosu, Ciucas si Babarunca. Babarunca e undeva chiar la soseaua dintre Cheia si Brasov, cabana Muntele Rosu se afla pe un platou aflat undeva pe la 1300m altitudine, unde ajunge si o sosea destul de proasta calitativ iar cabana Ciucas se afla pe platoul inalt al muntelui Ciucas pe la 1595 m altitudine. Astazi cabana Ciucas este in paragina, scoasa din circuitul turistic. Din cite stiu, de ceva vreme a inceput constructia unei noi cabane acolo dar va mai dura, mai ales din cauza crizei. Partea proasta e ca nu prea mai arata a cabana ci mai mult a HOTEL. Si mai rau e ca au facut cu buldozerul un drum de acces pina acolo si ne asteptam in curind la manelizarea zonei. Deja jeepanele si-au facut aparitia si am auzit ca au fost imediat urmate de ATV-uri...

Dupa disparitia cabanei Ciucas din peisajul activ, montan, in acesti munti pe care eu ii indragesc mult, a mai aparut o cabana – Silva.

Ultima oara am fost acolo in vara anului 2008, prin iulie cred si ca de fiecare data cind am ales acest loc, ne-am simtit foarte bine.

Cabana Silva se gaseste pe platoul de la 1300 m altitudine nu departe de cabana mai cunoscuta, Muntele Rosu.

Cabana Silva este de fapt un mic complex care cuprinde o cabana unde gasiti doar restaurantul cu bucataria, dormitoarele pentru angajati si partea administrativa, 14 camere in casute, dintre care practic 4 camere sunt in 2 casute duble si toaleta cu apa curenta, grupuri sanitare si spalatorul aflate intr-o cladire mica, separata.

Casutele sunt de lemn, camera fiind curata si micuta cam 3x3 m, cu 2 paturi, masuta si lampa de perete. In anotimpurile mai reci, in fiecare camera se afla cite un calorifer electric, suficient de mare si util ca sa iti faca sederea placuta. Si credeti-ma ca reuseste cu brio.

In cele doua casute duble, camera era putin mai mare, dar nu cu mult, in rest camera era amenajata la fel. Casutele duble sunt pe partea dreapta iar celelalte pe stinga, undeva mai jos, aliniate frumos. Intre cele doua rinduri este un platou micut, betonat unde poti parca masina. In capatul platoului se afla cabana. La sfirsitul rindului de casute simple se afla spalatorul si toaletele.

Pe fiecare pat este o perna, doua paturi si bineinteles cearceaful. Camera este curata. Personalul cabanei este foarte primitor.

Pretul unei camere este acum 60 lei pe noapte. Dar in functie de anotimp, pretul variaza. Am stat acolo si cu 40 si cu 50 lei pe noapte.

Mincarea este foarte buna si preturile sunt OK. Va dau citeva exemple:

- Cafea naturala - 3,5 lei

- Ceai - 2 lei

- Bere (Ciucas, Timisoreana la cutie) - 4 lei

- Vin fiert - 5 lei

- Cappy (1 litru) - 7 lei

- Ciorba de burta - 7,7 lei

- Ciorba pui - 6,7 lei

- Ciorba taraneasca de vacuta - 6,6 lei

- Ciorba de legume - 6,4 lei

- Cotlet de porc cu garnitura - 15 lei

- Ceafa porc cu garnitura - 15 lei

- Piept de pui la gratar cu garnitura - 14,5 lei

- Piept de pui pane cu garnitura - 14 lei

- Pulpe de pui dezosate la gratar - 3,5 lei / 100 gr

- Pui la ceaun - 3,2 lei / 100 gr

- Snitel taranesc - 15 lei

- Snitel de porc - 14 lei

- Ficatei de pasare - 13 lei

- Omleta taraneasca - 6 lei

- Mici - 2 lei / bucata

- Salata de rosii - 3 lei

- Salata de varza - 2,5 lei

Vreau sa subliniez faptul ca personalul este foatre cald si primitor, au clienti vechi asa cum suntem si noi, au clienti care vin foarte des si in fiecare anotimp. La aceasta cabana se organizeaza si Pastele si Revelionul si in general este rezervata cu peste 6 luni inainte de cunoscuti ai casei. Eu am fost cam in toate anotimpurile si stiu ce spun. Merg acolo de ani de zile. Merg pentru ca ma simt excelent si iubesc acel munte. E muntele meu de suflet. Montaniarzii ma inteleg. Am facut toate traseele din zona de foarte multe ori.

De de pe platoul unde este cabana Silva pleaca multe trasee. In Ciucas traseele sunt in general de dificultate mica si medie si pot fi abordate de persoane de aproape toate categoriile de virsta.

Un traseu pe care eu il indragesc este cel care duce in virful Ciucasului la altitudinea de 1954 m. Are si citeva parti pe care le urci mai greu din cauza pantei mai abrupte dar poate fi facut dus – intors in 8-10 ore, poate mai putin daca ai antrenament.

Un alt traseu mai maricel este cel care urca in dreapta pe Zaganu si trece prin culmile Gropsoarele 1883 m si Zaganu 1817 m si coboara in statiunea Cheia.

Apoi sunt multe alte trasee mai scurte si de dificultati mai mici dar care au un farmec aparte cum ar fi cel de pe Valea Berii care coboara in rezervatia muntilor Ciucas unde gasiti o frumoasa padure de conifere si un piriu micut (piriul Berii) pe care s-au format mai multe lacuri cu apa cristalina unde se zbenguie liberi o multime de pastravi.

Sus in munte, de pe platoul de la 1500-1600 m altitudine, pleaca in toate directiile o multime de trasee. Tot pe acel platou se afla si un lac mic dar permanent, cu adincimea de maxim 50 cm.

Pe pantele insorite, atit la urcarea spre creasta Zaganului cit si la urcarea catre virful Ciucas se gasesc zone intinse cu tufe de afine aromate. Sus pe culmi vara infloreste rododendronul umplind zona de splendoare roz.

Multe ar fi de spus despre acest munte si multe de povestit despre aventurile traite de-a lungul timpului aici.

Apusul soarelui in Ciucas are un farmec aparte pentru ca soarele se reflecta la asfintit in creasta Gropsoarele – Zaganu si inroseste tot peretele muntelui de unde si denumirea locului – Muntele Rosu.

Iarna, din cauza zapezii se ajunge greu, in principiu pe jos din Cheia sau daca zapada nu e chiar asa de mare se poate urca cu masina de teren dar atentie, ca daca peste noapte e viscol sau ninge, nu mai iesiti de acolo citeva zile poate saptamini.

Oricum, o zona de vazut si despre care nu multi au auzit. O varianta mai buna astazi, decit muntii Bucegi, mult mai poluati si mai murdari. Iar cabana Silva, cred eu, cea mai buna varianta de cazare acolo, la inaltime!

P. S.

Voi pune si fotografii pe masura ce le gasesc, din mai multe descinderi in zona, din ani diferiti si anotimpuri diferite.


[fb]
---
Trimis de bose in 20.09.10 16:30:32
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15409 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Silva vazuta de pe aleea pe care se ajunge acolo. In fundal se vede creasta Zaganu-Gropsoarele. In fata cabanei este platoul pe care se parcheaza. In dreapta jos sunt 10 casute cu o camera. Pe stinga, nu se vad, sunt cele 2 casute duble.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

bessondm
[20.09.10 16:44:32]
»

Si eu iubesc Ciucasul (origini prahovene), asa ca-ti inteleg pasiunea pentru acest masiv montan, cu toata bogatia sa de trasee si peisaje. Cred ca ti-a scapat ca mentiune aspectul zonei primavara, cand infloresc bujorii de munte si tot versantul devine rosu-rosu-rosu... de unde si denumirea cabanei..

zangela69
[20.09.10 16:46:02]
»

in weekendul care vine ne-am propus o iesire la muntele rosu. Cabana Silva nu am calcat-o inca si e o idee buna. Unde este mai exact fata de muntele rosu? se urca cu masina mai sus? se ajunge cu masina? nu am inteles exact din cele scrise mai sus.

bessondm
[20.09.10 16:47:46]
»

Exact pe platou, cum ajungeti la Cabana Muntele Rosu, doar ca se mai merge putin catre statia seismica, imediat pe dreapta. Are si niste casute, gen tabara, de lemn, cu 2 locuri.

zangela69
[20.09.10 16:48:37]
»

ok, multumesc mult.

boseAUTOR REVIEW
[20.09.10 17:28:42]
»

Eu stiu ca ii spune Muntele Rosu din cauza imaginii pe care o capata la asfintitul soarelui cind tot muntele devine rosu. Credeti-ma ca imaginea este extraordinara. Nici nu ai cuvinte sa o descrii.

Cabana Silva se afla destul de aproape de cabana Muntele Rosu, la 200 de metri in dreapta, in capatul drumului asfaltat care ramine pe platoul de la 1300 m altitudine.

Drumul celalalt care merge tot catre dreapta dar urca, duce la Statia Seismica Muntele Rosu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Admin
[20.09.10 17:57:46]
»

Foarte bun review-ul, completa si utila descrierea -- de fapt ca si toate celelalte semnate "bose".

Am remarcat ca... devin deja o marca

sandu.53
[20.09.10 18:19:35]
»

intr-adevar foarte frumos scris, se vede ca iubesti mult aceste locuri iar preturile sunt mai mult decat acceptabile... ce intra in cei 50 lei mentionati ca pret sejur... parca e mult prea putin... felicitari pentru review.

Cristina67
[20.09.10 20:36:30]
»

Un vot si de la mine, mai ales pentru ca am fost aici si mi-a placut, mult mai mult decat la cabana Muntele Rosu. Aici doar am luat masa, dar am discutat despre conditii cu cativa turisti cazati la casute.

Despre masa, a fost super, mancarea foarte buna, desi nu era in cantitati suficiente, a trebuit sa ne alegem fiecare din ce era, 2 ciorbe de vaca, doua de porc si una de pui cu fidea si felul doi la fel pe alese, din ce era, iar bere am baut 3 Ursus si 4 Ciuc si se cam terminase rezerva de bere aflata in vitrina de inghetata. La foamea care o aveam, dupa drumul spre varful Ciucas, mancam orice aproape.

Imediat dupa ce am plecat, seful de acolo ne depaseste in goana, spre un Hypermarket din Ploiesti ca sa refaca plinul de bere, carne si alte produse pe care le terminasem noi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krondia*
[20.09.10 21:03:18]
»

Un review cu foarte multe detalii utile, e bine să mergi pe "urme" bătătorite la munte în special când îţi este foame... Am reşinut şi traseele, Ciucaşul este un munte pe care nu l-am explorat în profunzime... încă...

boseAUTOR REVIEW
[20.09.10 21:59:55]
»

Multumesc pentru aprecieri! Ma straduiesc sa creez o imagine cit mai aproape de realitate.

Vreau sa completez imaginea cabanei cu faptul ca are si un gratar asezat in fata cabanei pe platoul betonat (dar poate fi mutat), unde va puteti prepara ceva frigarui (daca ati adus), daca aveti timp si dispozitie.

Cabana are o terasa in fata, cu mese mari si scaune unde se poate servi ceva cind vremea e favorabila.

Daca parcarea este plina (incap 6-7 masini cred) se mai poate parca pe aleea pe care se ajunge la cabana, pe un singur rind, pe o lungime de aproximativ 100 m.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
boseAUTOR REVIEW
[20.09.10 23:01:38]
»

O sa mai pun si alte fotografii dar dupa ce le gasesc. Am mai multe dar mare parte din ele sunt foarte personale.

ascent
[29.09.10 22:29:41]
»

Parerile sunt impartite privind denumirea de "Muntele Rosu". Una dintre ele ar fi ca in luna iunie (10-15 iunie) infloreste bujorul de munte sau rododendronul si de aceea poarta aceasta denumire. Oricum, pentru locatia descrisa, un vot si din partea mea!

boseAUTOR REVIEW
[05.10.10 23:01:35]
»

Oricum, Ciucaşul rămâne preferatul meu între munţii României. Are foarte multe de oferit chiar dacă este un masiv mic atât ca întindere cât şi ca înălţime. Dar are un farmec aparte şi pentru mine este un prieten vechi, pentru că ne cunoaştem de foarte mult timp, de prin anii 80. Îi ştiu trecutul şi i-am trăit evoluţia. A fost afectat de ,,modernismul original românesc" dar rezistă şi esenţa a rămas aceeaşi. I-am cunoscut în timp şi stâncile şi brazii, florile şi oile, câinii ciobăneşti şi măgăruşii, caii şi văcuţele şi nu în ultimul rând i-am cunoscut urşii. Şi ei m-au cunoscut pe mine! Simt că fac parte din acest munte şi el face parte din viaţa mea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, bessondm, bose, Cristina67, sandu.53, zangela69
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Silva:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055130958557129 sec
    ecranul dvs: 1 x 1