BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Sihastru by Haita Land(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Solitudine premium în Tara Dornelor
De multe ori în călătoriile prin zone pitorești priveam către așezările "aruncate" razlet "departe în zare" și ma întrebam cum este oare sa locuiești mai izolat, cum te descurci, cum vezi lumea, cum este liniștea acolo.
Voi povesti în randurile următoare ca am ajuns sa îmi răspund la propria-mi întrebare tocmai prin realitatea trăită într-o asa zona.
Pentru ca am prins gustul închirierii unei cabane doar pentru doi, prin februarie ne-am ales "proprietatea" pentru doua nopți la sfârșit de iulie, undeva în Tara Dornelor.
Pentru cine nu a străbătut meleagurile bucovinene, dați-mi voie sa va indemn sa o faceți, este un ținut extrem de frumos.
Ca să revin la ideea de la început, am ajuns, dupa alte opriri pe traseu, în localitatea Gura Haitii, locul unde trebuia sa ne găsim căsuța care urma sa ne gazduiasca. De ce spun sa ne găsim? Pentru ca de la indicatorul care arata ca s-a încheiat localitatea, porneam într-o mica aventura sa descoperim singuri Cabana Sihastru Haita Land. Este chiar invitația celor care sunt owners și au sugerat câteva hinturi, preferința acestora fiind sa nu monteze indicatoare pana la cazare.
Așadar, părăsim zona asfaltata, urmand indicațiile specificate de proprietari/administratori și ajungem in fata primului indiciu. E momentul în care mi-am dat seama ca vom urca departe de zgomote și ca nu va fi o oarecare cazare, ci o experienta.
De aici, stai și analizezi dacă îndrăznești sa urci cu mașina pana la căsuța sau alegi sa folosești amabilitatea gazdelor de a oferi serviciul de transport bagaje și oaspeți pana la cazare și înapoi. Noi am ales a doua varianta, avand mașina cu garda mai joasa. Drumul este sinuos, cu urcuș și pietruit pana la fiecare proprietate (sunt trei situate după bariera de unde îți preiei cheile).
Si, surpriza, cabana pentru noi este tot mai sus, in mijlocul naturii, situata pe o platforma la inaltime, iar în jur, cel mai probabil, animalele salbatice în mediul lor natural. Ni s-a spus ca nu au coborât ursi în zona.
Uimire, peste tot, indoor, outdoor, liniste, aer pur, plăcere să asculți numai micile vietuitoare din iarba și zburătoare.
Pentru cine iubește aventura, curiozitatea, ineditul, autogospodarirea, viata izolata, Sihastru este varianta perfecta.
Poți sa îți tai lemne, sa îți pregătești singur mâncarea, poți sta seara la lumina focului.
Îmi plăcea foarte mult sa urmăresc de la geamul mansardei dacă apar căprioare (aflasem ca le-am putea zari). Nu au apărut...
Căsuța, de un confort minimalist, are, pe lângă dotările esențiale și de siguranță, o soba cu lemne, fierbător, frigider, miniaragaz cu butelie pentru a prepara ceva simplu (nu dispune de chicineta). As încadra la noutate dormitorul la mansarda cu saltea de podea (urcarea se face pe o scara metalica pe care o fixezi).
Cel mai apropiat magazin se afla la 15 minute cu mașina, dar dacă doriți o masa calda puteți apela la păstrăvăria recomandata de gazde care livrează direct la ușa cabanutei.
O coborâre la pas pana la mașină lăsată jos durează aproximativ 15 minute, iar urcarea în jur de 25-30 minute.
Gura Haitii este renumita localitate din Parcul Național Calimani de unde pornesc diverse trasee montane.
A fost minunat sa ne bucuram de doua zile petrecute într un areal pitoresc, colorat și sa aveam aceasta locație exclusivista!!!
Trimis de EllaMiha in 08.08.21 18:51:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ții CĂLIMANI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (EllaMiha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.19382274 N, 25.24000300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Cabana Sihastru by Haita Land, M-ții CĂLIMANI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Bună seara! Este ok
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)