GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Dorina din Putna si florile Bucovinei
In vara anului trecut, i-am propus Danei ceva inedit, nu sa vizitam neaparat capodoperele artistice si arhitectonice ale nordului Moldovei, adica vestitele manastiri din Bucovina, pe care le vazusem deja de mai multe ori, ci florile din gradinile ce le inconjoara. Ideea a prins, asa ca iata-ne “incalecand pe-o sa cu patru roti” si pornind cu aparatele foto “date la zero”, la o "vanatoare de flori" sau mai bine zis, la o "vanatoare de culori".
De la bun inceput trebuie sa va spun ca vara, in curtea manastirilor bucovinene, nici nu stii ce sa admiri mai intai, culorile zugravilor anonimi asternute pe peretii manastirilor sau feeria culorilor florilor plantate si ingrijite de maicute. Se spune ca “fetele bisericesti” si gradinarii traiesc cel mai mult. Ei bine, atunci cei care se ocupa cu gradinaritul intr-o manastire, au sansa “sa nu moara niciodata”. Cel putin teoretic, caci aranjamentele florale ce raman in urma trudei lor, vor dainui vesnic si ele raman o adevarata delectare pentru vizitatori, completand tabloul multicolor al picturilor monahale.
La Putna, am ajuns pe “super-soseaua” E 58, Bistrita-Vatra-Dornei-Pojorita-Suceava, sosea pe care v-o recomand cu toata caldura ce incape intr-o zi caniculara de vara, apoi la Pojorita faceti stanga pe varianta DN 17A, Pojorata-Marginea si apoi, pe soselele DN 2E si DN 2H, drumul va va duce pana la Putna.
Aici ne-am cazat la pensiunea Dorina, am avut de ales intre o camera dubla cu 80 de lei, fara mic dejun sau o camera dubla cu mic dejun la pretul de 120 de lei. Pensiunea ne-a incantat, e o risipa de lemn de fag si stejar in aceasta locatie turistica de bun gust, micul dejun e consistent chiar daca nu e sub forma unui bufet suedez, personalul e amabil, locuri de parcare gasesti berechet iar in curte ai si o terasa cu tot feluri de aranjamente ingenioase ce au ca baza cateva din principalele elemente ale naturii, piatra, lemnul, apa si vegetatia din care nu lipsesc, bine-nteles, nici florile... Dupa micul dejun, anuntandu-se o zi insorita, tocmai buna de facut “poze cu gradini si flori” si dupa inca o ultima cafea servita in fuga deasupra unei lungi mese de stejar sub o umbrela mare si verde, am pornit la drum.
Am luat in ordine manastirile Putna, Moldovita, Sucevita, Gura Humorului, Voronet, Agapia si Secu si am inceput sa facem chiar si un clasament “al celor mai frumoase gradini cu flori din manastiri”
Nu mai stiu care a fost clasamentul final si nici n-am sa ma intind prea mult cu vorba ci am sa parafrazez dictonul acestui site turistic “o fotografie bine aleasa, valoreaza cat zece propozitii. ”, lasandu-va si pe voi sa va delectati cu aceste minuni ale naturii care sunt florile, cu rezultatatul muncii de zi cu zi a celor ce-au entuziasmat prin truda lor de-o viata, turistii din intreaga noastra tara si din intreaga noastra Europa unita!
Dorgo
Trimis de dorgo in 17.12.10 07:26:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PUTNA. A mai fost în/la: cam peste tot
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.86876500 N, 25.60910700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Dupa parerea mea, Agapia e number one. Astept si foto, sa ma conving.
Fireste ca Agapia si chiar Sucevita sunt number one in privinta florilor dintr-o cauza extrem de usor de aflat: sunt manastiri de maici, fata de Putna care este de calugari. Ei, atunci va ordon treceti Suceava si vedeti si Moldovita, cred ca se schimba ierarhia...
Mister Dorgo, nu stiu cum sa fac: ma scarpin in cap acum, sa te votez si sa intru pe lista celor cu voturi in casacada, sa nu te votez si sa ma gandesc ca poate am votat review-uri mult mai slabe si sa am constiinta impovarata chiar acum in prag de sarbatoare? Hai, fie ce-o fi...
Tot eu sunt, scuze de deranj. La pensiunea Dorina am stat si eu de muuulte ori, insa in varianta veche, construita chiar in casa proprietarei, doamna Dorina, care raspunde foarte simplu si la numele de doamna Dinuţa. In 2005 cand i-am calcat ultima oara batatura, in spatele casei se ridica scheletul actualei constructii, iar intrebarea fireasca a fost daca nu cumva a castigat la loto, intrucat, cu un an inainte se cam plangea de lipsa paralelor si a clientilor. Ei bine, am aflat ca dintr-o gluma, un pusti i-a propus contra 15 mil. lei vechi un proiect SAPARD, care a fost aprobat in cele din urma. Nu stiu daca tot din gluma, oricum o gluma buna. Aceeasi familie a detinut in locatie constructia cunoscuta sub denumirea de "han", aflata la 500 de metri stanga fata de scoala din Putna, undeva dupa piata si care acum e in paragina. Singurul hotel in sensul adevarat al cuvantului de prin anii 90 era situat undeva in livada care precede curtea actuala manastirii si era detinut de stat, insa a fost trecut in patrimoniul popilor, ca multe alte terenuri si paduri din zona.
Este atita zapada si frig la noi!!! Florile din pozele tale au incalzit insa un pic atmosfera zilei de azi.
Privind florile din jurul manastirilor, mie mi se par toate incarcate de o anumita energie, categoric pozitiva, ce le face mai frumoase decit oriunde in alta parte. Minunate!!
Pe linga poze, si cuvintele din acest review au valorat ceva.
Si eu visez de mult sa fac turul acestor manastiri superbe... Superbe fotografii. Felicitari!
Stiu unde este Pensiunea Dorina, undeva la dreapta cand vii de la Manastirea Putna, nu? Am vrut si noi sa oprim sa luam pranzul acolo, dupa ce am vizitat manastirea, dar am renuntat, ca nu era nici o masina acolo si mi se parea prea pustiu.
Dupa aceea am plecat catre Chilia Lui Daniil Sihastru si apoi ne-am indreptat catre Arbore si Cajvana.
Despre cum am ajuns noi la Putna... as putea adauga ca impresia buna despre soselele din Bucovina aici mi-a fost un pic ''sifonata'', pentru ca la intrare in Vicovul de Sus, soseaua era sparta rau de tot, probabil ca urmare a unor alunecari de teren mai recente. Eram in viteza si nu era semnalizata problema si era s-o facem lata de tot. Noroc cu cel de sus, care ne-a ajutat si de data aceasta, pentru ca stia ca suntem pe drumul cel bun, catre un locas sfant si nu meritam acest lucru, ''alergand din vestul vestului pana aici!
@ bessondm... imi pare rau, dar am ales ca tema principala florile manastirilor, nu manastirile propriu-zise, care sunt deja bine cunoscute... asadar am postat vreo 30 de fotografii numai cu gradinile si florile manastirilor amintite in review...
@dorgo - am inteles perfect tema, sa stii . Cand am spus ca Agapia e number one, la aranjamentele florale ma refeream - vezi si ecoul lui Santana, care a furnizat o explicatie inedita acestui fapt. Corect, fetele se pricep mai bine ca noi la flori (ca mine, in orice caz
Impresii utile si scrise ca intotdeauna frumos ai foarte usor de urmarit. Dar... pozele sunt o minunatie. Nu degeaba se spune despre locurile sfinte, precum atatea si atatea manastiri ca sunt "guri de rai"... pamantesc, cu atatea flori superbe. Amfostacolo, la Man. Putna si eu in vara aceasta si pt. ca mi-a placut cel mai mult, am scris despre ea de la bun inceput. Apoi au urmat toate cele mentionate de tine, dar pe care, poate, intr-un viitor, le voi descrie si eu cu impresiile mele personale.
Ma bucur ca eu sunt cea care iti da acum SB pt ca il meriti. Felicitari si numai bine tuturor. O seara de decembrie linistita si mai ales cu multa caldura si intelegere in suflete!
Felicitari pt alegerea unei teme inedite! Pozele sunt grozave, mi-a placut in special iedera multicolora, o splendoare!
@ luciaoradea @ ileana @ bessodm @ georgiana @ anadragusin @ santana @ hili @tuturor userilor si webilor
Va multumesc pentru frumoasele cuvinte de apreciere...
astazi 17 decembrie, se implinesc 4 luni de cand scriu efectiv review-uri si precum am promis voi intrerupe publicarea lor aproape zilnica, pana in luna ianuarie, caci peste tot incep pregatirile pentru sarbatori...
Am mai scris un mic review "de relaxare" in final, ca bonus, dar care nu trebuie luat in serios sau punctat!
Frumoase fotografii! Si mie imi plac florile si parca atunci cand le vezi la o manastire te duce cu gandul spre rai!
Imi pare rau ca nu pot sa iti ofer decat aprecierile mele...
fiind vorba despre o unitate de cazare de sine statatoare ca sa zic asa, am facut (ca de obicei) rubrica separata pt aceasta. din cate am vazut, pensiunea se numeste "Cabana Putna Dorina", in consecinta acesta este si numele noii rubrici la care review-ul a fost mutat.
JALNIC FRATILOR... 4 STELE ARE PENSIUNEA SI RESTAURANTUL... sound ambiental la CD player portabil alimentat cu baterii 7777, ospatarul racit si fara dinti in gura... cosmar sincer... caini prin restaurant, data vizitei 02.01.2012
nu voi mai merge niciodata acolo, dar voi continua sa le fac reclama
@nicuata: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2016 O pensiune foarte buna — scris în 23.06.16 de johnnybegoode din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ