GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Incercam sa redescoperim Romania impreuna cu copiii.
De data aceasta am ales sa mergem cu trenul pana la Sinaia. Buna idee, cel putin pe aceasta ruta este mult mai rapid si mai putin solicitant decat cu masina. Numai la ideea cozilor de week-end pe DN1 ocoleam mereu Valea Prahovei. Am facut rezervare pe net, totul ok, fara cozi la casele de bilete. Trenurile mult mai curate si civilizate decat in amintirile mele, deci una peste alta o experienta placuta.
Am coborat in Sinaia. Cum nu mai fusesem cu telegondola, am zis sa incercam. La telegondola se ajunge urcand pana la cota 1000, pe traseul spre cota 1400. Nu e aproape, dar traseul e rezonabil. Se poate merge destul de lejer cu copii. Pentru copiii sub 5 ani este gratuit, copiii peste 5 ani 13 lei / 1 cursa, 25 lei / dus-intors, pentru un adult 20 lei / cursa, 34 lei / dus-intors. Ce sa spun. merita drumul pana aici, peisajul e superb si se poate admira din telegondola in conditii foarte bune. Nu este deloc aglomerat. De la cota 1400 unde ne-a lasat telegondola am continuat cu telecabina. Vechea telecabina din amintirile mele. Nimic schimbat. Tarifele mi s-au parut destul de piparate, mai ales ca eram cam indesati inauntru. Urcare (coborare acelasi tarif) Sinaia - Cota 1400 19 lei / adult (12 lei/copil), dus-intors 32 lei /adult, 18 lei / copil. Urcare cota 1400 - cota 2000 (coborare acelasi tarif) 18 lei/adult (11 lei/copil), dus-intors 31 lei/adult (18 lei/copil). Exista si varianta platii integrale Sinaia-Cota 2000 urcare (la fel coborare) 30 lei/adult (15 lei/copil), iar dus-intors achitat de la bun inceput 55lei/adult (25 lei/copil). Pentru copiii sub 5 ani este gratuit.
Atentie la program, ultima plecare de la 2000 este la 16.30.
La Cota 2000 deja e altceva. Nu mai sunt drumuri, nu mai sunt masini, chiar te simti la munte. In cladirea telecabinei este un mic restaurant. Nu am mancat acolo, dar mirosea bine si meniurile erau interesante, preturile decente.
Ne-am cazat la cabana Miorita la care ne rezervasem camera cu o zi inainte.
Cabana este renovata si arata chiar nesperat de bine pentru o cabana de munte. Am primit o camera cu 5 paturi din care am folosit patru. tariful este pe pat, cu cat sunt mai multe paturi in camera, cu atat este mai ieftin patul. In cazul nostru a fost 41 lei/pat. Din cate am inteles exista camere cu 2,3, 5,6, 7 si 12 locuri. Marea majoritate a camerelor au baie proprie.
Mobilierul nu este nou, dar este decent si curat in camere, la fel la baie. Exista si un minitelevizor cu 3 programe, dar nu pentru televizor ne-am dus.
Cabana are restaurant unde se poate manca. Meniul nu este variat: doua feluri de ciorbe, gratar porc/pui, garnituri cartofi in cele 3 forme prajiti/piure/natur, salata de muraturi, mamaliguta cu branza si smantana... cam scumput, dar nah... suntem la 2000 m.
Servirea este ok, desi personalul este foarte, foarte redus. Inarmati-va cu putintica rabdare.
Singurul minus pe care l-as aduce in discutie ar fi lipsa apei calde, desi o inteleg. daca eram numai adulti era ok. Am plecat la munte, la cabana, nu ma astept la lux. Fiind cu copiii insa, desi inteleg conditiile, nu pot sa nu spun ca taaaare mi-as fi dorit macar o ora de apa calda seara. Dar am supravietuit si ne-a placut foarte mult, chiar si asa.
Am fost pana la Piatra Arsa si inapoi. Se poate merge cu copii, traseul nu este dificil. Mai grea este prima parte, coborarea destul de abrupta, iar la intoarcere urcarea. Peisajul este absolut fabulos. Noi am facut de la 2000 la Piatra Arsa, cu copii de 5 ani, respectiv 10 ani 2 ore. Traseul este de 1 ora - 1 1/2 ore.
Data viitoare as vrea sa incercam pana la Babele, dar cu cazare acolo, nu cred ca rezista fetele la drum dus-intors.
De Piatra Arsa ce sa spun? Este... ceva in constructie care nu mi-a placut foarte mult vizual. Au in schimb niste papanasi... f o r m i d a b i l i! Cu siguranta mai facem drumul asta inca o data chiar si numai pentru papanasi!
Un alt traseu pe care l-am incercat cu copiii a fost Cota 1400 - Sinaia, pe traseul marcat, nu numai pe drumul asfaltat. A fost ok, se poate merge cu copiii. Atentie ca pe anumite portiuni se intersecteaza cu ceva piste de biciclete care nu sunt marcate vizibil.
Era sa inchei fara sa pomenesc de restaurantul Snow, cred ca ii spune, de langa telecabina din Sinaia. Preturile sunt putin cam mari, dar mancarea si servirea le merita din plin. Au si meniuri pentru copii. Am avut un stres ca supa de pui din meniul pentru copii va fi o zeama obtinuta din plic, dar nu. A fost excelenta, cu adevarat de pui, cu carnita si taitei. Nu mai zic de incantarea copiilor la farfuriile de la felul doi care aveau forma de cap de urs, in urechi aveau ketch-up si salata pentru mini snitelele de curcan, iar piure-ul de cartofi era din cartofi adevarati! M-au cucerit definitiv cu ceafa de porc pe care am comandat-o noi, adultii. Nu pot decat sa spun perfect. Si ma bucur ca pot sa spun perfect la mine acasa, in Romania.
Cam asa ne-am distrat noi la acest sfarsit de saptamana.
Cu siguranta vom reveni.
Va tin la curent si cu alte (re) descoperiri, sper la fel de placute.
Trimis de CarmenCat in 18.08.14 17:05:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CarmenCat); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.35836000 N, 25.49561000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte frumoasa descriererea de acum 2 ani... acum insa la Miorița nu mai este decit o ruină de vînzare...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2011 Miorita - o cabana de munte... sau mai mult! — scris în 19.08.11 de urjanclaudiu din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Dec.2009 Un loc frumos — scris în 03.02.11 de larisa29* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2008 Superbul cadru natural de la Cabana Miorita — scris în 21.07.10 de cosminrusea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2005 Aerul rarefiat al muntelui la Cabana Miorita — scris în 13.12.09 de mcosmin din TARGOVISTE - RECOMANDĂ