GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Gura Zlata [Râu de Mori](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cabana Gura Zlata, Retezat [HD]
Din dorinta de a profita din plin de vacanta de toamna a celui mic (1 saptamana de vacanta la finele lui octombrie, pt. piticii din ciclul 0-4), am decis sa ne luam la randul nostru concediu si sa “evadam” undeva la munte.
Am optat pt. Retezat, fiind relativ aproape de orasul nostru, dar si pt. ca citisem si auzisem recent niste pareri si impresii extraordinare. Cineva dintre cunoscuti fusese in urma cu cateva saptamani la Rȃusor si ne laudase zona, peisajele, locul, etc. N-am stat mult pe gȃnduri si am sunat la Pensiunea Clif Alpin. Din pacate, domnul de-acolo ne putea gazdui numai pt cateva zile, urmand sa inceapa apoi niste lucrari de renovare. Am refuzat politicos si cu harta in fata, privirea mi-a fugit pe cealalta “ramura” ce porneste din comuna Rȃu de Mori.
Optiunile noastre erau acum: Pensiunea Retezat si Cabana Gura Zlata. Pensiunea Retezat arata super, dar parca prea era “la strada” si noi vroiam sa ne trezim cu bradul la fereastra. :) Sa fie deci Cabana Gura Zlata am zis, si am pus iar mana pe telefon. Dl. Mihai mi-a raspuns politicos si amabil la “celalalt capat al firului” (zicala se mai foloseste inca, cu toate ca nu prea mai utilizam, de ceva vreme, telefonia prin fir :)).
Sunasem cu vreo luna inainte de vacanta propriu-zisa, in speranta de a gasi locuri libere. Mi s-a confirmat ca o camera, asa cum cerusem, va fi rezervata pe numele meu, cu conditia sa revin cu un telefon cu o saptamana inainte – sa confirm/infirm - daca mai venim ori ba.
Sar peste detaliile de pregatire, planurile de drumetie si obiectivele demne de admirat – si va relatez numai despre cabana.
Drumul nu a fost o problema, ba chiar o placere, mai ales partea din Clopotiva pana la cabana – serpuitor printre munti.
Cabana Gura Zlata este exact ultima cabana/pensiune pe drumul ce duce spre baraj si lacul Gura Apelor. Este amplasata super, parca sprijinindu-se de munte si inconjurata fiind de multa verdeata - primavara-vara (sunt sigur); acum peisajul era tomnatic, ca de final de octombrie.
Parcarea este destul de incapatoare. Cateva masini erau deja parcate, dar nu a fost o problema sa gasesc un loc liber.
Dupa prezentarile de rigoare, ne este aratata camera. Cabana este in regim P+1, camerele fiind la etaj, iar la parter – bucataria, barul, locul unde se serveste masa (un mini-restaurant – deh, ca la cabana) si diverse magazii (cred). Ni s-a spus ca respectiva camera (nr. 4) era proaspat renovata si mobilata, si practic, eram a 2-a familie care se caza acolo. Pt. a ajunge la etajul intai, urcai (evident!) niste scari, dar prin exteriorul cabanei. Am trecut apoi printr-un balcon/terasa mare, din care se face accesul in toate cele 7-8 (sper sa nu gresesc) camere. Pe terasa respectiva erau mese, scaune si bancute, unde puteai sta linistit la aer curat, savurand o cafea, bere, suc, etc – dupa preferinte.
Camera e micuta (nici nu ne-am asteptat la ceva mai mare), dar draguta. Un hol micut la intrare, cu accesul in baie pe partea stanga si camera propriu-zisa inainte. Placut si cald in camera cand am ajuns (erau maxim 7-8 grade Celsius afara), dovada grija si calitatile de gazda buna ale proprietarului. In afara de noi mai era cazat un cuplu, in camera de alaturi (nr. 5). Mare mirare! Ma asteptasem sa fie full. Am inteles ca vreo doua camere sunt de 3-4 persoane, cu baia la comun. Cabana poate fi inchiriara in intregime; cu acces la bucatarie si avand in permanenta ajutorul gazdei.
Revenind la camera – pat matrimonial, surprinzator de mare, noptiere de-o parte si de alta ale patului, o comoda pe care se afla si televizorul, un cuier cu dulap mic, pe hol. Mirosea putin a PAL in camera, dovada ca mobila fusese recent asamblata/cumparata. Pe jos era parchet, si vreo 3 carpete. Caldura din camera era produsa de o aeroterma – care facea fata cu brio.
Baia destul de spatioasa, cu o cabina mare de dus (noua), sapun lichid si gel – la dispozitie. Am beneficiat de asemenea de 2 prosoape mari si 2 mici. Boiler mare in baie; iar apa calda curgea destul de OK, exceptie vreo 2 minute (cam tot la vreo 10 minute), cand scadea presiunea; dar apoi revenea.
TV LCD, destul de mare, cu multe posturi. Noi l-am folosit numai seara, putin, inainte de culcare. Si cum sa folosesti TV-ul la munte? Pe geam aveai o priveliste de toata frumusetea. Dincolo de o poienita si drumul de access, se vedea raul si o mica cascada pe acesta. Brazi in fata geamului si un peisaj de vis cand a nins (am prins si ninsoare si prima zapada pe anul acesta :)).
Pretul camerei este acceptabil, fiind inclus si micul dejun. Noi am fost cazati acolo 5 nopti.
Dimineata, dupa micul dejun plecam ba in drumetie, ba pe la Hateg, Hunedoara, Deva sau imprejurimi – si reveneam seara, la cina. Intr-o zi a fost mai frig si a inceput sa ninga, ba chiar s-au depus cativa cm de zapada. A fost bucuria celui mic. :)
Ne-am simtit bine si ne-a placut aproape totul. Ce nu ne-a placut a fost masa/mancarea. Micul dejun era saracacios si de slaba calitate. In mare am avut cam asa: cremwusti, omleta, oua ochi, o felie – doua de rosii sau castraveti, iaurt (ieftin) si paine. Cafeaua putina si slaba. Micul dejun era pregatit de o doamna/domnisoara, si nu era bufet suedez. Ni se aduceau 2 farfurii, in acea sala de mese, in fiecare dimineata.
Cina a fost de asemenea slabuta – snitel din piept de pui (din acela congelat de la market – care trebuie bagat in ulei 3 minute si e gata), cartofi prajiti (tot versiunea congelata), salata din cateva legume “ofilite”, etc. Ceva mai buni au fost micii, gratarul de porc si mamaliguta cu branza si smantana.
Dl. Mihai chiar laudase mancarea buna pe care o pregatesc si care e foarte apreciata de turisti. Banuiesc ca se referea la mancarea pe care, probabil, o pregateau atunci cand cabana era plina de turisti si in special de turisti straini. Acum, fiind aproape pustiu, nu cred ca s-au mai complicat si au pregatit repede, ceva ce mai aveau prin frigider/camara.
In concluzie – recomand cabana pt. cazare (camera 4 chiar a fost OK), zona superba si pt posibilitatile de relaxare pe care le aveti. V-as recomanda insa sa nu mancati acolo. De asemenea dl. Mihai e un interlocutor simpatic si un bun cunoscator al locurilor.
Trimis de Adrian.TM in 08.11.17 20:10:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adrian.TM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.39021610 N, 22.76933100 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă și această recomandare
Mutat în rubrica "Cabana Gura Zlata [Râu de Mori], MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Adrian. TM:
Bun venit printre noi!
Bună recomandarea de cazare. Cât privește masa, cel mai bun bucătar probabil că reușește un grătar de porc, asta dacă nu-l arde ???? Cabana nu avea și încălzire pe lemne? Că doar electric este un risc la noi în sezonul rece.
Vacanțe frumoase!
@elviramvio: Buna ziua si bine v-am gasit!
Mda, la mancare se putea clar mai bine. Nu contest talentele de bucatar sef ale proprietarului sau doamnei care pregatea masa, dar eu nu am fost atat de norocos sa ma bucur de ele .
In camere, erau aceste aeroterme. In sala unde se servea masa - era o soba de teracota; iar intr-una din zile am auzit discutantandu-se in treacat despre niste lemne care trebuiau cumparate...
Vacante si calatorii frumoase!
@Zoazore: la care motiv te referi? Caldura, mancare sau?
In ceea ce priveste zona, cabana, muntele - clar e o experienta de repetat.
@Adrian. TM: Mâncarea. Că dacă veți merge vara, sigur veți căuta răcoarea. Și serviciile. Acum, fiind puțini, nu cred că v-ați prins cum stă treaba. Când cabana va fi plină veți putea aprecia toate aspectele.
@Adrian. TM: Pacat ca bucataria a stricat nota. Si nu sunt de acord ca numarul turistilor sa influenteze calitatea serviciilor. Am intalnit locuri unde in anumite perioade numarul celor ce gestionau locul era mai mare decat numarul turistilor insa mentineau aceleasi standarde.
Stii cum e cu friptul cu ciorba, nu as incerca tot eu pe pielea mea... dar poate mi-as trimite prietenii .
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu: De-acord cu tine! Trebuie sa pastrezi acelasi nivel de calitate ridicat al serviciilor, fie ca e pensiunea plina, fie ca ai numai o familie.
Well, risti sa pierzi prietenii daca-i trimiti la astfel de experiente ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)