ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.07.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Zona Dragoslavele - o alternativa la valea Prahovei

Ilustrație video-muzicală
Edward Simoni -Barcarole


TIPĂREȘTE

Am stat destul de mult sa ma gandesc daca sa scriu sau nu despre aceasta oaza de liniste. Acest fapt se datoreaza locatiei in care este amplasata aceasta cabana, intr-o zona mai putin frecventata de turisti, dar tocmai acesta este ‘’secretul’’ zonei Dragoslavele la cativa km de Rucar. Locatia a fost aleasa, la recomandarea unui prieten, pentru un sfarsit de saptamana in care se simtea nevoia unei evadari in natura. Alegerea s-a dovedit mai mult decat inspirata, deoarece ne-am simtit minunat si relaxarea a fost deplina (dar cam scurta – 3 zile ar fi fost ideal).

Daca stam sa ne gandim, distanta pana la destinatie este de circa 160-170 km (depinde totusi din ce zona a Bucurestiului se pleaca) si se parcurge in circa 2h si 15 minute. Am preferat drumul prin Targoviste, Voinesti din trei motive: 1. este mai scurt decat cel prin Pitesti, Mioveni cu circa 25-30 km; 2. ,,calitatea’’ asfaltului dintre Pitesti si Mioveni; 3. peisajul este mai frumos dupa iesirea din Targoviste. Mai adaug faptul ca puteti alege aceasta zona in detrimentul aglomeratei zone din Valea Prahovei si pentru ca drumul este muuult mai liber decat DN1, iar distanta este echivalenta cu cea dintre capitala si Brasov.

In ziua de miercuri dinaintea plecarii am sunat si am facut rezervare (confirmarea o veti primi pe mail) astfel ca sambata dimineata am plecat catre oaza de relaxare cautata. Nu mai insist cu traseul pana la destinatie, este explicat foarte bine pe site-ul cabanei. Breteaua de 11 km care scurteaza drumul, este in general buna, dar trebuie mentionat faptul ca pe circa 3-4 km drumul este forestier si are unele portiuni cu denivelari – poate fi parcurs cu orice masina. Se merge si prin padure, aer curat, peisaj frumos – puteti incerca aceasta scurtatura. Acest drum incepe in satul Stoenesti si iese in satul Dragoslavele.

La sosirea la cabana am fost intampinati de Aura, care ne-a perezentat cabana si ne-a reamintit cateva reguli de bun simt care trebuie respectate – ele sunt dealtfel mentionate si pe site.

Cabana arata foarte bine si faptul ca este situata departe de drumul national creeaza o atmosfera de liniste, in care se aude doar fosnetul padurii. Radu, sotul Aurei, este un foarte bun cunoscator al locurilor si va poate indruma catre traseele care se pot face in acea zona. Are si talent la desen, astfel ca va poate indica foarte clar pe unde sa mergeti, care sunt reperele traseului si durata de timp necesara parcurgerii traseului ales.

La intarea in holul cabanei trebuie sa va descaltati si sa va luati o pereche de papuci, ori adusi de voi de acasa ori din rastelul din hol. La etaj toata cabana are podele din lemn lacuit si bine intretinut. Nu exista covoare si din acest motiv se impun papucii. Noi am avut o camera la etaj cu vedere spre padurea din spatele cabanei. Trebuie spus ca o foarte mare parte din aceasta padure a fost plantata de proprietar in urma cu cativa ani deoarece zona era defrisata. Camera are in dotarea ei strictul necesar, adica un pat dublu, un cuier-dulap, televizor, noptiere si o baie in care veti avea confortul necesar igienei zilnice. Apa de la robinet este rece si foarte buna de baut. Mobilierul si decoratiunile camerei sunt confectionate din lemn, astfel ca nota de rustic este asigurata.

Pretul platit pentru o camera este de 120 lei, la care s-a adaugat costul unui fel de mancare – 15 lei/persoana – si o bere de 6 lei. Pentru micul dejun ne-am adus cate ceva de acasa. La dispozitia turistilor este si un frigider unde puteti sa va pastrati alimentele aduse de acasa. De asemenea aveti o bucatarie unde va puteti prepara singuri mancarea, iar afara aveti si un gratar.

Curtea arata foarte bine, cu multa iarba, un balansoar va sta la dispozitie, iar in spatele anexei se afla piesele de rezistenta pentru relaxare – 2 hamace. Anexa are doua camere si se poate inchiria pentru doritorii de intimitate.

Terasa pe care se poate servi masa este racoroasa si ,,asigura’’ o cina sau un mic dejun relaxant chiar daca afara sunt peste 30 de grade. Aici este un frigider cu diverse bauturi, de unde va puteti servi singuri, cu conditia sa va notati pe caietul alaturat. Veti plati la sfarsit toata consumatia. La parterul cabanei este si partea acoperita a salii de mese cu un colt in care se afla o canapea si doua fotolii, iar masa de biliard completeaza decorul parterului. Un foisor aflat in curte va poate gazdui pentru a servi masa si pentru a va apara de soarele puternic din timpul zilei.

In fata cabanei este un pod, iar masina trebuie lasata inaintea acestui pod – locuri de parcare sunt suficiente. Probabil ca veti fi ,,intampinati’’ de cei doi catei care sunt prietenosi si dornici sa va insoteasca in plimbari pe langa cabana. Unul din trasee incepe chiar din curtea cabanei, cel catre varful Capitanu si este marcat cu punct rosu – o mare parte din acest traseu l-am parcurs si noi. Dupa ce strabateti padurea si ajungeti pe platou veti avea in fata o frumoasa perspectiva asupra masivului Piatra Craiului si a masivului Leaota

Un alt motiv pentru prelungirea sederii la cabana Frasin a fost si faptul ca nu esti conditionat de eilberarea camerei la o anume ora – noi am plecat dupa ora 17 din camera. In concluzie daca simtiti nevoia unui sfarsit de saptamana relaxant, fara aglomeratie, fara stat ore in sir in trafic alegeti aceasta zona pentru ca nu veti regret. Veti avea parte de peisaje frumoase, multa verdeata si liniste si veti reveni odihniti – nu mai pun la socoteala faptul ca in satele intalnite intre Tragoviste si Stoenesti puteti cumpara de la localnici, din fata portii lor) diverse fructe specifice zonei.

Drumuri bune s-aveti!


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 01.07.12 13:12:56
Validat / Publicat: 01.07.12 14:15:15
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4522 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Saru'mana cumatra vulpe!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[01.07.12 18:16:50]
»

Melodia postata se poate sterge/schimba!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCabana Frasin [Dragoslavele]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046688079833984 sec
    ecranul dvs: 1 x 1