GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gandul la petrecerea unui weekend la zapada m-a facut sa dau niste telefoane pe la pensiunile din zona Piscul Negru-Capra de pe Transfagarasan pentru a ma interesa de grosimea stratului de zapada, posibilitati de cazare in weekendul indragostitilor, etc.
Afland ca zapada este din belsug, mi-am sunat tovarasii de drumetii si am facut rezervare la Conacul Ursului, o cabana superba de pe Transfagarasan, care mi-a ramas la inima din turele facute in zona vara trecuta.
Asa ca in weekendul amorezilor, ne-am pus in miscare la prima ora pe Transfagarasan si in jurul orei 09.30 am descalecat in fata cabanei, gata de distractie. Ne-am luat camerele in primire (la alegere, cu vedere spre strada sau spre padurea din spate), dupa care ne-am instalat la un ceai fierbinte in restaurantul de la parter, pentru a ne face planul de bataie.
Stand noi si discutand despre ce derdelus sa alegem pentru copii, am fost abordati de gazda noastra primitoare, care ne-a invitat sa-l insotim cu cei mici la stana din Paltinu, aflata la o ora de mers de cabana pe traseul Laba de Urs, traseu care intersecteaza traseul Triunghi Albastru TA, care urca de la Piscul Negru catre refugiul Caltun.
Foarte incantati de propunerea primita, mai ales ca binevoitorul nostru avea 2 baietei de varsta apropiata cu piticii nostri, am fost de acord sa mergem la stana, stabilind sa ne intalnim peste o ora in fata cabanei.
Am descarcat din masini restul bagajelor, ne-am echipat corespunzator pentru o astfel de tura, si la ora stabilita ne-am intalnit cu restul grupului in fata cabanei, din grup facand parte si un frumos patruped pe nume Scooby, bucuria celor mici.
Traseul marcat cu Laba de Urs incepe chiar din spatele cabanei, unde se afla si Parcul Aventura, intrarea in traseu incepand cu un podet din barne care traverseaza paraul din apropiere.
Trecem podetul cu pasi marunti, atenti sa nu cadem in apa rece ca gheata si apoi urmam firul paraului, pe malul din partea dreapta a acestuia, timp de 30 minute.
Apoi facem la dreapta urcand accentuat 15 minute, iesind intr-o poiana unde intalnim traseul care urca de la cabana Piscul Negru. Aici zapada este foarte mare, scapam cateodata in ea pana mai sus de genunchi, dar ne croim drum mai departe in sir indian pe firul vaii, apropiindu-ne de stana.
Dupa ultima curba, apare si stana din zapada, pe care o stiam din alte drumetii cand trecusem pe langa ea in drum spre Negoiu.
Aici, servim o masa delicioasa, frigarui si o pastrama de nota 10, toate facute la foc de brad si ne incalzim cu un vin fiert nemaipomenit, timp in care copiii au incercat derdelusul de langa stana. Am ramas cateva ore la stana, pana s-au saturat piticii de zapada, apoi pe acelasi traseu am revenit la cabana.
Sa va spun si cateva cuvinte despre cabana. Camerele, nu foarte mari, sunt mobilate cu mult gust, exceleaza in curatenie, lenjeriile si prosoapele impecabil de curate, apa calda la discretie, caldura la maxim, pe scurt aici am gasit tot confortul de care aveam nevoie.
Micul dejun, inclus in pret, este de 3 feluri, putand sa alegeti dupa preferinte. Pentru pranz si cina preturile sunt mai mult decat ok, iar mancarea este absolut delicioasa. Va recomand ciorba de vacuta, bulzul ciobanesc si prajitura casei.
A doua zi, pentru ca aflasem ca drumul este deschis pana la cabana Capra, ne-am suit in masini si am tras o fuga pana acolo, avand de gand sa facem o mica nebunie la intoarcere. Drumul pana la Capra, acoperit de zapada bine batatorita, nu ne-a facut probleme, ajungand repede la cabana. Totusi, trebuie atentie sporita ultimii 500 m, datorita stratului foarte mare de zapada, care poate da nastere unor mici avalanse. Ultima portiune, un adevarat tunel in zapada, permite unui singur autoturism sa treaca, si acela un model nu prea lat .
De la Capra, am dat saniile jos din masini, si a urmat o cursa de toata frumusetea pana inapoi la Conacul Ursului, un derdelus de aproape 5 km, care a facut deliciul piticilor si nu numai.
Am petrecut un weekend de vis la Conacul Ursului, o locatie unde vom reveni cu drag si la vara, cabana fiind un punct important de plecare catre crestele insorite ale muntilor Fagaras. Recomand acesta cabana celor care isi doresc sa aiba parte de peisajul incantator, ospitalitatea gazdelor, serviciile de nota 10 oferite de casa lui Mos Martin, cabana Conacul Ursului.
Trimis de wolf2001* in 20.02.15 14:39:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.56958500 N, 24.61117500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te felicit pe tine si intreaga ta familie pentru dragostea pentru natura si munte in special.
Voi planifica si eu un weekend la Concaul Ursului unde cred ca putem imbina bine gusturile diferite ale familiei mele: un NEGOIU pentru mine ca mi-e dor, un aventura parc pentru Emi si relas pentru fete.
@Dan&Ema - Multumim. Poate mergem impreuna la vara pe Negoiu si lasam fetele la conac
@wolf2001: super surpriza domnule lup facuta... scufitei de ziua indragostitilor
Ma bucur ca ati prins o vreme minunata pentru o drumetie la stana... chiar daca mioarele n-au fost prea incantate
Camere la alegere? Sigur nu erau la ultimul etaj! Norocosi sunt unii... ????
@DaRKruCS - La etajul 2 am avut camerele. La alegere cu vedere la padure sau la strada
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2018 Conacul Ursului - Transfăgărășan — scris în 09.11.18 de Trank din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Conacul Ursului - un vis spulberat in stil romanesc — scris în 02.10.17 de melcotobelc din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2017 Locatia pe langa care se plimba ursul — scris în 22.07.17 de Linu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Popas peste noapte la conacul Ursului — scris în 11.09.15 de raly din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Excelenţă! Pe Transfăgărăşan? — scris în 03.02.15 de DaRKruCS din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Popas pentru o noapte — scris în 01.08.14 de Ionel G. din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Un loc minunat, vom reveni cu drag — scris în 10.07.14 de OanaAlina2000 din CLUJ - RECOMANDĂ