BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Cetățile Ponorului(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cabana Cetățile Ponorului
Am reținut Cabana Cetățile ponorului de acum câțiva ani pe când căutam o cazare aproape de atracțiile din zonă însă știu că atunci n-am prea găsit locuri. De data asta însă am rezervat camerele cu vreo patru luni înainte, ca să fiu sigur. Totul ok, am plătit un avans și pe la jumătatea lunii august am purces la drum. Prețul a fost de 139 de lei de persoană, copiii au fost socotiți ca jumătăți de persoane 😊 și am optat pentru varianta cu mese, 39 de lei micul dejun și 59 de lei cina. Prețurile se mai pot discuta dacă e un grup mai măricel. Noi am vrut camere cu baie, cred că sunt și camere mai mari cu baia pe hol. Drumul până la cabană nu e așa de rău, e accesibil fără mari probleme și pentru mașini normale. Sunt vreo 4-5 km de parcurs pe drum pietruit, merge, în câteva locuri era mai degradat și trebuia mers cu atenție, e drept că în ajun a plouat zdravăn și posibil ca stricăciunea să se fi făcut cu puțin timp înainte. La un moment dat o barieră închide drumul, însă de la cabanier am primit instrucțiunile necesare și codul pentru lacătul barierei. Am închis bariera după noi și am mai făcut cam un kilometru si am ajuns la cabană.
Cel mai fain lucru pe care l-am savurat cu drag: liniștea. Cabana e în rezervație, e cred din alte timpuri nu se poate construi nimic în jur și practic nu sunt alți vecini. E cabana, drumul pe care mai trec drumeți și rar câte o mașină și în rest pădure și munte. Foarte fain. Mie mi-a plăcut și faptul că nu are curent decât de la un generator și de la panouri solare, din care cauză se economisește curentul, nu e risipă de lumini noaptea. Nu am avut probleme, nu a fost ceva deranjant, poate doar faptul că în cameră erau doar două prize, mai greu pentru încărcat tot soiul de telefoane și gadgeturi. N-am stat pe întuneric, ba chiar pot spune ca mi-a plăcut așa cu lumina mai raționalizată, deoarece am stat mult pe afară, am prins vreo două seri senine și neavând lumini în jur s-a văzut un cer foarte curat, plin de stele, o minune.
Să fie de la aer sau de la mișcare, nu știu, dar mie toate mâncărurile de la munte mi se par minunate. La micul dejun am avut parte de bufet cu omlete, crenvurști, mezeluri, legume, salată de cartofi, cafea, lapte și alte cele bune toate. Dacă cineva din grup dorea alte cele, ce nu erau expuse primea cu drag. Cina era cu un tip de ciorbă și un tip de fel doi, foarte eficient după mine, n-am mai stat o oră să alegem și să ne decidem ce feluri vrem sa mâncăm, și la care să facem mofturi. Am avut ciorbă de legume, șnițel sau pulpe cu pilaf și ceva prăjitură. Superfaine, am mâncat ca sparții, chiar și cei mai năzuroși din grup. La un moment dat am ajuns de ne puneam si a 5-a porție de ciorbă, cred că asta spune multe. E clar dom ‘le, cred că la munte pun ăștia ceva în mâncăruri!
Camera e destul de mică are și paturi etajate are însă tot ce-i trebuie, baia e mica și ea și nu are aerisire. Nu au fost probleme legate de apa caldă sau de curățenie. Cele mai faine amintiri din cameră: diminețile în care deschideam geamul larg, se făcea răcoare binișor în cameră, însă mă înveleam până la gât cu plapuma groasa și ascultam concertul păsărelelor ce făceau scandal pe afară și mai furam cate 10 minute de somn, o splendoare. E ca și cum ți-ai conecta bateriile cam slăbite și cam șubrezite de peste an la un turbocharger. Serios, încercați, e verificată treaba!
La intrare e un raft cu o grămadă de papuci, nu am văzut însă afișe cum că accesul în cabană se face doar cu aceștia, dar după prima zi de excursie prin pădure, când ne-am întors cu bocancii întinați am înțeles scopul lor.
Ce se poate face în zonă – o grămadă de excursii, mai scurte, mai simple sau mai complicate, de toate pentru toate tipurile de resurse. Cabanierii îți explica totul cu drag și îți recomanda cele mai potrivite trasee, in funcție și de vreme. E o zonă faină și foarte liniștită. De comunicat prin mail și telefon cu proprietarii înainte de rezervare – a fost totul ok. Am plătit cu cardul. Semnal la Wifi sau de telefonie e cam subțirel, nu că mi-a părut mie tare rău de asta. Cei mai mici n-au avut încotro și au lăsat telefoanele și prostiile aferente și au ieșit și ei afară și au admirat un cer de vară de excepție.
Una peste alta: nu a fost un loc ieftin însă a meritat toți banii, chiar ne-am simțit bine. Vă recomand zona și cabana, e cum spuneam înainte: excelentă pentru reîncărcarea de baterii șubrede 😊
Trimis de Trank in 05.07.24 14:41:55
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.56352600 N, 22.71016200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cabana Cetățile Ponorului, PADIȘ [BH]" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Management Cabana cetățile ponorului — scris în 11.08.16 de Sefulescu din BUCURESTI