GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Basarab, strada Fluviului nr 23, aflat extrem de aproape de Gara de Nord, de pe Bulevardul Dinicu Golescu, a fost gazda noastra pentru cateva nopti. Aflati in Bucuresti din motive medicale, nestiind exact cat vom sta, am gasit hotelul Basarab si ne-a convenit in primul rand locatia. Aflat langa podul cu acelasi nume, foarte aproape de Gara de Nord (mijloace de transport in comun, aflate in imediata apropiere a hotelului -metrou: statia Basarab, ratb: 105,123,178,282 si 780 pentru Aeroportul Henri Coanda), convenabil pentru noi datorita, cum spuneam, locatiei centrale, relativ aproape de locurile unde aveam noi de ajuns, si mai ales, ieftin. Camera dubla in care am stat in prima noapte a fost 90 ron. Dupa prima noapte, nemaifiind disponibila aceeasi camera, ne-am mutat intr-o tripla, in regim de dubla.
Alte preturi: single 85 ron, dubla 90, dubla matrimoniala 105, dubla twin 105, superioara 95, tripla 135. Hotelul are 55 locuri in 25 camere, dupa cum urmeaza: 6 camere single, 4 duble matrimoniale, 5 duble, 5 duble twin, 2 triple si inca 5 triple 9cu 1 pat matrimonial si inca 1 single).
Toate camerele au aer conditionat, televizor cu programe Digi, internet (care functioneaza foarte bine) si frigider. Din cate am vazut eu nici o camera nu are balcon, din lipsa spatiului probabil. Pe noi nu ne-a deranjat in mod deosebit, dar poate pentru unii sa fie un minus.
Camera 5
Am ales camera cu nr 5 dupa ce receptionerul, foarte amabil, ne-a mai aratat o dubla, situata undeva la ultimul etaj al hotelului (3 parca). Bine, trecem peste groaza de a urca scarile cu mormanul de bagaje pe care il aveam. Sau faptul ca era vreo 11, spre 12 noaptea. Sau ca eram rupti de oboseala dupa un drum de (aproape) 1 zi jumate, plus consultatia medicala. Dar ajunsi in camera de la etajul 3 ne-a apucat claustrofobia, cu toate ca nici unul dintre noi nu sufera de asa ceva. Acolo poti dobandi si asa ceva :)). Ma rog, omul, dragut, vazand expresia de pe fetele noastre, ne ofera si cheia de la camera 5. Alta viata! Etajul 1, aici puteai respira, frate. Ramanem deci in nr 5.
Camera nu mare dar ok. Patul matrimonial, (spre surpriza mea destul de comod, eu am o problema cu spatele si am nevoie de saltele tari. Asta nu era foarte tare dar era comoda, din fericire), incadrat intr-o masca din pal negru, lipit cu o laterala de perete. Asternuturi albe, imaculate, un cearceaf plic cu care sa ne acoperim. In corpul de mobilier alaturat patului, langa care era lipit cuierul, erau si paturi de rezerva. N-am avut nevoie, nu era necesar sa folosim nici aerul conditionat, temperatura se invartea undeva pe la 20 grade.
In acelasi "dulap" se aflau si prosoapele. Totul foarte curat. Pe jos o mocheta gri cu modele maronii. Langa pat o masuta cu un taburet. Televizorul asezat pe masca frigiderului (care este de fapt racitor, si care ne-a cauzat niscaiva probleme pentru ca nu am putut sa congelam acumulatorii lazii frigorifice aduse de acasa- aveam niste medicamente care trebuiau tinute la temperatura de 2-8 grade, nu ca am fi avut cine stie ce obsesii cu lichidele reci).
La geam perdelute albe si draperii maro. Cos de gunoi ascuns dupa televizor. Langa geam usa de la baie, neagra si ea, deasupra careia se afla aerul conditionat.
Baia
Nu foarte mare, destul de inghesuita. Cadita de la dus era mica si nu avea margini destul de inalte, asa ca, dupa primul dus ne-am trezit cu toata baia inundata. Noroc cu scurgerea care functiona bine. Apa calda in permanenta, in ciuda avertismentului lipit pe faianta, deasupra chiuvetei, care recomanda turistului sa anunte receptia daca nu este apa calda. Ma rog, n-a fost cazul. Baia curata, faianta alba, gresie cenusie, accesorii de baie din plastic alb. Sapun lichid in dispenser intre chiuveta si cadita de dus, cos de gunoi pentru cosmetice, hartie igienica. Totul ok.
Camera 2
A doua zi ne mutam in camera 2, camera tripla pe care am primit-o in regim de dubla. Tot la etajul 1. Mult mai spatioasa, cu pat matrimonial si inca unul single. Mobilierul la fel cu celalalt din camera 5, tot pal negru. De data asta avem insa dulap (de fapt identic cu celalalt, doar ca avea usi) si doua paturi in el. Nu le-am folosit nici pe astea.
Aceeasi mocheta pe jos, aceleasi perdelute, draperii, (si plasa de tantari la geam), televizor, frigider/ racitor. Apropo de racitor, face un zgomot nu neaparat foarte puternic dar permanent si de aceea enervant. Daca il opresti nu mai raceste, asa ca n-ai decat sa suporti. Usa de la baie insa alba, nu neagra ca si in camera 5, nu ca ar fi vreo diferenta, doar ca arata mai bine. Baia la fel de mica cu cealalta, in rest identica. Aceeasi cadita de dus mica, parca totusi nu se umplea la fel de repede.
Totul extrem de curat. De la gemuletul aflat pe holul etajului am facut cateva poze cu podul Basarab care arata destul de spectaculos noaptea. Pacat de zona din jurul lui (santier, oare?) care ii strica din farmec.
Ce va mai pot spune despre hotel- are receptie 24 din 24, cu camera de supraveghere in fata. Noi am lasat masina in fata hotelului, si am gasit loc de parcare permanent. Cu toate ca se afla aproape de gara, zona nu este una problematica. Sa va povestesc si ceva amuzant. Dupa ce ne-am cazat, in prima noapte, sotul meu a coborat la masina sa aduca restul de bagaje. Din casa de vizavi l-a strigat o "domnisoara" care si-a oferit serviciile. Pe respectiva am vazut-o mai apoi, fie dimineata, pranz sau seara, stand in curtea casei, cu poarta deschisa, si urmarind "potentialii clienti". :D. Cu toate acestea nu am vazut/ patit nimic suspect, asa ca am luat-o ca pe o pata de culoare a locului.
Langa casa "domnisoarei' in cauza este si un mini ABC, de unde poti cumpara un suc, o apa si cate ceva de-ale gurii. Nu mare lucru, dar la nevoie e bine de stiut ca e acolo.
Hotelul are la parter/ demisol si un restaurant, cu capacitate de 60 locuri. Micul dejun nu e inclus in pretul camerei, costa 12 lei. Noi nu am reusit sa il servim, insa am servit pranzul si cina la ei de 2 sau 3 ori mi se pare. Am sa revin cu un review separat.
Ca o concluzie, recomand hotelul Basarab celor care doresc o cazare accesibila, curata si placuta in centrul Bucurestiului. Curatenie, amabilitate, locatie buna, mancare excelenta. Noi vom reveni aici cu siguranta la o vizita ulterioara in Bucuresti.
Trimis de luciaoradea in 20.07.15 12:34:33
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.44809400 N, 26.06948400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review complet, felicitări! Vă doresc să treceți cu bine peste problemele de sănătate!
@Safta Radu -
Multumesc pentru vizita si cuvintele de incurajare. Am trecut peste, din pacate nu asa cum ne asteptam, dar asta-i viata, mergem mai departe. Totul va fi bine in cele din urma, speram.
Ca sa fac haz de necaz- stii bancul cu norocul si sanatatea? Ce e mai important dintre cele 2? Pai norocul, ca sanatate au avut si aia de pe Titanic si le ce le-a folosit? Asa ca si noi am avea nevoie de un dram de noroc, ca sanatate ar mai fi, sper...
@luciaoradea - În anul 2008, am avut de trecut un hop extrem de important, timp de 5 zile m-am situat la hotarul dintre viață și moarte, dar Dumnezeu a vrut ca eu să mai trăiesc. Știu ce înseamnă acest gen de probleme, dar cum bine ați spus, cu un dram de noroc, cu speranță, vine și ziua când veți depăși aceste necazuri. Toate cele bune!
@luciaoradea -
Multa sanatate! Pusi te saluta si spune sa fii tare!
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@luciaoradea - Un articol bun despre unul din hotelurile noi apărute după 1989 în jurul celei mai mari gări feroviare din Capitală. Pe acele străzi am fost abordat și eu pentru diverse „servicii”, dar fără insistență. Înainte de 1989 și în primii ani după Revoluție zona Gara de Nord - Gara Basarab era extrem de pitorească, un furnicar de persoane: călători sau navetiști, muncitori ori intelectuali. Din Gara Basarab plecau/soseau zeci de trenuri personale, eventual câteva accelerate. Stația de metrou nu era, podul hobanat nu exista, trecerea peste linii se efectua cu ajutorul unei pasarele pietonale. Tot traficul rutier ocolea Gara de Nord pentru a ajunge pe Calea Griviței. Acolo unde este azi șantier a fost Fabrica de bere Grivița - azi se lucrează la un mare hypermarket. Zona și-a pierdut șarmul de altădată.
@luciaoradea -
Mi-a plăcut articolul tău, chiar dacă nu am căutat niciodată cazare la hotel în București .
” O cazare foarte buna in centrul Bucurestiului
Nu sunt însă de acord cu titlul articolului, în condițiile în care zona gării Basarab nu prea este în centrul Bucureștiului, prin centru, bucureștenii înțeleg cu totul altceva. Recunosc faptul că apropierea de Gara de Nord oferă avantajul unor legături multiple în toate direcțiile, spre orice zonă de interes.
Sănătate!
@webmasterX - Da, coordonatele sunt corecte. Acolo este hotelul.
@tata123 -
Ma bucur ca ti-a placut. sper sa fie util "provincialilor" care cauta o cazare in Bucuresti.
@nicole33
Probabil ca nu m-am exprimat eu foarte corect sau clar cand am plasat hotelul in "centrul" Bucurestiului. Nu m-am referit, evident, la centrul vechi sau la zona comerciala. Vroiam sa spun ca se afla in zona centrala a capitalei, usor de ajuns in orice punct din centru. Nu e o locatie fancy, nu e o zona foarte cautata, sunt de acord. Pentru noi a fost insa locatia ideala, cautand ceva cat mai in "centru", ca sa ajungem usor in locurile unde aveam de mers. Scuze deci pentru dezinformarea rezultata.
@tata123 -
Foarte adevarat ca si-a pierdut sarmul, cred ca macar ceva din fabrica de bere Grivita putea fi pastrat, poate chiar un mic muzeu al berii.
Privitor la "serviciile" oferite, pe drumul Buc. -Targoviste sunt profesionistele la o margine de padure care fac semne chiar daca vad ca soferul are o femeie langa el.
@elviramvio - Timp de câțiva ani Fabrica Grivița a fost în portofoliul Heineken și a mai produs bere, dar de la un timp se pusese lacătul pe poartă.
Din toate clădirile fabricii s-au păstrat totuși orzăria, mălțăria și pavilionul administrativ. Considerate monumente istorice ele vor fi restaurate, își vor păstra aspectul original și vor găzdui cafenele, restaurant și chiar o berărie. Vor fi integrate în proiectul ce se dorește a fi realizat pe acel teren: un hypermarket, o galerie comercială, o piațetă cu spații verzi și un imobil de birouri.
„Noul” ia locul „vechiului”, dar cu sacrificii.
Fiind cu domiciliul aproape de București, deseori am venit în București, ca să nu mai pomenesc de cei 5 ani de studenție. Berea Grivița îmi era cunoscută și avea un renume, ca și berea noastră Azuga. Păcat că noi nu știm să păstrăm ce a fost bun mai înainte. Ne grăbim repede să distrugem sau să vindem. Alții sunt mai înțelepți. In iunie 2012 am fost în Amsterdam. Unul din obiectivele turistice a fost Muzeul Heineken. Acolo s-a născut această bere, care acum se fabrică în alte locuri, dar sorgintea ei este respectată și olandezii au deschis un muzeu. Chiar muzeu fiind, în scop demonstrativ, se mai fabrică această bere iar vizitatorul are posibilitatea să o deguste.
Doamne, Dumnezeule, te rog mult, mult de tot, fă-o bine pe Luciaoradea. Mai mult nu spun, deși am ce spune.
@Mihai18: Mulțumesc pentru urarea de bine. Sunt ok, nu e vorba de nimic grav.
Mulțumesc pentru vestea bună. Să-ți fie tot mai bine în continuare.
Am stat si eu la hotel Basarab, tocmai pentru apropierea de gara si pentru ca ajungeam spre miezul noptii. Dar, toata noaptea s-a trantit o usa. De la intrare, sau de la accesul spre restaurant, nu stiu. Am sesizat atunci noaptea, receptionerul. Dormea dus si cu greu l-am trezit ca sa-mi spuna ca... "nu a auzit nimic". Dimineata, am facut din nou plangerea. Atunci, receptionerul s-a ratoit la mine, chiar cu amenintari. Probabil ei stiu ca fiind in apropierea garii, vor avea mereu clienti. De aici atitudinea obraznica a personalului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)