GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Sper ca va voi starni curiozitatea inca de la inceput... Hotelul Bankov este cel mai vechi hotel din Slovacia. Dateaza din anul 1869 si este incarcat de istorie, istorie cu care se mandreste armonios prin legende si galeriile de arta de pe coridoarele hotelului...
Cu toate ca este asa "batran" el a evoluat frumos in pas cu tehnologia si cu modernizarile actuale, astfel incat intra cu brio in categoria de 4 *.
Hotelul este situat la marginea orasului Kosice, pe un deal, la marginea padurii. In doar 4-5 km treci de la galagia orasului la linistea naturii, fiind o cu totul alta atmosfera. Zona poate fi considerata o statiune, pe cativa km patrati aflandu-se mai multe unitati de cazare, cocotate ici colo pe cate o colina. Dintre toate, se remarca insa Hotelul Bankov. Amplasare deci ideala, ferita de zgomotul urban sau de vecini curiosi si totusi asa de aproape de centrul istoric al orasului Kosice. Parcarea este mare, incapatoare, in fata hotelului fiind si o statie de autobuz.
As face o mentiune si asupra termenului de "hotel". De multe ori cand auzim de hotel... ne imaginam o cladire de cel putin 4 etaje, gen bloc, dezvoltata mai mult pe inaltime decat pe latime. Si desi existau astfel de cladiri pe la 1870, ei bine, acest hotel seamana mai mult cu un conac, o pensiune frumoasa cu 2 etaje...
Check-in 'ul a fost usor, dna de la receptie vorbind engleza. Am avut un pachet cu all-inclusive si am primit alaturi de cheia camerei si niste taloane pe care trebuia sa le prezentam de fiecare data la chelner. Diferenta fata de all-inclusive clasic, a fost ca acest all-inclusive a fost "a la carte", insemnand ca poti sa-ti comanzi ce vrei din meniul obisnuit al restaurantului. Si fara sa vreau, cred ca am ajuns din start la partea care m-a surprins placut cel mai mult... si anume restaurantul si bineinteles mancarea.
Restaurantul hotelului se numeste Lujza, dupa numele unei frumoase domnite cu palarioara care a cochetat inca din primele timpuri cu hotelul. Ei se lauda ca ar avea si top 3 chef bucatar din Slovacia... si ce pot sa zic decat ca merita (nu ca as fi mancat prin alte parti prin Slovacia, dar mancarea a fost de-a dreptul buna). Meniul nu este chiar foarte variat, am observat ca se bazeaza mult pe mancarurile din carne de vita, dar aveai si din celelalte specii cate ceva. De exemplu la peste... era o singura specia, dar gatita in vreo 3 feluri... zargan (eng. garfish) de care sincer nici nu stiam :) dar care este foarte, foarte bun. Ca sa va fac o imagine mai clara asupra restaurantului... o sa va zic ca am mai incercat melci rotisati cu unt si parmesan, piept de rata cu prune, pulpa de miel cu quinoa, zargan inabusit cu legume mediteraniene, rissoto cu sofran si zargan la gratar, specialitati regionale ca Halusky sau Macanka. Si cel mai important, toate acestea fara a avea stresul de a ma uita in dreapta meniului, respectiv la pret. Un adevarat deliciu... si festin culinar. Cel mai mult mi-a ramas in minte acea supa a lor Macanka (vita si cate feluri de ciuperci), care desi arata si avea un miros cam ciudat, avea un gust extrem de bogat care mi-a ramas asa... intiparit pe papilele gustative pana acum. Referitor la meniul de bauturi, acesta diferea un pic la noi, in sensul ca nu aveai la dispozitie toate bauturile din meniul de bauturi standard, dar aveai din toate si nu am simtit lipsa la nimic... de la whisky, bere normala, bere la halba, pana la sticle de vin de 20-30 de euro. Si apropo de vin... as remarca si 2 vinuri bune: Palava si Irsai Oliver.
Meniul de bauturi il aveai la dispozitie si in sala alaturata si anume Marai Caffe unde puteai sa mai stai la o vorba sau la o prajitura. Daca tot am pomenit de prajituri, la acest capitol nu m-au impresionat cu nimic si desi am comandat celebra Lujza Cake sau ceva in genul Lava Cake de la noi, nu a fost ceva spectaculos ca in cazul felurilor principale. As mai adauga ca micul dejun a fost bufet suedez, venea destul de multa lume si din afara hotelului la restaurant... portia principala era in gen 11-13 euro... pe noi ajungandu-ne, daca era sa fi platit, cam 50 euro/2 persoane pe masa (pt ca semnam totusi nota de plata)... si ca pe tura era un singur chelner care stia engleza... restul erau "o secundo" :)
In noaptea de revelion, restaurantul a avut organizat o petrecere festiva la care luau parte persoane si din afara hotelului. Costa 80 euro cu masa, bautura, dj etc... dar noi nu am participat. In seara respectiva, restaurantul fiind inchis pt aranjare de revelion, am mancat in alta zona de servit masa din hotel.
Desi are doar 2 etaje, sau mai bine zis, etaj si mansarda, hotelul dispune de lift. Noi am avut camera la mansarda. Camera de tip superior este mare, a noastra avea o lucarna, altele aveau direct velux. Ai zona de relaxare cu fotoliu si masuta, ai dulap mare, cuier, birou, comoda tv cu minibar si pat dublu. Chiar daca este la mansarda nu simti ca te apasa nimic, fiind suficienta inaltime in general. Un mic dezavantaj ar fi pozitionarea geamului. Desi ai aer conditionat, ca sa aerisesti trebuia sa te urci pe masuta tv-ului sa deschizi geamul. La dispozitie ai seif, minibar, papuci de casa, telefon, tv etc
Baia este imensa, avand atat dus cat si cada, dotata bineinteles cu consumabile, halate de baie, uscator de par etc Aici atentie la cap: este o zona in care o dolie (acoperisul) cobora mai mult si cineva neatent a dat cu capul :) Prosoapele au fost schimbate zilnic, la fel si consumabilele, chiar daca nu erau terminate. Curatenia a fost exemplara.
As puncta totusi negativ puterea slaba a semnalului wi-fi la mansarda, aparenta mochetei, atat din camere cat si de pe coridor. Chiar daca erau curate se simte ca sunt vechi, avand mici urme de pete, decolare etc... ce se capata o data cu trecerea timpului. De asemenea, lipsa pliantelor, brosurilor sau hartzilor de la receptie, cu ceva informatii despre Kosice sau chiar despre hotel mi se pare deranjanta. Era disponibila doar o harta contra cost, iar Kosice e un oras cu atat de multe lucruri de vazut!
La etajul 1 avem si spa-ul. Un SPA frumos, renovat in 2016 si dat in folosinta prin noiembrie. Accesul la spa era permis de asemenea pt clientii din afara hotelului si costa 13 euro - 2 ore. Desi mic... este foarte cochet, curat, intretinut (mai ales ca era ca nou). Trebuia sa ne programam la receptie ca sa nu avem surprize ca nu avem loc... ceea ce mi s-a parut un lucru bun. La intrare primesti 2 prosoape si cheia de la vestiar. Spa-ul este compus din piscina interioara 1.3m adancime, dar suficienta de cateva ture de inot, zona de relaxare langa piscina, sauna uscata, sauna cu infrarosu, bazin cu apa rece, sauna cu aburi si zona de relaxare cu paturi si semineu. Am mers la spa in toate cele 3 zile... ceea ce inseamna ca ne-a placut :)
Mai mentionez ca pe coridoarele hotelului sunt expuse opere de arta, banuiesc ca ale artistilor locali si care pot fi achizitionate. Picturile aveau preturi intre 200 si 1000 euro si chiar mi s-a parut o ideea frumoasa de a avea o galerie de arta, in sprijinul artistilor... asa la dispozitia clientilor. De asemenea, clientii beneficiaza de un transfer taxi gratuit dus-intors in fiecare zi catre centrul orasului.
Vara este disponibila si o gradina de vara... si un pic mai sus si o zona de picnic si gratar... pe care mi-ar face mare placere sa le vad intr-o zi cu soare... asa ca voi reveni cu siguranta!!!
Trimis de dawnsash in 06.01.17 18:18:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLOVACIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dawnsash); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 48.74756460 N, 21.20781150 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@dawnsash: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Bankov Hotel, KOSICE" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: da... e bine
Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).
Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (1300 PMA, respectiv 600PMA)
@dawnsash: Felicitări pentru review!
Am stat şi eu în acest hotel în urmă cu 11 ani şi confirm cele relatate de tine: are o poziţie şi o arhitectură de excepţie.
Mă bucur să aflu că au păstrat standardele înalte. Noi am avut camera la etaj, nu la mansardă, aşa că nu ne-am făcut griji în privinţa tavanului. Nu-mi amintesc ca meniul la restaurant să fi fost aşa de "fiţos" (nici vorbă de melci; foarte probabil nu aveau la acel moment chefi de renume la bucătărie), însă mâncarea a fost excelentă, deşi mai degrabă cu specific local. La recomandarea lui Adrian, un bun cunoscător al Slovaciei (spre deosebire de mine), am mâncat halusky (găluşte) şi în altă zi gulaş- kotlíkový guláš, gătit la tuci.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)