ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 27.05.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 1+

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
63.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Din păcate singura opţiune de cazare din zonă

TIPĂREȘTE

Situat la 1234 de metri altitudine pe traseul Transfăgărăşanului (DN7C) între Cârţişoara şi Bâlea Lac, la nici 50 de metri de staţia de teleferic şi în apropiere de cascada Bâlea, Hotelul Bâlea Cascadă este singura opţiune de cazare din zonă. Poate tocmai de aceea calitatea serviciilor lasă uneori de dorit.

Administrat de SC Bâlea Turism SA (http: //balea-turism. ro) împreună cu Cabana Paltinu de la Bâlea Lac, hotelul de 2** este deschis tot timpul anului şi dispune de o capacitate de cazare declarată de 73 locuri în camere cu 1,2, 3 şi 4 paturi sau apartamente. Preţul pentru o noapte de cazare începe de la 130 lei şi creşte până pe la 450 lei. În preţuri sunt incluse şi câte un bon valoric de 15 lei de persoană pentru fiecare mic dejun servit acolo. O cameră double (cu 2 paturi) costă 170 lei pe noapte, iar la toate tarifele de cazare se mai adaugă 5% taxa locală a primăriei Cârţişoara. Camerele sunt de tip hotel, cu baie proprie, balcon, TV de 31cm, dulap de haine, noptiere, masuţă şi taburete, pahare şi umeraşe. Camerele nu au telefon şi seif. Lenjeria de pat este curată, păturile sunt destul de groase. Baia dispune de un duş cu cădiţa aferentă, toaletă, chiuvetă, prosoape, covoraş de baie şi 2 săpunuri de voiaj. Din fericire există apă caldă.

Mare atenţie la balcon, deoarece este comun cu al altor camere şi chiar cu holul. Dacă nu închideţi bine uşa de la balcon s-ar putea să vă treziţi cu musafiri nepoftiţi. Dacă veniţi în grup la munte puteţi însă profita de acest aspect şi sta la taifas cu vecinii.

La noi în cameră nu se închidea uşa de la balcon decât forţată. La toaletă când se trăgea apa se scurgea apă pe podea din spatele toaletei. Am reclamat aceste aspecte managerului când am predat camera şi ne-a spus că au fost făcute renovări de curând, că apa e de la furtunul de admisie, iar la uşa de termopan nu s-a făcut încă recepţia lucrării.

Televizorul are programate doar câteva posturi ce diferă de la o cameră la alta, restul fiind codate. Când s-a stricat vremea s-a dus şi semnalul la TV. Telecomanda se primeşte de la recepţie în momentul cazării.

Servirea în restaurantul hotelului lasă de dorit. Nu poţi comanda garnituri separate (ex: cartofi prăjiţi) fără să comanzi un fel de bază, iar când comanzi un fel de bază de pe meniu ţi se spune că acela nu este un fel de bază, deşi este trecut acolo. Pentru omleta de pe meniu ţi se spune să revii dimineaţa până în ora 9, când degeaba revii pentru că meniul micului-dejun este fix (caşcaval, salam, şuncă, unt, dulceaţă, ceai, pâine), şi eşti refuzat când comanzi ceva în plus. Degeaba le-am zis "domne, plătim, nu cerem pe degeaba", că fetele au dat zâmbind din umeri. Prin urmare nu au primit nici bacşiş. Mă întreb câte dintre preparatele din meniu şi existau cu adevărat.

Lângă hotel există mai multe chioşcuri cu suveniruri banale, dar mai ales cu produse naturale: brânzeturi, cârnaţi, şuncă de casă, etc. Pentru băuturi nu aveţi la dispoziţie decât restaurantul hotelului sau un chioşc unde Cola la 0,5l costă 5 lei, iar cea la 2 costă 10 lei. Berea are aceleaşi preţuri, de aceea este bine să veniţi cu provizii de acasă ţinând cont că prima localitate este la peste 10km distanţă.

Cu telefericul nu am fost din cauza vremii nefavorabile, dar când este senin oferă o imagine superbă asupra serpentinelor Transfăgărăşanului, trecând chiar pe deasupra acestora.

Per ansamblu Hotel Bâlea Cascadă este o locaţie de cazare pentru cei nepretenţioşi, care doresc să petreacă câteva momente în sânul naturii şi să doarmă noaptea în linişte. Iar dacă faci abstracţie şi de mizeria lăsată de cei veniţi cu cortul, e OK ca destinaţie de week-end. În orice caz, neavând mare lucru ce vedea în împrejurimi într-un timp atât de scurt sau pe vreme rea, drumul până acolo şi înapoi rămâne cam singura plăcere.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de ionut.iosub in 30.08.10 08:43:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2789 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionut.iosub); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5500 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

Alina Morar
[30.08.10 09:09:08]
»

Da, din pacate asta e tara noastra. Mie atat mi-e doar de turistii straini care vin la noi.

Si asa de frumos ar putea sa o renoveze...

mariana
[30.08.10 09:36:40]
»

Oare cat timp o sa mai auzim asemenea intamplari? Dorim sa ramanem la noi si suntem refuzati. Pana se mai schimba lucrurile un vot sa-ti mai indulceasca impresiile negative.

dannek
[30.08.10 10:27:27]
»

Probabil, relieful si faptul ca Transfagarasanu se inchide pe perioada iernii iar turisti nu prea sunt a facut ca sa nu se dezvolte industria hoteliera??

raduu1972
[30.08.10 11:23:23]
»

zona este absolut superba, dar nu este exploatata asa cum ar trebui, pacat. pentru a ajunge la Balea drumul pe Arges este catastrofal, pe partea dinspre Sibiu este putin mai bun, dar uneori in loc sa admiri peisajele trebuie sa stai cu ochii in parbriz pentru a putea ocoli gropile nesfarsite din asfaltul soselei, pacat de efortul celor care au muncit acolo mai mult sau mai putin voit la vremea respectiva, cei de azi nu pot asfalta ceea ce au cladit ei

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mariana
[30.08.10 14:20:41]
»

@dannek, nu cred ca are legatura cu iarna, vara, eu zic ca totul tine de gospodarire si bun simt. Am vazut atatea locuri frumoase in care esti primit cu drag si servit bine si revii sau varianta este bine la inceput iar pe parcurs scad calitatea produselor sau seviciilor, de ce?

Mare pacat ca nu se stie exploata atatea frumuseti! Probabil ca am putea vorbi zile intregi pe acest subiec dar ne abatem de la subiect asa ca mai bine ne oprim aici.

aida.alecu*
[04.09.10 19:43:07]
»

Pacat de peisaj! O sa invatam oare vreodata sa facem turism?

mocanudonald*
[17.11.11 12:28:06]
»

Sarut mana la doamne si domnisoare si o calduroasa strangere de tastatura domnilor. Am citit cele comentate aici si chiar voiam sa aduc anumite completari.

Dupa cum ma stiti eu sunt mai mult contra decat pro la multe minuni petrecute in sejururi. chiar daca sunt de cele mai multe ori aiurea, nu le poti spune copiilor ca nu ai scoti niciunde, asa ca inarmati cu rabdare ne aventuram pe ici pe colo. Saptamana aceasta, mai bine zis in ziua de 12 now, am imbarcat gasca lui piticot in masina si am plecat la balea si noi sa respiram o gura de aer fresh. drumul pana la balea cascada a fost relativ bun, practicabil si destul de liber tinand cont de bugetul romanilor din ziua de azi.

Odata ajunsi acolo, ne-au intampinat vesnicele tarabe cu nimicuri, adica sunt 5-6 bucati dar care vad aproape aceleasi lucruri in general inutile, dar poate utile pentru ratacitii din zone indepartate care zic ,,hai sa nu ne mai uitam la niste lei in plus si sa cumparam un souvenir". atunci incepe jecmaneala. brusc preturile salta daca cineva te vede interesat, nu au preturile afisate ca sa vezi de fapt pretul real, iar calitatea? ... hai sa trecem la altceva. Pe alee, intalnim si un negustor de produse alimentare asa zise de casa. Carnaciori, Pece, Afumaturi de tot felul, dar care sunt facute cu infuzie de fum identic ca la orice magazin. Gasesti e drept si ceva natural, adica niste sorici de porc si o slaninuta cu boia dar in rest... mai nimic. iar bineinteles preturile sunt pe masura.

In general nu ai ce vizita sau sa zici ca in afara de natura ai putea alege vre-un mijloc de agrement, sau sa pierzi timpul facand altceva decat sa te plimbi prin imprejurimi.

Desi drumul pana la balea lac era curat, soseaua era inchisa circulatiei si doar cei cu tupeu urcau pana sus sa vada lacul si sa se bulgareasca cu zapada. Chiar daca doreai sa ajungi sus cu telecabina, aceasta nu circula decat cu minim 10 persoane, iar acelea se strangeau destul de greu asa ca aveai de asteptat chiar si 2 sau 3 ore. odata ce prinzi sa urci, chiar daca pretul este exagerat de mare, constati ca sus, nu mai mai alta alternativa decat sa astepti enorm de mult dupa cei 10 participanti la telecabina de coborare.

La cabana de la lac in afara de ceai si cafea si 2 sau 3 banalitati, chiar nu gasesti nimic iar motivul este acelas vesnic... e in varful muntelui si e greu de facut aprovizionare. Ma gandesc unde ofera ei jacuzzi, sauna si masaj daca ei nu sunt instare sa iti ofere o punga de chips-uri pt copii. In sfarsit daca ajungi sa si cobori, te duci la singurul restaurant din zona, unde ospatarii sunt deosebiti de amabili... dar atat. din preparatele de la lista de meniu, chiar am testat si mai mult de jumatate nu le aveau iar cealalta jumatate este execrabila. O ciorba de burta cu aroma de peste, cu o culoare verzuie de la usturoiul coclit, sleita... desi am specificat sa fie foarte fierbinte... un ardei iute mic si sfrijit de parca era de la ajutoare, o smantana diluata cu lapte, mujdeiul de usturoi cu maioneza ca asa considera ei ca se mananca in orice conditii iar painea ziceau ei ca e felie dar de fapt era sfert de felie. apoi trecem la ciorba de vacuta care era mai mult ciorba de varza cu aroma de vacuta, cam chioara si legumele scofalcite, o ciulama asa zisa de pui dar care nu avea legatura cu ciulamaua, mamaliguta nefiarta, cartofii prajiti taiati cu toporul, am cerut snitzel de pui pane si mi-au adus parizian ca cica nu se face altfel la ei, desi aveau la lista cartofi natur nu au putut face un piure de cartofi iar cotletul de porc cu sos brun si ciuperci era de pe vremea bunicii ca era asa de uscat ca talpa iar sosul brun era din concentrat. ciupercile erau de ornament ca la cat de putine erau nu puteau face parte din preparat. Drept este ca apa minerala a fost buna ca si pepsi-ul... ups. bine ca nu il prepara tot ei. iar ce sa zic... la toate aceste preparate o nota de plata pe masura... aproape 200 lei. ce vreti? e restaurant de 3 stele. vesela ciobita, cosuri de paine de la magazinele de 38 de mii, tacamuri la fel, fete de masa curate dar galbejite de vechime, oliviere de duzina greu folosibile, servetele cu ratia in rest... numai voie buna.

ca sa inchei intr-o nota optimista, daca totusi alegeti sa mergeti acolo, luati mancare la pachet sau mancati in prealabil sau asteptati pana la intoarcere unde puteti manca deosebit la albota mai jos... gusturi sublime, cantitati mitocanesti iar preturile accesibile... dai un ban dar stai in fata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, Alina Morar, dannek, mariana, mocanudonald*, raduu1972
Alte impresii din această RUBRICĂBâlea Cascadă Cabană / Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056509017944336 sec
    ecranul dvs: 1 x 1