GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru că am prins 'gustul' mersului cu Bacul (am scris despre prima noastră experiență aici) nu puteam rata o nouă ocazie de a merge din nou cu bacul, dar alt bac.
Fiind cazați o noapte în orașul Galați (dacă nu ai citit recenzia mea despre cazarea din Galați, găsești aici toate detaliile) în al cărui teritoriu intram pentru prima dată în viață, am spicuit câteva atracții din zonă.
Obiective (ca să nu fiu mustrat din nou de tata123 😁) sunt destule, dar nu toate pe gusturile mele. Statui, muzee și alte chestiuni similare, plus un parc zoologic aflat la câțiva km de Galați despre care poate voi scrie separat (l-am vizitat) deși nu am fost foarte impresionat de el. Cele 40 de grade de afară nu au ajutat nici ele prea mult asupra experienței.
Podul de la Brăila (paranteză)
Ca să nu fac un topic separat, pentru că nu merită, voi scrie aici pentru că este cumva legat de recenzia în cauză. Dacă tot am fost în zonă, nu puteam rata ocazia de a vedea Golden Gate-ul României. Zis și făcut!
Am traversat Dunărea pe podul deschis circulației pe 6 iulie 2023, așadar abia are un anișor. Podul are o lungime de aproape 2 km, cu o deschidere centrală de 1.120 metri și o deschidere laterală de 489, respectiv 364 metri cu o lățime de 31 de metri din care 22 reprezintă calea de rulare.
La dus a fost ok, chiar am rămas plăcut impresionat, acesta aducând mult cu Podul Canakkale 1915 din Turcia pe care l-am traversat acum 2 ani.
La întors, adică partea de rulare spre Brăila, podul era DEZASTRU! Se circula doar pe banda 2, banda 1 fiind rașchetată până la tablierul de metal.
Banda 1 era plină de șleauri, cauzate de asfaltul prost, folosit pentru realizarea căii de rulare. Nu am văzut în viața mea șleauri așa de mari, având pe margini o dimensiune considerabilă (vezi foto).
Una peste alta, a fost frumoasă traversarea și sperăm că până la urmă, meșterii și inginerii care fac reparațiile, vor pune totuși un asfalt care să respecte normele impuse, astfel încât să nu mai fie probleme.
Revenind...
Spre seară am ieșit la o mică plimbare pe faleză. Știam că foarte aproape de locația Hotelului Orient, se afla Bacul care odinioară... până să se facă minunatul pod de la Brăila, era in mijloc important de traversare a Dunării, dintr-o parte (Galați) în alta... (Tulcea).
Ce-i drept ne-am hotărât cam târziu cu privire la această activitate, așadar, mai mai să pierdem cursa de ora 20:30. Cum nu voiam să mai stau încă 30 de minute degeaba, am mers în pas alert de la cazare, la bac. Sunt cam 20-25 de minute de mers pe jos cu aproape 1,5 km. Nu am mers cu mașina pentru că nu știam dacă am unde să o las acolo plus că voiam să mergem pe jos.
Am ajuns la fix în zona bacului unde era și un restaurant. Am mers spre casa de bilete dar nu am putut cumpăra de aici. Biletele se vindeau direct de pe Bac!
Copii sub 12 ani au gratuitate așadar am plătit doar pentru adulți. Călătoria a costat 2 lei/sens/adult, un pret pe care îl consider foarte foarte foarte mic și extrem de accesibil pentru doritorii de promenadă.
Trecerea am făcut-o cu Bacul Oltișoru 2 care era defapt singurul care parcurgea traseul tur-retur. Am înțeles că înainte când nu era podul de la Brăila, se făceau cursele cu 2 bacuri dar acum din cauza numărului semnificativ mai scăzut, a rămas doar 1 Bac.
Bacul face legătura dintre Galați și localitatea I. C. Brătianu din județul Tulcea.
Totuși să menționăm că pentru cei care vor să ajungă de exemplu din Galați chiar în I. C. Brătianu, folosind calea rutieră, adică să iasă din Galați apoi DN22B - Pod Brăila - E87 - DN22E și localitatea I. C. Brătianu, ar însemna un ocol de aproape o oră și 60 km! Așadar drumul pe calea terestră implică timp considerabil mai mare + mai mult carburant consumat.
Desigur, trecerea cu Bacul are avantajul infinit al timpului, cât timp te prezinți aproape de ora de plecare, în maxim 15 minute ești pe partea cealaltă DAR pentru autoturisme vine cu un cost de 20 de lei iar șoferul are prețul INCLUS în tarif. Mie mi se pare un preț bun. Pentru 40 de lei dus - întors, scutești cam 1 oră și 30... maxim 1 oră și 40 de minute (am scăzut timpul care îți ia cu Bacul).
Recapitulare Tarife:
Pasageri = 2 RON
Abonamet persoană fizică/lună, reducere 25% = 60 RON
Autoturism (inclusiv şoferul) = 20 RON
Program Bac Galați
DE LA 06:00 LA 22:00 - DIN JUMĂTATE ÎN JUMĂTATE DE ORĂ DOAR CU BACUL MARE – OLTISORU 2
PLECĂRI DE LA I. C. BRĂTIANU LA 06:00, 07:00, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22.00
PLECARI DE LA GALAȚI LA 06:30, 07:30, 08:30, 09:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30
În cazul în care situația o impune, se vor efectua curse non -stop, fără respectarea programului.
Așadar bacul pleacă de pe fiecare mal o dată la o oră pentru că la fiecare jumătate de oră este pe partea opusă.
Cum spuneam, cursa a fost foarte rapidă și am privit precum un copil mic, manevrele de plecare ale Bacului, realizate de membri echipajului. Am fost foarte entuziasmat de ele, cred că mai entuziasmat decât copiii din jur care probabil erau sătui de bac.
Am ajuns dupa 10 minute pe partea opusă. Cum eram pe jos și mai erau și mulți câini, nu ne-am îndepărtat foarte tare, mai ales că dacă nu luam bacul înapoi spre Galați, acesta urma să mai vină abia peste o oră.
Returul a fost ceva mai aglomerat, defapt foarte aglomerat! Era coada de mașini la intrarea spre bac, cât vedeai cu ochii. Am făcut câteva fotografii pe malul opus și ne-am întors pe bac, unde am achitat din nou taxa de 2 lei pentru fiecare adult în parte.
Am urmărit din nou cu entuziasm, manevrele de îmbarcare a mașinilor. Bacul s-a umplut ușor ușor și la ultima mașină, nu prea mai era loc. Fix ULTIMA, a intrat la limită, fiind parcată într-o parte. Am numărat undeva la... aproximativ 40 de autoturisme! Bacul acesta este mult mai mare față de cel de la Călărași.
Drumul de retur a fost destul de aglomerat dar am găsit un colț unde să stăm liniștiți și să admirăm priveliștea odată cu lăsarea serii. Priveliștea chiar a fost frumoasă, orașul este foarte frumos și are un farmec aparte la lăsarea întunericului.
Per total ne-a plăcut această experiență și recomand tuturor traversarea cu sau fără mașină. Dacă mergeți cu mașina, puteți vizita obiectivele din Tulcea, care sunt destule!
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 02.08.24 22:52:20
- A fost prima sa vizită/vacanță în GALAȚI
- Alte destinații turistice prin care a fost: -
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Bacul Galați - Tulcea, GALAȚI" (nou-creată pe sait)
@⭐ValentinB_88⭐: Frumoasă experiență. Și utilă!
Utila, pentru că, de când a început construcția Podului, s-a pus problema renunțării la cursele bacului. Dar având în vedere starea podului... Bine că este, totuși, un bac și bine că este cel mare.
Poate că de aceea la întoarcere era mai aglomerat.
Despre Pod... numai de bine! Constructorul italian sa trăiască!
@⭐ValentinB_88⭐: Mulți oameni se bucură de plăcerea plimbării pe Dunăre cu o ambarcațiune (de orice fel ar fi ea) - călătoria pe apă are farmecul său aparte și tu l-ai experimentat de două ori anul acesta pe bătrânul fluviu. Bravo! Am fost și eu pe acolo de câteva ori (vezi impresii) și mi-a plăcut experiența traversării vechiului Danubius (cu toate „deficiențele” arătate: vase vechi, taxe mai mari decât trecerea pe pod de la Fetești, distanțe mai mari de parcurs prin ocolire - dar peisaje și obiective turistice interesante).
Eeee... când am mustrat eu? Nu am nici o problemă cu folosirea diverșilor termeni privind un loc de vizitat: obiectiv turistic, punct de atracție, reper turistic, punct de interes și altele asemănătoare. Stilul de scris al fiecăruia e diferit, îl individualizează în marea comunitate AFA. Eu doar completez cu diverse informații la unele articole...
Numai bine! Călătorii frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)