ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 66 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 16 MIN

Cum credeti ca este sa dormi la propriu cu masina in cap ?

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Si ca sa raspund titlului, minunat :))

Astazi va voi prezenta un loc in care ne-am petrecut mini-vacanta de Rusalii.

Mica Introducere.

Initial aveam alta tinta. Fara o rezervare prealabila, pornisem pe ideea de a merge pe Clisura Dunarii cu o prima cazare in Eselnita – Dubova iar a doua la Valiug sau Garana. Aveam in plan vizitarea Dunarii la Cazane, apoi a cascadei Beusnita si Bigar + Ochiul Beiului, bonus Cheile Nerei si ce frumuseti mai gaseam la fata locului.

Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, nu am gasit o cazare care sa ne satisfaca. Aveam alese doar 4 locatii de cazare pentru prima noapte in Eselnita – Dubova, triate dupa review-uri favorabile pe AFA si note bune pe Booking, dar toate erau full sau ante-ante-rezervate.

Si uite cum pe 30 mai, sambata dimineata ne trezim ca n-avem unde sa ne cazam. Am zis ca n-are rost sa riscam sa batem atata drum si sa dormim cine stie in ce bomba refuzata de alti turisti.

Deja dupa enspe mii de telefoane se facuse 10,30 dimineata si intram in panica. E tarziu. Ce facem ? Asa ca tabaram pe internet si incepem sa cautam locatii ceva mai aproape de casa, in ideea ca si in cazul in care vom da de cazari proaste, no problem for us, putem sa ne intoarcem acasa in aceiasi zi :)

Asadar incepem sa “sapam”. Excludem din start Valea Prahovei pentru ca uram aglomeratia de acolo si ne vine in minte o zona foarte aproape de Bucuresti si mult laudata de o prietena de familie care isi are radacinile aici. Valea Doftanei. Din pacate aceasta zona superba este “sarita” din circuitul turistic si are foarte putine posibilitati de cazare, asta datorandu-se poate si faptului ca se afla intr-o imediata apropiere fata de statiunile din Valea Prahovei, super - ultra - mega promovate, reclama care nu stiu daca si cat corespunde cu realitatea.

Prima locatie care ne sare in ochi este o pensiune de 5 stele aflata in comuna Valea Doftanei. Atra Doftana. Arata bine, izolata, are restaurant propriu, ce sa mai vrem altceva ? Sunam repede, dar asa cum eram obisnuiti deja, full, cu rezervari din ianuarie – februarie ac :(. Dar fata de la receptie ne da totusi o raza de speranta. Asteapta in urmatoarea ora un telefon de la o familie care este posibil sa renunte la rezervare. Ce mai... Loteria vizelor :)). Noi in baza lui “poate o sa renunte”, cautam mai departe alte locatii in zona. Nimic sa ne atraga. Si ce sa vezi... Minunea se produce. Ne suna domnisoara de la Atra, ca daca mai suntem interesati, au renuntat respectivii la rezervare :). Gata! Ii spunem ca acum plecam spre ei... si bucurie maxima... Plecam pe Valea Doftanei ! !

Cum ajungem.

Haideti sa va spun si cum ajungeti aici. Va voi da traseul pe care l-am urmat noi din Bucuresti pana la Atra Doftana.

Asa cum spuneam este o locatie la indemana bucurestenilor, aflata la doar 120 Km de Bucuresti, drum pe care il veti parcurge in aproximativ 2 ore. Asadar Bucuresti – Ploiesti – Campina – Lunca Mare – Seciuri – Barajul si apoi Lacul de acumulare Paltinu. De aici nu mai aveti mult. Atentie mare la panourile montate pa marginea drumului, in care aveti fotografia pensiunii Atra si o sageata directoare catre ea. La un moment dat veti parasi drumul principal 102i (care intr-un final se uneste cu DN1A, Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele), deci parasiti DJ102i asta imediat cum intrati in Valea Doftanei si veti vira stanga pe strada Lacului. Atentie la aceasta intrare, vedeti cum o abordati, pentru ca daca aveti o masina cu garda mai joasa si o luati pieptis, cu siguranta lasati tobele de esapament pe acolo :)). Odata intrati pe strada Lacului (drum de munte pietruit), dupa ~ 1 km, veti avea cateva sute de metri de parcurs pe un traseu ce va va da fiori. Aveti de traversat o bucata de drum de ~ 200-250 m, afectat acum ceva timp de o masiva alunecare de teren, care a maturat efectiv o portiune din strada cu tot cu un stalp pe care il veti putea vedea undeva in haul din stanga, la vreo 20 de metri de pozitia initiala si inclinat la circa 80 de grade. Mare atentie. Pe aceasta portiune nu este loc de 2 masini, asa ca daca vedeti pe cineva ca a intrat din sens invers, lasati-l sa treaca. Nu de alta, dar nu va fi deloc distractiv, nici pentru dvs, nici pentru ceilalti pasageri din masina, sa va apucati sa dati cu spatele pe drumul ala extrem de ingust cu munte in dreapta si prapastie in stanga :). Drumul nu este foarte prost si cu putina atentie il veti parcurge fara probleme. Putin dupa portiunea aceasta veti vedea si ultimul indicator de acces din cele de care va ziceam mai devreme. Faceti stanga pe Fundatura Cerbului pana la capat si... Ati ajuns ! :))

Pensiunea Atra Doftana in toata splendoarea ei. Pentru ca realmente este splendida. O constructie si un concept arhitectonic cum nu am mai vazut la noi si care urmareste formele de relief ale terenului unde este realizata. Este incredibil cat de bine arata si cum se integreaza in peisaj :)

Avem de-a face aici cu una dintre cele mai premiate locatii din Romania, atat ca proiect arhitectonic, dar si ca servicii oferite oaspetilor. Iata premiile obtinute de pensiunea Atra Doftana :

2011 – Anuala de Arhitectura Bucuresti - Premiul I al Sectiunii de Arhitectura.

2012 - Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti - Premiul I al Sectiunii de Arhitectura.

2013 – HTL (Hotel Tourism & Leisure) - Premiul I al Sectiunii “Pensiunea Anului” (administrata de o familie) / Family run guest of the year

2013 - Green Building Awards - Premiul I al sectiunii „Proiectul Verde al Anului” (proiect mare)

2015 – Romanian Digital Travel – Premiul I al sectiunii „Cea mai Populara Pensiune”

Pentru a va face idee despre ce vorbim aici, imi voi permite sa postez in continuare motivatia acordarii premiului I pe 2012 la sectiunea de arhitectura, de catre Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti.

Clădirea este situata pe malul unui lac de munte şi este configurată pe două volume majore, profitand de forma naturala a terenului, ce prezintă 2 căderi de nivel majore intercalate cu 2 zone aproximativ plane: volumul ce adaposteşte unităţile de cazare şi recepţia, şi cel de-al doilea ce contine spaţiile de divertisment, cele de utilităţi şi cele tehnice, ambele volume fiind astfel articulate încât să exploateze cât mai benefic configuraţia geometrica a terenului, orientarea şi priveliştile pe care situl le are, acordând o atenţie sporită modului de inserare în sit şi felului în care clădirea dialoghează cu mediul înconjurător.

Primul dintre volume, ce adăposteşte unităţile de cazare este amplasat cu un nivel sub zona de acces pe teren, generând pe acoperişul său platforma necesară parcării automobilelor şi a spaţiilor de manevră necesare acestora. Astfel dispus, volumul se află intr-o poziţie subterană (faţă de cota de nivel a accesului), lasând neatinsă imaginea cadrului natural.

Al doilea volum speculează declivitatea mare a terenului înspre zona luciului de apă şi este amplasat sub primul volum, conferindu-i celui dintâi o extindere a spaţiului verde de curte, permiţându-se astfel deschiderea spre privelişte a tuturor spaţiilor de cazare.

Clădirea este finisată folosind în mare masură materiale specifice locului şi funcţiunii, nivelul cazarii este îmbracat în lemn în timp ce zona de zi este finisată cu piatră la exterior.

Construcţia profită de natura terenului, exhibând minimum de suprafaţă, cu excepţia suprafeţelor vitrate prin care se poate admira priveliştea lacului, majoritatea anvelopantei este învelită de pamânt (sporind eficienţa energetică). Situl ramane practic neocupat şi poate fi utilizat pentru diverse activităţi specifice în mediul natural. Clădirea conţine de-a lungul volumului îngropat o serie de containere de apă ce captează şi stochează apa de pe terasele înierbate, introducând-o în circuitul domestic. De asemenea un număr de de panouri solare sunt dispuse pe terasa de deasupra spaţiilor tehnice.

bnab.ro/2012/proiecte/2/230

Atra Doftana se afla amplasata pe malul lacului de acumulare Paltinu, intr-o zona linistita, salbatica si de un pitoresc aparte, cu foarte putine interventii facute de mana omului care ar fi putut sa-i strice farmecul. Pentru a va convinge de aceasta, am sa va rog sa vedeti fotografiile atasate acestui review si care va vor face sper eu, sa va doriti sa ajungeti pe aceste meleaguri. Noi ne-am indragostit imediat, definitiv si iremediabil de aceasta zona.

Intrarea in pensiune se face coborand o scara printr-o piramida de sticla ce ne-a amintit de piramida de sticla de la Louvre :). Daca pensiunea te surprinde in exterior prin felul cum arata, o va face si in interior prin amenajarile de clasa si optimizarea excelenta a spatiului. Nu are decat 9 camere, iar de la receptie veti primi cheia cu un brelocut colorat (rosu, verde, mov, albastru etc.). Alta surpriza :). Camerele nu sunt numerotate. Va veti uita ce culoare are brelocul de la cheie si apoi veti cauta pe mocheta de pe holul pensiunii bulina din dreptul usii de culoarea care se potriveste brelocului dvs. Aceea este camera dumneavoastra :)

Din pacate pentru noi, cazarea am avut-o in camera noua. De doua ori noua. Spun asta pentru ca initial pensiunea a avut doar 8 camere, iar aceasta a fost construita ulterior, fiind cea mai noua, dar si a noua ca si numar dintre camerele pensiunii. De ce am zis din pacate pentru noi ? Pentru ca aceasta camera noua (cu brelocut galben-portocaliu) este ultima camera, iar langa ea se afla o scara de acces in parcarea de deasupra pensiunii, fapt ce poate fi deranjant, atata vreme cat cei ce vor folosi aceasta scara se pot uita si in camera ta. In acelasi timp este si mai micuta ca restul camerelor - are ~ 18 m² fata de cei ~ 21 m² ai celorlalte. Bine acum sa nu intelegeti ca nu ne-a placut. Era superba si asta, basca faptul ca am prins-o in last minute, asa ca nu ne puteam plange :))

Parcarea masinilor este realizata pe delusorul sub care se afla camerele si efectiv fiind in camera, ai masina deasupra, de aici si titlul review-ului :))

Costul a doua nopti de cazare la Atra a fost pentru prima noapte 370 Ron iar pentr cea de a doua 290 Ron. In acest pret am avut inclus micul dejun, acces gratuit la sezlonguri, plimbari cu bicicletele din dotarea pensiunii (5 la numar) si plimbari pe lac cu caiacul, insa acesta fiind unul singur, era greu de prins liber.

Spatii exterioare si locuri de joaca pentru copii.

Pe peluza din fata sau poate spatele (nu stiu cum sa-i zic) pensiunii, veti gasi mai multe sezlonguri pentru relaxare si plaja, precum si mai multe perne de plaja verzi, foarte comode si de diferite marimi (pana la 2 m. Oau !). Daca cumva nu agreati statul la plaja pe sezlonguri sau perne, pensiunea are in dotare si vreo 15 rogojini pe care le puteti folosi dupa placul inimii. Tot aici, in partea dreapta cum priviti lacul, exista si o zona amenajata pentru copii, cu trambulina, casauta pentru copii, tobogan leagane si alte accesorii absolut necesare d. p. d. v. al celor mici :). Mai exista un loc de joaca pentru copii si in interiorul pensiunii, langa receptie. N-aveti cum sa-l ratati, este plin de jucarele, papusele si masinute, lego si cubulete :)

Camera.

De cum am intrat in camera, am fost intampinati de un miros foarte placut si delicat de iasomie si margaritar de la cele 2 odorizante de camera bagate in priza. Curatenie perfecta (primul lucru la care ne-am uitat) atat in camera cat si in baie, lenjeriile de pat si prosoapele de un alb imaculat si foarte moi, nu scortoase, asa cum am vazut in alte locuri. Pe jos avem o mocheta moale si de calitate, la geamuri perdele crem netransparente si draperii maro groase. Peretele camerei ce da inspre lac, este format numai din geamuri pe inaltimea si latimea camerei, privelistea din camera fiind deosebita. In camera avem, 2 paturi single unite, o noptiera cu veioza din dotare, un taburet de plastic, o veioza inalta pe picior, un fotoliu din puf tip para, televizor LCD cu diagonala de ~70cm. Pe hol dispunem de un dulap foarte spatios avand oglinzi la cele 3 usi, dotat intr-o parte cu umerase, iar calelalte doua cu rafturi. Incalzirea si racirea este in sistem centralizat, realizandu-se prin reglarea temperaturii ambientului de catre turist. Totul in camera denota calitate, eleganta si bun gust. O ciudatenie aici si o bila neagra. Nu au frigidere in camere :(. O fi politica pensiunii de a te obliga sa iei totul de la restaurant... Nu stiu.

Balconul.

De fapt balconul este mai mult o prispa formata din scanduri rizate pe care avem amplasat un sezlong pentru relaxare si plaja. Aici veti putea si fuma. Balconul prispa-cerdac are in continuare peluza ce duce direct la lacul de acumulare Paltinu :)

Apropo de fumat. Fumatul este interzis in tot ceea ce inseamna interiorul pensiunii (camere, holuri, receptie, restaurant) si asta ma gandesc ca se datoreaza faptului ca desi apa este la 2 pasi, o masina de pompieri n-are nici o sansa sa treaca pe portiunea de drum de care v-am zis, aceea cu alunecarea de teren. Exista detectoare de fum peste tot, asa ca daca aveti vreun gand, mai bine sa va treaca :)). Se poate fuma insa la mesele restaurantului amplasate afara si/sau in dreptul camerei dvs, unde veti vedea ca exista un ghiveci cu nisip, special pentru asta (la turci am mai vazut la fel).

Baia.

Nu foarte mare, dar suficienta ca spatiu, dotata cu cabina de dus cu perete de sticla despartitor spre toaleta, dar libera spre chiuveta, oglinzi foarte mari, calorifer cu comanda separata fata de incalzirea camerei, uscator de par, prosoape moi si fine de mai multe marimi si de o buna calitate, sampon si sapun lichid in dozatoare, ventilator pe mai multe trepte de viteza pentru o aerisire rapida a baii, casti de baie, papuci. Accesorii normale la o locatie de 5 stele. Mobilierul, accesoriile si bateriile din baie, de foarte buna calitate si in perfecta stare. Ca design, sub blatul chiuvetei si pe toata lungimea sa, avem o zona cu bucati mici si colturoase de marmura alba, care creaza un placut contrast cu marmura neagra de pe jos.

Micul dejun.

MD-ul il puteti lua intre orele 8-10 dimineata si este in stil bufet suedez. Nu exceleaza ca diversitate in produse, dar este arhi suficient cantitativ si de remarcat, produsele oferite sunt de foarte foarte buna calitate. Am avut asa : salam de Sibiu, muschi file, cascavea (produs traditional din zona, un cas putin sarat si afumat), branza de capra cu un gust deosebit, branza de vaca putin sarata, triunghiuri de branza topita Hochland cu smantana, unt, mai multe feluri de gem la caserole, miere tot la caserola, pliculete diferite de ceai, cereale pentru lapte, laptele excelent (cred ca-l aduc de prin sat de undeva), cafeaua acceptabila, castraveti, rosii, ardei gras rosu si galben, paine toast sau chifle proaspete, fructe au fost mere si portocale. Oua nu erau expuse, dar venea ospatarul si intreba la fiecare masa daca doreste cineva si se preparau pe loc ca omlete simple, omlete cu bacon, ochiuri sau oua fierte. De remarcat ca dupa culoarea galbenusului si acestea pareau de tara (ca si laptele).

Restaurantul.

Destul de mare pentru o locatie cu doar 9 camere. Chiar ne-a mirat acest lucru, asta pana in dupa-amiaza zilei de 31 mai, atunci cand au venit aici la masa doua autocare de turisti germani. O chestie foarte desteapta realizata de patronii locatiei. Autocarele vin pana in comuna Valea Doftanei (oricum pana la pensiune n-ar putea ajunge, vezi paragraful cu drumul), de unde sunt transportati cu carute trase de cai, dotate cu trei scanduri pe post de scaune si acoperite cu paturi taranesti tesute in casa. Atunci am aflat ca de fapt pensiunea are contracte cu diverse agentii de turism international, care trimit aici turisti dornici de a vedea salbaticia si frumusetea acestor locuri si in acelasi timp sa serveasca si masa intr-o locatie de 5 stele. Multumite ambele parti. Pensiunea face vanzare, iar agentiile isi fac fericiti clientii care raman cu amintiri de neuitat dintr-o zona deosebita :). Marketing destept. Personalul restaurantului, de fapt al intregii pensiuni extrem de amabil si saritor. Spre exemplificare, asa cum v-am zis pe 31 mai, ziua aceea cu mare aglomeratie, nu gaseam loc la masa sa mancam. Dupa o fataiala de vreo 30 de minute, sotia vorbeste co o ospatarita, eu ma duc la receptie si spun ca nu-i posibil ca fiind cazat in aceasta pensiune sa nu am acces la restaurant, sa faca ceva sa rezolve intr-un fel. Nu trec 4-5 minute si suntem atacati prin invaluire... Domnisoara de la receptie bate la usa si spune sa mergem la restaurant ca avem o masa rezervata, iar pe partea cealalta, pe la usa de la balcon, vine si ospatarita anuntandu-ne ca s-a eliberat o masa si a trantit repede o placuta cu „Rezervat” pe ea. Rapid si eficient :))

Ei, dar sa trecem si la preturi. Acum e acum. Restaurant pensiunii este de tip Gourmet, asadar si preturi pe masura. Am sa va dau doar cateva exemple, cei interesati putand vedea meniurile complete si preturile fotografiate si atasate acestui review.

Supe si ciorbe. - 18 Ron.

Fel principal. Cel mai ieftin, Pastrav la gratar cu legume la tigaie - 13 Ron / 100 gr. Si cum pastravul nu e un peste chiar mic, asteptati-va la un 25 - 30 Ron. Cel mai scump, iepure cu legume Provence - 80 Ron.

Desert. Cel mai ieftin, Pere posate - 17 Ron. Cel mai scump - Orice altceva ati alege este 23 Ron.

Ca bauturi, asa de deschidere, va pot spune ca palinca nu au :(, iar un Johnnie Walker Black Label este 20 Ron/40ml, Martini 16 Ron/40ml. Vinurile pleaca de la vinuri romanesti, cele mai ieftine fiind Aurelia Visinescu si Caloian la 69 Ron/sticla 750ml si ajung la un vin frantuzesc, Domaine des Chenevieres Chablis 280 Ron/sticla 750ml. Sampania pleaca de la Martini Rose Sparkling Dry 130 Ron/sticla 750ml si ajunge la Dom Perignon Imperial Champagne la 1300 Ron/sticla 750ml. Berea Heineken este 11 Ron/330ml, Cola 9 Ron/250ml si apa plata sau minerala Dorna 8 Ron/330ml. Toate bauturile (ma refer strict la bere, cola apa) sunt imbuteliate in sticla, nu in PET-uri sau doze de aluminiu. O cafea esspreso mare este 16 Ron.

Atentie daca sunteti fumatori, luati-va cateva pachete de tigari de rezerva. Barul pensiunii nu are tigari la vanzare. Si nu numai atat. Pe langa pensiune nu mai exista o alta unitate de cazare de unde sa puteti spera sa cumparati tigari. Va va fi foarte greu sa gasiti pana si in comuna Valea Doftanei un amarat de butic sau chiosc ceva si puteti fi siguri ca si daca dati de el, va avea la vanzare cele mai ieftine si amarate marci de tigari. Asa ca, din cauza conditiilor vitrege de care va veti lovi in zona, Atra ar putea deveni un loc potrivit in care sa incercati sa va lasati de fumat :)). La mine n-a fost cazul. Aveam rezerve la greu :)

In seara (noaptea) zilei de 31 mai pe la ora 21, am avut o surpriza placuta din partea casei. Foc de tabara cu tuica fiarta, carnati de casa pe care-i puteai praji la foc pe niste tepuse, cascavea (v-am spus deja de ea, produs traditional) si branza de capra. Si ca totul sa fie minunat pana la final, fiecare camera a primit cate un lampion pe care l-am lansat dupa focul de tabara. Din 9 lampioane, doar 4 au plecat spre inaltul cerului. Si al nostru s-a numarat printre cele 4 castigatoare si aplaudate la scena deschisa :))

Haideti sa va zic si cate ceva despre cei cazati aici. Aveam asa: doua familii de polonezi, o familie de germani, o familie din Franta, una din India si patru familii de romani, inclusiv noi. Trebuie sa mai stiti ca in pensiune nu sunt acceptate animalele de companie, dar cum exceptia confirma regula, noi am fost primiti si cu fiara din dotare (dupa rugaminti si promisiuni ca e cuminte), ferocele pechinez Bitza sau Skipi pe numele din buletin :). Ce va pot spune este ca Bitza a fost responsabil cu entertainment-ul copiilor prezenti la pensiune, in special al fetitelor. L-au tras de urechi, de nas, de mustati, de labute, de coada, au tras de el in toate directiile si nici macar un „mrr” n-a scos. Ii place sa se joace cu copiii si acum am verificat pe viu cate poate sa rabde un catel de la copii mici si sa nu aiba nici o reactie. Patru fetite erau abonate la el. Bubu (4 ani romanca), vecina noastra de prispa, Pria (5 ½ ani indianca), Hanya (5 ani poloneza) si johanna (6 ani nemtoaica). Toate fetitele se intelegeau intre ele in engleza, insa Pria, fetita indianca, stia si romaneste fiind inscrisa la o gradinita din Romania. Intre o repriza de „hide and seek” si topait in trambulina, ma gandesc ca erau cu un ochi si pe camera noastra. Cred ca pandeau cand se deschidea usa la balcon la noi :). Cum se intampla evenimentul, se auzea asa in surdina : „It's open door to Skipi” si imediat aparea una dintre ele cu poezioara deja invatata : "Skipi is ready to go to play with us ?" Si Skipi normal ca era gata. Asta se vedea dupa viteza cu care dadea din coada :)). Ce sa mai, a fost circ acolo... Vedeti in poze cateva cadre cu distractia copiilor avand-ul ca jucarie pe... Bitza :)

Sa vedem acum si un clasament de plusuri si minusuri, asa cum le-am vazut eu :

Bile albe :)

-Proiectul arhitectonic al constructiei, deosebit si integrat perfect in peisaj.

-Confortul, calitatea mobilierului si a dotarilor din camere...

-Locatie izolata si linistita.

-Calitatea produselor oferite la MD.

-Diversitatea si gustul deosebit al mancarurilor oferite de restaurant.

-Calitatea si solicitudinea intregului personal.

-Dotarile pentru plaja (sezlonguri, perne, rogojini)

Bile negre :(

-Lipsa frigiderului in camera.

-Lipsa halatelor de baie.

-Preturile prea mari practicate pe linie de restaurant si cazare.

-Momentele de mare aglomeratie de la restaurant.

-Numarul mic al sezlongurilor si al pernelor pentru plaja.

-Numarul mic al bicicletelor la dispozitia turistilor cazati (doar 5).

-Un singur caiac pentru plimbari pe lac.

-Lipsa barcilor cu vasle.

-Lipsa unei piscine. Asta poate fi o problema d. p. d. v. al spatiului unde ar putea fi construita.

NOTA : Pentru a nu se intelege gresit, la nota generala a locatiei am scazut putin notele pe partea cazarii si a restaurantului, dar asta doar datorita preturilor practicate, nu a conditiilor oferite, care au fost de exceptie :))

Si niste ponturi :

-Atentie la ultimii 2-3 Km pana la pensiune daca veti veni cu o masina cu garda joasa.

-Evitati camera „noua”.

-Luati-va pachete de tigari de rezerva cu voi.

-Luati-va ceva de baut, (apa, cola, vin, tarie) ca sa nu depindeti 100% de restaurant.

-Aceiasi situatie in cazul unor chestii de rontait.

-Majoritatea familiilor care se cazeaza aici vin cu copii mici. Daca va deranjeaza copii, evitati pensiunea.

Inchei aici prezentarea in extenso a pensiunii Atra Doftana, cu speranta ca v-am trezit curiozitatea si dorul de duca si de inedite descoperiri. Dupa cum v-am spus, noi am ajuns aici printr-o situatie conjuncturala si fortati fiind sa alegem o locatie aproape de casa, dar n-am regretat nici o secunda alegerea facuta. Am avut parte de o experienta mai mult decat placuta si o relaxare totala. Declar Atra ca fiind un „must see” ce merita efortul de a fi vizitat, admirat si incercat. In acelasi timp este si o locatie de total anti-stress. De ce spun asta ? Retrasa si departe de „lumea dezlantuita”, peisaje blande si minunate, conditii de cazare si personal de clasa. Iar faptul ca nu aveti mai nimic de vizitat in jur, poate fi luat si ca un plus. Acela ca va face sa dispara si ultimul stress, acela de : „Hai mai repede ca azi trebuie sa vizitam... ” nu stiu... ceva... e murit si ingropat si acesta. De stress zic :))

Am speranta ca aceste informatii despre Pensiunea Atra ***** v-ar putea fi folositoare pentru o posibila viitoare cazare in Valea Doftanei, pe malul laculi Paltinu si la o cura de anti-stress.

Pentru ca asa cum spuneam si in alte posturi anterioare :

Cine detine informatia, detine puterea.

THX ! Bye bye.

Webmaster. Am si eu o rugaminte. Daca se poate atasa acestui review videoclipul :

https://www.youtube.com/watch?v=NIrah5kIgGY

Multumesc :)


[fb]
---
Trimis de vega06 in 05.06.15 16:05:14
Validat / Publicat: 05.06.15 18:47:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8763 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P40 Pensiunea Atra Doftana / Valea Doftanei - Pe seara a inceput si o mica ploicica, dar a stat repede.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71950 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 66.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    24 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [05.06.15 18:48:27]
    »

    @vega06 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 18:53:13]
    »

    @webmasterX -

    Da webmaster. Locatia este perfecta.

    Si multumesc pentru videoclip.

    marocanu21
    [05.06.15 19:24:40]
    »

    @vega06 - Excelentă descriere! Și locația pe măsură! Felicitări!

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 19:29:38]
    »

    @marocanu21 -

    Multumesc pentru aprecieri, vizita si vot.

    Incercati sa ajungeti acolo. Chiar merita

    Dan&Ema
    [05.06.15 19:39:10]
    »

    Ma gandeam dupa primul pargraf cum de ai inlocuit clisura sau beusnita cu valea doftanei?

    Dar m-ai surprins cu acest articol despre o locatir selecta si scumpa dar care ofera atata inedit

    Un articol valoros

    Multumim de excursie

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 19:52:08]
    »

    @Dan&Ema -

    Mersi si tie Dane pentru vizita si vot. Chiar cred ca am tras lozul castigator in situatia data. Fa tot posibilul si incearca sa ajungi la Atra. Chiar daca nu vei avea cazare, este foarte aproape de Bucuresti si cateva ore de relaxare petrecute acolo iti incarca bateriile pentru o saptamana

    Probabil anul asta facem si Clisura Dunarii, dar in mai multe zile, sa nu stam tot intr-o fuga.

    Safta Radu
    [05.06.15 20:02:49]
    »

    Un articol de clasa, despre o locatie selecta. O adevarata placere sa-l citesc. Si cu palinca, stii tu, e mai greu, nu gasesti oriunde

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 20:38:39]
    »

    @Safta Radu -

    Multumesc Radule pentru vizita.

    Domne' da ce-ai ochit-o p-aia cu palinca. Ochi format ce mai...

    Mare dreptate ai. Nu gasesti palinca oriunde si sa mai fie si buna asta si mai rar. Noroc cu prietenii care te mai scot din necaz cand se intalnesc .

    Sa stii ca la Atra, dupa ce am ajuns si ne-am cazat chiar aveam pofta de o palinca buna si daca aveau, dadeam pe ea cat cereau, da' n-a fost sa fie . M-am multumit pana la urma cu un rom Havana.

    danamandache
    [05.06.15 20:38:49]
    »

    De multa vreme urmaresc acest hotel. Preturile practicate insa m- au tinut la distanta.

    Felicitari pentru articol! Daca sunteti interesati de o locatie excelenta, foarte aproape de Bucuresti va recomand Acacia Village. Se afla la 45 de km de Bucuresti in Ogrezeni -Giurgiu.

    Vacante frumoase!

    Tudor-Cristian
    [05.06.15 20:46:01]
    »

    Frumos review, atractiv, felicitări. Şi, în acelaşi timp, relevant, util, pentru cei care ar vrea să meargă în zonă, iar eu mă număr printre ei.

    Am citit cu atenţie impresiile, dar când am ajuns să văd cât e scorul..., aici m-ai cam pierdut! În fine, rămâne ca impresie, ca feedback pentu zonă, iar asta nu e de colea.

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 20:48:33]
    »

    @danamandache -

    Mersi si tie pentru vizita Dana. S-a marcat locatia sugerata de tine

    Tu zici ca preturile de la Atra te-au tinut la distanta. Hai fata ma lasi... O data pe an cred ca va puteti permite o asa "aroganta".

    vega06AUTOR REVIEW
    [05.06.15 21:00:58]
    »

    @Tudor-Cristian -

    Mersi si tie Tudore pentru vizita.

    Da. Clar preturile vor tine departe turistii de Atra. Dar cred ca asta nu-I o problema pentru ei. Nu este un ditamai hotelul pentru a-si pune problema ca nu se va ocupa, iar la o capacitate de doar noua camere, oricand vor gasi posibili clienti avand in vedere conditiile de cinci stele pe care le ofera.

    Dar intradevar, este si probabil va ramane in continuare o locatie elitista.

    Aurici
    [06.06.15 14:21:36]
    »

    @vega06 -Notat locatia pentru un week-end de rasfat, pentru ca mai simtim nevoia din cand in cand. Deocamdata suntem la „Hai mai repede ca azi trebuie sa vizitam... ”

    Frumos loc si convingator prezentat!

    vega06AUTOR REVIEW
    [06.06.15 14:29:47]
    »

    @Aurici -

    Mersi pentru vizita si apreciere.

    Ai prins idea ultimului stress

    La Atra veti avea intradevar un weekend de rasfat, chiar daca la un scor cam mare, dar merita fiecare banut.

    Spor la colindat, vizitat si la ce mai vreti voi.

    vega06AUTOR REVIEW
    [08.06.15 15:37:52]
    »

    Cu scuzele de rigoare, mi-au scapat niscaiva informatii ce se pot dovedi utile celor ce vor sa viziteze Atra / Valea Doftanei.

    In primul rand o scapare in cea ce priveste denumirea pensiunii. ATRA inseamna in limba latina negru si vine de la culoare predominanta regasita in portul traditional al locuitorilor Vaii Doftanei.

    Si informatiile de care va spuneam :

    - Pensiunea dispune si de o sauna finlandeza cu o capacitate de 6 persoane.

    - Are si sala de fitness”Belle Vue” cu capacitate de maxim 4 persoane si vedere panoramica asupra lacului de acumulare Paltinu.

    - Sala de masaj (masaje contra cost).

    - In zona, semnalul telefonic este foarte slab in reteaua Orange dar satisfacator spre bun in Vodafone.

    - Cu semnalul WI-FI veti avea mari probleme. Ori este foarte slab, ori lipseste cu desavarsire, lucru foarte deranjant.

    papone
    [08.06.15 20:20:52]
    »

    @vega06 - Draga prietene, misto locatia, misto scrierea, m-am distrat si plimbat citindu-te, ca sa mi se ia cand am vazut scorurile . Io-s de acord ca e o locatie elitista, dar trebuie sa fiu dupa vreo noapte de etilism grav ca sa o aleg... Bulanul lor e ca au putine camere si se vor tot gasi unii sa le umple.

    Recunosc ca e misto locatia, o stiu de vreo 2 ani din citite, dar ale mele laboante nu vor calca pe acolo vreodata: pentru ca n-am castigat la loto, iar daca as castiga... stiu si visez la niste locatii mai misto, cam la pret dublu si foarte aproape

    Toate cele bune!

    Corina70
    [09.06.15 10:37:58]
    »

    Aici a fost "boot-camp-ul" celor de la X Factor, in editia din 2012 (cand era si Cheloo in juriu).

    Pe de alta parte, a fost mare scandal in presa locala acum 2 ani:

    observatorulph.ro/evenime ... sarii-de-fecale

    gandul.info/stiri/pensiun ... enzile-11347721

    Care o fi adevarul, nu stiu...

    vega06AUTOR REVIEW
    [09.06.15 12:28:59]
    »

    @Corina70 -

    Multumesc pentru vizita Corina.

    N-am stiut de X-Factor . Bravo lor ca au reusit sa aleaga o asemenea locatie avangardista.

    Da Corina, am citit si eu despre scandal, dar mi-e greu sa cred in veridicitatea faptelor prezentate, atata vreme cat pensiunea este dotata cu statie proprie de epurare a apelor uzate menajere. Asa ca ce rost avea sa deverseze apele reziduale in lac? Doar pentru a face economie de curent? N-as crede asta atata vreme cat s-a investit aproape un milion de euro in constructie si dotari si asta tocmai in ideea de a realiza o structura prietenoasa cu mediul inconjurator.

    Culmea este ca in acelasi an 2013, pensiunea Atra lua premiul I din partea filialei din Romania a Asociatiei Internationale Green Building Awards la sectiunea „Proiectul Verde al Anului”, lucru imposibil daca ar fi avut problemele prezentate de autoritati. Romania Green Building Awards, promoveaza exact responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica a constructiilor pe durata ciclului de viata a unei cladiri incepand de la faza de design si construire si continuand pe durata folosirii acesteia pana la scoaterea totala din uz.

    In acest caz, cred ca mai degraba a fost vorba de plata unor polite pe plan local (niscaiva comisioane care n-au ajuns unde trebuia), asa cum se mai practica din pacate pe la noi, decat de niste fapte reale si atat de grave.

    Vezi aici atat acuzele ce au fost aduse pensiunii, dar si raspunsul reprezentantilor acesteia :

    stirileprotv.ro/stiri/act ... ru-poluare.html

    Corina70
    [09.06.15 12:38:20]
    »

    Da, vorba ta, i-a gasit tocmai pe ei ca deverseaza, dar gunoaiele de pe malul apei nu le vede nimeni.

    E foarte posibil sa fie vorba despre niste reglari de conturi...

    vega06AUTOR REVIEW
    [09.06.15 12:45:58]
    »

    @Corina70 -

    Da, este si parerea mea.

    Dar sa stii ca gunoaie pe lac si in imprejurimi, cel putin in zona asta chiar nu erau.

    Si uite un citat din raspunsul reprezentantilor de la Atra privind acuzatiile de poluare a lacului de acumulare Paltinu :

    Mai mult decat atat, compania noastra s-a implicat inca de la infiintare in igienizarea zonei, organizand actiuni de voluntariat si sesizand autoritatile in mai multe randuri asupra nerespectarii regimului deseurilor din zona, care riscau sa transforme lacul Paltinu intr-o groapa de gunoi.

    Probabil asta e motivul pentru care e atat de curata zona

    vega06AUTOR REVIEW
    [09.06.15 12:51:30]
    »

    @papone -

    Draga Papi, merci si tie pentru vizita si vot.

    Si in legatura cu ce zici tu ca n-o sa-ti calce labutele pe la Atra, never say never . De unde stii ce-ti rezerva viitorul?

    Nici eu n-o sa fac poteca acolo, dar asta nu inseamna ca nu voi mai reveni. O data sau poate de doua ori pe an, o “aroganta” de felul asta intr-un weekend (asa cum ii spuneam si lui Dana), n-o sa fie un capat de tara. Si atunci cand voi reveni, o voi face cu placere, pentru ca sunt dispus sa dau un ban in plus pentru a beneficia de conditii de top intr-o locatie de clasa si generatoare de real anti sress.

    Sunt ferm convins ca pe AFA exista oameni care vor dori sa incerce experienta asta si cu siguranta nu vor fi dezamagiti de locatie, bine, cu amendamentele pe care le-am punctat deja, pentru ca nu-i asa, nimic si nimeni nu-i perfect.

    Corina70
    [09.06.15 12:52:41]
    »

    @vega06 - A, nu ma refeream la gunoaie in zona pensiunii, ci la gunoaiele de pe cursul raului care alimenteaza lacul de acumulare. Sunt multi care vin la iarba verde, la gratar, dar uita sa ia si gunoiul cand pleaca spre casa.

    vega06AUTOR REVIEW
    [09.06.15 12:57:24]
    »

    @Corina70 -

    Da, am luat-o si noi pe jos intr-o plimbare (vreo 5 Km) de-a lungul raului Doftana si am vazut dezastrul lasat in urma de acei "turisti"

    Nu-i vorba doar de faptul ca si-au "uitat" gunoaiele pe acolo. Si-au uitat si cei 7 ani de acasa, asta daca i-or fi avut vreodata.

    Din pacate educatia turistica si protejarea mediului este o mare necunoscuta pentru foarte multi dintre conationalii nostri .

    vega06AUTOR REVIEW
    [09.06.15 13:03:42]
    »

    Si ca sa vedeti ce inseamna pentru noi o locatie in care sa ne simtim bine si de ce am apreciat Atra ca fiind un loc deosebit, am sa va spun o intamplare de pe drumul de intoarcere.

    Ca sa nu revenim pe acelasi drum Campina – Ploiesti – A3 – Bucuresti, am zis sa ne intoarcem pe Targoviste. Asa ca la iesirea de pe strada Lacului, cea care vine de la pensiune si se uneste cu DJ102i, in loc sa facem dreapta spre Campina, facem stanga si prin satul Secaria ajungem la Comarnic. De aici dreapta pe DN1 pana la intrarea in Sinaia si stanga spre Targoviste.

    Putin inainte de a intra in Moroieni, facem o ultima oprire pe munte, loc unde oprim de obicei cand o luam pe drumul asta, pentru o tigara si o cafeluta din termos.

    Aici nu exista nimic amenajat, vreun popas, restaurant ceva. Doar peisaj frumoase, liniste si aer curat.

    Ei bine, acum locul era invadat de enspe mii de masini cu numere de Dambovita, PET-uri si hartii aruncate in toate directiile, fum de la gratare cat cuprinde si concurs de manele bineinteles date la maxim atat cat pot duce boxele masinilor, ca de ce sa nu asculte si vecinii ce selectie “meseriasa” de manele au ei, fata de “vechiturile” altora . Sa fim intelesi. N-am nimic cu cei ce asculta manele sau orice alt gen de muzica (rock, country, house sau mai stiu eu ce altceva), atata vreme cat o fac in mediu privat si fara a-i deranja pe ceilalti. Eu consider ca atunci cand te duci la munte, o faci doar pentru a te relaxa “ascultand” si “simtind” natura, nu pentru a da petreceri campenesti si sa faci chiolhanuri de pomina, asta ca sa ai ce povesti prietenilor la intoarcerea acasa ca ce tare ai fost si ce bine te-ai distrat si cum “le-ai dat clasa” celorlalti cu manelel tale la volum maxim .

    Dar revenind la povestioara, trist este faptul ca erau si o multime de copii acolo, care atunci cand vor creste mari vor face poate acelasi lucru ca si parintii lor si posibil vor considera ca acest fel de “iesit la iarba verde”, este unicul si cel mai “tare” mod de a-ti petrece un weekend reusit .

    Ce aer curat, ce liniste si de ce peisaje sa-ti mai arda ? Ne-am luat viteza urgent de la fata locului indreptandu-ne cu un gust amar spre casa.

    Lucrurile pe care le-am cautat si le-am gasit la Atra, sunt in special izolarea si linistea de aici, bonus conditiile oferite, fapt care asa cum am mai zis, ne vor face sa revenim cu placere in aceasta locatie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, Corina70, Dan&Ema, danamandache, marocanu21, Safta Radu, Tudor-Cristian
    Alte impresii din această RUBRICĂAtra Doftana Hotel [Teșila, PH]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099989175796509 sec
    ecranul dvs: 1 x 1