EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În căutarea verii, o porţie de răsfăţ la Steaua de Mare
Pe la mijlocul lunii mai m-a cuprins dorul de vacanţă şi de Mare, neastâmpărul acela care nu-ţi dă pace, te îndeamnă să arunci câteva haine în traistă şi să cauţi rapid o cameră cu ferestre larg deschise spre nemărginirea azurie a Mării...
Într-un colţisor al sufletului speram să găsesc un hotel cu piscină interioară deschisă, în condiţiile speciale impuse de pandemie. În plus, din experienţa vacanţelor în extrasezon pe litoralul românesc, ştiam că sunt mult prea puţine hoteluri care dispun de centre de relaxare şi tratament sau măcar de o piscină interioară, o saună şi o sală de fitness.
Mi-am amintit de hotelul Aqvatonic Steaua de Mare din Eforie Nord unde mai încercasem să rezerv o cameră în extrasezon, cu doi ani în urmă. Atunci n-am găsit camere libere la Aqvatonic şi ne-am orientat spre hotelul Iaki din Mamaia. De data aceasta, am avut mai mult noroc... am găsit două camere libere în ultima săptămână a lunii mai şi am avut parte de mult dorita bălăceală la piscina interioară (cu destule restricţii despre care voi povesti la momentul potrivit).
Am rezervat două camere direct pe site-ul Complexului Steaua de Mare, o cameră dublă cu vedere frontală la mare pentru mine şi soţul meu şi o cameră dublă standard cu vedere parţială la mare (în regim single), pentru fiul nostru. Toate camerele duble şi triple sunt mici, chiar foarte mici, cele mai confortabile dar şi cele mai scumpe fiind camerele duble cu vedere frontală la mare. Ne-am gândit la varianta unui apartament cu living şi dormitor dar acesta are o singură baie şi ni s-a părut mai comod să luăm două camere, fiecare cu baia ei.
Hotelul Steaua de Mare are mai multe tipuri de camere duble şi triple, apartamente şi noile suite de la ultimele etaje (inaugurate în anul 2021) care sunt prezentate detaliat pe site-ul Complexului Steaua de Mare, cu poze care corespund realităţii, astfel încât fiecare turist poate să decidă ce fel de cameră se potriveşte pretenţiilor sale. Foarte important... nicio cameră nu are balcon!
Hotelul de 4 stele Aqvatonic Steaua de Mare face parte din Complexul Hotelier Steaua de Mare, alături de cele două hoteluri "gemene" de trei stele, Delfinul şi Meduza şi de apartamentele din vila Steaua de Mare Luxury. Adresa oficială este Bd. Tudor Vladimirescu nr. 39-43, în capătul de nord al orăşelului-staţiune Eforie Nord, aproape de graniţa cu comuna Agigea.
Hotelul Aqvatonic, renovat, modernizat şi inaugurat în vara anului 2016, este singurul deschis tot timpul anului, celelalte spaţii de cazare din complex fiind disponibile doar vara, din iunie până la începutul lunii septembrie.
În sezonul estival, întreg Complexul Steaua de Mare funcţionează în regim all-inclusive. În extrasezon, turiştii cazaţi la Aqvatonic pot achiziţiona pachete de cazare (cu sau fără tratament) cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completă.
În perioada în care am mers noi, camerele duble cu vedere frontală la mare, apartamentele şi suitele puteau fi rezervate doar cu demipensiune sau pensiune completă. Până pe 28 mai, turiştii cazaţi în aceste camere şi apartamente au avut intrare gratuită la piscină. Pentru patru nopţi de cazare în camera dublă cu vedere frontală la mare, cu demipensiune şi acces la piscină, am plătit 1250 lei (două persoane).
Pentru camera dublă cu vedere parţială la mare (în regim single) am plătit 470 lei pentru patru nopţi de cazare cu mic dejun. Oferta valabilă până la 28 mai ne-a permis să alegem cazarea cu demipensiune, la acelaşi preţ sau acces gratuit la piscină, în acest caz urmând să plătim separat cina. Am ales varianta demipensiunii, gândindu-ne că poate nu avem chef de piscină în fiecare zi dar de mâncat, sigur mâncăm seara la hotel. La faţa locului, am fost încântaţi de bazinul Aqvatonic şi am mers în fiecare zi, chiar şi în ziua în care am plecat acasă.
Am comunicat foarte bine cu doamnele de la departamentul de rezervări al hotelului. A doua zi după ce am efectuat rezervarea on-line pe saitul hotelului, am fost contactată telefonic pentru a confirma rezervarea şi pentru a primi informaţii despre restricţiile care afectează anumite servicii oferite în mod normal de hotel. În plus, am aflat că nu mai erau locuri libere la masaj dar nici nu ne interesa, fiind hotărâţi să profităm din plin de masajul acval promis de bazinul Aqvatonic.
Am fost sfătuită să fac programare pentru circuitul Aqvatonic de 60 minute, aceasta fiind compromisul care ne garanta intrarea la piscină pe vreme de restricţii. În luna mai, piscinele interioare erau încă închise dar bazinul Aquatonic face parte din baza de tratament a hotelului, deschisă cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Doamna de la rezervări a transmis numărul meu de telefon doamnei de la recepţia Spa care m-a contactat în scurt timp şi am stabilit, de comun acord, ora la care urmează să ne prezentăm la piscină, în fiecare zi a scurtei noastre vacanţe.
Se poate plăti on-line sau prin virament bancar dar pentru că mai era puţin timp până la prima zi a vacanţei, am convenit să plătim cu cardul la recepţie, la finalul sejurului, adăugând toate celelalte cheltuieli de la restaurant sau de la spa. Singurul bancomat din Complexul Steaua de Mare se află la hotelul Delfinul, închis în extrasezon. După capul meu, bancomatul ar trebui amplasat în interiorul hotelului Aqvatonic care este deschis tot timpul anului. Desigur, sunt bancomate în centrul orăşelului...
Fericiţii deţinători de carduri de vacanţă din anii 2019 şi 2020 le pot folosi on-line sau la recepţia hotelului Aquatonic Steaua de Mare. La mine, nu a fost cazul... cardul de vacanţă este gol, goluţ!
Am călătorit de la Bucureşti la Constanţa cu prietenul nostru de nădejde, trenul particular Hyperion care circulă de la începutul lunii mai până la sfârşitul lunii septembrie pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa. Am rezervat trei locuri dus-întors pe site-ul de rezervări al companiei Softrans şi am plătit on-line, cu cardul bancar (68 lei de persoană, dus-întors). Am ajuns la Constanţa în două ore şi douăzeci de minute, odihniţi şi relaxaţi. La sfârşit de mai, călătoria spre Mare este o încântare... câmpurile verzi cultivate cu cereale alternează cu galbenul intens al rapiţei, salcâmii sunt înfloriţi, roşul aprins al macilor şi rozul delicat al florilor de măceş colorează peisajul...
Dacă altădată am criticat Gara Constanţa, poarta de intrare pe litoralul românesc pentru turiştii care aleg varianta călătoriei cu trenul, de astă dată trebuie să remarc curăţenia şi aspectul îngrijit al pasajului subteran, recent renovat. Ar fi totuşi necesar un lift care să uşureze deplasarea persoanelor cu dizabilităţi, a vârstnicilor şi a tinerilor părinţi cu copii în braţe sau în cărucioare.
Există autobuze spre Eforie cu plecare de la Gara Constanţa dar nu ştiu orarul după care circulă. Am preferat călătoria cu Uberul, rapidă şi confortabilă. Ne-a costat 40 lei... rezonabil aş zice, comparativ cu taxiurile clasice care cer între 50 şi 75 lei pentru drumul Constanţa - Eforie (circa 15 km).
Am ajuns la hotelul Aqvatonic pe la ora 13,30. Formalităţile de cazare s-au derulat rapid datorită doamnelor de la recepţie, drăguţe, politicoase şi eficiente. Au vrut să ne ajute cu un loc gratuit în parcarea privată a hotelului dar nu a fost nevoie.
Am completat un formular cu privire la starea noastră de sănătate, inutil din punctul meu de vedere dar cine ştie... poate o fi bun la ceva! În tot hotelul este curat-lună, în spaţiile comune toată lumea purta mască de protecţie, recipiente cu dezinfectanţi sunt peste tot, oamenii sunt conştiincioşi, deja obişnuiţi după atâta vreme.
Am primit un bileţel cu programarea la bazinul Aqvatonic şi am fost rugaţi să alegem intervalul orar în care dorim să mâncăm, o altă măsură menită să evite aglomeraţia în restaurant.
Oferta de primăvară a permis cazarea mai devreme de ora obişnuită, în limita posibilităţilor, desigur. Am fost anunţaţi că este pregătită camera cu vedere parţială la mare pentru băiatul nostru iar camera noastră cu vedere frontală la mare, urma să fie gata în cel mult o oră. Am mers la restaurantul hotelului pentru masa de prânz, neinclusă în pachetul ales de noi, după care ne-am luat în primire ambele camere.
La plecare, am păstrat camerele până la ora 14 aşa că am avut timp suficient pentru o ultimă porţie de răsfăţ la piscină şi pentru masa de prânz. Până la sosirea maşinii care ne-a dus la Gara Constanţa, ne-am plimbat pe faleză, sorbind din priviri Marea noastră azurie, la sfârşit de primăvară.
În cazul în care turiştii ajung mai devreme la hotel sau doresc să mai rămână la plajă sau la piscină după predarea camerei, pot lăsa bagajele într-un spaţiu de lângă recepţie. În apropiere sunt toaletele comune, curate, aerisite, dotate cu tot ce trebuie, inclusiv dezinfectanţi dar cam înghesuite.
Pe lângă fotoliile şi canapelele confortabile din vecinătatea recepţiei, mai există la parterul hotelului o terasă închisă unde turiştii pot bea gratuit o cafea sau un ceai, pe tot parcursul zilei. Tot aici este amplasat un dozator pentru apă rece şi fierbinte. Un "borcan" din sticlă, plin cu apă în care plutesc felii de lămâie şi grapefruit, se află lângă cele două lifturi, aproape de intrarea la centrul de relaxare şi tratament.
Dacă tot veni vorba de lifturi, o să vă spun că sunt moderne, încăpătoare, silenţioase şi destul de rapide dar nu cred că fac faţă în vârf de sezon când hotelul este plin şi toată lumea urcă şi coboră de zece ori într-o zi. Mai ales că Aqvatonic Steaua de Mare are 14 etaje, la fel ca hotelurile vecine, Delfinul şi Meduza.
Când am completat formularul de rezervare on-line, am menţionat că doresc să ni se repartizeze două camere alăturate, la etaj superior. Au ţinut cont de rugămintea mea, am primit camere la etajul 7 dar n-au fost alăturate pentru simplul motiv că am rezervat singura cameră cu vedere frontală la mare de pe palier şi aceasta nu se învecinează cu camere de felul celei rezervate pentru băiatul nostru.
Holurile hotelului sunt mochetate, bine aerisite şi iluminate, în plus se aude în surdină o muzică plăcută. În camere se intră cu ajutorul cartelei magnetice. Dacă uşa rămâne deschisă, suntem avertizaţi printr-un semnal sonor care nu poate ignorat. Nu este nevoie de cartelă pentru electricitate, prin urmare am putut lăsa telefoanele la încărcat în timp ce eram la restaurant sau la piscină.
Am fost încântată de camera mea deşi este mică, nu are balcon şi eu aleg foarte, foarte rar o cameră fără balcon. Din păcate sunt puţine camere de acest tip, una singură la fiecare nivel al hotelului Aqvatonic! Pot spune că am avut noroc... Am intrat câteva zile la rând pe saitul de rezervări al Complexului Steaua de Mare şi toate camerele cu vedere frontală la mare erau ocupate, până într-o seară când a apărut o cameră liberă pe care am rezervat-o imediat.
Camera cu vedere frontală la mare are circa 20 mp, cu tot cu holişorul de la intrare şi baia. Aşa este prezentată pe saitul hotelului, drept să spun mie mi s-a părut mai mică dar a fost suficient spaţiu pentru două persoane.
Cum intri în cameră, dai cu ochii de Marea care te întâmpină dincolo de fereastra mare, gătită cu pedele albe şi draperii gri, groase, foarte utile pentru cei care sunt deranjaţi de primele raze ale soarelui. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care mi-am dorit acest tip de cameră, am vrut să am Marea lângă mine în fiecare clipă petrecută în cameră, să-mi scald privirea în nemărginirea ei albastră, să-i ascult murmurul, să-i simt mirosul sărat de care îmi este dor imediat ce plec acasă... Am admirat incredibilele nuanţe de albastru-azuriu-turcoaz în care se îmbracă Marea Neagră primăvara, m-au salutat din zbor pescăruşii obraznici, am prins un răsărit de poveste şi seri cu Luna plină şi puzderie de stele agăţate la geamul meu. Bricul Mircea, veşnic tânăr, a defilat vreo două zile şi a ancorat noaptea chiar în dreptul hotelului Aquatonic. Draperiile şi perdelele le-am ţinut, zi şi noapte, strânse în cele două laturi ale ferestrei ca să nu pierd nicio clipă din spectacolul naturii la care am ocupat locul din loja de onoare!
Al doilea motiv pentru care am ţinut musai să rezerv o cameră dublă cu vedere frontală la mare... sunt claustrofobă, nu pot sta într-o cameră fără balcon, cu ferestre mici şi tocmai aceasta este problema majorităţii camerelor din hotelul Aqvatonic Steaua de Mare. Hotelul este vechi, se apropie de 50 de ani şi chiar dacă a fost renovat şi decorat modern, camerele sunt mici din construcţie, nu au balcoane şi cele mai multe, au o fereastră mică, amplasată pe colţul camerei.
După părerea mea, camerele hotelului Aqvatonic nu depăşesc nivelul de confort al unui hotel bun de trei stele. Excepţie fac doar puţinele camere duble cu vedere frontală la mare şi noile Aqvasuite de la ultimele etaje ale hotelului.
Revenim la camera mea, singura cameră dublă cu vedere frontală la mare de la etajul 7 al hotelului Aqvatonic Steaua de Mare. Holul de la intrare este foarte îngust, cu greu pot trece doi oameni subţirei unul pe lângă celălalt, cu atât mai mult noi care suntem bine împănaţi. Pe hol este amenajat un dresing, în realitate doar un mic spaţiu de depozitare, cu umeraşe pentru haine. Aici am găsit fierul de călcat dar am preferat să folosesc vechiul meu fier de voiaj cu care sunt obişnuită.
Alături de dresing se află baia, mică-mititică dar bine aerisită cu ajutorul unui ventilator eficient şi renovată modern, cu instalaţii sanitare de bună calitate. Pe hol, vizavi de uşa de la baie, este montată o oglindă în care te poţi privi din cap până-n picioare, cu condiţia să stai în baie.
Gresia şi faianţa în nuanţe deschise, împreună cu oglinda foarte mare care ocupă tot peretele de deasupra chiuvetei, dau iluzia unui încăperi mai spaţioase. Mi-a plăcut duşul, strategic amplasat într-un colţ, cu scurgere direct pe gresia montată un pic mai jos faţă de restul băii. Un paravan de sticlă protejează celelalte obiecte sanitare din baie de stropii de apă rebeli.
Pe raftul de sub chiuvetă erau împăturite multe prosoape albe, impecabile. Un prosop mic era aşezat pe gresie, pentru a preveni alunecarea la ieşirea de la duş. Într-o cutie de lemn se aflau suficiente produse cosmetice cu miros plăcut (săpun solid, şampon, gel de duş, loţiune de corp). Uscătorul de păr, foarte util la un hotel cu piscină interioară, este montat pe peretele de lângă chiuvetă.
Camera este mochetată şi dotată cu puţine piese de mobilier, amplasate astfel încât să reuşeşti să te mişti cumva în spaţiul foarte mic. Nu rămâne loc de pat suplimentar, poate doar pentru un pătuţ de bebeluş. Cea mai mare parte a camerei este ocupată de patul matrimonial, încadrat de două etajere pe post de noptiere. Ne-am odihnit perfect, salteaua este foarte bună, aşternuturile albe, puţin apretate, pernele cam moi pentru gustul meu, pilota uşoară dar am băgat-o în dulap şi am păstrat doar cearceaful.
Pe peretele de lângă pat se află un dulap cu o singură uşă, o măsuţă pe post de birou, un frigider cu congelator (plin cu băuturi şi dulciuri, contra cost) deasupra căruia, pe un raft, sunt înşirate pahare, ceşti şi un espressor de cafea, pe post de decor (nu avea pastile şi zahăr) În timpul nopţii, am scos frigiderul din priză deşi nu este foarte zgomotos dar suficient cât să mă scoată din răbdări. În dulap ne aşteptau seiful şi cele două halate de baie din frotir alb, cam mici pentru un bărbat voinic.
Mi-a plăcut foarte mult sofaua montată în dreptul geamului, îmbrăcată în lenjerie albă de pat. A fost locul meu preferat... locul în care am citit dar mai ales, am visat albastru, cu ochii larg deschişi! Se presupune că acolo ar putea dormi un copil dar mie nu mi se pare potrivit pentru cei mici. Mi-ar tremura sufletul de teamă că ar deschide fereastra şi s-ar apleca spre exterior. Mai degrabă aş dormi eu acolo, cu toate că sofaua este destul de îngustă...
Televizorul modern este montat pe peretele din faţa patului, un pic cam jos după părerea mea. Lipseşte un cuier, cât de mic, din cameră. Se putea găsi loc pentru el dacă oglinda era montată lângă televizor.
Internetul wi-fi funcţionează foarte bine în tot hotelul, chiar şi afară, pe aleile care mărginesc Complexul Steaua de Mare.
Pentru că hotelul Aqvatonic este deschis tot timpul anului, camerele sunt prevăzute cu calorifere verticale mari, în timp ce băile sunt dotate cu calorifere port-prosop. Aparatul de aer condiţionat este montat pe hol, deasupra uşii de la intrare, astfel încât nu deranjează.
În cameră sunt suficiente prize dar puţine corpuri de iluminat şi foarte prost amplasate. Am simţit lipsa veiozelor de la capul patului. La fereastră, deasupra sofalei, este montat un bec chior, închis într-o colivie, care se potriveşte ca design dar este total nefolositor. Sunt montate spoturi în zona televizorului, a oglinzii, pe sub sofa... o da bine ca impresie artistică dar mie mi se par inutile. Cert este că nu poţi citi seara o carte sub niciun chip! Asta este, mi-am odihnit ochii şi mintea...
Camera dublă standard cu vedere parţială la mare în care a dormit băiatul nostru este şi mai mică decât camera cu vedere frontală la mare. Plăcută şi confortabilă pentru o persoană, acceptabilă pentru un cuplu dar de-a dreptul imposibilă pentru o familie cu un copil... Holul şi baia sunt identice cu ale camerei pe care am prezentat-o mai sus. Patul matrimonial este mare, ocupă aproape toată camera. Nu există dulap propriu-zis, doar câteva spaţii de depozitare improvizate. Ne-am amuzat încercând să deschidem uşa dulapului dar am constatat că este doar o mască ce ascunde un perete. Drăguţă sofaua mică de la fereastra aşezată pe colţul camerei!
Băiatul nostru a fost mulţumit de cameră, nu a avut niciun reproş. Sunt puţine spaţii de depozitare dar n-a avut decât un rucsac, o parte din lucruri le-am ţinut în camera noastră. Deşi a fost singur în cameră, a avut două halate de baie, prosoape şi cosmetice pentru două persoane.
Camerista care s-a ocupat de camerele noastre a fost camerist, un tânăr harnic şi politicos din Sri Lanka. S-a bucurat şi ne-a mulţumit tot sejurul pentru bacşişul pe care i l-am lăsat într-una din zile. În fiecare zi a schimbat teancul de prosoape de baie, a completat cosmeticele consumate, după trei nopţi ne-a schimbat lenjeria de pat deşi n-ar fi fost nevoie ţinând cont că mai stăteam doar o singură noapte. A vrut să intre în camerele noastre chiar şi în ziua în care plecam acasă dar l-am refuzat politicos, nu aveam nevoie de nimic. Ne-au impresionat aceşti copii din Asia, ajunşi pe litoralul românesc în căutarea unui loc de muncă, atât de departe de familia şi ţara lor...
Restaurantul de la parterul hotelului Aqvatonic, decorat modern, într-o notă tinerească, este spaţios şi foarte curat. Mi-a plăcut muzica, la un volum potrivit... frumoasa muzică a anilor 70-80! Există o mică terasă, de fapt o curte interioară, unde fumătorii pot ieşi la o ţigară şi o cafea. Şi noi ne-am băut afară cafeaua de la micul dejun, chiar dacă nu fumăm.
În restaurant se poate intra scanând codul de pe brăţara primită de la recepţie, la câteva aparate asemănătoare cu cele de la metroul bucureştean. Pentru că se mânca în serii, dacă veneai la masă în afara intervalului stabilit, nu puteai trece de aceste aparate. Ni s-a întâmplat şi nouă dar a venit o domnişoară din interior care ne-a ajutat să intrăm.
Nu ne-a deranjat această modalitate un pic ciudată de a pătrunde în restaurant, dar mă întreb cum o fi în toiul verii când hotelul este plin? Ce se întâmplă dacă apare un eveniment neplăcut şi turiştii se bulucesc să iasă din restaurant? Mă rog, să nu exagerăm, precis mai sunt uşi care se deschid la nevoie dar parcă tot nu-mi place ideea de a scana brăţările la aparate, într-un hotel elegant de patru stele.
Prânzul şi cina în sistem bufet suedez costă 60 lei de persoană, nu este puţin dar este perfect justificat ţinând cont de varietatea şi calitatea produselor culinare. Sunt incluse ceai, cafea, apă plată la dozator, apă minerală şi băuturi răcoritoare Pepsi şi Prigat, la sticlă mare de plastic. Orice băutură alcoolică se plăteşte separat... pentru noi au fost suficiente cele incluse. Se poate comanda din meniul a la carte dar pe noi ne-a tentat bufetul bine garnisit cu mâncare proaspătă, apetisantă, pentru toate gusturile.
În vremuri nevirusate, la restaurantul hotelului Aqvatonic pot mânca şi clienţi care nu sunt cazaţi în acest hotel. În situaţia actuală, pentru a evita aglomeraţia, pot intra în restaurant doar turiştii hotelului Aqvatonic.
Micul dejun a fost suficient de variat, cu produse de bună calitate, bine alese. Au fost chiar de toate: două feluri de omletă, ouă ochiuri şi fierte, mezeluri, brânză telemea puţin sărată, caşcaval, cremă de brânză, cheddar, brânză cu mucegai, peşte marinat, salată de vinete, zacuscă, cârnăciori picanţi, crenvurşti, bacon prăjit, caşcaval pane, ciuperci sote sau roşii coapte, legume proaspete, câteva feluri de măsline. Unt la pacheţel, gem şi miere la cutiuţe, patru feluri de compot, lapte cald, cereale, iaurturi ambalate, fructe (doar mere şi portocale la toate mesele). Pâinea feliată (albă şi integrală) se poate prăji dar noi am mâncat doar chifle negre, proaspete şi gustoase. Nu mi-au plăcut produsele de patiserie, aş fi preferat în locul lor pandişpan sau orice altă prăjitură de casă, poate un orez sau un griş cu lapte.
Cele trei aparate moderne care macină bobiţe de cafea şi prepară vreo cinci sortimente de cafea espresso (cu sau fără lapte) sunt amplasate în zone diferite ale restaurantului pentru ca lumea să nu se înghesuie în acelaşi loc. Este foarte bună cafeaua, poate fi luată şi afară, în pahare din carton cerat. Am apreciat sortimentul destul de bogat de ceaiuri alături de care am găsit tot timpul lămâie, zahăr, miere, îndulcitor pentru diabetici.
La prânz şi cină, meniul este foarte bine alcătuit, astfel încât toată lumea are ce alege, chiar şi copiii mici sau persoanele care, de frumuseţe sau de nevoie, ţin un regim alimentar. Doar la prânz sunt oferite clienţilor două feluri de ciorbă şi o supă-cremă alături de care se află boluri cu verdeaţă, smântână şi crutoane. Pentru cei mici şi pentru bunici, ar fi bună o supă şi la cină. La fiecare masă, carne de vită, pui, porc şi peşte (crap, păstrăv, somon, şalău) la grătar sau la cuptor, cu legume sau cu diferite sosuri, şniţele, câte două feluri de paste (foarte bune cele cu creveţi), mămăliguţă, multe legume gătite simplu, la aburi sau diverse mâncărici gustoase. În fiecare zi, am avut un fel de mâncare asiatică, mă gândesc că or fi adus şi la bucătărie personal din această parte a lumii.
La prânz şi la cină au fost 5-6 salate gata pregătite dar şi toate ingredientele din care poţi inventa o salată după gustul tău, cu diverse sosuri. Mi-a plăcut un sos de iaurt cu mentă, interesant... l-am adăugat mereu în farfurie, chiar dacă nu se potriveşte la orice!
La desert, multe feluri de miniprăjituri de cofetărie, foarte proaspete şi gustoase, dar parcă te plictiseşti de aceleaşi sortimente de două ori pe zi. Ar merge şi un desert de casă, preparat în propria bucătărie, poate o cremă de zahăr ars sau o plăcintă.
N-am văzut niciodată tăvi goale, şefa de sală supraveghea bufetul cu ochi de vultur şi solicita mereu la bucătărie preparatele care aveau cea mai mare căutare.
Ne-am servit singuri cu felurile de mâncare dorite, mascaţi şi înarmaţi cu mânuşi de unică folosinţă pe care le luam din cutiile aşezate în mai multe locuri din restaurant. Dezinfectanţi sunt peste tot, în toate zonele din hotel, cu atât mai mult în restaurant! Deşi necesită multă muncă, fiecare farfurie este îmbrăcată în punguţă de plastic pe care o scoţi cu mâna ta, înainte de a-ţi pune mâncarea. Tacâmurile sunt ascunse în pungi de hârtie. Chiar s-au făcut eforturi mari pentru siguranţa turiştilor... Am apreciat şi atitudinea responsabilă a turiştilor care respectau toate regulile.
În restaurant a fost suficient personal, băieţi din Sri Lanka şi fete din România, harnici şi dornici să vină în ajutorul turiştior. Strângeau farfuriile, imediat ce le vedeau goale, numai după ce mă întrebau:"Se poate, doamnă? " Cum se elibera o masă, debarasau şi curăţau rapid cu soluţii dezinfectante suprafaţa mesei. Nu existau feţe de masă... pe mine nu m-a deranjat absolut deloc.
Tot timpul anului, dar mai ales în extrasezon când nu mergi la mare pentru plajă, principala atracţie a hotelului este Aqvatonic Med Spa&Wellness, după părerea mea, cel mai modern centru de relaxare şi tratament de pe litoralul românesc.
La parterul hotelului, pe o suprafaţă de peste 2000 mp, se desfăşoară cele şapte zone ale Aqvatonic Med Spa, gândite astfel încât toţi oaspeţii, indiferent de vârstă, să se simtă bine, să plece acasă mai sănătoşi, mai odihniţi, mai relaxaţi. Prima zonă este cea destinată recepţiei centrului Spa şi cuprinde vestiare dotate cu uscătoare de păr, duşuri, toalete... tot ce este necesar pentru clienţii care nu sunt cazaţi la hotelul Aquatonic. În luna mai, doar turiştii hotelului aveau acces la centrul de relaxare şi tratament, ca urmare, această zonă era aproape pustie. De aici, am luat doar prosoape albe pentru piscină pe care le-au lăsat la plecare în coşurile mari de răchită.
Zona Aqvatonic cuprinde bazinul Aqvatonic, salina cu sare de Himalaya şi salinizare Therasol, sauna finlandeză, sauna cu infraroşii, duşuri scoţiene şi baia de aburi. În luna mai, pe perioada vacanţei noastre, a fost deschis doar bazinul Aqvatonic, cu respectarea unor reguli stricte. De fapt, piscinele interioare de agrement erau închise dar circuitul Aqvatonic de 60 de minute a fost soluţia de compromis care a permis turiştilor cazaţi la hotelul Aquatonic să se bucure de binefacerile acestei piscine speciale. Practic, acest circuit a fost trecut ca terapie balneară...
Costul unui circuit de 60 de minute a fost 60 lei, destul de mult dar a plătit doar băiatul nostru, cazat într-o cameră standard cu vedere parţială la mare. Pentru că am ales cazarea într-o cameră dublă cu vedere frontală la mare şi demipensiune, noi am primit gratuit circuitul Aqvatonic de 60 de minute, prevăzut ca terapie balneară.
Intrarea la piscină s-a făcut cu programare dar noi am stat de fiecare dată mult mai mult de 60 minute, cam două ore în fiecare zi. Nu a fost aglomerat, poate ar fi bine să se respecte anumite reguli şi după ce covidul va părăsi scena şi va lua toate restricţiile după el. Nu cred în reguli absurde dar nu poate fi vorba de relaxare într-o piscină plină-ochi aşa cum am nimerit la Therme sau chiar la hoteluri cu pretenţii.
Piscina hotelului Aqvatonic Steaua de Mare este singurul bazin cu labirint Aqvatonic din estul Europei ce încorporează 16 zone diferite de masaj acval şi subacval. Piscina este mare, cu apă caldă, între 29-34 grade Celsius. Cel puţin o persoană suprevaghează în permanenţă piscina şi activează, de la un panou de comandă, diversele zone de hidromasaj. Tot în acest bazin, se desfăşoară şedinţele de hidrokinetoterapie, coordonate de un tânăr foarte atent şi politicos. Deasupra piscinei, se află o zonă de relaxare cu şezlonguri pe care poţi lenevi, ascultând muzică plăcută, odihnitoare.
O parte a piscinei, circa o treime, este destinată culoarelor de înot cu o lungime de 25 m. Spre încântarea mea, a fost zona cea mai liberă a piscinei, majoritatea oamenilor fiind atraşi de zonele de masaj şi bulbuceală.
În afara culoarelor de înot, zona caldă a bazinului Aqvatonic cuprinde alveole de masaj pentru diverse părţi ale corpului, gheizere, cascade de apă pentru masaj cervical, zona de fitness subacval cu biciclete, umbrela de apă tip cascadă şi zona recuperatorie de mers contracurent cu maşină de generat valuri (interzisă copiilor, eu abia am reuşit să ies de acolo fără ajutor).
În zona fierbinte a bazinului, cu apă care ajunge la 34 de grade, se află paturile de relaxare şi masaj pentru întreg corpul, spirala de jeturi şi o zonă de relaxare tip "bubble bath". Dacă în zona caldă am încercat tot ce se putea, zona fierbinte am evitat-o pe motiv de temperatură prea ridicată pentru mine... Soţul meu în schimb a fost încântat!
Pe pereţi sunt panouri mari care explică la ce este bună fiecare zonă a bazinului Aqvatonic şi cât timp este indicat să rămânem într-un loc. Atenţie, oricât de mult ne-ar plăcea bulbuceala şi apa fierbinte, acestea au şi contraindicaţii!
Câteva dintre beneficiile bazinului Aqvatonic sunt relaxarea psihică, musculară şi detensionarea, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, stimularea metabolismului şi a sistemului imunitar. În ceea ce mă priveşte, pot spune că cele cinci şedinţe de înot şi masaj au fost un adevărat răsfăţ fizic şi mental, m-am simţit eliberată de toate grijile, mi-au dispărut toate "înţepenelile"de la spinare şi de la căpăţână. Seara, la plimbare, aveam picioarele atât de uşoare încât mi se părea că zbor...
Cea de-a treia zonă a centrului de relaxare şi tratament Aqvatonic Med Spa, despărţită de piscină printr-un perete de sticlă, este zona Sport care cuprinde sala de fitness şi kinetoterapie dotată cu aparate de ultimă generaţie. În luna mai, sala de fitness era deschisă doar pentru turiştii cazaţi în hotel, accesul fiind gratuit, pe bază de programare la recepţia centrului spa.
Zona Spa şi zona medicală cuprind cabinetele pentru masaje terapeutice şi de relaxare, tratamente cosmetice, băi cu plante şi nămol de Techirghiol, tratamente galvanice, magneto şi electroterapie, laser. Procedurile medicale sunt efectuate doar la recomandarea medicului balneolog, după o primă şedinţă de evaluare. Nu este necesară trimitere de la medicul de familie pentru că Aqvatonic Steaua de Mare nu are contract încheiat cu Casa de Sănătate, prin urmare tratamentul balnear se plăteşte.
În extrasezon sunt oferte foarte bune, la pachetele de cazare cu pensiune completă, tratamentul este gratuit. În luna mai, cei mai mulţi turişti cazaţi la Aquatonic erau veniţi la tratament.
Centrul de relaxare şi tratament mai cuprinde zona Bistro şi zona Fun, dedicate distracţiei copiilor şi adolescenţilor care trebuie să-şi găsească de lucru cât timp părinţii şi bunicii sunt la tratament. Aici găsim un loc de joacă pentru copiii mici iar pentru cei mai mari, simulatoare auto, mese de biliard, ping-pong, air-hockey, foosball şi un spaţiu pentru diverse jocuri de societate. Pe motiv de pandemie, această zonă de distracţie era închisă.
Când am rezervat camerele pentru scurta noastră vacanţă de primăvară la mare, am întrebat dacă vom găsi şezlonguri şi umbrele pe plaja privată a hotelului. Ni s-a răspuns că plaja se va amenaja mai târziu, în luna iunie, dar avut plăcuta surpriză să beneficiem de şezlonguri şi umbrele fără a plăti vreun ban în plus. Vremea foarte frumoasă şi numărul mare de turişti cazaţi în hotel, au determinat amenajarea timpurie a plajei private ce se află în administratea Complexului Hotelier Steaua de Mare.
Se lucra de zor pe plajă dar era linişte, nu ne-a deranjat nimeni, am avut loc pe primul rând de şezlonguri, la malul mării. Salvamarii erau prezenţi la datorie. Nu am avut beach-bar, nu am primit salteluţe şi prosoape ca în timpul sezonului estival dar nici nu ne trebuiau. N-a bubuit muzica în creierii noştri, toţi turiştii de pe plajă erau civilizaţi şi liniştiţi, n-am auzit pe nimeni ţipând cu excepţia pescăruşilor... o minune de vacanţă la Marea Neagră!
Plaja Complexului Steaua de Mare a fost lărgită cu câţiva ani în urmă, încap o mulţime de şezlonguri şi umbrele. În plin sezon estival este loc pentru toată lumea, dar mulţi turişti sunt nevoiţi să stea foarte departe de briza sărată şi răcoritoare a mării.
Ca să ajungi pe plajă, trebuie să cobori multe trepte... destul de dificil pentru persoanele cu diverse probleme de sănătate, chiar şi pentru familiile tinere cu copii mici. A fost amenajată o scară cu trepte mai prietenoase, cu diferenţă mică de nivel între ele dar mă gândesc că un lift deştept ar fi o investiţie foarte bună.
Singura piscină exterioară a complexului nu era încă umplută cu apă de mare dar se lucra la curăţarea ei şi la amenajarea barului. Mi s-a părut foarte mică, ţinând cont de numărul mare de turişti cazaţi pe timpul verii la hotelurile Aqvatonic, Delfinul şi Meduza.
M-au plăcut aleile umbrite de copaci care mărginesc Complexul Steaua de Mare. La sfârşitul lunii mai, nu înfloriseră încă teii şi trandafirii dar ne-am bucurat de parfumul salcâmilor şi de roşul intens al macilor care colorau malurile înalte ale falezei. A fost o adevărată încântare să mă plimb pe faleză şi să visez pe o băncuţă, lângă Braseria Steaua de Mare...
Hotelul Aqvatonic Steaua de Mare, cu minunatul său centru de relaxare şi tratament şi un excelent raport-calitate preţ mi se pare cea mai bună variantă de cazare în extrasezon pe litoralul românesc al Mării Negre. Recomandarea mea se referă strict la perioada de extrasezon, nu am fost acolo în timpul verii când tarifele de cazare sunt mult mai mari şi sigur nu mi-ar fi pe plac aglomeraţia dintr-un mare complex hotelier cu servicii all-inclusive.
Dacă alegeţi să petreceţi vacanţa de vară împreună cu copiii la hotelul Aqvatonic, ţineţi cont de faptul că majoritatea camerelor sunt foarte mici şi nu au balcoane, atât de necesare pentru uscarea costumelor de baie şi a prosoapelor. În plus, nu mi se par deloc sigure pentru copiii mici... Hotelul Aqvatonic este mult mai potrivit pentru familii fără copii sau cu copii mari, în căutare de odihnă şi relaxare! Noi ne-am propus să revenim la toamnă sau chiar în timpul iernii...
despre SERVICII
]n extrasezon, serviciile oferite de hotel au fost fără reproş. Amabilitate, zâmbete, promptitudine!
despre CAMERE & COND. CAZARE
Camerele sunt mici dar foarte plăcute, curate şi confortabile, potrivite pentru un cuplu fără copii. Pentru familiile cu copii, recomand apartamentele şi suitele. Principalul defect, destul de greu de trecut cu vedere, mai ales în timpul verii... lipsa balconului!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Toate mesele au fost sub formă de bufet suedez cu multe preparate proaspete şi gustoase. Cu deserturi de casă, ar fi de nota 10 cu felicitări!
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Plajă privată mare, cu şezlonguri şi umbrele incluse în preţ de care am avut parte chiar şi în luna mai. Singura obiecţie... foarte multe scoici sparte la ţărmul mării.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Centrul de relaxare şi tratament oferă o porţie zdravănă de răsfăţ pentru turiştii de toate vârstele. La Aqvatonic nu te plictiseşti nici în extrasezon...
Trimis de Floria in 23.06.21 17:57:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.07665900 N, 28.63748600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Un review pe sufletul meu!
Urmăresc acest hotel de ceva timp și ma descurajau celelalte impresii citite aici, dar aceasta a fost exact ce, cât și cum mi-ar fi plăcut să aflu. Rămân rezervată doar in privința ferestrelor, nici mie nu-mi surâde deloc ideea camerelor fără măcar un minuscul balcon și da, având copil mai mic, aș sta mereu cu teama de a deschide acele ferestre sub care se află sofaua.
Vă marturisesc că v-am citit apoi și alte review-uri, pur și simplu cu scopul de a mă relaxa. Aveți indiscutabil darul magic de a transpune cititorul în atmosfera locului. Citind mai ales poveștile de la mare, am reușit să-mi mai alin dorul de ea, să fiu puțin acolo. Așa am descoperit și ca împărtășim dragostea pentru mare, pentru vacanțele în familie, dar și pentru mâncarea bună. Vă apreciez și va felicit, vacanțe minunate să aveți!
@Green????: Mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Mă bucur că am reuşit să lămuresc unele aspecte legate de acest hotel. Îl recomand din suflet pentru perioada de extrasezon dar nu cred că aş încerca un concediu la Eforie în plin sezon estival... Aş alege doar o cameră cu vedere frontală la mare sau una dintre suitele amenajate anul acesta la ultimele etaje.
Cu toate că mie mi-a plăcut foarte mult la Acqvatonic, nu ştiu dacă l-aş recomanda familiilor cu copii mici deşi în timpul verii sunt mulţi copii la acest hotel. Poate şi de aici provin multe nemulţumiri... eu aş fi stresată zi şi noapte dacă aş avea un copilaş cu mine. În schimb, recomand hotelul Aqvatonic familiilor fără copii sau cu copii mari, pentru tratament şi relaxare!
Îţi doresc o vară cu multe zile însorite de vacanţă la ţărmul Mării Negre sau al oricărei mări doreşti!
Cu drag,
Floria
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 Hai ca se poate! Steaua de Mare — scris în 30.04.24 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2023 Weekend in octombrie — scris în 11.01.24 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Plimbare relaxanta — scris în 05.06.23 de Iulia1980 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 La mare în extrasezon — scris în 16.07.23 de cris1982 din TURNU MăGURELE - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Din nou la Steaua de Mare — scris în 07.02.23 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Vacanta nereușită la hotel Aqvatonic, Eforie Nord — nu recomand — scris în 21.08.22 de Adelina87 din BRăILA - nu recomandă
- Aug.2022 Steaua de mare o alegere ok pe litoralul nostru — scris în 07.08.22 de cata_adc din BRAşOV - RECOMANDĂ