ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2023
DE adso
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 25.05.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 2 nopți
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

[Central Bulevard 2 Bedroom Apart] Un apartament de luat în samă

TIPĂREȘTE

Grup de patru persoane, am stat două nopți în Chișinău. Inițial am zis să luăm două camere la un hotel, apoi - din varii motive - ne-am sucit și am căutat un apartament. Pe Booking oferta conține peste 600 astfel de unități de cazare, sunt multe și pe AirBNB - în mare parte aceleași, urcate pe ambele platforme, pentru a maximiza gradul de ocupare. Ca peste tot, probabil că unele sunt mai bune, altele mai puțin bune. Noi am avut noroc, așa că semnalez aici locația, poate că le va fi și altora de folos.

Pe Booking se promovează sub numele Central Bulevard 2 Bedroom Apart și cred că a intrat de curând, pentru că are doar două recenzii, ambele foarte noi (octombrie-noiembrie), e drept că ambele laudative. Prin urmare, am mers oarecum la ghici.

Ne-a convins și prețul foarte bun, 55 de euro pe noapte pentru tot grupul. Și asta pentru că a fost minivacanța din România, care a urcat tarifele la cazare și în Chișinău: dacă doriți să stați aici săptămâna viitoare, e ceva mai ieftin. Se poate achita cu lei moldovenești sau cu euro; cred că ar fi primit și lei românești, dar nu am întrebat.

Apartamentul este situat pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr. 64. Cum vii dinspre Piața Națiunilor Unite către centru, e pe partea dreaptă a străzii, în dreptul Pieței Centrale. Blocul este la bulevard, dar intrarea se face prin spate. Stăzile perpendiculare pe Ștefan sunt cu sens unic, ceea ce face destul de dificilă găsirea intrării (am venit cu mașina). Noi am depășit blocul și am făcut dreapta pe Str. Armenească. După care ne-am blocat, era o aglomerație de nedescris, mașini parcate aiurea peste tot, un furnicar de oameni - cine a fost pe acolo, știe ce spun. Am oprit și noi unde am găsit un pic de loc și am sunat-o pe domnișoara cu care ținuserăm legătura. Ne-a răspuns monosilabic, credeam că nu a înțeles unde suntem, dar a ajuns în mai mai puțin de zece minute. Ne-am dat ulterior seama că vorbește greu româna, probabil își traduce în cap din rusă - altminteri a fost extrem de amabilă și de eficientă.

Am ocolit un întreg cvartal pentru a ajunge la bloc. Parcarea principală, deși foarte mare, era plină-plinuță din cauza proximității pieței; seara o găseam relativ goală. Însă blocul are și o parcare privată (P7), se trece printr-o poartă teoretic încuiată (P6), așa că a fost în regulă. Apoi domnișoara ne-a arătat că, dacă de pe Ștefan făceam dreapta pe trotuar, printr-un loc pe unde acest lucru era permis (P3), am fi ajuns la parcare în zece secunde. Punctul de reper erau niște pomișori roz ce înconjoară bustul lui Nicolai Costenco, scriitor basarabean (P4). Nu prea ne-a folosit informația, deoarece nu am mai mișcat mașina până la plecare.

Intrarea în bloc se face printr-o ușă ca de garaj (P8). Apartamentul este la etajul 3 / 4, etaje înalte, de 3,5 metri fiecare. Nu există lift, așa că ne-au cam scos sufletul scările. Blocul este netencuit - am remarcat asta la multe blocuri din oraș, pare ceva reprezentativ pentru Chișinău: nu cărămidă aparentă, ci BCA aparent (P9).

Odată intrați în casă, ni s-a părut cam răcoare: toate geamurile erau deschise. Clădirea are încălzire centrală, iar caloriferele sunt mascate cu ceva plin, nici măcar cu un grilaj. Până pe seară confortul termic nu era încă cel optim, dar peste noapte s-a încălzit. A doua zi nu am aerisit :).

Apartamentul are două dormitoare: unul cu pat matrimonial, altul cu o canapea extensibilă. Ambele paturi au fost comode, nimeni nu s-a plâns pe tema asta. Așternuturile curate, în balcon se uscau altele pentru cei ce aveau să vină după noi (motiv pentru care un fumător ar scădea, probabil, nota).

Baia e mare, cu cadă. La patru persoane am avut doar două prosoape mari și două mici - ne-am descurcat cumva. În baie am avut uscător de păr, dar un singur recipient cu săpun lichid, pe care îl tot mutam de la chivetă la cadă și invers.

Bucătăria a fost dotată cu tot ce trebuie, în număr exact: 4 farfurii, 4 căni, 4 pahare :). Așadar, am splălat vasele în mod conștiincios. Nu am găsit sare, zahăr, ulei - nici nu am cumpărat, că dimineață am făcut doar cafea; asta poate fi o problemă deranjantă pentru unii.

Holul este mărișor, cu oglindă, un cuier solid și încăpător și o banchetă unde cei cu dureri de spate :(se pot așeza atunci când se încalță. Bilă albă.

Înca două puncte tari, pe lângă prețul convenabil: curățenia (deși trebuie să ținem seama că este o clădire din anii 50-60 ai secolului trecut, cu tot ce înseamnă asta) și poziționarea.

Dacă sunt setate așteptări corecte, recomand.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adso in 02.12.23 22:10:06
Validat / Publicat: 02.12.23 22:54:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.

VIZUALIZĂRI: 1886 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Bucătăria
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.12.23 22:36:50]
»

Mutat în rubrica "Apartamente regim hotelier, CHIŞINĂU" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmaster
[03.12.23 00:26:21]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuPHONE
[03.12.23 10:14:06]
»

@adso: Un apartament spațios, arată bine totul! Camera a doua mi s-a părut că are patul mai mic, avea canapea extensibilă cum bine ai precizat. Am văzut în poze P3 și P4 pe unde se ajungea mai ușor la parcare și la intrarea în bloc. Mă tentează să merg și eu la Chișnău, nu am fost acolo.

O cazare bună de luat în seamă, ca să te copiez!

adsoAUTOR REVIEW
[03.12.23 10:16:47]
»

@mprofeanu: Mulțumesc!

M-ați copiat și m-ați corectat ! Însă, să știți, am scris așa într-adins. De fapt, și mai bine era „di băgat în samă” , dar deja mi s-a părut prea mult .

Camera a doua mi s-a părut că are patul mai mic, avea canapea extensibilă cum bine ai precizat.

Patul este ceva mai mic, dar camera e mai mare, are și televizor, și masă, e mai luminoasă (primul dormitor are balconul în față). Apoi, e situată mai departe de baie și de bucătărie, ceea ce permite un somn mai lung dimineața. Plusuri și minusuri.

Mă tentează să merg și eu la Chișnău, nu am fost acolo.

Să știți că merită. Ca să mă autocitez, atât timp cât vă setați corect așteptările.

mprofeanuPHONE
[03.12.23 13:05:11]
»

@adso: M-am prins și nu te-am corectat, îmi place dulcele grai moldovieniesc, oare așa se zice... poți să mă corectezi. ????

adsoAUTOR REVIEW
[03.12.23 13:10:46]
»

@mprofeanu: dulșili grai moldoviniesc

mprofeanuPHONE
[03.12.23 13:12:31]
»

@adso: ????????????

nicole33
[03.12.23 20:18:20]
»

@adso:

Intrarea în bloc se face printr-o ușă ca de garaj (P8).

Cam ciudată intrarea în bloc.

Mi-a amintit de nişte blocuri din Constanţa aflate foarte aproape de intrarea în Mamaia, cu o super poziţie faţă de plajă unde, prin 89-90 m-am tot învârtit căutând intrarea în bloc, eu crezând că uşa metalică respectivă este uşa de la ghenă. Ulterior am aflat că din cauza vântului puternic şi după muuulte geamuri sparte şi înlocuite asta a fost singura soluţie, deloc estetică, dar eficientă. Nu erau termopane în România la vremea respectivă.

Apartamentul este la etajul 3 / 4, etaje înalte, de 3,5 metri fiecare. Nu există lift, așa că ne-au cam scos sufletul scările.

O precizare utilă pentru cei ca mine care pleacă în orice vacanţă sau minivacanţă de parcă s-ar muta , uitând că mai trebuie să şi care valizele respective, pentru că nu vor găsi bell boys peste tot pe unde merg.

Blocul este netencuit - am remarcat asta la multe blocuri din oraș, pare ceva reprezentativ pentru Chișinău: nu cărămidă aparentă, ci BCA aparent (P9).

Am crezut că este o glumă cu BCA-ul aparent, dar fotografia respectivă m-a convins că e pe bune. Aşa netencuit exterior mie blocul îmi pare cumva neterminat, chiar dacă are o vechime de peste o jumătate de secol.

Mă gândesc că nici izolaţia termică nu este cea mai bună.

Așternuturile curate, în balcon se uscau altele pentru cei ce aveau să vină după noi (motiv pentru care un fumător ar scădea, probabil, nota).

Eu nu, pentru că le-aş fi dat deoparte, însă următorul chiriaş sigur nu mi-ar fi mulţumit.

Şi tu ai fi scăzut, probabil, nota dacă ajungeai acolo după un grup de fumători şi te-ar fi deranjat fumul impregnat în lenjerii

nicole33
[03.12.23 20:25:42]
»

@adso:

Însă, să știți, am scris așa într-adins. De fapt, și mai bine era „di băgat în samă” , dar deja mi s-a părut prea mult

Eram convinsă că asta a fost şi intenţia

O variantă de reţinut şi de luat în considerare (sau de "luat în samă" ) dacă voi ajunge vreodată la Chişinău.

Poziţionarea este convenabilă, iar parcarea este un avantaj. Cu urcatul pe scări trei etaje înalte mai trebuie eu să mă antrenez. Am început deja, dar aşa mai timid, cu doar un etaj la un hotel fără lift şi cu norocul de a nu primi o cameră la mansardă

Felicitări pentru articol şi aştept continuările!

adsoPHONEAUTOR REVIEW
[03.12.23 21:31:27]
»

@nicole33:

Am crezut că este o glumă cu BCA-ul aparent, dar fotografia respectivă m-a convins că e pe bune.

Nu e nicio gluma. Genul asta de "fatada" l-am vazut in multe parti ale orasului. Nu-mi dau seama daca e simt estetic inaccesibil mie sau economie maxima in constructii. Desi... ce iei pe mere dai pe pere, consumi la incalzire cat nu face.

Şi tu ai fi scăzut, probabil, nota dacă ajungeai acolo după un grup de fumători şi te-ar fi deranjat fumul impregnat în lenjerii.

Asta sigur! Plus ca suduiam!

Cu urcatul pe scări trei etaje înalte mai trebuie eu să mă antrenez.

Am luat de la Castelul Mimi, vizitat inaintea cazarii in Chisinau, destule sticle de vin. In prima noapte se anuntau minus sase grade. Dupa o matura chibzuinta, am zis ca e pacat de el sa inghete - asa ca l-am urcat in apartament. Cum a fost greu tare, ne-am asigurat ca vom cobori mai usor .

Felicitări pentru articol şi aştept continuările!

Multumesc! Am restante istorice, dar de data asta chiar s-ar putea sa mai urmeze repede cate ceva. E o destinatie de suflet, simt ca merita sa zabovesc asupra ei mai mult decat Madridul, de exemplu.

lucy
[04.12.23 01:21:45]
»

Ce diferenta intre fatada blocului aflat pe acel Bd principal (P02, P03) si spatele blocului. Parca ar fi cladiri cu totul diferite. Si iti da impresia ca au cheltuit multi bani cu fatada si nu a mai ramas si pentru restul sau daca fatada e ok ce mai conteaza ce e in spate. ????

Una peste alta important e ca ati avut o cazare pe placul vostru. Chisinaul se pare a fi un oras interesant si in privinta cazarilor. Mie ultimile postari chiar mi-au starnit interesul. Speram sa il vizitam curand si sa avem parte de o cazare asa, mai cum sa ii zic.. si buna dar si cu personalitate si poate si cu ceva haios. Pentru ca eu chiar am luat diferenta dintre fatada blocului si spatele lui asa cu umor.

adsoAUTOR REVIEW
[04.12.23 07:45:09]
»

@lucy: Mulțumesc pentru aprecieri!

În cazul de față, fațada dinspre bulevard este mai fățoasă. Dar la blocurile mai depărtate de strada principală au lăsat și această fațadă netencuită.

Clima din Chișinău seamănă cu cea din Iași: extrem de cald vara și foarte frig iarna. Diferențele dintre minime și maxime sunt, pe la noi, mult mai mari decât în restul României, e un climat de stepă. Sigur - lipsa tencuielii nu ajută la încălzire iarna. O fi bună pentru răcoare vara? Habar n-am.

Estetic, dacă vezi aceste clădiri una lângă alta, nu arată rău, e un soi de brutalism. Pentru iubitorii genului - merge.

Vă doresc să ajungeți în Chișinău și să găsiți o cazare pe gustul dvs!

adsoAUTOR REVIEW
[04.12.23 07:49:16]
»

@nicole33:

Eu nu, pentru că le-aş fi dat deoparte, însă următorul chiriaş sigur nu mi-ar fi mulţumit.

Şi tu ai fi scăzut, probabil, nota dacă ajungeai acolo după un grup de fumători şi te-ar fi deranjat fumul impregnat în lenjerii.

Am uitat să vă spun: o persoană din grupul cu care am fost este fumător înrăit. Evident că nu a coborât trei etaje de fiecare dată când își aprindea câte o țigară. Așa că a fumat sub hotă, acesta fiind pornită la maxim. A funcționat, chiar nu s-a simțit în apartament miros de țigară.

Pe de altă parte, plăcerea e să stai cu cafeaua într-o mână și țigara în cealaltă, relaxat, nu chircit sub hotă.

nicole33
[04.12.23 23:20:15]
»

@adso:

În cazul de față, fațada dinspre bulevard este mai fățoasă. Dar la blocurile mai depărtate de strada principală au lăsat și această fațadă netencuită.

Într-adevăr, arată ceva mai bine faţada de la stradă, mai prezentabil, dar nu cu mult, din ce am văzut eu în poze. La restul blocurilor de care zici măcar constructorul a fost consecvent lăsând integral treaba neterminată.

Sigur - lipsa tencuielii nu ajută la încălzire iarna. O fi bună pentru răcoare vara? Habar n-am.

Eu cred că proasta izolare termică deranjează şi iarna şi vara.

Am constatat personal asta în cazul unui bloc reabilitat termic cu seriozitate, nu de Dorel, ca în cazul blocului în care locuiesc eu , unde vara nici climatizarea nu mai este atât de intens folosită ca înainte de anvelopare.

nicole33
[04.12.23 23:27:59]
»

@adso:

Am uitat să vă spun: o persoană din grupul cu care am fost este fumător înrăit. Evident că nu a coborât trei etaje de fiecare dată când își aprindea câte o țigară.

Îţi dai seama că nici eu nu aş fi dispusă să tot cobor atâtea etaje pentru fiecare ţigară, pentru că mai trebuie să le şi urc înapoi şi nici la fumat nu aş renunţa, astfel că balconul mi se pare varianta ideală, în cazul în care nu este extrem de frig afară.

Așa că a fumat sub hotă, acesta fiind pornită la maxim. A funcționat, chiar nu s-a simțit în apartament miros de țigară.

Pe de altă parte, plăcerea e să stai cu cafeaua într-o mână și țigara în cealaltă, relaxat, nu chircit sub hotă.

Am folosit şi eu hota pe viteză maximă atunci când am fumat în bucătăriile amicilor nefumători. Nu am stat chiar sub hotă, ci, comod, în vecinătatea acesteia şi a fost OK şi aşa. Mai greu în cazul open space-urilor tot mai la modă acum.

adsoAUTOR REVIEW
[05.12.23 00:00:49]
»

@nicole33:

Într-adevăr, arată ceva mai bine faţada de la stradă, mai prezentabil, dar nu cu mult, din ce am văzut eu în poze.

Bulevardul lor principal are 3,6 kilometri, cam cât Calea Victoriei. Așa cum artera bucureșteană nu e la fel de spectaculoasă pe toată lungimea sa, strada din Chișinău are porțiuni și porțiuni.

Primul kilometru, de la Hotel Chișinău până prin dreptul Pieței Centrale, este ocupat de blocuri, mai noi către sud, mai vechi către centru. Cel de la nr. 64 este ultimul astfel de bloc, după el încep clădirile monumentale (pe partea numerelor impare încep chiar ceva mai repede).

Următorul kilometru, de unde am stat până la Parcul Catedralei, este partea cea mai frumoasă, aici sunt de găsit cele mai interesante construcții (și cele mai vechi).

Iar în continuare sunt parcuri și clădiri mai noi (Teatrul de Operă, Președinția, Parlamentul, Sediul Securității, Universitatea Tehnică etc.)

E o stradă interesantă, a descris-o bine @Ovidiu istorie aici: vezi impresii

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adso, lucy, mprofeanu, Sergiu_md

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081434011459351 sec
    ecranul dvs: 1 x 1