ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
DEC-2021
DURATA: 4 nopți
Prieteni
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 39 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

O cazare bună, în „buricul târgului”

TIPĂREȘTE

Pe la jumătatea lui decembrie, anul trecut, a venit în țară cineva drag, ca să stea vreo două săptămâni cu noi. Și pentru că-și dorea să mergem undeva la munte, ne-a sugerat ca loc de relaxare și plimbare Sinaia. Am fost bucuroasă că s-a gândit la un loc pe care îmi doream de multă vreme să-l revăd, ultima oară „amfostacolo” într-o scurtă plimbare, de numai o zi, cam prin anul 2010.

Mihai a căutat pe net și a făcut o rezervare la un hotel din centrul stațiunii, chiar vis-à-vis de Primăria orașului, pe Bd. Carol I.

Hotelul Anda este de 4* și adresa lui mai exactă este:

Sinaia, Bd. Carol I, nr. 30, jud. Prahova, iar

pentru automobiliști, reperele GPS sunt:

Latitudine: 45° 20' 53"N

Longitudine: 25° 32' 30"E

Din gara Sinaia am urcat pe treptele cunoscute de aproape toți turiștii pedeștri, până am ajuns în Bd. Carol I și, de acolo am mers pe jos până la hotel, cam 700 m, pe care i-am făcut în aprox. 10 minute. Am ajuns la recepție puțin înainte de ora 15,00, dar cazarea s-a făcut imediat. Intrarea se face chiar din bulevard, pe câteva trepte până la nivelul recepției, sau pe un plan înclinat din lateralul hotelului. Se mai poate intra și prin restaurantul hotelului, situat la nivelul străzii, și de acolo – urcând câteva trepte, sau cu liftul – se ajunge la recepție.

Pentru o cameră dublă, cu balcon și o alta single, fără balcon, am plătit - pentru patru nopți - cu cardul, suma de 1.585 lei. În acest preț a fost inclus și micul dejun pentru trei persoane. Separat, la recepție, am mai plătit 6 lei de persoană un fel de taxă de stațiune, intitulată „Taxa Salvamont” .

Am cerut câteva informații, de la recepție, despre anul construirii hotelului, dar fata nu știa nimic despre asta. Acasă am citit pe net că ultima modernizare s-a făcut în 2013. Hotelul este unul modern, cu un lift care coboară la subsol, la restaurant, sau urcă până la etajul trei, nivel la care am fost cazați și noi, în camera dublă 305 și cea single, 306. Sunt câte zece camere pe culoarele primelor trei etaje și trei camere la etajul 4. Liftul nu urcă până la etajul 4, turiștii cazați acolo fiind obligați să urce un etaj pe scări. Am beneficiat de Wi-fi fără probleme, pe toată perioada.

Nivelul recepției este considerat etajul 0. Datorită configurației terenului, în partea de la stradă acesta se află la nivel de etaj 1, iar în spatele hotelului este la nivelul terenului. Tot aici este și parcarea, fără plată. Estimez că are ceva peste 20 locuri.

Camera dublă este destul de mare, mochetată pe toată suprafața, cu perdele și draperii asortate la culoare, care-ți dau o senzație de bine, de loc intim. Este mobilată cu un pat matrimonial cu saltea confortabilă, odihnitoare și primenită cu lenjerie de bună calitate. În părțile laterale sunt două noptiere cu veioze funcționale și cu un telefon clasic. Mi-a plăcut mult culoarea mobilei, un bleu-deschis, combinată cu cea a lemnului.

Într-un colț al camerei sunt două fotolii îmbrăcate în pluș de culoare bleumarin și, între ele, o măsuță joasă. În fața patului este un TV de tip LCD, așezat pe un birou, în care este înglobat și mini-barul. Sub birou este un taburet plușat, ca și fotoliile, iar pe peretele de deasupra este o oglindă. Fereastra și ușa care dă spre balcon sunt cu geam termopan, de sus până jos. Aerisirea camerei se poate face și prin rabaterea în plan vertical a ușii.

Căldura a fost mai mult decât suficientă, pe toată perioada șederii noastre acolo, când în stațiune erau -3 °C ziua, iar noaptea afară era și mai frig. Balconul este destul de mare și mobilat cu o masă rotundă și două scaune. De aici se pot vedea munții și telecabina.

Pe hol este un dulap cu două uși, în care am găsit umerașe, halate de baie și papuci de unică folosință. Tot în dulap, în cel din dreapta, am văzut și seiful (pe care nu l-am folosit) și pături suplimentare. Între cele două corpuri se află un spațiu unde am găsit, pe o tăviță, o cană electrică, două cești, pliculețe de ceai, de ness, și de zahăr, pe care, dacă le consumam, se completau zilnic.

Din păcate ☹nu pot să spun același lucru despre curățenia în cameră, care nu s-a făcut în cele patru zile deloc. Nu s-a aspirat și nici paturile nu au fost aranjate. Despre schimbatul lenjeriei, nu mai vorbim, chiar dacă, după părerea mea, ar fi trebuit să fie făcut după trei zile. Nici coșul de gunoi nu a fost golit.

Baia este și ea destul de mare și echipată cu tot ce trebuie, dar slab luminată. Mi-a plăcut cabina de duș, bine etanșată împotriva stropirii în afara ei, dar nu și suportul perei de duș, care era montat mult prea sus. Ce m-a surprins a fost că radiatorul port-prosop era montat în interiorul cabinei. Apă caldă am avut pe tot parcursul sejurului. Mihai a fost destul de nemulțumit de intensitatea luminii din baie, mai ales dimineața când trebuia să se radă. Un minus îl acord și curățeniei la baie. Nu s-a făcut nimic din ce ar fi trebuit să se facă, (spălat blatul lavoarului sau al oglinzii), s-a golit doar coșul de gunoi. Despre prosoape?! Nici măcar unul nu a fost schimbat ☹.

Micul dejun se putea lua între orele 7,30 și 10,30. Am avut în fiecare zi produse diverse și proaspete, din care puteai să alegi: ouă - preparate omletă sau ochiuri calde - mezeluri, brânză, crenvurști, cereale, icre, salată de vinete, roșii, castraveți verzi, brânză, unt, gemuri, cereale, lapte, iaurturi. Carafele cu sucuri erau așezate pe blatul barului. Aparatul de cafea, sau ceai, era așezat în dreapta barului, de la care puteai să-ți prepari cafeaua pe care o doreai.

În ultima zi a minivacanței noastre am avut la micul dejun surpriza neplăcută ☹de-a mânca la lumânare. În toată Sinaia nu era lumină. Am întrebat personalul de la bar ce s-a întâmplat și ni s-a răspuns că nu numai Sinaia, ci și orașele Bușteni și Azuga au rămas fără curent. Drept urmare nu ne-am putut bea cafeaua și nici ceaiul aici. În schimb, pe acestea le-am putut cumpăra de la Complexul Comercial care funcționa fără probleme, având un generator propriu. Mai târziu, la masa de prânz, am aflat că și alte câteva restaurante funcționau fără să fie afectate, având generatoare proprii. Se pare că aceste „căderi” de curent se întâmplă din când în când în stațiune. Pana de curent a durat câteva ore, până spre prânz.

Ne-a plăcut la Anda și cazarea și mâncarea, dar cel mai mult faptul că ne-am putut relaxa jucând biliard. Hotelul dispune de o sală la nivelul patru, unde sunt și vreo trei camere de cazare. Bilele se puteau lua de la recepție, fără plată, iar durata maximă de joacă era până la ora 22,00.

Liftul ajunge până la etajul trei, de-acolo se urcă pe scări la patru. Culoarul și sala sunt frumos mobilate, cu mese, cu fotolii și canapele pentru odihnă. Ce nu mi-a plăcut este că în jurul mesei de biliard nu era suficient spațiu pentru mânuirea tacului, ea fiind amplasată între un perete și un stâlp de care loveai frecvent tacul. Dacă puteam eu să decid, aș fi pus-o în locul meselor, imediat la intrarea în sală, unde era un spațiu de manevră mai generos. :)

Am fi vrut ca în ultima zi a șederii noastre acolo, când a fost pană de curent, să jucăm biliard, dar n-am putut. Ni s-a spus că se face dezinfecție în sală.


despre SERVICII

Persoanele de la recepție și de la restaurant au fost amabile atât cât trebuie, n-au făcut exces nici de zâmbete nici de informațiile cerute.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Am scris și în articol că am fost mulțumită de cameră, de balcon, de căldura de care am beneficiat. Lumina de la baie este cam „chioară” .

Am dormit bine, dar... curățenia la baie și în cameră nu s-a făcut deloc în cele patru zile. Nu s-a schimbat lenjeria și nici prosoapele de la baie. S-au golit doar coșurile si s-a completat rezerva de ceai, zahăr și cafea solubilă. Nu s-a șters blatul și nici oglinda de la baie. Nici nu s-a aerisit camera.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Sala restaurantului unde am mâncat micul dejun este la subsolul hotelului. Nu este prea mare, dar este frumos aranjată și decorată, mai ales acum, în prag de Crăciun. Am avut ce alege la micul dejun, chiar dacă cafeaua nu a fost chiar pe gustul meu. Ce să fac?! Cred că sunt eu prea pretențioasă când vine vorba de calitatea cafelei.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Este bine că hotelul se află în „buricul târgului” , cum se spune! Este aproape de telecabină și cam la opt minute de parcul Ghica. Stația de autobuz care merge la telecabină este la vreo 100 metri de hotel. Are în jur magazine, buticuri, complexul comercial al stațiunii, restaurante, tot ce vrei.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul dispune de o sală de biliard, de care ne-am folosit și noi. Păcat că nu ne-am mai putut juca și în ultima zi, când se făcea dezinfecție.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de doinafil in 05.01.22 18:23:59
Validat / Publicat: 05.01.22 20:16:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 1129 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 3. La parterul clădirii este intrarea în restaurant.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 39.10 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [05.01.22 20:55:27]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Carmen IonPHONE
    [05.01.22 21:02:48]
    »

    @doinafil: Am stat la hotel Anda prin 2012 sau 2013, iarna. L-am ales pentru poziția excelentă pe strada principală, aproape de toate obiectivele din oraș.

    Cred că între timp l-au redecorat fiindcă nu îmi amintesc să fi avut in cameră albastru, o culoare mai puțin obișnuită la hotelurile montane.

    Mă bucur că au păstrat standardele de calitate și că ați avut un sejur plăcut. Poate că nu s-a făcut curățenie in cameră din cauza pandemiei.

    Să aveți un an bun, cu sănătate și cât mai multe călătorii frumoase!

    doinafilAUTOR REVIEW
    [06.01.22 22:18:03]
    »

    @Carmen Ion :

    Mai întâi vă urez ție și lui Adrian să fiți sănătoși și să vă meargă bine în anul ce-a venit, să vă plimbați cât mai mult și mai departe, în locuri în care nu ați reușit până acum să ajungeți și pe care vreți să le vedeți!

    Apoi, îți mulțumesc pentru ecou și vot!

    Ne-a plăcut și nouă la „Anda” , atât mâncarea cât și camera. Nu mai vorbesc de poziția lui foarte bună în oraș. Nu m-am gândit că poate să fie pandemia cauza pentru care nu s-a făcut curățenie în cameră. Dacă-mi trecea prin gând că ăsta ar fi putut fi motivul, cu siguranță aș fi dat note mai mari serviciilor!

    Culoarea și tipul de mobilier pe care l-am pozat era același în toate camerele. Fata de la recepție nu știa nimic despre „istoricul” hotelului. După câte am citit pe net, ultima renovare s-a făcut în 2013, dar nu mai cred, pentru că tu spui că ai fost acolo în decembrie 2013 și că nu-ți amintești să fi fost mobilierul în culoarea de acum. (Un motiv în plus să nu cred tot ce se scrie pe net!)

    Dacă va fi să mai ajung în Sinaia, cred că tot aici m-aș caza!

    Încă odată mulțumiri și...

    MarinaCoPHONE
    [15.02.22 22:34:28]
    »

    @doinafil: trebuie să recunoașteți că a fost o experiență inedită să luați micul dejun la lumina lumânărilor.

    Hotelul arată foarte bine.

    Votat cu drag!

    doinafilAUTOR REVIEW
    [17.02.22 23:22:43]
    »

    @MarinaCo: În primul rând, îți mulțumesc pentru ecou și vot!

    În al doilea, îți spun că DA, a fost „interesant” să mâncăm la lumânări, nu ni s-a mai întâmplat pănă acum pe nicăieri pe unde am umlat!

    Mai puțin plăcut a fost că nu am putut bea nici ceai dar nici „cafeaua cea de toate diminețile” , pe care mie îmi place s-o beau imediat după ce am terminat de mâncat. Până a ajuns fata noastră înapoi la hotel cu cafeaua, pe care s-a dus să s-o cumpere din oraș (a stat și la „coadă” ) parcă nu mai avea același gust!

    Să ai alegeri inspirate de vacanță și excursii frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Carmen Ion, doinafil, MarinaCo
    Alte impresii din această RUBRICĂAnda Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07734203338623 sec
    ecranul dvs: 1 x 1