ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 30 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotelul Alunis din Sovata

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

De data asta, nu va mai prezint un review secsi despre “Du-ma mama la Sovata” ci unul sec si util.

Hotelul Alunis se afla pe Strada Vulturului nr. 42. Hotelul dispune de o mare baza de tratament in cadrul hotelului si un Spa modern, restaurant propriu si sala de conferinte. Sovata se afla la 55 Km de Tg. Mures, la 150 Km de Brasov si la 46 Km de Odorhei.

Preturi

Camera dubla a hotelului e eleganta si confortabila, costa in aceasta perioada a anului 160 de lei/zi cu acces la Spa inclus. Un apartament, costa mult mai mult si parca nu e atat de elegant dar are mult mai mult spatiu. Poti juca si o partida de mini-fotbal in el. Si daca esti cazat in alta parte a statiunii, poti avea acces la Spa, pentru 40 de lei/zi (de la ora 8 la 22), primesti o bratara si poti intra de mai multe ori pe zi, in acest interval. Micul dejun, servit la restaurantul hotelului Alunis, costa 20 de lei/persoana, demipensiunea, 50 de lei si pensiunea completa-140 de lei.

Exista si varianta “pachetelor balneare” de extrasezon, (3.01.2017-31.06.2017) care aduc un beneficiu, raportat la ziua de cazare. Pentru aceasta perioada, pentru pachetul de 5 zile, pretul total este de 575 lei/persoana, ce include cazare, acces la Spa si 3 proceduri balneare incluse. Pentru 7 zile, pretul e de 990 lei/pers iar tariful pentru 12 zile-1240 lei/pers. Cei cu “pachete” primesc si halate albe de baie, ca semn distinctiv.

Tariful de “single” este 80% din pretul unei camere duble.

In sezon (1.06-1.09), tarifele cresc. Parcarea hotelului e mare si pazita (10 lei/zi)

Baza de tratament

Camerele de hotel comunica printr-o pasarela cu baza de tratament (care e “lipita” de hotel) si care se intinde pe doua etaje si dispune de o multime de proceduri de balneofizioterapie destinate afectiunilor reumatice, ginecologice si respiratorii. Cu un etaj mai jos, se afla centrul Wellness Spa, unde se efectueaza si unele proceduri terapeutice (baie la bazin cu apa sarata-34 gr. C, baie sarata cu jacuzzi, intr-un “ciubar” de 80 cm adancime, baie de bule, masaj) dar si unele de agrement (piscina cu apa dulce-30 gr. C, jacuzzi pentru adulti si pentru copii-35 gr. C, sauna). In Centrul Wellness Spa, gasiti un bar cu cafea, bere, chipsuri, etc si 37 de sezlonguri si tot atatea scaune in jurul piscinei, deci e bine sa va prezentati la ora deschiderii ca sa ocupati unul, dar avand in vedere ca puteti intra si iesi oricand, aceasta nu e o problema.

Daca mergeti la Spa, aveti grija ca in piscina sau in bazinul cu apa sarata (capacitate de 50 persoane, adancime 80 cm), exista 4 trepte. E usor cand le cobori dar cum apa sarata nu e transparenta, la iesire, poti sa te impiedici. In piscina cu apa dulce, exista deasemenea 4 trepte, ce te coboara de la 1,20 m, la 1,60 m, dar acolo treptele se vad bine prin transparenta apei. Peste tot, deasupra bazinelor, exista panouri cu indicatiile si contraindicatiile bailor.

Personalul

La receptie, numai fete dragute si amabile, cate doua pe tura, care, daca nu va descurcati in romaneste, stiu si ungureste. La baza de tratament, iarasi fete, multe si simpatice. Sunt 30 de fete si 4 baieti (cu mine inclusiv). Aloeu! Du-ma mama din Sovata, ca-ntr-o luna ma dau gata!

Pacientii

In luna februarie a fost nebunie la “pachete”, mai ales la cele de 5 zile (pachetul e de duminica pana vineri dimineata la 11, cand trebuie eliberata camera). Intrari de cate 200-250 de pacienti pe saptamana. Lunea era jale, intre ora 7,30 si 14, fiecare pacient trebuie sa primeasca cele 3 proceduri incluse in pachet, ca imediat sa poata incepe tratamentele. Unii simteau ca 5 zile de tratament nu ajung si-si mai prelugau sejurul. Predomina pacientii din Moldova de nord, zona lipsita de bai sarate. Si cei din Bucuresti. Exista si multi amatori de bai sarate din Republica Moldova.

In luna martie, odata cu martisoarele, cu “8 martie”, odata cu inceperea muncilor campului si incalzirea globala nationala, numarul de pacienti a scazut la 40-50/saptamana.

Medicii

La cabinetele de la hotelul Alunis exista 3 tineri medici balneologi. Intr-o zi ne-am intalnit cu totii la o sedinta. Eu, colegul meu de clasa, care de o viata face naveta saptamanala din Brasov si o doctorita localnica. Colegii mei sunt vestiti si iubiti in toata tara, eu le-as ridica cate o statuie. Nu e usor sa lucrezi atata timp intr-o zona destul de izolata de restul lumii, departe de civilizatie. Le-am zis:”Stiti ca impreuna, noi trei, avem doua secole? Adica doua sute de ani”. Eu si colegul meu avem impreuna 130 de ani, si doctorita, are difereta pana la 200. “Dar, sa stiti ca stam mai bine decat Baza de tratament de la Lacul Ursu, unde lucreaza un medic septagenar. Si stam excelent fata de alte statiuni balneare, precum “Sangeoz-Bai” din judetul Bistrita, care iarna isi inchide portile sau “Bizusa-bai” din judetul Salaj, unde asistenta pacientilor se face prin doua sosiri pe luna a unei doctorite din Bucuresti (cand intra si cand iese seria) ”. Si exemplele ar putea continua. Se pare ca statiunile noastre balneare, pe termen mediu si lung, au un viitor luminos, mai stralucitor decat un rasarit de soare ce seamana mai degraba cu o gaura neagra.

Concluzie personala

E nasol dom'le cand treci de la stat la privat, pana te-ai acomodat, esti terminat. E-adevarat, la patron, traiesti ca un imparat dar tragi ca un magar. Cel mai nasol e la ora unu, cand ti se face o foame crunta de bugetar si n-ai pauza de masa. Apoi, pana la 3 incepi sa numeri minutele si secundele ce-ti mai raman pana semnezi condica. Vreau acasa! Numai cu sana si biscuiti la pranz, asta nu-i viata de om.

Partea buna

Personalul are acces gratuit la Spa. (Familia insa nu). Scapi de stresul si poluarea marilor orase. Te pensionezi la 90 de ani. Hotelul, baza de tratament si Spa-ul stralucesc de curatenie, apa e recirculata mereu. In centrul statiunii gasesti doua mini-marketuri, cu preturi cam mari. In oras insa, la 1,5 Km de hotel, gasesti un “Penny-market”, cu de toate, inclusiv preturi rezonabile. La hotel Alunis vei fi multumit, pentru ca exista variante si posibilitati de cazare, masa si tratament (complexul dispune de doua baze de tratament si de 3 vile), pentru toate buzunarele. Observ ca sistemul de “marketing”, la acest hotel, functioneaza cel mai bine din statiune. Si “big-boss”-ul de la Alunis, e-un om de treaba. Un exemplu. La Tg. Mures, asteptam de trei luni sa-m vina aprobarea prelungirii job-ului de la stat. Raspunsul a venit sec:”Refuzat, sa lucreze la privat! ”. Aici la Sovata, patronul a chemat trei fete. “Tu, ii dai doctorului apartamentul “x”. Tu ii faci curatenie in camera. Tu, ii faci contractul de colaborare si scoti de la casierie un avans. ” Totul a durat 3 minute. Traiasca capitalismul!

I'll be back.

@Web, te rog clipul, mersi youtube


[fb]
---
Trimis de dorgo in 15.03.17 10:47:05
Validat / Publicat: 15.03.17 16:01:12
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9959 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Parcul Alunis
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 41 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmaster
[15.03.17 15:58:41]
»

Regulamentul AFA nu admite publicarea unor „impresii” de la la „colaboratorii” unităților de cazare!

Având în vedere că ești user vechi pe sait, vom face o (unică) excepție și-l vom publica pe acesta - fără note însă (și fără PMA)

zlatna
[15.03.17 16:08:29]
»

@dorgo: Domn doctor, cu acest articol mi-ati adus aminte de tinerețea-adolescenta mea. Eram în cantonament la Sovata, eram cazati la hotelul Făget si făceam recuperarea în bazinul de la hotelul , Alunis, trecem prin pasarela care face legătura dintre cele două hoteluri si parca încă un hotel la care nu-i mai retin numele. Ce vremuri erau...

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
mishu
[15.03.17 16:15:57]
»

@dorgo: Se poate spune ca le-ai facut reclama, sa le arati articolul, poate iti dau un bonus ceva.

Dar noua celor care te-am votat ne mai face o reducere ceva? ca asa cum i-ai prezentat parca, parca m-ar tenta ceva antistress .

Tarifele par destul de ok, mai ramane de luat decizia.

Felicitari, votat cu placere.

dorgoAUTOR REVIEW
[15.03.17 16:33:41]
»

@zlatna: Da, asa e. Am facut si eu vreo 10 cantonamente in Sovata, la toate cele 4 hoteluri legate prin pasarele - la Danubius, care purta pe vremuri numele de Sovata (legat prin pasaj subteran de hotelul cilindric din mijloc, Bradet), la Bradet, la Faget si la Alunis. Scopul pasajului si pasarelelor era ca pacientul sa ajunga de la oricare dintre cele 4 hoteluri, la baza de tratament, ce se afla langa hotel Sovata, chiar si iarna, doar in halat de baie! Acestea trei din urma sunt inca legate prin doua pasarele suspendate. In ultimii ani, faceam cantonamente in ianuarie, mai ales la hotel Alunis (cu Scoala Sportiva+Liceul cu profil sportiv din Tg. Mures-eram vreo 200 de persoane), caci aici nu trebuia platita cazarea ci doar masa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[15.03.17 17:03:08]
»

@mishu: Sa-ti explic. Stiu care e miscarea pe-acolo prin Sovata, c-am mai lucrat 4 sezoane (din mai pana-n noiembrie, inainte de '89). In Sovata sunt doi mamuti care se concureaza intre ei 1. Lantul Danubius, care a cumparat, imediat dupa '89, intreaga statiune (minus lacurile sarate care nu e voie, sunt rezervatii ecologice), lant care detine 3 hoteluri in Sovata (Danubius+Bradet+Faget) plus o multime de vile si cabane si inca vreo 5-6 hoteluri prin Europa, de-a lungul Dunarii, la Budapesta, Viena, Bratislava, etc, adica pe unde curge Dunarea. 2. Complexul "Alunis", care este inca al nostru, al statului roman, ce cuprinde Hotel Alunis, vila Maria, vila Magdalena, Vila Alunis si strandul "Lacul Negru". Publicitate mascata? Ha! Inca sunt in luna de "proba", pana luni (20 martie), cand patronul de la Alunis imi va spune "Baiatu', ai fost bun, ai facut un banner excelent cu Lacul Negru, e OK, i-ai inlocuit cu succes pe ceilalti doi colegi, care si-au luat cate o spatamana libera, te angajam". Sau, dimpotriva, "Stii, asteptam mai mult de la tine, esti liber sa pleci! ". Acuma, la acest hotel (Alunis) mi-a placut ca m-am balacit la Spa unde are acces o zi intreaga, orice muritor, cu 40 de lei. Am incercat si la "Spa Danubius" sa-mi iau "o balaceala de-o zi" dar mi s-a raspuns... "Nu se poate domnu', decat dumnica de la ora 14, costa 90 de lei, e inclus accesul la Spa si un pranz". Voi merge si acolo in curand. De ce? pentru ca hotelul si Spa-ul Danubius este unul exclusivist, adica jumatate este pentru VIP-urile din Romania si jumatate pentru straini. Totul acolo este, nu de 5, ci de 105 stele. Nu poti intra in acest hotel, prin fatza, decat cu card. Daca doresti sa te cazezi la "Luxus" Danubius Hotel, te costa 132 euro/noapte (in care ai acces la Spa si la restaurant)... adica, o zi la Danubius te costa cat o spatamana in Grecia. Nush ce sa zic, dar mie mi-ar putea da acces la orice in acea zi, ca eu, dupa ce fac un acces de furie, ma gandesc tot la "early-bookingul" meu din Corfu sau Paralia, care are cam acelasi pret.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Lucien
[15.03.17 18:10:14]
»

@dorgo: Foarte interesant articolul. Ocazional ajung și eu la Sovata, mai fac o bălăceală în Lacul Ursu, dar cam atât. Din punctul de vedere al unui quasibugetar, prețurile sunt destul de elitiste. Îmi închipui că sezonul... În legătură cu lipsa băilor sărate în Moldova de nord, aș aminti totuși de Băile Bălțătești (la 12 m de Târgu Neamț spre Piatra Neamț) și de fostele Băi Oglinzi (exact lângă Tg. Neamț) active în perioada interbelică.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[15.03.17 20:12:45]
»

@Lucien: Statiunea Oglinzi, a murit demult, am fost pe-acolo. La baile Baltatesti e un spital de recuperare, n-au bai sarate. Cand am fost eu, in urma cu vreo 4-5 ani, era un centru de recuperare al militarilor din Afganistan. Acum, cred ca e deschis tuturor. Ce zici de baile Strunga, de langa Iasi? Praful s-a ales din ele. In nord exista un singur strand cu apa sarata, langa salina Cacica. Functioneaza doar in sezonul cald. Cea mai vestita baie sarata a Moldovei este in sudul ei, langa ocna de sare de la Tg. Ocna. Nu sunt prea departe nici Sarata Monteoru, lacurile sarate de la Slanic Prahova, Baile Telega, Valea Stelii din Baicoi si Spitalul de Recuperare Sanconfind din Poiana Campina.

Dar cel mai bine ar fi, atunci cand vii la Sovata, s-o iei prin Odorhei (la baile Septimia exista ciubere "Spa-Tube" cu apa sarata), apoi la Homorod, exista Wellness Lobogo (exista bai sarate dar bazinul e cam mic), iar la Praid, ai doua posbilitati-vara complexul salin de vis-a-vis de salina si, la 1,7 Km, inspre canionul sarat, a aparut Wellness Praid, cu ape sarat-termale, functioneaza tot timpul anului. Spor la balaceala!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Lucien
[15.03.17 21:12:02]
»

@dorgo: Impresionant... dacă ai ajuns și la Oglinzi. Izvoarele sărate de la Oglinzi există și așteaptă, probabil, un investitor. La Bălțătești există izvoare sărate și în spitatlul de recuperare se fac și bai sărate la cadă. De Băile Septimia nu știam și merită reținut. De Homorod și Praid știam. Știai că la Praid, în zona rezervației Muntele de Sare, se fac empiric băi cu nămol sărat?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
CATAAS
[18.03.17 07:07:21]
»

Excelent articol, bine punctat, felicitari! Personal voi reveni in concediu la Alunis a 4-a oara in iunie 2017 pentru odihna. Daca as sti ca va mai gasesc ,,acolo"in iunie, parca m-ar apuca si o durere de sale intre timp, pentru a prinde si un sfat medical, respectiv un tratament. Am fost acolo la un Pasti, de un 8martie si intr-o vara. As fi revenit anul trecut de 1decembrie dar nu am prins locuri. Ca urmare, am facut rezervare anul acesta din februarie. Am fost si la Danubius de 2 ori, dar prefer Alunis exact din motivele enumerate de tine mai sus! Cu drag de la intalnireaAFA 2017, CATAAS.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[18.03.17 13:03:20]
»

@CATAAS: O sa va tin la curent cu locul unde ma voi afla, exista doua baze de tratament, Alunis si Lacul Negru. Va astept cu drag!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
CATAAS, dorgo, Lucien, mishu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂAluniș Hotel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073645114898682 sec
    ecranul dvs: 1 x 1