ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.02.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Paradisul e un loc pe Pamant! Numele lui e Zakynthos!

TIPĂREȘTE

Zakynthos, sau Mireasa Marii Ionice, cum a fost denumita in antichitate face parte din complexul Eptanisa, situat pe coastele vestice ale Greciei. Sase din cele sapte insule - Kerkyra, Paxi, Lefkada, Keffalonia, Ithaka si Zakynthos se afla in Marea Ionica, pe cand cea de-a saptea insula - Kythira se afla mult mai sudic si estic intre Marea Ionica și Egee.

Zakynthos sau Zante este cea mai sudica insula ionica si se afla la sud de Keffalonia si vis a vis de coastele nord-vestice ale Peloponezului, la o distanta de 10 mile marine de portul Kyllini. Suprafata insulei este de 406 km patrati iar lungimea coastelor de 132 km. Forma insulei este triunghiulara, in varful triunghiului la nord, se afla capul Skinari.

In partea nordica se afla minunatele Pesteri Albastre, unde marea are la intrare o culoare azurie, asemanatoare cu cerneala. Tot in nord se afla Navagio, cea mai impresionanta plaja a insulei, inconjurata de stanci inalte de 400 de metri in forma de semiluna, dar si Keri unde se afla farul insulei si unde este ancorat drapelul grecesc. Aceasta parte este preferata mea!

Partea de vest a insulei este muntoasa si putin locuita.

In partea de sud se afla Golful Laganas, care este protejat, la est de Peninsula Vasilikos, care se termina la capul Gherakas si la vest de Capul Marathia. In bratele golfului Laganas gasim cele doua insulite Marathonisi - unde isi gasesc refugiu testoasele Caretta-Caretta si insulita Pelouzou.

Ce anume face ca Zakynthos sa fie atat de speciala?

Se pare ca in perioada preistorica Zakynthos impreuna cu celelalte insule ionice alcatuiau parte a fundului marii care era unit cu Grecia Continentala. Schimbarile geologice au dus la separarea insulelor ionice si la ridicarea lor ca niste varfuri de munti deasupra apelor marii. Activitatea seismica si prabusirile de teren au dus la crearea complexului insular Eptanisa asa cum arata el acum. Toate aceste transformari geologice au durat milioane de ani, au creat coaste abrupte, pesteri marine, recife, numeroase stanci si insulite mici.

Partea vestica a insulei este formata din roci calcaroase unde eroziunea apelor a creat grote, pesteri si scorburi subterane.

Partea estica este alcatuita din roci mai tinere, majoritatea argiloase si de aceea solul este mai fertil si cu multe izvoare si fantani.

Din Penisula Skopos pana la Capul Gherakas rocile sunt mai cretoase.

In partea de sud–vest a insulei exista izvoare minerale si puturi care scot la suprafata apa cu smoala si gudron.

Care sunt cele mai frumoase plaje din Zakynthos?

Toate plajele sunt frumoase in felul lor, acum depinde de fiecare ce prefera, unora le place o plaja salbatica linistita, cu pietre, fara sezlonguri si nepopulata, altii poate prefera o plaja cu nisip fin, plina de sezlonguri si taverne si foarte animata. Un lucru e sigur: orice ati prefera, Zakynthos le are pe toate, si numai strabatandu-l pe de-a intregul veti putea descoperi plaja voastra preferata. Mi s-a intamplat sa merg pe plaje foarte renumite si tot ce am vrut a fost sa fug de acolo, pentru ca apoi sa descopar o plaja No Name care sa ma retina pe ea toata ziua. Personal mi-au placut mai mult acele plaje mici si salbatice, cu pietre, bolovani si bucati de stanci iesite din mare, acelea mai greu accesibile, unde nu prea se inghesuiau turisti, adica plajele din nord.

Am sa incerc sa le enumar mai jos, enumerarea nefiind un top, ci le-am luat pur si simplu la rand.

Alikanas

Este o plaja cu nisip auriu foarte fin si apa foarte cristalina si foarte mica. Nu sunt valuri, iar inaintand in apa puteti vedea pestisori inotand, atat de limpede este apa ca nu trebuie sa faceti snorkeling pentru a vedea pestisorii. Plaja este destul de lunga si are locuri amenajate cu sezlonguri si umbrelute, dar dispune si de o buna bucata unde puteti sta direct pe nisip, aici nefiind cuiburi de oua de testoasa. De-a lungul plajei puteti gasi destule taverne unde puteti servi masa. Locuri de parcare se gasesc pe strada principala chiar sub niste pini umbrosi. De aici de pe plaja puteti opta pentru o calatorie catre Navagio si Pesterile Albastre cu o ambarcatiune mult mai mica decat cele care pleaca din port din Zante Town. Gasiti chioscuri cu oferte chiar pe plaja. O plaja linistita recomandata atat celor cu copii mici, dar si celor care cauta relaxare.

Alykes

Numele ei vine de la ocnele de sare aflate in apropiere de plaja. Este o plaja foarte apropiata de Alikanas, ceva mai animata decat prima, Alykes fiind una din statiunile cele mai animate de pe insula cu multe hoteluri, taverne si tot felul de magazine comerciale. Plaja are un nisip fin, iar intrarea in apa se face mai rapid. Pe plaja gasiti sezlonguri cu umbrelute, dar este si loc suficient pentru cei ce vor sa stea direct pe nisipul fin. Aici puteti practica sporturi nautice. De-a lungul plajei veti gasi taverne cu terase umbroase unde puteti servi masa, tavernele oferind sezlong gratuit celor ce comanda ceva de baut de la ei. De asemenea multe taverne ofera wifi gratuit.

Tsilivi

O statiune foarte aglomerata si animata ce dispune de o plaja pe masura. Plaja este cu nisip fin, amenajata cu sezlonguri si umbrelute. Aici gasiti si dusuri pe plaja. Pe plaja sunt numeroase taverne super aglomerate, de unde se aude muzica foarte tare, o plaja destinata celor ce prefera locurile animate si aglomerate. Mie nu mi-a placut.

Argasi

Satul cu acelasi nume se afla la marginea marii, acum fiind una din cele mai mari statiuni de pe insula. Plaja este una nisipoasa si apa cristalina. Nu am facut plaja aici, dar am observat plaja in trecere spre Peninsula.

Banana Beach

Este o plaja minunata cu nisip auriu foarte fin, cu multe sezlonguri si umbrelute, dusuri pe plaja, taverne unde puteti manca sau comanda ceva de baut, cu apa foarte cristalina. Intrarea in apa se face lent, trebuie sa mergeti destul pana va ajunge apa la brau. Gasiti locuri de parcare sub niste pini umbrosi. Una din preferatele mele

Dafni

Una din cele mai frumoase plaje de pe insula! Din pacate accesul la plaja este foarte anevoios facandu-se pe un drum neasfaltat ce traverseaza un munte calcaros. Praful fin de calcar acopera drumul si va acoperi si masina dumnevoastra, este atat de fin incat intra si in masina prin instalatia de aer conditionat. Luati in considerare ca trebuie sa va spalati masina dupa ce mergeti la Dafni.

Lasand la o parte acest neajuns, plaja este o plaja protejata, unde se gasesc cuiburi de oua de testoasa. Din acest motiv turistii nu au voie sa stea pe nisip, ci doar pe sezlongurile special amenajate sub niste pini umbrosi. Plaja are un nisip foarte fin si aici puteti gasi taverne unde puteti manca.

Gherakas

Aici se afla biroul Parcului Marin National care informeaza turistii inainte de a intra pe plaja ca este o zona protejata. O plaja superba cu nisip fin, unde puteti sta doar pe sezlonguri si puteti admira Capul Gherakas, punctul de sfarsit al insulei. Apa este foarte cristalina iar intrarea in mare se face repede. O plaja minunata pe care am admirat un apus senzational.

St Nicholas Beach

Inca una din minunatele plaje ale Peninsulei Vasilikos, dar care, spre deosebire de celelalte este ceva mai animata, aici fiind permise sporturile nautice. Plaja are un nisip fin de culoare gri deschis si este dotata cu sezlonguri si umbrelute. O priveliste incredibila o ofera stancile cretoase ce se intind la capatul plajei sub forma unei peninsule de dimensiuni mici, unde se afla si Biserica Alba St Nicholas. Va recomand o plimbare pe aceste stanci cretoase, senzatia este unica! Veti observa cum apa a erodat stancile si ce forme neregulate au luat acestea, in unele locuri veti putea vedea scorburi unde apa s-a uscat si a ramas doar sarea de mare.

Kalamaki

O plaja minunata cu nisip auriu ce este impartita in doua de o stanca uriasa. De aici se zareste insulita Pelouzo. Plaja este dotata cu umbreluta si sezlonguri. Langa plaja gasiti taverne unde puteti manca si unde va puteti parca masina. Este o plaja micuta si linistita iar intrarea in apa se face treptat. Una din plajele recomandate pentru cei ce vor sa se relaxeze.

Laganas

De departe cea mai animata statiune de pe insula, cu cele mai multe hoteluri, cluburi, restaurante, magazine de tot felul, are parte de una din cele mai aglomerate plaje de pe insula. Plaja are nisip fin si sezlonguri aglomerate, iar de la multitudinea de terase si taverne deschise non stop pe plaja se aude muzica de toate felurile amestecata cu vocile multimii agitate. Una din plajele pe care odata ajunsa, nu mai stiam cum sa plec de acolo. Ne luase foamea deoarece era ora panzului si am cautat mai bine de o jumate de ora pentru a gasi un restaurant decent pentru a servi pranzul. Majoritatea ori erau inchise, ori erau gen fast food, ori nu ne placea noua ce ofera. Pana la urma am gasit un restaurant deschis la iesirea din Laganas unde am servit ceva gatit traditional care a fost delicios.

Agios Sostis

Este o mica insulita superba legata de tarm printr-un pod de lemn. Accesul pe insula se face pe acest pod, ar odata ajunsi acolo trebuie sa platiti o taxa de 4 euro care include accesul pe insula si o bautura la algere la barul de pe insula. Accesul se face urcand niste trepte de piatra, iar ajunsi sus veti desoperi foarta multa vegetatie. Atunci cand am ajuns noi, plaja era inchisa, fiind rezervata de un cuplu ce isi unea destinele la mica taverna de pe plaja insulei. Cat de romantic nu? Deoarece nu am avut acces la plaja, am zabovit la barul unde am consumat bautura inclusa si am admirat privelistea de pe acasta micuta insulita.

Keri

Una din plajele mele favorite! Este o plaja salbatica unde nu este nisip ci pietre destul de mari pe care este destul de greu sa pasesti daca nu ai incaltaminte speciala. Plaja este foarte ingusta si este dotata cu sezlonguri si umbrelute. Nu incercati, nu veti putea sa stati pe pietre. Accesul in apa se face destul de dificil deoarece la intrarea in apa se gasesc bolovani destul de mari care dispar pe masura ce inaintati in apa. Mi-a placut amestecul de culori: turcoazul apei, verdele pinilor mediteraneeni ce cresc direct pe plaja si pietrele acelea mari gri. Si mai ales mi-a placut ca din acest punct se vede cel mai bine insula testoaselor, Marathonisi. Vis!

Langa plaja la Keri veti gasi multe taverne. Noi am ales o taverna ce isi faceau reclama ca au specialitati de peste. Ne-au condus inauntru si ne-au deschis frigiderul de unde ne-am ales cate un dorada si ceva caracatita. Totul proaspat si foarte gustos!

Marathonisi

De pe plaja din Keri am inchiriat o mica barcuta pentru a merge pe insula testoaselor Marathonisi.

Am ajuns relativ usor pe insulita, dar odata ajunsi acolo, a fost un calvar sa ancoram mica noastra barcuta deoarece erau valuri foarte mari care se spargeau la tarmul insulei si care ne scoteau ancora. Pana la urma am legat-o de un bolovan si numai asa a stat. Insula este minunata insa nu am avut norocul de a vedea vreo testoasa. Ne-am pus prosoapele pentru a face ceva plaja pe insulita. Dupa ce am plecat insa dupa insula, valurile au inceput sa ne legene rau mica noastra ambarcatiune, eu nestiind sa innot m-am panicat putin. Erau valuri mari, care ne-au udat din cap pana in picioare, iar distractia noastra nu mai era deloc distractie. Nici poza nu am mai putut sa fac deoarece riscam sa ud aparatul. Marea ne-a fost mirarea cand am fost opriti de politia pe mare care ne-au intrebat daca am consumat alcool si ne-au pus sa suflam in fiola. Am inteles ca este o procedura de rutina si ei fac asta pentru a-i prinde pe acei turisti care cosuma alcool si navigheaza spre un mediu marin protejat. Cum nu bausem nimic niciunul deorece oricum eram cu masina si nici prieteni cu alcoolul in mijocul zilei nu suntem, ne-am salutat repede cu politistii de pe mare si am navigat mai departe. In fine e o distractie pe care nu o recomand. Mai bine mergeti cu o barca mai mare care are alta stabilitate si care nu va va clatina tot drumul.

Porto Vromi

Ohh ce loc minunat! Va recomand sa mergeti intai sa il vedeti de sus, sa va imbatati de betia de culori oferita de turcoazul apei, verdele pinilor pitici ce imprejmuiesc acest mic golfulet si de nuanta pietrelor in care se reflecta soarele si care il face sa para mereu diferit in fiecare fotografie pe care o veti face! Nu mai vroiam sa plec de pe aceasta mica plaja care este amenajata cu pietre mici de un gri deschis spre alb. Apa aici este cea mai limpede apa pe care am vazut-o pe insula! Veti vedea cum se vede clar prin apa franghia si ancora micilor barcute aflate in golf! Pestisorii colorati ii vedeti prin apa fara sa faceti snorkeling! Plaja se afla sub o eroziune a unui munte, veti vedea ca o scorbura in acest munte, un loc unde va puteti adaposti de soarele dogorator! Langa mica plaja veti gasi si o mica terasa unde nu aveti prea multe optiuni de mancare, dar nu veti muri de foame.

Limnionas

Un loc de vis unde am petrecut o dupa amiaza pana la apus. Unul din cele mai spectaculoase locuri de pe insula! Un golfulet inconjurat de stanci de toate culorile in care se reflecta in apa si ii dau acesteia nuante minunate de smarald! Din loc in loc pe stanci sunt pini pitici ce ofera peisajului si mai multa culoare! Nu are o plaja cu nisip, ci una acoperita cu pietre si bolovani, pe care puteti sta si de unde aveti acces in apa mica. Ici colo eroziuni in stanci de calcar, mici pesteri unde puteti intra, care mai de care mai frumoase! Un loc unde cu siguranta veti face multe fotografii! Pentru cine prefera, poate sari in apa direct de pe stanci, noi nu ne-am incumetat. Aici se gaseste o taverna cocheta la umbra unor pini imensi unde puteti admira spectacolul naturii savurand o bautura racoritoare. De departe una din favoritele mele!

Xigia

Inca una din plajele salbatice din nordul insulei cu ape sulfuroase. Se spune ca izovarele de aici au colagen si de aceea sunt frecventate de oameni mai in varsta. Plaja in sine este foarte mica si se afla la baza unei stanci perfect drepte, ai impresia ca a fost taiata cumva pe linie dreapta. Cateva pesteri frumoase se gasesc si aici. Plaja este dotata cu sezlonguri dar puteti sta linistiti si pe pietrele mici si albe.

Langa Xigia am descoperit o plaja Fara Nume, care nu apare trecuta pe nici o harta, dar care ne-a placut enorm. Accesul se facea coborand cateva zeci de trepte de pietra. Plaja era amenajata cu sezlonguri si umbrelute contra cost. Ne-a placut aici spectacolul oferit de multituninea de stanci pitice si bolovani ce eiseau peste tot din apa turcoaz, si de eroziunile cretoase formate in stancile mari de langa plaja. Poate o recunoaste cineva din poze si imi spune numele, caci tare mi-a placut aceasta plaja unde am petrecut o zi intreaga.

Zakynthos ofera cel mai frumos spectacol natural, asa ca indiferent unde veti merge, veti gasi un loc deosebit, un loc ce va va ramane petru totdeauna in suflet. E o insula pe care trebuie sa o vedeti atat de sus-cu masina pentru a vedea locuri precum Navagio, Mitzithres, si Cape Keri; de pe mare- cu vaporul pentru a ajunge la plaja Navagio si a vedea Pesterile Albastre si Insula Marathonisi; pentru ca apoi sa luati la rand toate plajele pentru ca fiecare este unica si deosebita in felul sau! Veti intalni locuri unice, adevarate monumente ale naturii, care va vor fascina!

Vacante insorite!


[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 16.02.13 05:49:30
Validat / Publicat: 16.02.13 07:27:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13244 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P36 Plaja Kalamaki
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69250 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster28
[16.02.13 06:22:11]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Admin
[16.02.13 07:26:38]
»

Un articol despre și scris & ilustrat la superlativ. Merită remarcat, evidențiat prin statutul de MiniGhid AmFostAcolo.

tirol
[16.02.13 07:33:06]
»

@Muffin2009: un adevarat ghid de calatorie.

Imi puteti spune cava despre mijlocul de calatorie folosit? Traseul? Costuri totale ce includ si ferries? Cazari?

Felicitari!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.02.13 07:58:51]
»

@tirol: Despre drum am scris aici si aici.

Despre cazare in Zakynthos aici: vezi impresii

Pentru alte detallii te rog citeste celelalte reviewuri ale mele despre Salonic si Meteora.

Iti multumesc pentru aprecieri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.02.13 08:20:31]
»

@Admin: Merci admin!

Nicu V
[16.02.13 09:10:44]
»

Excelent.

Este foarte bine argumentat si structurat acest articol, iar setul de fotografii, una mai frumoasa decat cealalta, completeaza perfect descrierea.

Citesti si culegi informatia din fiecare paragraf.

Nu vreau sa para ca o lauda, dar, dupa parerea mea, acesta este tipul de review care ar trebui sa predomine pe sait.

Sincere felicitari!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.02.13 10:06:04]
»

@Nicu V: Iti multumesc pentru aprecieri!

Zakynthos este un loc de vis, cuvintele sunt prea putine pentru a putea exprima ceea ce simti cand vezi fiecare loc in parte! De multe ori nici fotografiile nu pot imortaliza multitudinea de culori pe care aceasta insula o ofera privitorului. De aceea trebuie sa fii acolo sa sa vezi si sa te bucuri de fiecare priveliste!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dyali*
[16.02.13 15:55:47]
»

Multumim ptr articol... l-am citit pe nerasuflate, abia astept sa vina concediul de vara si sa vedem minunatiile descrise de tine atat de frumos!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.02.13 19:49:29]
»

@dyali: Merci si eu! Iti doresc vacanta frumoasa!

flllo
[16.02.13 20:56:14]
»

un comentariu foarte util pentru mine, daca as fi un profesor sigur ti-as da nota 11. bravo tie omule, de departe cel mai bun comentariu la insula Zakynthos

Muffin2009AUTOR REVIEW
[16.02.13 23:33:08]
»

@flllo: Iti multumesc pentru aprecieri!

MCM
[17.02.13 10:54:58]
»

Desi pentru mine Grecia este inca o frumoasa necunoscuta, am admirat-o prin intermediul cuvintelor tale bine alese si a fotografiilor mestesugit (fish eye) executate.

Felicitari.

Muffin2009AUTOR REVIEW
[17.02.13 15:27:20]
»

@MCM: Merci!

Incearca sa mergi in Grecia! Nu numai ca iti va placea la nebunie, dar te va face sa revii! Grecia are atat de multe de oferit, e pacat sa nu o vezi! Noi anul asta planuim inca 2 saptamani in Grecia!

Cristina.petcu
[21.02.13 14:32:31]
»

@Muffin2009: Multumim mult pentru toate detaliile.

La vara mergem si noi si suntem nerabdatori! Vom fi 2 familii cu 2 copii, de 7 si respectiv 2 ani. Am facut o rezervarea la Erietta Luxury Apartmentssi speram ca totul sa fie ok. Daca stii mai multe despre locatie as fi bucuroasa sa aflu.

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Muffin2009AUTOR REVIEW
[21.02.13 16:41:51]
»

@Cristina. petcu: Nu cunosc hotelul dar sunt sigura ca totul va fi perfect!

Zakynthos e o insula de vis!

Vacanta frumoasa iti doresc!

alma
[27.02.13 14:46:04]
»

Sunt foarte incantata de descrierea facuta si sunt gata gata de a alege hotelul sau vila in care voi sta.

M a intereseaza daca poate cineva sa mi spuna, in cazul in care merg cu autocarul, ma cazez la hotelul ales, cum procedez pt a vizita aceste plaje? Ideal este sa inchiriez un automobil? care ar fi preturile? cumpar o harta? sau intreb si ma indruma cineva?

Si inca ceva: am niste prieteni care vor sa achizitioneze excursiile optionale cele organizate, unde aflam detalii despre ele? am inteles ca cele mai multe se pot lua din portul Zante? sau cer lamuriri la hotel?

multumesc...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cher-cher
[21.05.13 17:05:08]
»

Excelent articol, mii de multumiri pentru informatii.

Am vazut ca ai scris ca Alykes e animat, cu multe hoteluri si taverne. Dar nu este foarte foarte mic? M-am uitat pe harta de la Booking si am avut impresia ca in 300 de m incape cu totul. Asa este, sau a fost doar impresia mea?

As vrea sa te intreb si despre Tsilivi: un amic spunea ca batea vantul tot timpul pe plaja. E o caracteristica, sau pur si simplu a fost ghinionul lui?

A treia intrebare este legata de Kalamaki, ce pare foarte interesanta prin faptul ca e aproape de capitala, ca ofera si apa buna, si nisip pe plaja, si liniste, si zone cu sezlonguri dar si fara, pentru toate gusturile. Ce nu am vazut in fotografiile postate, sunt tavernele de langa plaja de care ai pomenit. Sunt mai departe de plaja?

Multumesc si felicitari inca o data pentru articol

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Muffin2009AUTOR REVIEW
[21.05.13 18:34:26]
»

@cher-cher: Alykes este o statiune micuta in comparatie cu Laganas de exemplu. Nu are chiar 300 de metri, dar trebuie sa intelegi ca aceste statiuni sunt la baza satucuri ce s-au dezvoltat in timp, s-au construit pensiuni, hoteluri, s-au deschis taverne, dar si-au pastrat totodata aerul acela de satuc traditional grcesc. Poate din acest motiv, cand te uiti pe harta, poate parea foarte mic.

In Tsilivi am fost o singura data pentru a face plaja, nu ne-a placut ce am vazut si am facut cale intoarsa. Nu stiu ce sa iti spun de vant.

Pe plaja din Kalamaki sunt cateva taverne, ca de altfel pe toate plajele. Doar pe cele retrase cum ar fi Navagio sau Xigia nu gasesti taverne, in rest peste tot sunt pe plaja.

Arunca o privire inainte sa pleci si aici: http://www.zanteweb.gr/tavernas.htm

Unele taverne ofera cupoane gratuite pentru bauturi.

Vacanta frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
papone
[02.06.13 13:08:25]
»

@cher-cher: am stat o saptamana anul trecut in tsilivi si iti pot spune ca nu am avut absolut nicio problema cu vantul pe plaja. in plus, plaja din tsilivi este una foarte buna, nisip, intrare fina in apa, sezlonguri retrase (nu pana langa apa), dar poti sta oriunde pe prosop. chiar mi-a placut in tsilivi.

anul acesta, (peste 12 zile) vom fi in kalamaki.

Vacante perfecte!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danadana*
[31.05.15 20:49:11]
»

Superb articol, ne e de mare folos. Insa v-as ruga sa ne spuneti :credeti ca e mai bine sa inchiriem o masina, sa mergem cu autobuzele locale sau sa alegem excursiile obtionale? Sunt autobuze locale care sa ne duca la anumite plaje? CAm care e pretul pt o ambarcatiune inchiriata? Ambarcatiunea are si pe cineva la carma sau trebuie sa navigam noi cei care nu ne pricepem deloc? Cum putem ajunge la Navagio pe uscat spre stanci? Din ce localitate? Pt NAvagio e mult de mers pe jos, de urcat sau de mers pe drum mai drept? Daca ar fi sa faceti un top 5 plaje in Zakintos, pe care le-ati recomanda? Stiu ca sunt cam multe intrebari dar sper ca imi veti raspunde! Am nevoie de ajutorul dvs tinand cont ca peste o luna merg acolo! VA multumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alma, Ana Gabriela, cher-cher, Cristina.petcu, danadana*, dyali*, flllo, MCM, Muffin2009
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] Plaje în #Zakynthos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084085941314697 sec
    ecranul dvs: 1 x 1