ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.04.2010
DE Andc
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 25.04.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 7 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Thassos - generalitati

TIPĂREȘTE

PLAJE IN THASSOS

GOLDEN BEACH – localizare 40. 722120, 24. 758356, e o zona situata in nordul golfului Potamia. Nisipul este foarte fin, plaja este imensa ca lungime, intrarea in apa e fara pietre, apa este mica pe distanta foarte mare aproximativ 50m in larg pana ajunge apa la 2m, apa este limpede plina de bancuri de pesti mici.

SKALA POTAMIA – localizare 40. 709272, 24. 759321, plaja cu nisip, apa limpede, fundul marii are o panta mica, adancimea apei creste incet pe masura ce va departati de mal. De remarcat: Muzeul Vaghis, tavernele Coralli si Krambousa situate chiar pe faleza, magazinul Grands Mama's, o macelarie bine aprovizionata in Potamia sus in sat chiar in centru unde alaturi este si o pescarie cu peste proaspat. Vis-a-vis de macelarie si pescarie este taverna Los Platanos.

KINYRA – localizare 40. 666056, 24. 762239, in largul coastei este insula Kinira, pe tarm este o plajă lungă de-a lungul satului, alcătuita din rocă netedă şi cea mai mare parte din nisip. In inot se poate ajunge pana pe insula Kinira.

PARADISE BEACH – localizare: 40. 660294, 24. 764900 este cea mai frumoasa plaja de pe insula. Este mai mica decat plaja de la Golden Beach, insa este la fel de populata, apa este la fel de limpede. Problema e drumul pana acolo, care este aproape imposibil de parcurs cu masina. Este o plaja mai salbatica si mai putina lume pentru ca este mai greu accesibila. Nisipul este cel mai fin, apa se adanceste foarte lent se pot merge sute de metri in larg. Foarte aproape in larg se vede insula Kinira. Paradise Beach este una dintre puţinele plaje unde în condiţii de vânt se formează valuri, nisipul alb, apa curată si adancimea redusa apei facand-o unica.

ALIKI – localizare 40. 607958, 24. 740524, este zona scufundata a unei foste cariere de marmura cu o apa nemaipomenit de limpede si de culoare turcoaz. Este un acvariu imens cu pereti de marmura alba sculptati de grecii antici si de cutremurele de peste veacuri. Plaja din golful opus e aproape pustie, dar pietroasa. De remarcat: Manastirea Arhanghelului Mihail, cariera de marmura, bazilicile de la Aliki, sit-ul arheologic, sanctuarul, pesterile de cult.

KEKES BEACH - o plaja mica pe care cu generozitate incap cateva perechi stajuita pe ambele laturi de stanci cu forme rotunjite pe care din loc in loc erau montate scari de piscine.

SALONIKIOS BEACH - localizare: 40. 571686, 24. 643664, e situata dupa Astris, la dreapta, pe un drum serpuit si pieptis care duce pana la un golf cu nisip unde masinile stau parcate in panta destul de mare, si unde este o rulota cu muzica in surdina, pini pana pe plaja si in partea dreapta a golfului locuinte lacustre direct pe stanca.

PLAJA CU IZVOR NATURAL - izvorul Agia Vasiliki este o plaja ascunsa printre maslini, pustie lunga de 200 de metri cu nisip fin si un izvor cu apa rece naturala. Este accesibila doar cu masina, in sensul ca ai de parcurs cam 500 de metri de la sosea pe un drum cu maslini. Daca pe plaja nisipul este fin la intrarea in apa sunt pietre. Este in partea sudica langa manastirea "Arhanghelul Mihai". De la manastire directia este catre Potos nu catre Skala Potamia. Dupa 5 - 600 de metri intr-o curba foarte stransa se face un drum neasfaltat in partea stanga. Se intra pe el si dupa cateva sute de metri se ajunge intr-un punct in care trebuie facut stanga printre maslini pe un drum ingust. Dupa ce se face stanga printre maslini, se merge cateva sute de metri de-a lungul coastei ca si cum v-ati intoarce catre manastire. La un moment dat drumul se termina in dreptul unei constructii care a fost candva stana sau ceva asemanator. De acolo se coboara 100 de metri pe jos catre plaja. Izvorul este pozitionat chiar pe plaja in dreapta cum se vede marea si izvoraste chiar de deasupra plajei de la 3 metri inaltime si apa cade de pe o bucata de stanca direct pe nisip.

THEOLOGOS - este fosta capitala a insulei in timpul ocupatiei otomane, de remarcat: Taverna Stelios, Muzeul folcloric, Biserica Sf. Dumitru construita intre 1803 si 1833. Altarul este sculpatat in lemn si arata scene din Biblie, Cascada din Theologos.

ASTRIS - o plajă organizată, cu nisip auriu.

GIOLA - piscina naturala, localizare 40. 351086, 24. 404332, drumul catre Giola pleaca din Potos catre Aliki. La 8 km pe stanga este Hotelul AERIA. La 100m de hotel, in dreapta, este un drum care coboara, cu praf rosu. Se intra pe acel drum, si dupa 300 de metri se ajunge la o plaja. Inainte de plaja, se face un drum de pamant la stanga, si se merge tot inainte. Cam la 200 m e o proprietate privata. Se mai merge 400m si se gaseste o cabana. Se parcheaza acolo masina. Se merge in dreapta, spre mare, pe un drum cu stanci. Daca se urmeaza semnele albastre de pe copaci, se ajunge la Giola. Din locul unde se parcheaza masinile si pana la Giola drumul este marcat pe pietroaie cu niste buline portocalii prin padurea de maslini.

PSILI AMOS - este o plaja cu nisip foarte fin, micuta si intima, intrarea in apa este fara pietre, apa este deosebit de limpede si mai in larg sunt pesti destul de mari. Plaja este situata aproape de satul Astris la 5km de Potos. Atentie aici pentru cine nu stie sa inoate intrare in apa are un palier destul de brusc, la 4-5 m de mal deja va fuge nisipul de sub picioare.

POTOS - este cea mai animata statiune din Thassos, exista cluburi pe faleza, unde muzica e la maxim pana pe la 2-3 noaptea. Este si un parc de distractii, deschis pana noaptea tarziu, chiar in central orasului. Zona comerciala este destul de mare pe o strada paralela cu strada principala. Plaja este mare, foarte curata, fara pietre, apa se adanceste treptat. Din Potos, drept in fata se vede Muntele Athos. De remarcat: taverna Piatsa Michalis, Castelul din Potos, Terasa Laskarinas, Taverna San Antonio, Terasa Garden, Terasa Irene. In Potos este o macelarie unde se vand carnati pentru gratar, pe drumul spre Teologos, la intersectia principala unde este o biserica in constructie si un loc de joaca pentru copii.

KASTRO - este satul parasit din varf de munte. Este o excursie pentru cei incantati de off-road ideal ar fi cu un ATV. Este un catun vechi de sute de ani care acum este parasit. Mai ramas un singur locuitor Kir Kostas impreuna cu familia lui. In sat se afla Biserica Sf. Atanasie construita in 1804, in capela careia sunt pastrate oasele mortilor.

PEFKARI - pe plaja din Pefkari intre Potos si Limenaria se pot inchiria barci cu motor Yamaha de 15 HP pentru 4 - 5 persoane cu un act de identitate fara garantie. Pretul este de 60 euro pe zi adica 8 ore de la 10 pana la 18. Benzina pentru o zi costa extra intre 15 – 20 euro.

METALLIA - plaja Metallia este situata intre Limenaria si Pefkari, in fata la Palataki. Din port din Limenaria se vede o cladire inalta, fosta turnatorie de metale in timpul razboiului mondial. La baza dealului este plaja. Cand se coboara pe drumul ce merge la plaja Metallia - dupa ce se iese de pe drumul principal, se trece pe langa horoscop care este sus, aproape de drumul principal. Intrarea in apa este pe niste pietre plate.

LIMENARIA - plaja este plina de pietre dar apa este curata. In centrul statiunii seara pe la 21-22. 00 se face o operatiune de vidanjare care miroase ingrozitor pe o raza de cateva sute de metri.

SKALA SOTIROS - este o plajă cu ape puţin adînci şi nisip fin, ideală pentru copii. Manastirea Sfantul Pantilimon si grota din interiorul manastirii, fantana din piata centrala construita in 1888, situl arheologic.

SKALA PRINOS - aici in fiecare luni are loc un targ de tara. Acest oras este al doilea port pentru ferry din Thassos aici sosesc cele care vin din Kavala. Skala Prinos are mai multe plaje lungi şi nisipoase, cu apa de mică adâncime. Apa este curată şi peste mare se vede continentul in zilele senine. Ca majoritatea oraselor de pe coasta de vest a insulei, Skala Prinos este privilegiată cu apusurile spectaculoase, mai ales în timpul sezonului de vară. De remarcat: supermarketul Aegean, Taverna Papangelos, Taverna Larousse.

SKALA RACHONI - plaje lungi şi nisipoase se întind de-a lungul coastei cu apă puţin adâncă şi de cristal foarte calma si perfecta pentru copii mici. Skala Rachoni este un oraş calm si pitoresc de coastă din Thassos. La iesirea din localitate este un imens supermarket pe 2 etaje.

LIMENAS THASSOS - este orasul capitala al insulei, zona comerciala cea mai mare. Dezavantajul este portul, acolo ajung ferryboat-urile. De vizitat Amfiteatrul - Ancient theatre care se vede de pe feeryboat. Din port, spre stanga se merge pe langă port, pe faleză, pe lângă postul de poliţie şi la un moment dat se face la dreapta unde este un indicator. Sunt de urcat 200 de metri pe trepte de piatră prin pădure, iar dacă se mai urca inca 300 de metri se ajunge la Acropole. In spatele vechiului port, este cel mai mare sit arheologic de pe insulă. În mijlocul anticei Agora, exista odată o curte înconjurată de coloane şi decorată cu statui şi altare. Templele lui Hercule, Poseidon şi Dionis erau cele mai sacre locuri de pe insulă. Teatrul antic mai domină şi acum colina de lângă oraş, fiind parţial refăcut. În vârful aceleaşi coline, se află ruinele maiestuosului templu al Atenei. Daca se merge de-a lungul falezei, până în capătul estic al oraşului, se ajunge la o terasă construită pe stânci, înconjurată de o apă cristalină turcoaz. Urcând stâncile, în vârful lor este o capelă micuţă, iar dacă se continua drumul de la capelă în sus pe colină, se ajunge la teatrul antic şi la templul Atenei, de unde se vede panorama întregului oraş. În Limenas sunt două plaje, una micuţă în vestul oraşului, dar neamenajată şi ocupată de aricii de mare, şi una mai mare, lângă vechiul port, cu nisip şi apă limpede. De remarcat: Taverna Thassian, Taverna Doukas, Taverna Los Platanos in port, Manastirea Vatopediou – Kalogeriko - in mijlocul portului una dintre cele mai vechi de pe insula, Biserica Sf. Nicolae, cea mai veche din insula, construita in 835 din ruinele unui templu. Din Limenas se organizeaza excursii cu vaporul, prin agentia Mythos cu vaporul Viktoria sau prin agentia Thassos Tour cu vaporul Eros 2. Excursiile se fac in jurul insulei, cu opriri in golfuri isolate intre orele 9-17, sunt incluse in pret mancarea si sucurile, pretul este 30 euro / pers.

MAKRYAMMOS - este o plaja privata unde se plateste 3 euro intrarea. La marginea plajei este loc unde se poate intinde prosopul fara nici o problema. Exista o minigradina zoologica cu caprioare si pauni.

MARBLE BEACH - PLAJA DE MARMURA - localizare: 40. 45174, 24. 445296, e situata in drum spre Makryamos, chiar inainte de bariera spre resort unde se face dreapta un drum forestier, se merge drept inainte 4-5 km si se ajunge la plaja de marmura. Aici apa este atat de limpede, cu o culoare perfecta datorita pietricelelor de marmura de pe fundul apei. Apa era atat de sarata incat ii tine pe oameni la suprafata, adancimea apei este mare la aproximativ 5m de plaja. Pe marginea plajei sunt stanci, iar acolo e un loc minunat pentru sarituri in apa. Stancile au 3-4 m inaltime, iar apa are 2-3 metri adancime.

SKALA PANAGIA - are o plaja mare dar multe portiuni cu alge. Nisipul e mai galben si putin mai fin decat cel din Skala Potamia. La 15 minute de satul Panagia se gaseste Pestera Dragonului, o pestera plina de stalactite si stalagmite. De remarcat: The Rocks of Panagia, niste stanci aflate in apa aproape de tarm si fabrica traditionala de ulei de masline deschisa zilnic intre 8 si 17 si se poate face un tur gratuit al fabricii.

PACHIS - este o plajă relativ aglomerată, organizată, cu apa cristalina.

GLYKADI - este un golf cu nisip auriu şi ape puţin adînci.

PAPALIMANI - este o plajă înconjurată de vegetaţie abundenta.

GLYFADA - este o plajă cu nisip alb şi pini.

NISTERI - este o plajă înconjurată de vegetaţie, cu ape limpezi şi calme.

TRYPITI - plajă lungă, pitorească, cu nisip dar şi pietriş şi ape cristaline.

SKALA MARIES - sunt trei plaje cu nisip alb, ape liniştite şi puţin adînci.

SKALA KALLIRACHI - este o plajă lungă, cu ape limpezi, şi pontoane pentru pescuit construite deasupra apei.


[fb]
---
Trimis de Andc in 03.04.10 13:03:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8675 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

laurentiucapac
[03.04.10 13:25:15]
»

Pentru Limenaria am cateva precizari.

Nu este o singura plaja in statiune.

1. Plaja din dreptul hotelului Ana, dupa pod si se prelungeste inspre Tripty Beach. Pe aceasta plaja sunt si umbrele de stuf. Doar aici sunt pietre si nu poti intra in apa. Inspre capatul plajei sunt portiuni de nisip. Este in apropierea falezei si a teraselor. Mesele apartinand diverselor taverne sunt situate prea aproape de plaja si vederea celor aflati pe prosop este pe masura.

2. Plaja din fata terasei Muraghio si a hotelului Menel este mica dar cu nisip fin, Nu sunt pietre in apa.

3. Plaja de langa port este nici mare dar nici foarte mica, nu are pietre in apa, nisip foarte fin iar intrarea este lina, spre exemplificare voi atasa poze.

4. Plaja Metalia, sunt si portiuni cu nisip printre acele pietre. Se poate intra foarte bine si fara probleme in acele portiuni. Din cauza reliefului foarte diversificat si a unei insulite in fata, o face cea mai buna plaja de snorkeling si scuba dupa Aliki. Aveti vegetatie marina bogata atragand si bancurile de pesti in zona.

Operatiunea de vidanjare si acel miros in Limenaria este de la golirea tancurilor de masline macerate de la fabrica de ulei din Limenaria.

Imi pare rau dar in ce priveste Limenaria nu ai nimerit.

Cei care sunt in trecere prin Limenaria si nu stau acolo vor fi indrumati doar inspre aceasta plaja care cu siguranta ai fost si tu. Cei care au stat in Limenaria cunosc si celelalte plaje ale acelei statiuni. Nu vreau sa fiu carcotas dar daca citesti despre Limenaria sau esti doar in trecere ramai cu impresia pe care o ai si tu. Stai linistit si nu te supara ca am adus aceasta precizare.

biancuta
[03.04.10 13:32:44]
»

Foarte multe detalii utile despre Thassos. Meriti un vot mare.

magdalena
[03.04.10 18:59:50]
»

Nu am inteles faza cu localizarea, scuzata fie-mi ignoranta.... Mai explicit?

laurentiucapac
[03.04.10 19:10:40]
»

@magdalena,

am mai introdus cateva poze cu explicatiile de rigoare. Acum este mai usor de vazut si de inteles faza cu localizarea.

chelie_d
[06.04.10 09:36:22]
»

ai vizitat toate plajele acestea ?................oricum un minighid pentru plaje foarte util.

webmasterX
[26.11.17 14:03:19]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica « (Alte) Plaje în Thassos» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, chelie_d, domidoc, laurentiucapac, limac, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Plaje în Thassos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052296161651611 sec
    ecranul dvs: 1 x 1