Poze Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani anto

elimină filtrul FILTRU ACTIV: doar poze atașate articolului Prima zi in Budapesta
P01 [AUG-2022] Monumentul Mileniului, a fost construit pentru a comemora cea de-a 1000-a aniversare a cuceririi maghiare din 896. Acesta cuprinde 2 colonade semi-circulare, in mijlocul carora se afla o coloana cu statuia arhanghelului Gavril, care tine in mana stanga o cruce dubla, iar in mana dreapta, Sfanta Coroana. Conform legendei, Arhanghelul Gavril l-a indemnat, in vis, pe primul rege al Ungariei, Stefan, sa se converteasca la crestinism si sa se incoroneze.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Colonadele semi-circulare cuprind statui de bronz ale unor personaje istorice importante in procesul de formare al Ungariei moderne, iar la baza acestora exista cate o placuta care prezinta un moment important din viata personalitatii respective. In partea de sus a colonadelor exista statui ce reprezinta carele pacii si razboiului si figuri alegorice ale muncii si bunastarii, ale cunoasterii si gloriei.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Baza coloanei lui Gavril este înconjurata de statuile ecvestre ale capeteniilor celor sapte triburi maghiare, conduse de printul Árpád.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Castelul Vajdahunyad, situat in spatele Pietii Eroilor, în Parcul Orasului (Városliget) este construit pe o mica insula, accesul realizandu-se de pe 4 poduri. Privit de pe pod, am descoperit asemanarea fatadei acestuia cu cea a castelului Corvinilor din Hunedoara. Castelul nostru, care a fost resedinta lui Matia Corvin, regele Ungariei, a servit drept model castelului Vajdahunyad.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Interesanta este povestea acestui castel, care nu a fost resedinta vreunei familii regale, fiind initial construit din lemn si carton, destinat unei expozitii temporare. Succesul pe care cladirea l-a avut in randul localnicilor si al turistilor, a facut ca in anul 1904, sa fie reconstruit din piatra si caramida. Cladirea imbina elementele de stil ale bisericilor romanice si gotice, palatelor renascentiste si castelelor baroce, gazduind Muzeul Agricol Maghiar.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] O capela in stil romanesc reprezinta copia unei capele reale a unei manastiri benedictine, aflata la granita de vest a Ungariei, Capela Jak.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] O capela in stil romanesc reprezinta copia unei capele reale a unei manastiri benedictine, aflata la granita de vest a Ungariei, Capela Jak.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] In capatul opus al parcului este deschis noul Muzeu etnografic, inaugurat chiar la inceputul verii acestui an, cu o structura armonizata cu parcul, care face parte din cea mai mare dezvoltare urban-culturala din Europa, numita Proiectul Liget Budapesta.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] In capatul opus al parcului este deschis noul Muzeu etnografic, inaugurat chiar la inceputul verii acestui an, cu o structura armonizata cu parcul, care face parte din cea mai mare dezvoltare urban-culturala din Europa, numita Proiectul Liget Budapesta.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Dealul Gellert, locul in care este situata Citadela (fortareata) Budapestei. Dealul poarta numele episcopului Gellert, care l-a ajutat pe Regele Stefan sa crestineze populatia maghiara. Potrivit legendei, episcopul a avut un sfarsit tragic, fiind aruncat de pe deal intr-un butoi, de catre opozanti. In amintirea lui, o statuie care il reprezinta a fost amplasata deasupra unei cascade create artificial pe una dintre pantele dealului.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Statuia Libertatii, ridicata pe un piedestal de 26 m inaltime, reprezentand o femeie care tine deasupra capului, cu mainile intinse, o frunza de palmier.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Din pacate, Citadela, inclusiv perimetrul Statuii Libertatii, sunt inchise pentru renovare. Se poate insa ajunge in zona care iti ofera cele mai frumoase panorame ale orasului.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Din pacate, Citadela, inclusiv perimetrul Statuii Libertatii, sunt inchise pentru renovare. Se poate insa ajunge in zona care iti ofera cele mai frumoase panorame ale orasului.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Biserica grota, construita in roca de pe dealul Gellert, formata acum cateva sute de ani, prin eroziune, servind ca adapost saracilor, dar si ca spital de campanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent este un lacas de cult, adapostind o capela si o manastire.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Biserica grota, construita in roca de pe dealul Gellert, formata acum cateva sute de ani, prin eroziune, servind ca adapost saracilor, dar si ca spital de campanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent este un lacas de cult, adapostind o capela si o manastire.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Statuia Regelui Sfantul Stefan
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Compania ,,Legenda City Cruises”, care ofera tururi atat ziua (Duna Bella) cat si seara (Danube Legend). Pentru croaziera de seara am platit 19 euro/persoana, timp de 1 ora plimbandu-ne de-a lungul celor mai importante obiective, frumos iluminate, trecand pe sub 4 poduri si vazand in total 6 dintre ele. In pretul biletului intra audio-ghidul, care ofera informatii in 30 de limbi, inclusiv romana si o bautura la alegere.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Obiectivele descoperite pe traseul croazierei cu Danube Legend.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Debarcaderul ,,Legenda City Cruises” si vaporul Danube Legend.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Podul Libertatii si dealul Gellert cu Statuia Libertatii.
[50 PMA, +BONUS]
P22 [AUG-2022] Palatul Regal din Buda, castelul Buda, Biserica Matthias, locul unde multi regi au fost încoronati, dar si locatia de unde, timp de 150 de ani, muezinii rosteau chemarea la rugaciune, se recunoaste prin turlele sale tuguiate.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Palatul Parlamentului, al doilea cel mai mare parlament din Europa.
[0 PMA, fără bonus]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 22] din total 22 FOTOGRAFII Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani antodoar poze atașate articolului Prima zi in Budapesta
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.14073610305786 sec