Solicitare CMR / TURCIA - # Excursii și călătorii

Spre Alanya - variante drum, alte informatii

Trimisă în 22.02.16 16:36
autor kerekes200CH [Roman [NT]]
» VIZUALIZĂRI: 10590

Plec pentru prima data cu masina - transport individual in Turcia - Alanya.

Va rog sa ma ajuttati:

- cea mai optima ruta - plec din Roman - timp/km/securitate/cazare.

- costurile aferente acestui traseu - roviniete, taxe pod/autostrada, asigurari etc

- am masina in leasing operational de la companie - ce acte as avea nevoie.

- cum e mai usor prin centru Istambul sau pe centura ocolitoare

- cea mai buna locatie de cazare la dus respectiv intors.

- locuri de vizitat in Alanya.

Multumesc


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 1 noapte
  • BUGET: 100 euro -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 4 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 5/14

Răspunsuri

webmasterX[22.02.16 19:21]

Până apar alte eventuale răspunsuri, îţi recomand să arunci o privire şi peste acest fir de discuţie (cu subiect similar) amfostacolo.ro/intrebare- ... hp?a=1&iid=7009


AzraelPM4r[22.02.16 20:13]

salut am harti si detalii cum sa ajungi acolo cu masina.

eu am fost de 7 ori in turcia cu masina si de 4 ori am avut o in leasing.

1] pentru acte: te duci la firma de leasing, ceri sa ti dea imputernicire pentru a clatori in turcia, dupa care trebuie sa o traduci si sa o apostilezi la ambasada turciei in bucuresti. [la granita turcii iau in considerare mai ales împuternicirea in limba turca].

inainte de a pleca intereseaza cum se circula pe podul prieteniei [anul trecut era in reparatii si cu cine am vb mi au spus ca au stat circa 3 ore in vama]

iti dau urmatoarele variante: 1 roman- bucuresti - giurgiu - ruse - razgrad - targoviste -omurtag - kotel - yambol - elhovo - lesovo [granita] hamzabely - edirne - Istanbul [aici ar fi bine sa dormi o noapte] - bilecic -kutahya - afyon - isparta - antalya - alanya cca 1800 km cam 22 ore.

pretul la carburanti in tr in prezent este cam ca la noi, totusi iti recomand sa ti faci un plin din bg la granita cu turcii.

drumurile nationale nu se platesc iar in schimb autostrazile da. pentru autostrada te duci la intrarea pe autostrada inainte de porti la edirne la un oficiu ptt cu pasaportul si cu talonul si iti vei cumpara un stikker pe care il vei lipi pe parbriz sub oglinda costa cam 30-35 lire in jur de 60 ron. acest stikker iti da dreptul sa treci prin porti la autostrazi si chiar podul de la bosfor. treci unde este marcat HGS. v

iteza maxima pe autostrada in tr este 120km iar pe drumuri [care zici ca sunt autostrazi 90-110] radarele sunt marcate cu popici [kontrol trafik].

ar fi bine sa ti calculezi timpii de mers si distantele si sa ti cauti si unele cazari intermediare.

in bg vighineta costa 10 leva, si este bine sa ai pe teritoriul bg 10 leva sau 5 e in caz ca te opreste politia bg.

-

traseul 2 [pe coasta si iti zic doar in tr] hamzabeily - havsa - ecebat 958 km [din roman] cam 13 h, te urci pe ferryboat pana in canakkale 1/2 h.

in canakkale iti recomand un hotel de tanzit cam 50 e noaptea cu mic dejun inclus. din canakkale pana in Alanya mai ai 831 km cam 10-11 ore.

de obicei este bine sa te duci pe traseul cu ferryboat, iar când te întorci sa vi pe istambul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

adygeeJR1r[22.02.16 20:24]

Salut

Am fost de doua ori in alanya cu masina sper sa sti ce drum te asteapta, Eu am mers Bucuresti Ruse canakale aici iei feriboat-ul Izmir Denizli Antalya Alanya vezi impresii

In cazul tau poate e mai bine pe Istambul eu am o verisoara casatorita langa Izmir si am profitat de asta sa trec pe la ea.

La prima vedere 1600 km in cazul meu zici ca e putin dar se simte foarte tare daca mergi noaptea, ziua e bine nu se simte chiar asa drumul dar e foarte aglomerat vezi ca turcii nu respecta reguli de circulatie se baga ca nebunii si gonesc ca disperatii deaia am ales noaptea pt drum

Pt autostrazi in loc de rovinieta au un card HGS noi nu l-am cumparat, ca nu aveam de unde noaptea, barierele ziua se ridica automat noaptea sunt saltate nu am platit autostrazile si ne gandeam ca o sa avem probleme la vama, dar nu a fost nici o problema

Poti face zic si eu depinde de experienta ta ca sofer 1000 km pe zi ziua si cam 6-700 noaptea.

In alanya regiunea, te poti duce in orasul Alanya, in bazare sunt doua distanta intre ele de aprox 30 km de sosea gen autostrada depinde la ce hotel mergi

Orasul e foarte misto au si cluburi agitatie e OK

Scuze daca am greseli de ortografie dar am tastatura mica si degete mari daca ai intrebari pune-le!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

VALYMARYOJR1r[22.02.16 20:29]

@kerekes200 - noi plecam mereu individual! de ex pana in alanya din jud constanta prin istambul am fac 1500km! am parcurs 800km, am dormit in izmit o noapte 50€ / noapte cu mic dejun!

cu harti scoase pe hartie si chiar ne am descurcat! alegem de fiecare data transp indiv.

taxe nu se platesc, in alti ani luam cartele pt autostrazi, anul trecut nu am platit nimik pana in alanya! vezi impresii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

webmasterX[22.02.16 20:48]

@VALYMARYO

am dormit in izmit o noapte 50€ / noapte cu mic dejun!

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


johnscorpionPM19r[22.02.16 21:51]

Eu am fost in Antalya si prin Istanbul si prin Canakkale insa mai simplu si mai rapid mi-a parut drumul prin Istanbul unde am si facut cazarea intermediara si in primul an am mai si vizitat orasul (nu ai pe unde ocoli orasul, autostrada trece cam prin mijlocul lui iar la ore de varf e foarte aglomerata).

Prin Canakkale, drumul e mai sinuos insa ai privelisti mult mai spectaculoase.

Eu am incercat sa nu ma intorc pe acelasi drum niciodata asa ca am deviat de fiecare data spre diferite puncte intermediare cum ar fi : Pamukkale, Capadocia, Kas, Ankara etc.

Daca tot mergeti cu masina e pacat sa nu vizitezi si alte atractii ale Turciei (Efes, Troia, Istanbul, lacul Tuz, mormantul Fecioarei Maria, templul zeitei Artemis, templul lui Apollo etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

webmaster26[22.02.16 21:54]

@johnnydanut -

Istanbul unde am si facut cazarea intermediara

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[22.02.16 22:38]

După mai multe drumuri în Turcia cu maşina, din care patru în/spre Alanya, despre care am tot scris pe site:

vezi impresii la care am postat şi hărţi cu traseul urmat de noi

vezi impresii

vezi impresii

traseul pe care ţi-l recomand eu, cu plecare din Bucureşti (pentru Roman-Bucureşti există mai multe variante, dar sigur te descurci singur) este următorul:

București-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Yambol-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne-Istanbul-Adapazari-Osmaneli-Bilecik-Bozuyuk-Kutahya-Afyon-Sandikli-Burdur-Antalya-Alanya

Distanţa de parcurs este de aproximativ 1500 kilometri (puţin peste 1800 km din Roman).

Recomand traversarea oraşului Istanbul pe podul din nord (O3-O2-O4), mai puţin aglomerat decât cel din sud (O3-O1-O4) care traversează centrul oraşului. La dus nu-ţi recomand cazare intermediară în Istanbul, deoarece a doua zi vei ajunge tocmai seara în Alanya, practic pierzând prima zi, plătită de altfel. Dacă doreşti să vizitezi Istanbulul, o poţi face foarte bine la întoarcerea din sejur, cu o oprire de câteva nopţi aici.

Cazările de pe traseu le faci în funcţie de cât de mulţi kilometri poţi conduce într-o zi, fiecare cunoscându-şi limitele. Noi nu reuşim să parcurgem mai mult de 1000 de kilometri în prima zi şi alegem să înnoptăm mereu la Kutahya la hotelul Grand Cinar 3* (vezi impresii). Ne rămân mai puţini kilometri de parcurs în cea de a doua zi şi, plecând imediat după micul dejun, ajungem la hotel la 12.30-13.00, numai bine pentru check-in.

La întoarcere, împărţim traseul în două părţi aproximativ egale, alegând o cazare în zona Izmit-Kocaeli la Pasha Palas 4* (vezi impresii), Teona 3* (vezi impresii) sau Seka Park 2* (vezi impresii). Un avantaj al cazării cu 90 de kilometri înainte de Istanbul îl constituie faptul că traversarea marii metropole o facem foarte lejer a doua zi dimineaţa.

Taxe de drum ar fi:

-podul de la Giurgiu: echivalentul în lei a 3 euro la dus şi 2 euro sau 4 leva la întoarcere;

-vigneta bulgărească: 10 leva pentru 7 zile; cel mai probabil va trebui să cumperi două bucăţi, în cazul în care sejurul în Turcia este de cel puţin 7 nopţi+nopţile intermediare;

-stickerul HGS care te costă 35 de lire pentru plata autostrăzilor şi a podului peste Bosfor (la dus doar, pentru că la întoarcere nu se plăteşte la trecerea şi Asia în Europa); este preferabil să plăteşti în lire turceşti, chiar dacă ei primesc şi euro, dar la un curs foarte dezavantajos.

Pe teritoriul Bulgariei îţi recomand să alimentezi cu carburant de la OMV sau Shell, iar în Turcia doar de la Shell, carburantul fiind mai scump şi mai prost ca la noi.

Drum bun şi vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

AzraelPM4r[23.02.16 21:28]

@kerekes200 - revin. in 2015 am fost in vacanta in Belek la hotel limak atlantis deluxe.

am plecat la 5 din buc dar nu m am dus pe la ruse [cu doua zile inainte a plecat un amic in grecia si cand am vb cu el pe net mi a spus sa fac tot ce pot sa ocolesc podul prieteniei pentru ca sunt lucrari si a stat circa 3 ore] asa ca am facut un ocol pe la calarasi unde am trecut dunarea cu bacul la ostrov 22ron parca iar din silistra pana in frontiera cu turcii la lesovo-hamzabely 312 km.

in granita am trecut repede [chiar am vb cu niste romani si au zis ca au stat mult in vama la giurgiu...

eu zic sa te interesezi ca nu sunt 100% sigur ca romanii termina lucrarile la pod anul asta... ]

in tr am mers spre eceabat de unde am luat ferryboat 22lire pana in canakkale unde am innoptat la ,,egem pension ,,cu 45 E noaptea cu mic dejun dimineata. dimineata am plecat spre Pamukkale [prin izmir] drumul foarte ok si peisaje superbe.

la circa 30 km de canakkale poti vizita Troia [eu am vizitat o de 2 ori in alti ani] zic ca se merita.

Am ajuns dupa amiaza in pamukkale ma stat la un hotel char la intrarea in statiune ,,Grand Sevgi hotel", 100 e 2nopti pentru 2 adulti si un copil de 14 ani. Micul dejun intra in pret. hotelul curat cu piscina super.

a doua zi am vizitat terasele din pamukkale si la circa 7 km ruinele cetatii Laodiceea. de mancat au o sumedenie de terase super ok dar am avut mancare la noi de acaca am in lada frigorifica. cabd am plecat din pamukkale am mai avut cam 300 km pana in belek.

la hotel am stat 7 nopti cu ultra all a fost super.

un sfat : turcii in fiecare zi iti umple barul din camera cu racoritoare, bere si apa... eu le am strans pe toata perioada sejurului ca sa am la intoarcere cam o geanta de am venit si in bucuresti cu produse))).

la intoarcere am mers pe varianta spre istanbul, am oprit o noapte in esckisehir la hotel cins 45 e cu mic dejun. a doua zi am mers ,,teava" pana in edirne unde am innoptat la hotel otoman [hotel super] 50 e.

nu am mai vrut sa ma opresc in istanbul ca l am vizitat in alti ani.

taxe: pod 13 ron giurgiu - russe vighineta bg 10 leva [daca depasesti 7 zile trebuie sa ti iei si la intoarcere ] stiker HGS pentru autostrada in turcia 35 lire preturile la benzina si motorina in tr sunt cu putin mai ridicate decat la noi.

Un sfat: pe teritoriul bg este bine sa ai separat 10 leva sau 5 e pentru ,,atentie ,,daca te opreste politia bg ca oricum nu te intelelegi cu ei... eu acum 4 ani m au oprit ca mergeam cu 90 in localitate undeva pe langa omurtag in centrul bg... am incercat sa vb cu ei in engleza se faceau ca nu stiu... cred ca nici bulgareste nu stiau... cum le am dat 10 leva ca prin minune au inceput sa ,,ma sfatuiasca" culmea in romana...)))

eu zic ca un sejur facut cu masina este mult mai frumos decat cel cu avionul daca iti programezi cazari intermediare... poti admira locuri si in tr ai ce sa vezi poti face cumparaturi... cu avionul este mai scump dar ajungi si repede dar cu masina cum s ar spune iti mai faci un sejur... poti sa intri pe net sa ti descarci harti cu trasee dar cel mai bine este sa ai un GPS...

vacanta placuta... eu anul asta plec in grecia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[23.02.16 22:30]

@nazy

in 2015 am fost in vacanta in Belek la hotel limak atlantis deluxe.

Am ajuns dupa amiaza in pamukkale ma stat la un hotel char la intrarea in statiune ,,Grand Sevgi hotel", 100 e 2nopti pentru 2 adulti si un copil de 14 ani.

la intoarcere am mers pe varianta spre istanbul, am oprit o noapte in esckisehir la hotel cins 45 e cu mic dejun.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[23.02.16 22:41]

@nazy -

un sfat : turcii in fiecare zi iti umple barul din camera cu racoritoare, bere si apa... eu le am strans pe toata perioada sejurului ca sa am la intoarcere cam o geanta de am venit si in bucuresti cu produse))).

Românul este inventiv. Bun sfat, dar mai ales o bună afacere. Să cari apă plată din Turcia în România pe o distanţă de aproximativ 1500 de kilometri.

Greutatea cărată în plus cu maşina a dus, mai mult ca sigur, la o creştere a consumului de carburant poate egală cu contravaloarea produselor respective. Îl compătimesc pe bell boy-ul care ţi-a cărat bagajele la maşină.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

VALYMARYOJR1r[23.02.16 23:31]

@nicole33: apa plata am luat si noi pt drum! mi se pare normal (inclusiv cafea))


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[23.02.16 23:39]

@VALYMARYO -

apa plata am luat si noi pt drum! mi se pare normal (inclusiv cafea)

Cafea, da, dar nu berile strânse timp de o săptămână, că şoferul oricum nu consumă, iar copilotul trebuie să fie la fel de în formă (cazul meu).

Apă îmi iau şi eu pe drum, dar nu o geantă întreagă şi oricum se încălzeşte în atâtea ore. Prefer să cumpăr una rece ca gheaţa de pe drum cu 1-2 lire turceşti că nu sărăcesc. În Istanbul, de exemplu, sunt vânzători ambulanţi care vin la maşină şi te roagă să cumperi de la ei apă rece rece şi multe altele.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AzraelPM4r[24.02.16 05:29]

@nicole33 - am o lada frigorifica care o bag in priza la masina


johnscorpionPM19r[24.02.16 08:46]

Tipic romanesc.

Cealalata familie cu care am fost in vacante avea o singura preocupare = aprovizionarea. Dupa fiecare masa isi umpleau geanta de plaja (nelipsita de pe umar) cu tot ce se putea si care nu se strica imediat.

La intoarcere ajungeam sa mai tinem si pe brate ceva bagaje intrucat ei umpleau portbagajul (masinii mele!!!) cu provizii de cateva zeci de kg.

Ba ultima oara au produs si o plasa de portocale insa chiar n-am mai avut unde-o pune asa ca au aruncat-o pe sant.

Din cauza asta (muream de rusine cand se uitau ceilalti la noi cum bagau ei la geanta) am decis ca anul asta sa mergem singuri in vacanta in Didim. O fi bine, o fi rau?

Mai e cineva care au avut curajul sa mearga singuri?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

NasshuSE7r[24.02.16 08:50]

@johnnydanut -

Mai e cineva care au avut curajul sa mearga singuri?

Eu numai singur (familia și atât) am plecat. Și ce bine e...


VALYMARYOJR1r[24.02.16 11:20]

@johnnydanut: noi am fost singuri (vezi impresii) dar nu a fost atat de placut ca at cand am fost cu gasca de 40 pers!

toti ne intreaba cum ne intelegem! rasp este: "NU EXISTA REGULA" — se propune de la incep ce urmeaza sa facem, ce sa vizitam si facem liste fara sa punem intrb pt cei care nu au chef. platim excursiile, masajul, paraseling etc. si fiecare face ce simte fara sa ne intereseze de ceilalti!

Si singuri nu as mai merge pt k doamne fereste se int ceva (pana, prin bulgaria sunt tot felul de ciudati) etc cui cerem ajutorul?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

travelpointGD12r[24.02.16 20:18]

@kerekes200 - sunt convins ca ai primit mai mult decat suficiente informatii cu privire la solitarea ta, de aceea iti voi recomanda ceva legat de ultimul punct din solicitare: locuri de vizitat in Alanya. In primul rand ti-as recomanda sa mergi la o agentie de turism din alanya (sunt o sumedenie), unde iti vor recomanda o multime de excursii si locuri de vizitat apropiate sau mai departate alanyei.

In al doilea rand, iti pot recomanda ceea ce eu am vizitat si cred ca merita. nu pot sa iti explic traseul fiecrui punct turistic, dar nu iti va fi greu de aflat, mai ales daca ai un gps (sunt convins ca nu pleci in tk fara gps):

- cetatea alanyei, (alanya kadesi) - poti merge cu masina personala pe o ruta ce pleaca din centrul orasului alanya. sunt suficiente indicatoare. pe drum vei gasi numeroasa tarabe deschise in fata caselor particulare ale oamenilor. am avut placere sa cumpar fresh de portocale facut in fata noastra din productia proprie ce era chiar in spatele casei. un gust deosebit. nu trebuie sa te grabesti sa ajungi in varf. insa odata ajuns in cetate, vei fi rasplatit cu un peisaj de vis. ca atare, neaparat aparat foto. cu multi giga.

- portul alanya, foarte frumos, am prins si vase de croaziera in port, o frumusete, apa clara, multi pesti in apa (spre bucuria copiilor). parcare cu plata, ca de altfel peste tot la zonele turistice dar nu foarte scump.

- plimbare cu vaporasul din port - noi am luat un vaporas pt 1 h, am vazut dealul cetatii alanya si plaja kleopatra. apa in dreptul cetatii este super, o culoare deosebita. a fost bine ca am luat varianta scurta de 1h, pt ca nu ma simt tocmai confortabil pe vas, am rau de mare (cred?!). spun lucrul acesta deoarece poti lua si plimbari de 4-6 h, cu 1 sau 2 mese incluse in pret. nu cred ca as fi rezistat, dar, asa cum am mentionat, eu am rau de mare. de aceea sfatul meu ar fi sa iei mai intai o calatorie scurta, apoi... mai vezi.

- casa memoriala ataturk, este in centrul orasului alanya, este un muzeu mic, dar interesant. si gratis. adica intrarea este libera (ceva rar in tk).

- pestera damlatas este chiar la poalele cetatii dar nu am fost.

- " must see" - Dim cave - o pestera la aprox 15 km, traseu frumos, cu livezi de mandarini de o parte si de alta a drumului, exista parcare contracost. o pestera cu stgt, stmt si coloane superbe. asbolut superb. intrarea in pestera contracost dar nu foarte scump, oricum, merita. este si o terasa cu preturi ca si in oras.

- daca tot esti in alanya, mergi si pana in micul oras anamur, la 130 km spre mersi. sunt ruinele vechii cetati, castelul memure si capul anamur. traseul este unul de vis, chiar daca obositor datorita curbelor destul de frecvente, insa anul trecut turcii lucrau la autostrada. oricum merita acest traseu.

- poti incerca parapanta, costa cca 50 euro, "decolarea" este de undeva din varful unui deal de langa alanaya, este super senzatie.

- daca esti in alanya merita sa mergi pe plaja palm beach, situata in partea vestica a statiunii. foarte frumos amenajata.

Si multe multe altele (la care nu am ajuns... inca).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA86r[24.02.16 22:17]

@johnnydanut -

Din cauza asta... am decis ca anul asta sa mergem singuri in vacanta in Didim. O fi bine, o fi rau?

Mai e cineva care au avut curajul sa mearga singuri?

O decizie înţeleaptă. Decât cu aşa tovarăşi de călătorie, mai bine doar cu familia ta.

Nu-ţi trebuie mare curaj pentru o asemenea călătorie.

Distracţia este mai redusă în lipsa grupului de prieteni, dar avantajul de a face numai ce vrei tu şi când vrei tu este mai important.

Cu excepţia primei vizite în Turcia în urmă cu mulţi ani, de atunci mergem doar singuri şi nu suferim deloc din această cauză, chiar dacă prietenii noştri sunt absolut ok din toate punctele de vedere, dar nu mai reuşim să ne sincronizăm cu concediile.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

SINEL ITPCH[04.06.18 12:17]

Buna ziua, lume!

Vreau sa fac drumul Bucuresti - Instambul (noapte intermediara) - Pamukkale (noapte intermediara) - Alanya si retur (cred ca fara intermediara).

Taxele ar fi urmatoarele:

-podul de la Giurgiu: echivalentul în lei a 3 euro la dus şi 2 euro sau 4 leva la întoarcere;

-vigneta bulgărească: 10 leva pentru 7 zile; cel mai probabil va trebui să cumperi două bucăţi, în cazul în care sejurul în Turcia este de cel puţin 7 nopţi+nopţile intermediare; (In cazul meu doua)

-stickerul HGS care te costă 35 de lire pentru plata autostrăzilor şi a podului peste Bosfor (la dus doar, pentru că la întoarcere nu se plăteşte la trecerea şi Asia în Europa); este preferabil să plăteşti în lire turceşti, chiar dacă ei primesc şi euro, dar la un curs foarte dezavantajos. S-a modificat ceva?

De unde pot sa-mi iau hartile (pe hartie)?

La ce sa ma astept pe drum?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[04.06.18 12:28]

da vigneta in BG e 15 leva/ 7 zile sau 30 leva/ 30 zile.

HGS 55-60 TL

hartile le cauti in librarie sau in benzinarii

returul de 1500 km dintr-o bucata cred ca e cam greu


SINEL ITPCH[04.06.18 13:48]

@nrs: Multumesc.


AzraelPM4r[04.06.18 14:38]

@SINEL ITP: eu ti as recomanda urmatoarea varianta pentru ca am mai fost si stiu foarte bine: bucuresti - giurgiu [60km] ruse-razgrad-targoviste-omurtag-kotel-yambol-elhovo-lesovo [300km] hamzabely-edirne-havsa-kesan-eceabat [276km] de acolo ferryboat pana la canakkale unde poti dormi la un hotel [ex anzac, egem pension... cauta pe booking cam cu 50 E pe noapte cu mic dejun a doua zi ] ferryboatul costa 12 E. a doua zi iti recomand urmatorul traseu: canakkale [poti sa te abati cu 5 km si sa vizitezi si troia ] -balikesir-askinsar-pamukkale [470km] acolo iti recomand motel artemis cu piscina cam 50 E cu mic dejun apoi dupa ce vizitezi terasele poti pleca pe traseul Pamukkale- Denizli-antalya-alanya[373km] La intoarcere poti veni pe varianta istanbul facand urmatorul traseu: alanya- isparta - afyonkarahishar - kutahya - bursa- [noul pod cam 20E]- Gebze - istanbul 804 km. la turci se plateste doar autostrada in felul urmator: la intrarea pe o autostrada undeva in lateral [in zona portilor] se gaseste o cladire care are si oficiu PTT [posta] te duci cu talonul masinii si cu pasaportul platesti cam 49 lire si iti da un stikker galben pe care il lipesti sub oglinda retrovizoare. stikkerul are pe el banii care sa ti ajunga de pe autostrazile turcesti, poduri etc. la ei soselele sunt foarte bune [3-4 benzi ] asa ca este o placere sa conduci. in bg vinieta pe 1 saptamana 15 leva. daca mai vrei detalii ma poti contacta pe mesageria privată (by WM). eu am fost 8 ani la rand in turcia si stiu despre ce este vorba, Vacanta placuta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

johnscorpionPM19r[04.06.18 14:47]

Mai ales in Turcia nu prea ai nevoie de harti, sunt indicatoare foarte edificatoare. Si daca ai un smartphone e suficient sa descarci hartile Google offline de pe traseu si ai tot ce-ti trebuie. In functie de ce detalii vrei poti sa descarci pe bucatele sau tot traseul odata. Sau mai sunt si alte aplicatii Android cu harti gratuite pentru 3 tari maxim si te ajuta suficient. Ideal ar fi un GPS care are semnal mai bun insa de multe ori in Bulgaria pe noi mai rau ne-a incurcat caci e cam greu sa gasesti harti actualizate real. In cel mai rau caz iti iei niste orase ca reper, le treci intr-o lista si urmaresti indicatoarele. Sa nu-ti treaca prin cap nici o clipa sa faci acest traseu dintr-o bucata caci prietenul meu s-a incapatanat intr-un an sa faca asta si am facut aproape 24 ore de mers non-stop (bine, el a mers si cam batraneste) si am ajuns acasa rupti de oboseala de am dormit dusi o zi si-o noapte. Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmaster45[04.06.18 23:33]

@nazy:

Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


primbaretiCH[21.06.18 12:58]

Buna ziua,

Peste o sapatamana plecam in vacanta in Alanya cu masina.

La dus vom face o escala de doua nopti in istanbul, apoi continuam drumul.

La intoarcere planificam sa vizitam Pamukkale. Care ar fi cea mai buna varianta? Google-ul ne indica cel mai scurt traseu prin Bandirma-Tekirdağ (este un ferry aici), dar am gasit f putine informatii despre programul acestui feribot. in plus, este o traversare lunga. Este mai ok traseul prin Canakkale?

Apoi lire, nu gasim sa schimbam in tara prea usor. pana vom scoate de la un bancomat in turcia... ne descurcam cu ceva euro si card?

Multumesc mult!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[21.06.18 13:29]

nici nu trebuie lire din tara, poti scoate de la ATM (dar e bine sa faci o singura retragere din motive de comisioane!) sau poti schimba euro la banca sau casa de schimb (am ramas surprins cand am vazut ca e cursul mai bun la banca, aproape de cel oficial de la bursa, spre deosebire de Ro unde e mai bina sa schimbi la casa de schimb).

despre traseu depinde ce vrei. daca nu iti place cu ferry mult (traversarea la Bandirma e cam 4 ore) mergi pe Canakkale unde traversarea dureaza 20-40 minute depinde unde vrei sa ajungi (Eceabat sau Kilibati)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

primbaretiCH[21.06.18 13:32]

Nu imi este de timpul petrecut pe ferry, ci de cat de des circula, pret etc. Nu m gasit un program deloc... sau pret. Timpul total e mai scurt prin Bandirma?


nrs †SE42r[21.06.18 14:32]

nu sunt multe, vezi ca a scris adrianbogdan. ca si costuri aproape sigur este mai scump cu ferry pe la Bandirma, ca si timp cred ca este mai rapid pe sosea (deci Canakkale). la Bandirma trebuie sa ajungi cu minim o ora inainte (apoi stai si astepti imbarcarea si plecarea), plus ca traversarea nu se face cu cine stie ce viteza

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

primbaretiCH[21.06.18 14:34]

iti multumesc mult ptr detalii!

vom merge prin Canakkale


johnscorpionPM19r[21.06.18 21:52]

In mult mai putin de 4 ore ocolesti un pic marea Marmara, treci pe podul Osmangazi (circa 80 lire cu tot cu autostrada) spre Bursa si de acolo ai drum intins spre Antalya. Daca vrei sa ajungi la Pamukkale la intoarcere, e mai comod si rapid sa continui traseul prin Canakkale. In momentul in care ajungi in Istanbul nu are rost sa mai iei in calcul o intoarcere spre Canakkale caci lungesti traseul inutil , deja ajungi in centrul Istanbulului si jumatate de problema e rezolvata asa ca e mult mai comod sa faci cealalta jumatate spre iesirea catre Gebze , nu inapoi de unde ai venit . Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [31] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.35247015953064 sec
    ecranul dvs: 1 x 1