Traseu Brașov - Sveti Stefan
Salut,
ne-am decis sa plecam in august cu masina din Brasov spre Sveti Stefan. Dupa 2 saptamani de citit pe net ne-am propus urmatorul traseu:
I zi: Brasov - Portile de fier 1 - Golubat - 8 ore (cazare Golubat 1 noapte)
II-a zi: Golubat - Cacak - Uzice - Projepolje - Pljevlja - Zabljak 8 ore (cazare 1 noapte in Zabljak)
III-zi: Zablak - Mojkovac - Podgorica - Sveti Stefan 5 ore
Ne dorim ca in aceasta excursie sa prindem cam toate zonele frumoase: Defileul Dunarii, canionul Tara.
Voi ce parere aveti despre acest traseu? Ne putem incadra in timpul alocat fiecarui tronson tinand cont ca este inceput de august si ne asteptam ca sa fie foarte aglomerat.
Am auzit ca la Portile de fier 1 se poate sta si cate 4-5 ore pana cad se trece granita.
- PERIOADA: august
- BUGET: -
Răspunsuri la solicitare
- [AUG-2012] Kaludjerovic Apartments / KOTOR
- [AUG-2012] Vila Adriatik / ULCINJ
@resurekt:
Da, este un traseu fezabil, deşi timpii sunt cam optimişti.
Cam ăştia sunt şi timpii pe care-i dă Google Maps, dar ei sunt socotiţi fără pauze şi fără situaţii neprevăzute. Cred că ar mai trebui adăugată încă o oră la fiecare etapă.
Dacă vă plac locurile precum canionul Tara, puteţi avea în vedere, eventual la întoarcere şi vechea capitală Cetinje, Parcul Naţional Lovcen şi coborâre de la peste 2000 m, pe un drum spectaculos, spre Kotor.
La Porţile de Fier nu veţi sta mai mult de o jumătate de oră. Doar localnicii, cu maşini de Mehedinţi, care fac coadă separată, pot sta mai mult, dar nici ei 4-5 ore, asta era acum mai bine de 20 de ani.
Călătorie plăcută!
P. S. Localitatea sârbă de pe traseul vostru se numeşte "Golubac" şi se citeşte "Golubaţ", e şi o cetate acolo (şi un parc naţional), asta vă va face să mai pierdeţi puţin timp şi pe acolo.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2011] Vila Bojana / BUDVA
- [AUG-2011] Mănăstirea Ostrog / ?
@resurekt: o sa ma uit si pe traseu, insa un mic pont pentru trecerea la Portile de Fier I. Se trece foarte repede in calitate de turist - la vama treci direct nu te asezi la coada formata de cei din zona (localnicii), care fac micul trafic de frontiera.
Pur si simplu te bagi in fata lor pentru ca asa e regula - nescrisa - acolo. Respecti doar ceilalti turisti.
La intoarcere la fel, daca pe baraj e coada formata din localnici, pur si simplu ii depasesti si te duci direct in vama.
Deci, nu te asezi la coada formata de localnici nici la dus, nici la intoarcere.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Multumesc mult pentru raspunsuri.
S-au luat in considerare toate sugestiile.
O sa facem o excursie cu plecare din Sveti Stefan catre Cetinje - Parcul Naţional Lovcen - kotor - Radanovici - Budva - Becici - Sveti Stefan.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
Nici eu nu am avut probleme cu trecerea pe la PF 1. In 2011 si in 2012, atat la dus cat si la intors, mai mult de 5 - 10 minute nu am stat in vama, la coada. Am mers direct in fata, la indicatiile atat a celor care stateau la coada respectiva (acestia fiind localnicii ce formeaza "micul trafic") cat si al politistilor de frontiera care dirijau circulatia in zona.
E bine sa ai cartea de identitate la indemana... e posibil sa te opreasca vreun politist de frontiera si sa ti-o ceara la verificat pentru a se convinge ca nu ai domiciliu in vreunul din judetele din zona granitei si cu masina inmatriculata in alt judet. Mie anul trecut, asa mi s-a intamplat. Insa dupa ce s-a convins ca am domiciliul in judetul corespunzator nr. de inmatriculare, m-a bagat in fata, in vama, unde nu am stat mai mult de 5 minute.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [JUL-2010] Aleksandar Hotel / BUDVA
Subscriu la partea cu trecerea frontierei. Chiar daca nu cunosti regulile nescrise te vor "impinge" localnicii pentru ca te vor "citi" imediat ca esti doar turist. Ei urmaresc anumite ture, anumiti vamesi (adica momentul potrivit), deci si interesul lor este ca vamesii sa aiba activitate pana la momentul X.
Ai fractionat foarte bine traseul. Ultima data cand am trecut prin Serbia am bravat putin incercand sa ajung in Muntenegru intr-o singura zi si din pacate am luat o mica tzeapa. Un drum de 10-12 ore s-a transformat in 16 pentru ca am intalnit drumuri in lucru ori deviate. Important este sa respecti regulile si viteza legala (cand te astepti mai putin apare cate un "pistolar" - ma refer la radare de tip vechi). Sarbii sunt foarte ok, amabili si nu vei avea probleme din acest punct de vedere.
Bafta!
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
- [AUG-2012] Kaludjerovic Apartments / KOTOR
- [AUG-2012] Vila Adriatik / ULCINJ
@delos:
”... cand te astepti mai putin apare cate un "pistolar" - ma refer la radare de tip vechi...
De fapt, nu sunt deloc vechi, dimpotrivă, sunt radare cu laser, modele noi, mici şi uşor de purtat, le montează pe un trepied.
Fiind cu laser, nu pot fi detectate de detectoare radar decât cu câteva fracţiuni de secundă înainte să-ţi măsoare viteza, când, oricum, e prea târziu.
De altfel, în prezent detectoarele radar au ajuns obiecte cu totul inutile, pentru că radarele moderne fac imposibilă detectarea în timp util a acestora. Fără să mai vorbim de radarele pasive care nu pot fi detectate nicicum, pentru că măsurarea vitezei se face direct, prin prelucrarea imaginilor, fără a se emite ceva care ar putea fi detectat.
[informaţii detaliate au început să fie memorate doar din 01.05.2016]
SCRIE UN RĂSPUNS
- Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
- Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec