ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 copil COPII

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Plimbare si shopping in Szentendre

TIPĂREȘTE

Fiind in Budapesta intr-o excursie organizata printr-o agentie de turism, dupa programul din ziua respectiva ne-a fost propusa o mini excursie la Szentendre un orasel aflat la 10-15 km de Budapesta pe malul Dunarii. Dupa scurt timp am ajuns si in parcarea din apropierea stradutelor comerciale era plin de autocare deci este un obiectiv pe care probabil foarte multi ghizi il trec in prorgram. Am inceput mini excursia pe straduta principala a orasului care este plina de magazinase cu tot ce vrei, cu cateva restaurante, cu un mare magazin de cristale Swarovski cu tot felul de tarabe care semanau cu cele din Poiana Brasov din fata restaurantului Sura Dacilor care aveau tot felul de lucruri care tin de traditia si portul unguresc.

Am colindat acele stradute dupa care am urcat spre o biserica foarte frumoasa si foarte veche unde am zabovit pret de o jumatate de ora pt a asculta slujba.

Am ramasi surprinsi pt ca slujba se tinea in limba sarba si nu intelegeam de ce.

Dupa ce s-a terminat slujba ne-am oprit la iesire pentru a cumpara mici suveniruri iar doamna care vindea auzindu-ne ca vb romana s-a bucurat foarte tare, pt ca ea precum si preotii de la acea biserica sant Romani de origine Sarba si era foarte incantata ca au asistat si romani la slujba.

Dupa aceea am avut timp libera o ora si am ales sa ne oprim la o mica langoserie de unde venea un miros de te lesina si ne-am infruptat cu langosi, clatite si alte bunatati. Langoseria se afla pe o straduta asa de ingusta

incat trebuie sa mergi unul in spatele celuilalt iar la prima vedere nu iti inspira multa incredere, dar totul a fost foarte bun. Drumul de intoarcere pana la autocar am ales sa-l facem pe faleza Dunarii si sa admiram toate frumusetile locului. La Szentendre se poate ajunge foarte usor si cu masina personala iar daca santeti in zona merita sa rupeti cateva ore pentru o o plimbare si pentru a va face o idee am sa pun si cateva poze.


[fb]
---
Trimis de bogdan 75 in 26.04.10 20:37:40
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4294 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdan 75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 targul din Szentendre
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1600 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

piti
[26.04.10 20:59:43]
»

Am fost acolo acum doua saptamani (10-11 aprilie), preturi la pensiunile din zona sunt mici in comparatie cu Budapesta (20-30 euro) un apartament format din doua camere, baie, bucatarie, curte cu loc de parcare 50 euro pentru 4 persoane.

Si in localitatea urmatoare, Leanyfalu sunt cam aceleasi conditii, daca sunteti cu autoturismul propriu, merita sa aveti in vedere o astfel de cazare.

Pont pentru Budapesta, aflata la doi pasi: vizitati si sinagoga, cea mai mare din Europa, a doua din lume dupa cea din New York. Tur cu ghid in limbile engleza, italiana, spaniola, franceza si evident maghiara.

Costi
[27.04.10 09:19:15]
»

Am făcut şi eu când am fost la Budapesta o excursie, descrisă aici

numită de organizatori Danube Bend Tour, care mai cuprindea, pe lângă Szentendre, încă două localităţi, Esztergom, cu cea mai mare biserică din Ungaria, Bazilica Szent Adalbert şi Visegrad.

Slujba se ţinea în sârbă pentru că este o biserică ortodoxă sârbă, construită de pe vremea când oraşul era locuit de foarte mulţi comercianţi sârbi, care au ridicat şi o cruce în piaţa centrală, vezi pozele 29, 30 şi 31, de aici

Ca o observaţie pentru WM, acest review şi al meu, de la adresa de mai sus, ar trebui să figureze la aceeaşi secţiune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta
[27.04.10 09:28:22]
»

Interesant acest review, ai si de la mine un vot.

webmaster7
[27.04.10 09:47:26]
»

Am mutat acest review la sectiunea Excursii Budapesta, fiind un obiectiv foarte apropiat de capitala Ungariei si demn de vizitat pentru cei ce ajung acolo.

bogdan 75AUTOR REVIEW
[27.04.10 19:58:15]
»

Multumesc pt vot biancuta.

Herrengasse*
[06.05.10 13:31:03]
»

Ca o completare la interesanta dumneavoastra relatare:

Orasul Szentendre a fost fondat de refugiatii sarbi care au parasit Serbia dupa cotropirea ei de catre turci si au primit privilegiul regal de a se organiza sub forma unei autoguvernari. Pana spre sfarsitul secolului al XIX-lea, majoritatea localnicilor erau sarbofoni.

Orasul este interesent si din punct de vedere al unor legaturi cu Romania: unul din fondatorii scolii de pictura din Baia Mare (1896), Karoly Ferenczi si descendentii sai s-au stabilit in acest oras al artistilor. In Muzeul Ferenczi, pot fi admirate o serie de peisaje transilvane sau maramuresene, opere ale membrilor familiei Ferenczi sau a cercului de artisti plastici care au avut legaturi cu scoala baimareana.

Cea mai celebra expozitie permanenta, este cea din Muzeul Kovacs Margit, una dintre cele mai faimoase artiste de ceramica din lume. In colectia prezentata in zeci de sali, pot fi admirate capodopere ale artistei, multe cu teme folclorice sau legate de basme populare romanesti. Un amanunt interesant care se leaga de artista Kovacs, este ca atunci cand a creat cele mai mari vaze de ceramica din lume (la comanda casei regale britanice), cuptorul pentru arderea celor doua piese a fost proiectat si conceput de un inginer metalurgist bucurestean, Ionescu, el avea sa ramana toata viata un apropiat al artistei si detinatorul celei mai mari colectii particualare din creatiile ei.

bogdan 75AUTOR REVIEW
[06.05.10 18:58:19]
»

Foarte interesanta completare,va fi probabil si mai atractiv pentru cei care vor sa mearga la Szentendre.

Multumesc, Herrengasse

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, bogdan 75, Costi, Herrengasse*, ionescunic, piti
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Budapesta și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063894987106323 sec
    ecranul dvs: 1 x 1