ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.01.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 13.07.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JAN-2022
DURATA: 4 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 11
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 25 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 15 MIN

Hotel Kamelia, episodul 3

TIPĂREȘTE

Anul care s-a incheiat a fost un an bun ptr noi, dar si unul foarte obositor, asa ca abia asteptam cele aproximativ doua saptamani de concediu de la final, pentru o mica vacanta de iarna la vecinii bulgari.

In ce priveste vacanta de iarna, sunt singurul din familie cu adevarat interesat, deoarece sotia nu schiaza, iar cea mica, dupa un inceput promitator la varste mai fragede, acum se lasa cu greu convinsa sa ma insoteasca la schi, desi se descurca destul de bine. Singura varianta sa o atrag pe cea mica ar fi fost sa mergem ca de obicei in grup mai mare, astfel incat sa “se indemne” cu alti copii.

Incepand de prin noiembrie am facut tot felul de scenarii, care au picat rand pe rand ????. Primul obstacol a fost cand am auzit la stiri ca pentru a intra in Bulgaria am fi avut nevoie pe langa vaccin (suntem triplu vaccinati) si de teste PCR (cu cel mult 72 ore inainte) sau antigen (cel mult 48 ore inainte). Prietenii nostrii cu care ne facem de obicei concediile, s-au speriat de eventualele complicatii, asa ca au spus “pas” .

Pana la urma, la insistentele mele, dupa o discutie cu agentia de turism, unde am fost asigurati ca ne vor returna un eventual avans in cazul in care am fi fost depistati pozitiv la testele ptr covid, am hotarat sa mergem singuri in perioada revelionului. Lovitura finala a venit de la servici, unde sotia a fost anuntata ca trebuie sa lucreze si in perioada dintre Craciun si Revelion ????.

Timpul a trecut, au trecut sarbatorile. Eram hotarat sa incerc ceva in vacanta intersemestriala a copiilor. Dau repede un search sa vad cand au copiii vacanta intersemestriala. Stiam ca de obicei e undeva prin februarie. Cu aceasta ocazie am aflat ca nu exista vacanta intersemestriala pentru copiii de gimnaziu, din cauza celor doua saptamani de vacanta fortuita din toamna anului trecut ????

Incredibil, cata nesansa ????. Am continuat sa visez, accesand camerele web din Pamporovo si consultand siteurile meteo. Am observat ca la Pamporovo figura un strat de zapada de 130cm (probabil masurat pe varful Snejanka) iar temperaturile erau de cateva grade cu minus, urmand ca acestea sa scada mai mult in jurul datei de 24 ianuarie.

24 Ianuarie!!! Zi de sarbatoare legala! Evrika! ???? Pica Lunea! Am facut planul pe loc. Concediu 2 zile pentru noi si invoim copilul de la scoala pentru joi si vineri. Sun repede la agentie. Vesti bune – deocamdata Romania este in zona verde, asa ca nu sunt necesare teste suplimentare, in afara de vaccin. Am platit in jur de 620 de euro pentru 4 nopti de cazare cu demipensiune la hotel Kamelia, in perioada 20.01. -24.01, pentru doi adulti si un copil in apartament cu un dormitor.

Drumul

In ce priveste drumul, aceasta a durat in jur de 8 ore la dus si in jur de 9 ore la intoarcere. Impresia generala este ca in ce priveste infrastructura, atat noi cat si bulgarii suntem doua natii (imi cer scuze pentru exprimare) semihandicapate. Traseul ales a fost Buzau-centura Bucurestiului-Giurgiu-Ruse-Veliko Tarnovo-Gurkovo-Stara Zagora – Chirpan-Popovitsa-Asenovgrad-Pamporovo. Centura Bucurestiului din Pantelimon pana la Jilava este ca un santier in lucru. Se lucreaza in mai multe locuri, sunt tot felul de gropi, denivelari si ocoliri. De asemenea si portiunea de drum de la Ruse pana in Veliko Tarnovo s-a tot deteriorat in ultimul timp.

Trecerea prin vama a durat mult atat la dus (cand esti verificat de vamesii bulgari) cat si la intoarcere (cand esti verificat de vamesii romani). Salutam aparitia celor aprox 3 km de autostrada care ocolesc Municipiul Giurgiu si te scot direct in vama. Din pacate prima banda a drumului era ocupata de tiruri, incepand chiar de la primul sens giratoriu unde se intra pe autostrada. Totusi pentru autoturisme era libera banda a doua, asa ca am traversat relativ lejer Podul Prieteniei. Dupa ce traversezi podul, care are o singura banda de mers pe sens, drumul se mareste din nou la doua benzi pe sens. Cand am traversat podul, noi am mers in urma unui tir, asa ca nu ne-am incadrat corect pe banda a doua care era pentru autoturisme ci am ramas pe banda de camioane ???? Cand ne-am dat seama de greseala, am incercat sa reintru pe banda 1, reusind cu greu sa gasim pe cineva amabil sa ne lase sa reintram pe banda corecta. Binenteles ca am fost admonestati de ceilalti conducatori auto, toata lumea crezand ca am vrut sa “furam startul” . Actele au fost verificate destul de repede, apoi a trebuit sa parcam undeva si am mers pe jos la un ghiseu unde ne-au fost verificate sumar certificatele de vaccinare.

La intoarcere a fost si mai fain ???? Vama a fost foarte aglomerata, majoritatea turistilor romani intorcandu-se in tara in data de 24 ianuarie. Mi-am invatat lectia si la intoarcere, dupa ce am trecut podul, am ramas pe banda doi, banda intai fiind rezervata tirurilor. Binenteles ca unele autoturisme au mers in continuare pe banda 1, blocand circulatia tirurilor. La un moment dat, tirurile de pe banda 1 erau deviate cu ajutorul unor “balize de plastic” catre locul unde se face efectiv vama camioanelor. Cativa soferi descurcareti, au mutat balizele respective, astfel incat autoturismele care circulau pe banda camioanelor sa poata continua inainte.

Asteptandu-se probabil la afluxul mare de autoturisme, erau deschise mai multe puncte in care se facea verificarea documentelor, iar treaba mergea destul de repede. Din pacate, nu era nimeni care sa dirijeze masinile, asa ca s-au format mai multe cozi decat numarul de puncte de control deschise, astfel ca in apropierea acestora cate doua siruri de masini, trebuiau sa se alinieze pe un singur rand. Va dati seama, claxoane, injuraturi… ce sa va mai spun?!? Distractie maxima ????

De ce am spus ca suntem doua natii semihandicapate? Pentru ca dupa mai mult de 30 de ani de la caderea comunismului nu am fost in stare sa construim cel putin un pod decent peste Dunare, ca nu reusim sa ne organizam astfel incat trecerea dintr-o tara in alta sa se faca mai repede. Imi e groaza sa ma gandesc ce inseamna sa treci frontiera romano-bulgara cand esti sofer de tir. Infrastructura romaneasca pare usor superioara celei bulgaresti, dar acestia mi se par mai bine organizati. Astfel drumul de intoarcere l-am facut in conditii de iarna, iar pe portiunile de drum muntoase dintre Veliko Tarnovo si Gurkovo si dintre Asenovgrad si Pamporovo, din loc in loc erau baze de aprovizionare cu nisip pentru masinile de deszapezire, care erau in numar mare, iar drumul a fost curatat exemplar…...

Fata de acum doi ani (vezi impresii) cand nu am vazut zapada pe traseu si nici in Pamporovo nu a fost foarte multa, doar pe partii, de data aceasta crestele muntilor erau inzapezite, iar cand am ajuns in Pamporovo am gasit decorul de iarna de care imi era asa de dor. Marea majoritate a partiilor si a instalatiilor de transport pe cablu erau deschise, iar zapada a fost din belsug. Vremea a fost perfecta, vineri a nins aproape toata ziua, sambata a fost soare, iar duminica a nins din nou. Cand am plecat a trebuit sa imprumut o lopata de la receptie pentru a indeparta zapada de aproximativ 20 cm.

Cazare

Despre hotelul Kamelia pot sa spun ca arata cel putin la fel de bine ca in urma cu doi ani. Nu am sesizat vreo scadere calitativa a serviciilor din cauza pandemiei ci chiar o mica imbunatatire. Singura diferenta mi s-a parut a fi ponderea turistilor. De data asta nu am mai vazut turisti rusi, majoritatea fiind turisti bulgari urmati de romani si cateva grupuri de englezi, turci si chiar o familie de francezi (sau belgieni). Checkinnul s-a facut rapid, am primit apartamentul nr 306. Doamna de la receptie, care mi s-a parut a fi aceeasi din 2020, s-a oferit sa ne faca o scurta prezentare a hotelului, dar a renuntat cand i-am spus ca suntem pentru a treia oara acolo.

Apartamentul primit a fost asa cum ne asteptam, compus din living cu chicineta complet utilata si un dormitor. Dupa cum am spus chicineta era complet utilata de la pahare pana la oale si tigai, in caz ca ai fi vrut sa-ti pregatesti ceva in camera. Exista si semineu, masa cu patru scaune, masuta de cafea, televizor cu ecran plat, etc… De asemenea o canapea extensibila pe care am gasit-o gata intinsa. Dormitorul clasic, de data asta cu paturi twin, doua noptiere pe lateralele patului, dulap incapator, masuta de toaleta cu oglina si taburet, etc. Baia dotata cu cabina de dus, presiune buna a apei, apa calda instant. Dupa cum am remarcat si la vizitele anterioare, incalzirea in baie se face cu un fel de aeroterme electrice.

Au fost si cateva aspecte mai putin placute, respectiv faptul ca apartamentul nostru era situat exact deasupra centrului de inchirieri pentru echipamentul de ski. Nu a fost galagie, doar ca livingul era situat spre exterior si a fost putin mai racoros. Totusi cea mica nu a vrut in ruptul capului sa faca schimb cu mine si sa doarma in dormitor, spunand ca se simte foarte bine ???? De asemenea canapeaua pe care a dormit era formata din doua parti iar zona de imbinare era putin mai proeminenta. Pentru fiimea nu a fost problema, dar cred ca pentru mine ar fi fost. In ciuda acestor mici inconveniente, impresia generala in ce priveste apartamentul a fost una pozitiva.

In ce priveste hotelul, dupa cum am mai spus si in reviewurile anterioare, este asezat in coasta muntelui. Exista 11 nivele, receptia fiind la etajul 5, adica parterul pe partea dinspre munte. Alte puncte de interes sunt la etajul 2 – restaurantul si centrul de inchiriat echipament plus depozitul de skiuri, unde iti poti lasa echipamentul propriu la caldura, dar si locul de joaca pentru cei mici, ; si la etajul 1 zona de spa si sala de forta si aerobic. Exista si parcare interioara, la pretul de 15 leva ptr 24 de ore (noi nu am folosit-o niciodata).

Masa

In ce priveste masa, atat micul dejun cat si cina sunt in regim bufet suedez. Preparate diverse si bune, in stilul bulgaresc, cu care noi ne-am obisnuit. Din punctul meu de vedere, restaurantul este intr-adevar de 4 stele, preparatele fiind prezentate intr-un mod spectaculos, existand o multitudine de variante atat la micul dejun cat si la cina.

La micul dejun exista oua sub toate formele, un fel de rulada cu branza, paine prajita cu ou, legume pane, fasole (mic dejun englezesc), paine prajita cu cascaval, paine prajita cu carne, cateva sortimente de mezeluri si sunca, un fel de rulada cu cascaval si sunca, o zona dedicata salatelor, legume, peste, branzeturi, masline, ceaiuri, iaurturi, compoturi, lapte si cereale, etc. Exista de asemenea cateva tipuri de paine, aparat de prajit painea, o zona bogata de cornulete, fursecuri, fructe (portocale, grefe, mere, kiwi, etc) prajituri, dar si un aparat de facut clatite, doua boluri cu Nutella si miere dar si dozator cu mai multe tipuri de gem. Bauturile sunt incluse, si sunt de la dozator, apa plata, suc de mere, suc de portocale, etc. Din pacate cafeaua este instant, existand doua expresoare, dar acceptabila (mie chiar imi era dor de cafea instantJ)

La cina, exista toate felurile de carne: porc, vita, pui, peste, in toate formele: friptura, tocane, rulade, etc. Exista de asemenea tot felul de rulade cu branza, lasagna, legume sotate, legume pane, zona de salate, muraturi bulgaresti, etc. Exista de asemenea doua tipuri de supe/ciorbe (de porc, de pui, de legume, supa de rosii, supa crema de broccoli, supa crema de ciuperci). Mie mi s-au parut foarte bune, de cateva ori atat eu cat si sotia incercandu-le pe amandoua. Zona de prajituri este foarte bine reprezentata. Mie mi s-au parut ori facute la fata locului, ori aduse de la vreun laborator, nu genul de prajituri cumparate de la supermarket. De altfel in fiecare seara existau si unul-doua torturi in diferite forme si culori. Asa cum este si normal, la masa de seara nu erau bauturi incluse, dar preturile sunt acceptabile noi platind in jur de 13-15 leva in fiecare seara.

Inchiriere Ski

In ce priveste centrul de inchirieri pentru echipamente de ski, nu cunosc detalii despre preturi, deoarece noi am venit cu echipamentul de acasa. Exista si o zona pentru depozitat echipamentul propriu, destul de incapatoare si incalzita, astfel incat dimineata cand vroiai sa pleci pe partie te puteai echipa mult mai usor. De notat, ca din centrul de inchirieri se poate iesi direct pe partia Nr 7 care coboara pana la punctual de plecare al unui telescaun care urca apoi in zona Studenets. Deci practic, din hotel iesi direct pe partie. In prima zi nu am folosit aceasta varianta, mergand cu echipamentul de ski pe jos pana in zona Studenets. Mi s-a parut ca nu se poate cobori pe partia nr7, deoarece nu era curatata cu ratrackul, dar cand am intrebat la centrul de inchirieri acestia mi-au spus ca se poate cobori fara probleme pe partia respectiva. Din cate am vazut exista un ratrack, parcat chiar pe terenul de tenis al hotelului, pe care se chinuiau sa-l repare. Cred ca utilajul respectiv ar fi trebuit sa curete partia nr 7 si ptr ca era stricat partia nu era curatata.

Spa

Zona de spa se afla la nivelul 1. In partea de jos se afla o piscina micuta, cu apa incalzita si o zona de Jacuzzi, dar si cateva sezlonguri si o bancuta de lemn. La orele de varf se poate crea aglomeratie, sezlongurile fiind insuficiente, dar in general este loc ptr toata lumea, putand sa-ti lasi halatul si prosopul pe bancuta respectiva. In incinta piscinei se afla si o toaleta si un dus. Decorul este destul de interesant, existand cateva statui si decoruri care amintesc de lumea antica.

In apropierea intrarii la zona de spa se afla si vestiarele pentru femei si pentru barbati deservite de dusuri si toalete. De asemenea la intrare, cei care nu au halat sau prosop, primesc prosoape gratuit si halate, pentru acestea din urma trebuind sa achiti 5 leva pentru toata perioada in care esti cazat. La plecare, prosoapele folosite trebuie lasate in niste cosuri speciale, halatele putand fi luate in camera. De mentionat ca orice plata pe care trebuie sa o faci in incinta hotelului, poate fi platita pe loc, sau trecuta in contul camerei, urmand a fi platita la ckeckout.

Zona principala de spa a fost extinsa fata de ultima vizita cu inca doua saune. Exista astfel o sauna cu infrarosu, sauna finlandeza, sauna umeda, sauna cu ierburi aromatice, hamam, un Jacuzzi de 4 persoane (pentru a evita mersul in gol este pornit la cerere catre personalul hotelului), doua cadite pentru dus fierbinte pentru picioare. In zona respectiva se afla mai multe sezlonguri, 3 dusuri, iar pentru cei curajosi se poate iesi direct afara in zapada. La orele de varf intre orele 17 – 18.30 se poate crea aglomeratie, dar de obicei este loc pentru toata lumea.

Alte activitati

Exista o zona de gradinita pentru cei mici, si o zona cu masa de billiard, tenis de masa si alte jocuri electronice, unde seara existau ceva programe interactive pentru cei mici (noi nu am participat). Dupa cum am observant si la vizitele anterioare, exista un sistem de camere video din zona de joaca pentru copiii, astfel incat daca cei mici sunt la joaca, parintii sa-I poata urmari din diverse locuri din hotel (restaurant, lobby) sau chiar din camera, existand un program dedicat la televizorul din camera. Stiu ca anii trecuti exista si un program contra cost, prin care puteai lasa copilul in grija animatoarelor de la locul de joaca, acestia beneficiind si de lectii de ski, pe micuta partie de ski din apropierea hotelului.

Lobbyul hotelului a ramas neschimbat, este destul de incapator, exista un bar, o masa de billiard, si cateva separeuri cu canapele sau mese cu scaune, dar si un acvariu cu pesti exotici. In zona respectiva se creeaza o atmosfera relaxata, unele grupuri preferand sa petreaca timp la bar sau la o partida de billiard. Receptia este micuta, existand de obicei doua persoane, iar eventualele solicitari sunt tratate cu maxim interes. Ca si la celelalte vizite, la check out, am primit un mic cadou, de data asta sub forma unei cutiute, care cuprindea cateva obiecte personalizate cu sigla hotelului: cana, magnet de frigider, bricheta, pix, agenda.

SKI

Despre partea de schi, nu am decat cuvinte de lauda. Zapada a fost din belsug, partiile au fost amenajate exemplar. Fata de anii trecuti partiile mi s-au parut mai libere, existand mai putine grupuri ale scolilor de schi. Mie personal imi place foarte mult cum este gandita zona de ski in Pamporovo. Respectiv, din varful Snejanka se poate cobori aproape in toate directiile, pe 3 parti ale muntelui. Din pacate ca si in anii trecuti, una dintre directiile de coborare, cea spre lacurile Smolyan, deservita de partiile 8 si 9 a fost inchisa (nu cunosc motivele). Eu am schiat pe partia usoara Nr 6, pe partia albastra Nr 12 (Stoikyte), si pe partiile rosii 1,11,5. Erau deschise si partiile negre 2,3, 4,5a, dar eu nu m-am aventurat pe acestea.

Desi nu am fost niciodata in Bansko, cred ca marele avantaj al statiunii Pamporovo fata de Bansko, este faptul ca Pamporovo este situat la altitudinea de aproximativ 1600 de metri, unele hoteluri, cum ar fi si Kamelia sunt situate practic pe partie. Chiar si hotelurile din centrul statiunii cred ca au acces mai facil la partii, fata de cele din Bansko unde toata lumea depinde de gondola. Bansko in schimb are avantajul domeniului de schi mult mai extins si la altitudine mult mai mare, asa ca adevarul este probabil undeva la mijloc.

Orice comparatie cu asa zise statiuni de schi din Romania, iese clar in favoarea celor bulgaresti. Inainte de plecare, am analizat si eventuale destinatii din Romania. Cele mai facile pentru mine, sunt cele de pe Valea Prahovei :

Predeal, cu cativa km de partii, pentru mine accesibile sunt Cocosul si Clabucet. Are cel mai facil acces, in apropierea DN1. S-a rezolvat si problema parcarilor, prin construirea parcarilor etajate. Din pacate, daca nu gasesti loc de parcare in parcarea de langa baza partiei, trebuie sa-ti cari echipamentul pana la partie. Exista un singur telescaun care merge pana in varf.

Azuga, cu cativa km de partii, pentru mine Sorica este mai ok, Cazacu putin mai grea. Acces facil, parcari mari, de obicei gasesti loc liber. Deservita de gondola, eu de cate ori am fost, de obicei se formeaza coada la telegondola. Un alt lucru mai putin placut este ca atunci cand te dai pe Sorica, ca sa ajungi la gondola, trebuie sa dai schiurile jos si sa mergi pana la gondola.

Poiana Brasov, cred ca cel mai mare domeniu schiabil din Romania, cu aprox 20 km de partii. Din pacate cu greu poti gasi un loc de parcare. Foarte aglomerat. Accesul pe partie se face cu o telegondola si mai exista un telescaun pe la jumatatea partiei. Majoritatea partiilor dificile. Partia usoara si mai lunga Drumul Rosu, pe alocuri se ingusteaza foarte mult, si este foarte aglomerata. Am incercat de vreo doua ori sa merg cu cea mica, dar nu am putut sa ne relaxam din cauza aglomeratiei, iar pe partie este efectiv periculos pentru incepatori.

Sinaia, din punctul meu de vedere, este cea mai ok statiune de la noi. Este greu cu parcarea. Urcarea se face cu gondola, iar partiile de sus de pe platou sunt deservite de un telescaun. Partiile de sus sunt foarte frumoase, late, bine amenajate si intretinute. Din pacate mai mereu se formeaza aglomeratie la telescaun. Partia care coboara de la cota 2000 la cota 1400 (nu mai stiu exact cum se numeste), este asemanatoare cu cea din Poiana, in sensul ca se ingusteaza pe anumite portiuni si este foarte aglomerata.

Am incercat si destinatii mai “exotice” Borsec, Tusnad, Harghita Bai cu partii de cateva sute de metri, in general deservite de teleschiuri. Dupa cum observati si la celelalte statiuni nu am luat in considerare teleschiurile sau telescaunele antice cum sunt cele cu bancute de lemn. M-am gandit si la Straja, dar am fost deranjat de lipsa locurilor de cazare, cazarea facandu-se la pensiuni, iar sezonul trecut am citit ca nu exista o cartela unitara pentru domeniul schiabil, existand 2 firme de transport pe cablu (nu stiu daca s-a rezolvat sezonul trecut). Si la Ranca accesul in statiune este dificil, nu exista locuri de parcare, iar cazare gasesti doar la pensiuni.

Un prieten pasionat de schi, mi-a spus ca cel mai bun domeniu schiabil din Romania este Transalpina. Am cautat pe net si am vazut filmulete cu partiile de acolo, frumoase, late, deservite de gondola si un teleschi. Hai sa vedem unde ne putem caza. Nu exista cazare la baza partiei. Te poti caza fie la Voineasa fie la Obarsia Lotrului, evident la pensiuni. Nu cunosc exact distanta fata de cele doua localitati, dar am gasit filmulete pe youtube cu drumul facut cu masina. Dureaza aprox 45 de minute si intr-o parte si in cealalta, iar drumul este plin de gropi si pe alocuri zapada nu era curatata bine. La un calcul simplu ar trebui sa pierzi o ora si jumatate in fiecare zi, numai cu transportul pana la partie.

Domeniul schiabil din Pamporovo are apox 24 de km. Exista un echilibru intre partiile usoare, medii si grele. Zona este deservita de 5 telescaune principale (dintre care unul modern de 6 locuri), astfel incat oriunde te-ai afla pe partie poti ajunge facil la un telescaun si sa urci din nou in varf. Exista 5-6 zone de apres ski, in punctele importante ale partiilor, unde poti servi bauturi calde sau manca ceva rapid. Cea mai lunga partie, Nr 6, usoara, are in jur de 4 km, si este perfecta pentru copii sau pentru incepatori. Ski passul a costat 75 de leva pentru un adult pentru o zi, iar pentru copil am platit 45 de leva pentru jumatate de zi (mai mult decat acum doi ani).

Incheiere

Ca de obicei, mi-am propus sa fac multe poze, sa fac filmari pe partiile de ski, in ideea de a face reviewuri separate pentru hotel si ptr schi. Din pacate nici de data asta nu am reusit, nu am facut nici macar o filmare cu camera video pe partie (doar cu telefonul), ba am uitat camera in apartament, ba nu era incarcata, etc ????

In Pamporovo, la hotel Kamelia, am primit cazare, intr-un apartament modern, dotat cu tot ce este necesar si am avut demipensiune intr-un restaurant de 4 stele, beneficiind si de spa. Hotelul este amplasat direct pe partie, astfel incat din hotel poti iesi direct pe partie, pe un domeniu schiabil de mari dimensiuni si intretinut exemplar. In Romania nu cred sa existe ceva similar, iar daca exista cred ca pretul este astronomic pentru aceleasi conditii. Singura parte mai putin placuta, este drumul, care este destul de lung, iar trecerea la vama poate dura destul de mult. Una peste alta raportul calitate/pret mi se pare exceptional. Poate la anul vom incerca Bansko, dar cine stie ce ne rezerva viitorul?!? ????

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nightwish in 30.01.22 21:23:16
Validat / Publicat: 30.01.22 22:07:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1569 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nightwish); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Un "tron" din lemn in zona varfului Snejanka
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 25.11 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    Dragoș_MD
    [30.01.22 23:03:09]
    »

    @nightwish:

    Pentru ca dupa mai mult de 30 de ani de la caderea comunismului nu am fost in stare sa construim cel putin un pod decent peste Dunare

    Helăăăăuuu... da' de ăsta, ce zici?

    Acum, e drept - nu e chiar în drumul bucureștenilor spre sudul Bulgariei, dar e util. Mai ales celor ce merg spre Serbia, sau a celor din centrul țării ce pleacă spre Grecia. Și anul ăsta împlinește 9 ani.

    On-topic: stima și invidia amicală pentru ieșirea reușită!

    webmaster
    [30.01.22 23:05:18]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    nightwishAUTOR REVIEW
    [30.01.22 23:50:20]
    »

    @Dragoș_????????: Aveti dreptate. Stiam de existenta podului de la Calafat. Inainte de plecare am cautat si alte variante de trecere in Bulgaria, dar acest pod, cred ca este util doar pentru cei din sud vestul tarii. Din punctul meu de vedere cred ca ar fi putut fi amplasat in alta parte, impresie formata si dupa citirea urmatorului articol:

    https://economie. hotnews.ro/stiri-industrie_feroviara-24277805-podul-calafat-vidin-este-dezastru-feroviar. htm

    care, desi se refera la transportul feroviar, contine informatii si despre transportul rutier. De altfel cand m-am exprimat "un pod decent" m-am gandit si la utilitatea acestuia pentru capitala si partea de est a tarii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nrs †
    [31.01.22 07:18:22]
    »

    cateva corecturi

    1 eu zic ca Romania nu este numai Bucuresti astfel ca si cei din vest trebuie sa beneficieze de infrastructura

    2 bulgarii cert au o infrastructura mai buna: Sofia are o centura splendida, este legata de granitele cu Turcia, Grecia (cu o mica exceptie) si Serbia prin autostrazi, are autostrada pana la malul marii

    3 anul acesta nu a existat vacanta intersemestriala de la inceput, cele doua saptamani de care spui se vor recupera una in ianuarie (prin scurtarea vacantei de iarna) cealalalta prin desfintarea saptamanii de scoala altfel

    nightwishAUTOR REVIEW
    [31.01.22 18:42:03]
    »

    @nrs: Aveti dreptate Romania nu este numai Bucuresti. De altfel nici nu am afirmat asa ceva. Ma bucur ca s-a construit podul respectiv si m-as fi bucurat oriunde s-ar fi construit. In general ma bucura orice lucrare de infrastructura, de care avem atata nevoie.

    Totusi daca ar fi sa judecam strict din ratiuni economice, avand in vedere schimburile comerciale, cred ca ar fi fost mult mai necesar un pod nou Giurgiu-Ruse fata de unul Calafat-Vidin. Ar fi interesanta o statistica cu valori ale traficului de marfuri si de calatori in cele doua puncte de trecere ale frontierei. De aceea am si citat articolul de mai sus, pentru a se vedea clar, ca podul Calafat-Vidin nu a dus la renasterea economica nici a Vidinului si nici a Calafatului iar alegerea locului in care s-a construit podul a fost a bulgarilor.

    In ce priveste infrastructura adevarul este probabil undeva la mijloc. Ce-i drept noi nu prea am mers pana acum pe autostrazile bulgaresti, doar 30-40 de km pe A1 Sofia-Burgas, avand mai mult de a face cu litoralul bulgaresc. Cei cativa kilometri parcursi pe autostrada nu mi-au lasat o impresie chiar buna, pentru ca banda 1 era plina de hopuri. De altfel ma si miram de ce marea majoritate a soferilor preferau sa mearga pe banda doi desi traficul era destul de lejer. Soseaua noastra care leaga statiunile de pe litoral, arata bine si are doua benzi pe sens, cea a bulgarilor are o singura banda pe sens si arata cam "obosita". La fel, drumul de la Giurgiu la Bucuresti, arata decent si are doua benzi pe sens. Cand mergem vara la bulgari, de cele mai mute ori traversam granita la Silistra, care pare un oras parasit, la fel ca si Dobrich. Dumul de la Silistra pana la Dobrich a fost reabilitat, dar portiunea Dobrich- Varna este plina de gropi.

    Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu sunt genul care sa laude ceva numai pentru ca ii apartine. De altfel si noi avem autostrada care uneste capitala cu litoralul, si am avea si autostrada pana la granita cu Ungaria, exceptand trecerea peste Carpati.

    Despre vacanta intersemestriala cred ca aveti din nou dreptate. Sincer pana acum nu prea m-a preocupat, pentru ca nu am luat-o in calcul pentru eventuale concedii deoarece este o perioada foarte aglomerata si pentru ca pana anul acesta am fost in ciclul primar????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    georgel
    [05.02.22 23:28:43]
    »

    Luna trecuta, in Ianuarie, la Nikopol, a avut loc o intalnire intre reprezentantii guvernului de la Sofia si cei ai autoritatilor locale, regiunea Pleven, unde s-a discutat despre constructia unui nou pod. Discutii, despre un pod la Nikopol-Turnu Magurele, au mai fost in trecut, dar, acum se pare ca devin tot mai serioase, cel putin din partea bulgarilor, acestia dorind sa organizeze, la Sofia, o intalnire intre reprezentantii celor doua guverne pe aceasta tema. Se pare ca, aceasta varianta, de amplasare a podului la Nikopol-Tr. Magurele, convine ambelor parti. La momentul acesta, trecerea la Tr. Magurele se efectueaza cu ajutorul a doua bacuri, Europa (ROM) si Bdin (BG), care lucreaza in ture, doua saptamani bacul romanesc, doua cel bulgaresc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nightwishAUTOR REVIEW
    [07.02.22 10:05:12]
    »

    @georgel: Semne bune anul are ????

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    georgel, nightwish
    Alte impresii din această RUBRICĂKamelia Apart Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043437004089355 sec
    ecranul dvs: 1 x 1