ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.10.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 5 nopți
Prieteni
6 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 6600 JPY
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

O calatorie prin tara Soarelui Rasare

TIPĂREȘTE

Am luat decizia, impreuna cu inca 3 prietene din Brasov, dintre care doua colege din AFA (user name KOKO48 si DORADORA) sa facem o calatorie in Japonia, de preferat in perioada faimosilor ciresi infloriti, adica sa fim si noi parte a spectacolului„hanami". Dar aceasta nu era singura pretentie, vroiam si un tur al intregii tari.

La inceput am crezut ca va fi greu si cu costuri mai mari, fiind o perioada in care toti turistii vor sa fie prezenti acolo. Dar daca incepi totul din timp, treci usor peste aceste probleme.

Prima informatie primita a fost de la companiile de croaziere si am vazut ca in perioada aprilie-mai 2018, Celebrity Millenium, un vas de croaziera de 4*, introducea in programul lor un tur al Japoniei cu plecare din Yokohama, port al orasului Tokyo si azi o continuare a orasului, desi este al doilea oras ca marime al Japoniei. Inscrierile incepeau printr-o promotie, din ianuarie 2017. Nu am mai stat pe ganduri si am facut rezervarea a doua cabine, platind numai prima rata de 400 $. Ratele ulterioare, pana la 1600 $ putand fi platite, pana in luna ian. 2018.

Croaziera era de 14 zile cu oprire in cele mai importante orase din jurul Japoniei: prima oprire era la Numazu, de unde cu autocare din port eram dusi la Muntele Fuji, pe directia Hakone-Gora si apoi mers pe jos pana la Soun-zan. Dar asupra acestui traseu o sa revin, cand voi scrie rw-ul despre Fuji.

Urmatoarea oprire la Kobe, unde vasul ramanea 2 zile. In cele doua zile, puteam sa ne deplasam cu un shinkansen, 1 h pana la Kyoto, Nara cu o oprire la Osaka. Urmatoare stationare se facea la Kochi, apoi Nagasaki. De aici vasul taia marea Japoniei si facea o oprire la Bussan, port in sudul, Coreii de Sud, o zi intreaga am vizitat acest port, unde este cea mai mare piata de peste din Asia, depasind piata de peste din Tokyo, prin bursa de peste. Din acest loc, am strabatut marea Japoniei pana in nordul indepartat la localitatea Aomori, spectaculoasa, dar prea putin vizitata de turisti, datorita distantei mari fata de capitala, frigului aspru si iernilor foarte lungi.

In tot acest program al croazierei, nu era prinsa zona centrala, din care trebuia neaparat sa vizitam localitatea Nikko, cu celebrul„Pod Sacru". Asa ca dupa 2 luni de la prima plata la croaziera, am luat decizia sa placam cu 5 zile inainte de a ne imbarca. Asta presupunea sa ramanem cazati 5 nopti in Tokyo, pentru a vizita in liniste tot orasul si o zi la Nikko. Detalii referitoare la aceasta parte din vizita Japoniei, partea din centru, voi reveni, pe masura ce ajung in acele locuri.

Au fost nevoie de multe informatii, cateva rezervari si apoi renuntari, pe masura ce gaseam locuri mai bune si ca pret, ca distanta de obiective.

Acum revin la momentul zilei in care ne-am luat zborul de pe aeroportul Otopeni, la o ora cand soarele isi ridica sagetile din oceanul Pacific, luminand cu razele primele ore in Japonia. La ora 00, in miez de noapte, am decolat cu Qatar spre Doha, unde dupa un transfer care a durat2 h, am plecat in lunga calatorie de 10 h. ajungand pe aeroportul Haneda din Tokyo, dupa ce soarele a apus, dar pe aeroport era o viata animata, soseau avioane dupa avioane cu turisti din diverse colturi ale lumii.

Dupa ce am facut toate formele de intrare in tara (Romania nu are nevoie de viza, daca durata de ramanere pe teritoriul Japoniei nu depaseste 90 zile), am ajuns la caruselul de bagaje, fara nici o dificultate. Marcajele corecte, informatiile afisate la tot pasul, te dirija fara nici o greutate spre iesirea de pe aeroport, dar inainte in zona biroului de informatii, soferii microbuzelor, rezervate online si platite, asteptau cu foaie de hartie in mana cu numele scris al persoanei care a rezervat mijlocul de transport pana la hotel.

Pentru un grup de 8 persoane, cei care am plecat cu acest zbor din Brasov, facusem o rezervare pentru un microbuz, care costa 60 $/masina. Masina urma sa lase doua persoane la un hotel din Asakusa, care oferea si micul dejun, dar si pretul mult mai mare decat hotelurile care nu serveau micul dejun si care mie nu mi s-au parut ca ar justifica pretul ridicat pentru ceea ce ofereau.

In jurul orei 23 am ajuns si noi la Hotelul Yamayuri, in apropierea parcului Ueno si gara Ueno, locul ultimei rezistente impotriva Restauratiei Meiji, a celor 2000 fideli ai shogunului Tokugawa.

Cand am intrat in holul hotelului, micut, era o d-na in varsta, care cu greu facea fata limbii engleze, a reusit in cele din urma, dupa ce am prezentat si pasapoartele sa identifice camerele noastre.

Prima impresie la intrare in camera a fost o deceptie, era atat de mica incat nu iti puteai inchipui ca o camera de hotel poate ocupa o asa mica suprafata, dar pe masura ce faceam cunostinta cu interiorul, descopeream curatenia impecabila si utilitatea fiecarui colt din acea suprafata. La intrare te asteptau o pereche de papuci de plastic, pe pat aveai un kimono pentru dormit (marimea era unica, dar pentru dimensiunea mea, era ceea ce imi trebuia). Langa pat o mica noptiera, iar la capatul patului o masuta mica, pe care aveai un fierbator, o ceasca de ceai, un pahar de apa, sticla 1/2l apa plata, care in fiecare zi iti era schimbata, pliculete de ceai si cafea. La intrare era un mic

dulapior in perete si in fata lui, usa de la baie. Baia cu toaleta, chiuveta si un dus. La intrare in baie era o alta pereche de papuci de plastic. Descaltarea la usa, folosirea papucilor corecta era un semn de respect si obligatoriu.

Am omis sa spun ca am rezervat camere single pentru fiecare din noi cu pretul de 50$/noapte, cu noi mai era o familie care aveau o camera dubla, a carei cost era de 60 $/noapte. Diferenta era ca aveau mai multe prosoape, kimono de dormit 2 si papuci pentru fiecare. Dar dimensiunea patului era la fel, incat am beneficiat de un pat, mare si foarte confortabil, suficient pentru ce aveam nevoie in cele 5 nopti.

In camera mai aveam un mic frigider, in care am pus niste cumparaturi facute in prima zi de la sosire, pentru micul dejun.

In concluzie, cu totii ne-am declarat multumiti si prima noapte a fost relaxanta, cu multa liniste, ceea ce rar am gasit la hotelurile pe unde am fost, mai ales cele din America Centrala, Brazilia.

Urmatoarea zi, destinata arondismentului Ueno, unul din locurile fascinate in care poti manca pe strada, plin cu magazine cu preturi pentru toate buzunarele, piata Ameyoko un bazar asiatic si parcul Ueno, locul favorit al aristrocatiei pentru -hanami, unde este un adevarat spectacol al florilor de cires.

O singura zi, pentru acest loc, fascinant, dar nu la fel de atractiv pentru cumparaturi, de lux, ca in Ginza, in zona de sud a Ueno, cca 20 min.

Am stabilit sa mancam cu ce am venit la noi de acasa (am plecat imediat dupa sarbatorile Pascale pe 11 aprilie 2018 si la plecare ne-am golit frigiderul de ouale vopsite si cozonacul ramas nemancat) asa ca dimineata urmatoare, micul dejun era asigurat si la ora 9 dimineata am parasim hotelul, pentru primul contact cu Tokyo.

 

Continuarea, urmeaza in urmatorul rw, cu o zona care a fost locuita de cea mai saraca populatie dupa al doilea razboi mondial, fara case, care dormeau pe sub caile ferate din zona garii Ueno. Dar pe masura ce prosperitate in Tokyo a crescut si aici s-a schimbat, locul fiind azi vizitat de multi turisti, atrasi si de zona din Tokyo cu templele ridicate de shogunii Tokugawa, cu frumosii ciresi infloriti si locurile traditionale


despre CAMERE & COND. CAZARE

Curat, foarte mic dar linistea perfecta si un pat care te indemna la somn, a facut sa iubim acest mic hotel


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

asezat in interiorul unor mici stradute atractive, asa cum iti doresti sa cunosti, Japonia unor vremuri trecute. In apropierea celui mai important obiectiv turistic din zona de nord a orasului, Ueno

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 29.10.20 19:37:01
Validat / Publicat: 29.10.20 20:10:43
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 398 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 mijloc de transport in comun,pe strazile din arondismentul Ueno
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 6600.00 JPY pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [29.10.20 20:08:37]
    »

    Mutat în rubrica "Yamayuri-Ueno Hotel, TOKYO" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ​​

    grecudoinaAUTOR REVIEW
    [29.10.20 20:29:10]
    »

    @webmasterX:  foarte bine, parca ai fost si tu acolo! Acum incerc a doua incarcare, merge greu nu ma pot acomoda cu noua grafica. Am avut greutati sa intru din nou in rw, dupa ce am incarcat pozele, vroiam sa fac corecturile si spatiile goale ramase, dar pana am reusit ai facut tu corectiile. Multumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    koko48PHONE
    [29.10.20 20:32:33]
    »

    Frumos scris, asteptam cu interes continuarea.

    mishu
    [29.10.20 20:43:16]
    »

    @grecudoina:  De multă vreme astept aceste povesti ale tale și din câte știu exista multe povesti interesante așa încât am sa stau cuminte și am sa te astept. ​​

    ​​Recunosc cinstit ca mi-as fi dorit sa văd mai multe poze pentru ca povestea m-a captivat deja și din cele spuse pe scurt, urmează mult mai mult. ​​

    ​​Felicitări,  votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    grecudoina, koko48, mishu

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040324926376343 sec
    ecranul dvs: 1 x 1