ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Wilhelma Park, un omagiu adus tuturor formelor de viaţă de pe Pământ

Ilustrație video-muzicală
ODYSSEY I - Dimitrios Kyriakopoulos


TIPĂREȘTE URM de aici

In timp ce imi organizam excursia din Europa Park din aceasta toamna, buna mea colega si prietena @Pami m-a avertizat „Daca te duci in Rust, neaparat sa tragi o fuga pana la Stuttgart sa vezi Wilhema, este cea mai frumoasa gradina botanica si zoologica din Europa! ” Si bine am facut ca am ascultat-o pentru ca acest parc este cu totul deosebit!

Wilhelma nu este o gradina zoologica, este o combinatie de gradina botanica si zoologica singura de acest fel din Europa. Exact acesta combinatie de plante exotice, animale si cladiri istorice o face unica in lume.

Parcul a fost initial o gradina privata, cu cladiri in stil maur, un stil foarte apreciat de catre familiile regale din secolul al XIX-lea. Gradina a apartinut regelui Wilhelm I care a ordonat arhitectului sau sa construiasca un intreg parc in stil maur dupa modelul Alhabrei din Granada, cea mai reprezentativa cladirea ce apartine stilului maur.

Parcul Wilhelma are 280000 de metri patrati, ceea ce inseamna cam 40 de terenuri de fotbal. Parcul adaposteste peste 1000 de specii de animale, una dintre gradinile cu cele mai multe specii de animale nu numai din Germania, dar si din intreaga lume. Animalele sunt ingrijite aici deosebit, iar acest lucru se reflecta atat in aspectul lor fizic cat si in comportamentul lor.

Parcul detine nu mai putin de 7000 de specii de plante de pe toate continentele. Fiecarei plante in parte i s-a creat un spatiu de viata identic cu cel de unde isi are originea. Sunt sere cu temperatura si umiditate controlate ce ofera plantelor tropicale un climat foarte bun pentru a se dezvolta in armonie.

Plantele se gasesc in sere puse pe categorii si anume:

•Sera amazoniana: formata din plante din America de Sud, plante tropicale si o cascada. Tot aici se gasesc si animale din Amazon.

•Sera tropicala: ce detine foarte multe specii de azalee si camelii

•Sera de cactusi in forma de cupola: adaposteste numeroase specii de casctusi din desertul american

•Sera de cactusi si plante suculente: aici am vazut cei mai inalti cactusi, dar si unii cu diametrul foarte mare!

•Sera de camelii: aici se gasesc peste 100 de specii de cercelusi de toate culorile!

•Vila maura: aici se gasesc plante exotice cum ar fi arborele de cauciuc, mai multe specii de bromelii si bananieri. Tot aici se gaseste si floarea cea mai mare din lume, Amorphophallus Titanum, planta al carei tubercul poate sa cantaresca pana la 75 de kg. Titanul din Wilhelma cantarea 40 de kg si masura 2.94 m cand a inflorit pentru prima oara in 2005 si detine recordul mondial la inaltime. Eu n-am apucat sa o vad inflorita.

•Casa fluturilor: aici cresc multe specii de plante tropicale impreuna cu fluturi frumos colorati.

•Sera orhideelor: o sera tropicala ce detine mai bine de 1200 de specii de orhidee de toate culorile.

•Sera plantelor comestibile: arbori de cafea, arbori de ceai, de cacao, de vanilie, piper, ananasi etc.

•Sera ferigilor tropicale: aici se gasesc cele mai bizare si cele mai inalte specii de ferigi din lume.

•Sera palmierilor: este cea mai amre sera, construita in 1852 si adaposteste palmieri, bananieri si a fost gandita ca o gradina tropicala. Tot aici se gasesc numeroase specii de flori frumos colorate, un iaz cu pesti si mamifere mici.

Animalele sunt si ele puse pe categorii cum urmeaza:

•Maimute si lei de mare: in mai 2013 s-a deschis casa mare a maimutelor unde se gasesc gorile si cimpanzei. Foarte interesant aici mi s-a parut gradinita pentru gorile cu personal specializat pe post de bone pentru micutele gorile.

•Casa amazoniana: este formata din animale si plante din Amazon si detine 2000 de specii de plante din America de Sud, mamifere mici, reptile si pesti.

•Animale africane cu copite: zebre, gazele, okapi, girafe. Tot aici se gaseste si casa girafelor, singura casa deschisa publicului.

•Ursi si animale de munte: ursi bruni, ursi polari, cerbi, irisi, feline. Mi-a placut in mod special spatiul ursului polar special amenajat pentru a putea fi admirat atat pe uscat cat si in timp ce inoata.

•Acvariul: detine o colectie impresionanta de pesti din Marea Nordului si Mediterana, nevertebrate cum ar fi meduzele, caracatite, scoici etc.

•Pahiderme si alte animale cu copite: elefanti, rinoceri, hipopotami. M-a impresionat in mod placut rinocerul indian ce are un aspect foarte preistoric.

•Insectarul: fluturi, paianjeni, scorpioni, fosile de insecte etc.

•Mamifere mici si animale nocturne: mamiferele mici se gasesc in sera palmierilor-am vazut aici cele mai micute si mai simpatice maimute.

•Casa felinelor mari: Acestea traiesc in spatii deschise independente si se pot admira tigri, gheparzi, pantere, jaguari, leoparzi etc.

•Ferma: Cei de la Wilhelma au construit o ferma adevarata ce adaposteste vaci, oi, capre, magari, cai, gaini, porci etc, toate animale de rase nobile.

•Animale din America de Sud

• Pasari: pauni, struti, flamingo, papagali, vulturi si multe alte specii de pasari frumos colorate.

Cel mai deosebit spatiu din tot parcul este Casa noua a maimutelor ce a fost deschisa in mai 2013 si ofera cele mai bune conditii de viata pentru gorile si cimpanzei. Este vorba de un spatiu foarte mare, cu zone acoperite si locuri de joaca, cu spatii deschise unde animalele pot umbla libere, o cresa pentru puii de gorila unde vizitatorii pot vedea cum acestia se joaca sau cum sunt hraniti de bone.

Parcul Wilhema are multe proiecte de conservare a mediului dar si de eliberare a animalelor in mediul lor natural. Parcul are si o fundatie ce finanteaza Parcul National din Congo trimitand acestora 5000 de USD anual.

In parc se gasesc trei restaurante unde puteti lua masa: Wihelma Resturant, Bistro Belvedere si Restaurant am Schaubauerrnhof, cand am fost noi unul era inchis, iar pe al treilea nu l-am gasit, asa ca nu am avut de ales si am mancat la cel deschis, Wilhelma Restaurant, gen impinge tava. Nu recomand mancarea aici pentru ca nu este diversificata, mancarea toata parea veche sau reciclata, iar pretul a fost foarte mare si deloc justificat. Pentru 2 persoane am platit in jur de 35 de euro, eu am mancat salata cu cartofi prajiti, o apa si o cafea, iar sotul salata, cartofi prajiti, un gen de orez ce imita paella foarte nereusit, o apa si o cafea, cum spuneam: scump si prost. In mod normal nu mancam cartofi prajiti niciodata dar aici a fost singura optiune vegana. In rest erau numai carnati si carnuri grase de-ale lor. Va sfatuiesc ori sa va luati mancare cu voi si sa faceti un mic picnic pe gazon pentru ca aici este permis, ori sa mancati in alta parte.

Din pacate pentru noi a inceput sa ploua si nu am mai putut fotografia gradinile exterioare si nici multe animale ce erau expuse in aer liber, dar ne-am bucurat sa le vedem chiar si asa pe ploaie.

Pret bilet: 14 euro

Program zilnic: 8.15 am- 6 pm

Cum se ajunge: noi am ajuns cu masina inchiriata de la aeroport, dar se poate ajunge si cu transportul in comun din oras.

Site oficial: Wilhelma

Parcul dispune de parcare contra cost. O ora costa 1 euro, pentru o zi intreaga am platit 5 euro.

Este un loc pe care il recomand atat familiilor cu copii cat si tutoror celor ce iubesc natura pentru ca este un loc deosebit.

Vacante insorite!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 02.12.13 22:56:17
Validat / Publicat: 03.12.13 12:39:13
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA

VIZUALIZĂRI: 5821 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Sera de cactusi si plante suculente
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

traian.leuca †
[03.12.13 13:04:58]
»

Un prim vot, pentru un review frumos şi poze superbe!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[03.12.13 15:49:20]
»

@traian. leuca: Multumesc!

Pami* CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[03.12.13 17:22:02]
»

ma bucur ca ti-a placut! felicitari pentru descrierea amanuntita!

Muffin2009AUTOR REVIEW
[03.12.13 19:37:10]
»

@Pami: Mi-a placut mult si inca o data multumesc pentru ajutorul acordat!

Tu te-ai intors?

webmaster13
[03.12.13 19:59:20]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

P. S

în poza 6 cred că este vorba de o specie de Acalypha ordinul Euphorbiaceae, plante originare din insulele Pacificului, există doua tipuri ale acestei plante, unul cultivat pentru frunzele viu colorate, celălalt pentru inflorescenţa spectaculoasă, sunt sub formă de arbust pot ajunge pănă la dimensiuni de 2 metri înălţime, în ultimul timp au apărut şi la noi în marile magazine de profil, însă sunt varietăţî pitice pretabile pentru ghivece, uzual sunt cunoscute sub denumirea ¨Coadă de pisică¨.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Muffin2009AUTOR REVIEW
[03.12.13 22:35:00]
»

@webmaster13: Merci de completare!

Dan&Ema
[19.10.14 12:27:08]
»

Intrucat maine plec spre stuttgart am dat o cautare rapida pe afa si asa am ajuns aici.

un articol util si valoros.

multumesc de informatii.

dan

webmasterX
[28.04.15 17:36:17]
»

Mutat în rubrica "Wilhelma Park [Grădina zoo - botanică], STUTTGART" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Muffin2009, Pami*
Alte impresii din această RUBRICĂWilhelma Park [Grădina zoo - botanică]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049849987030029 sec
    ecranul dvs: 1 x 1