ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.02.2022
DE Yoda
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 09.06.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 13 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 90 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Sejur minunat in Side

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce am plecat de la Aforia Thermal Residences şi după o călătorie de vreo trei ore şi jumătate, am ajuns pe la 13:50 în Side, la hotelul unde urma să ne petrecem următoarele 13 nopţi.

Hotelul este situat în rândul trei de hoteluri, cam la 350 metri de plaja proprie (adică vreo 5 – 6 minute de mers pe jos) şi este încadrat de patru străzi. Spre vest se învecinează cu Sidekum Hotel şi cu un centru comercial, spre nord sunt nişte viluţe şi un câmp, spre est este un cimitir, iar spre sud sunt nişte magazine lipite de zidul hotelului şi dincolo de stradă este hotelul Villa Side, fratele de doar patru stele al hotelului nostru. Hotelul are forma unui L, cu deschiderea spre sud – vest, spre mare, iar intrarea în hotel se face prin colţul de nord – est.

Am ales hotelul ăsta în toamna lui 2020, după ce am tot pendulat între alte hoteluri, din câteva motive. Primul a fost preţul imbatabil (94 EUR /noapte, pentru cameră standard, cu anulare gratuită), al doilea a fost plaja foarte bună, al treilea a fost ca mi-au plăcut camerele şi al patrulea că avea notă destul de bună pe booking (8.3), pe tripadvisor (4.5) si pe Google (4.6). Mi-a mai plăcut şi că nu era aproape de alte hoteluri.

Deci, am ajuns la hotel, am intrat în curticica acestuia şi am făcut la dreapta, ca să pun maşina în parcare sub o prelată, pentru că văzusem un loc bun. În curte este o parcare cam pentru 14 – 15 maşini. Pare puţin, dar se poate parca şi pe stăzile din jurul hotelului, cu toate că au fost tot timpul locuri libere în parcare.

Am luat voucherul de la booking şi m-am dus la recepţie. Aici mi-a dat să completez hărtiile, am plătit şi mi-a dat cardurile de intrat în cameră, pentru prosoapele de plajă şi pentru SPA. Am întrebat în ce parte este camera şi recepţionera mi-a spus că spre piscina. Am întrebat dacă nu au pe partea dinspre cimitir, pentru că după mintea mea trebuia sa fie mai linişte şi nu bate soarele atat de tare după prânz. Duduia a verificat în calculator şi mi-a spus că din păcate nu are, dar poate sa-mi dea o cameră spre nord, dacă e ok. Eu am zis că e super şi că o iau pe aia, după care am urcat să vedem camera, care era la etajul trei.

Când am intrat în cameră, surpriza! În loc de camera standard de 35 mp. pentru care făcusem rezervare, ne-a dat o cameră de familie de 60 mp., care costa aproximativ dublu. Foarte fericit, am mers la maşină şi am luat bagajele şi i-am dat paznicului numele meu şi numărul de telefon. Pe urmă, după ce ne-am echipat de plajă, am coborât la etajul -2, la hamam, ne-am luat prosoapele de plajă, am ieşit afară la piscină şi ne-am dus la pool bar să mâncăm nişte fast food, pentru că trecuse ora de masă la restaurantul principal. Pe urmă, am plecat la plajă.

La acest hotel, mersul la plajă este un pic mai ciudat: din curtea hotelului, din colţul cel mai apropiat de mare, se intră într-un tunel şi se trece pe sub stradă şi pe sub curtea hotelului frate Villa Side. Se iese din tunel în colţul cel mai apropiat de mare al curţii hotelului Villa Side (aflat în rândul doi), chiar în capătul aleii care duce la plaja proprie a celor două hoteluri. De o parte a acestei alei este hotelul Sunis Kumkoy Beach Resort, iar de partea cealaltă este hotelul Hane, ambele hoteluri fiind în rândul întâi. De la ieşirea din tunel se poate merge pe jos până la plajă, sau se poate lua o maşinuţă electrică care făcea naveta până la plajă. Noi am mers numai pe jos.

În hotel, majoritatea turiştilor erau nemţi, apoi turci şi ruşi. Am mai vazut şi o maşina cu număr de Romania care a stat în parcare câteva zile, dar altminteri nu erau alţi români. Majoritatea nemţilor erau în vârstă, de aceea era destul de multă linişte în hotel. Foarte puţini copii, nu cred că am vazut mai mult de patru copii.

În concluzie, un hotel foarte bun, cu un raport excelent preţ/calitate. În afară de faptul că era un pic mai departe de plajă şi că avea o curte destul de micuţă, tot restul a fost la superlativ. De fapt, ar mai fi şi Internetul, care a fost cam leneş, mai ales în primele zile, şi mai ales în perioada când cred ca se conecta multă lume. Mai spre sfârşitul şederii a început să meargă mai bine. În rest însă, nu am ce reproşa. Chiar nu m-am aşteptat înainte de a merge acolo să fie chiar atât de bine. Iar dacă ma gândesc la cât am platit pentru sejur...


despre SERVICII

Tot personalul era foarte prietenos şi amabil. Majoritatea vorbea foarte bine limba germană şi mai puţin engleza şi evident erau foarte buni prieteni cu nemţii, care le lăsau bacşisuri destul de consistente, dar se purtau frumos şi erau amabili cu toată lumea.

Femeia de serviciu făcea curat cu simţ de răspundere, ne schimba des prosoapele şi aşternuturile şi mai ales, făcea toate astea dimineaţa, cât eram noi la plajă. Este adevărat că şi noi îi lăsam în fiecare zi pe pat câte 1-2 dolari şi câteva ciocolăţele, ca să întreţinem relaţia... Şi chelnerii erau foarte amabili, iar daca le mai dădeai şi câte un bacşis erai prietenul lor. Ţe ţineau minte şi încercau sa-ţi facă mici favoruri.

Tot personalul purta măscuţa corect şi tot timpul. Nu am văzut pe nimeni care să poarte măscuţa sub nas sau sub gură. Din cauză ca majoritatea turiştilor erau nemţi şi ei respectau regulile anti-covid. Doar câţiva ruşi mai călcau pe alaturi. În orice caz, personalul era ireproşabil. Peste tot prin hotel erau dispensere cu dezinfectant şi afişe sa avem grijă, să păstram distanţa, sa nu intrăm mai mult de patru în lift, samd.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Aşa cum spuneam mai la început, am primit o cameră de familie de 60 mp. Această cameră este formată din două dormitoare, unul mai mare, cu două paturi single mari lipite, din care se intra în alt dormitor un pic mai mic, cu un pat dublu. Noi am dormit în al doilea dormitor, ni s-a părut că e mai departe de culoar şi că e mai linişte, plus că am preferat patul dublu.

În fiecare dormitor era aer condiţionat centralizat, care funcţiona foarte bine. Nu am folosit prea mult aerul condiţionat, fiindcă din cauza orientării camerei către nord, nu mai bătea soarele dupa ora 11:00 şi nu era cald. Noaptea preferam să lăsăm uşa de la balcon întredeschisă şi era foarte plăcut aşa.

În primul dormitor era un dulap mare la intrare, cu trei uşi culisante (una era oglindă), un birou care conţinea şi un minibar, un scaun, un fotoliu şi o măsuţă rotundă. Deasupra biroului era televizorul. În dulap era şi seiful, care de data asta era normal, încăpea şi laptopul. Pe booking scrie că se plăteşte seiful, dar nu este adevărat, este inclus în preţ.

În al doilea dormitor, în afara patului dublu, era un birou mare cu scaun, un dulap mare cu două uşi, dintre care una era cu oglindă, un fel de comodă care conţinea un alt minibar şi un suport pentru geamantan. Suportul de geamantan era îngrozitor de greu, am încercat sa-l mut un pic şi am constatat ca este extrem de greu. Deasupra comodei era un alt televizor şi un alt aer condiţionat, iar deasupra biroului era o mare oglindă.

Ambele dormitoare aveau mochetă pe jos. Fiecare dormitor avea câte un balconaş triunghiular care conţinea câte o măsuţă, două scaune şi un uscător de rufe, iar uşile aveau plase de ţânţari. Balcoanele nu erau mari, dar era spaţiu suficient ca să se învârtă pe acolo două persoane.

Cele două minibaruri erau aprovizionate cu câte două cutii de bere Efes, două de Fanta, două de Cola, patru sticle de 500 ml. de apă, nişte cutii de suc şi una sau două sticle de nu ştiu ce răcoritoare. Orice consumai se înlocuia a doua zi, ceea ce este de apreciat la un hotel ataât de ieftin.

În cameră, în afară de papuci, mai erau şi două sacoşe pentru plajă, inscripţionate cu numele hotelurilor care făceau parte din acelaşi grup: Vila Side Residence (5*), Villa Side (4*), Ozlem Garden (3*) şi Haydarpasha Palace (5*). Primele trei sunt în Side, al patrulea în Konakli.

Noi am primit două carduri pentru uşă, ceea ce este de apreciat, iar în soclul pentru lumină putea fi pus orice fel de card. Dacă acolo era pus un card, se aprindea o lumina albastră afară, lângă uşă.

Baia era mare, dotată cu uscător de păr şi oglindă pentru fardat. Chiuveta era pusă pe un mare blat, sub care erau rafturi pentru prosoape, pentru hârtie higienică şi alte asemenea. Duşul avea şi cap fix şi mobil, comutarea între ele se făcea de la un buton. În baie era şi o trusă care conţinea beţişoare pentru urechi, pile de unghii, puf de fardat şi chestii d-astea, pe lângă consumabilele obişnuite.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Hotelul avea un restaurant principal, situat la etajul -1, unde se luau micul dejun, cina, şi prânzul. În afară de ăsta, mai erau trei restaurante a la carte, unul italian, unul asiatic cu specific pescăresc şi unul turcesc. Nu am fost la nici unul, doar le-am vizitat să vedem cum arată.

În afară de astea, mai era barul de la piscină, la care se puteau mânca hamburgeri, pizza, chiftele, cartofi prăjiţi, prăjituri, îngheţată, fructe, între 12:30 şi 17:00 şi se putea bea între 10:00 şi 24:00. Mai era un snack bar pe plajă, unde între 12:00 şi 17:00 se servea mâncare mai elaborată, cu fripturi, peşte prajit, garnituri mai sofisticate, samd. Tot pe plajă era un Vitamin Bar (cu plată) şi un chioşc unde se făceau gozleme.

În total hotelul avea şapte baruri, dintre care unul era deschis non-stop, la Sweet Dreams Patisserie. Tot aici se şi putea mânca 24 h/zi.

La intrarea în restaurantul principal era o masă, la care era un nene care ne măsura temperatura şi pe care erau cutii cu mânuşi şi măscuţe (pentru cine nu avea) şi recipienţi cu dezinfectanţi. Mâncarea şi-o punea fiecare în farfurie, apoi mergea la masă. Pe fiecare masă era un recipient cu dezinfectant şi o cutie pentru aruncat mânuşile folosite. Dacă mai târziu mai voiai să mai pui ceva în farfurie, luai alte mânuşi dintr-una din multele cutii din restaurant. Toate tacâmurile erau puse în pungi de hartie. Băuturile erau servite de chelneri, care se mişcau foarte rapid şi erau în general foarte amabili.

După ce în primele două-trei zile am mâncat pe terasă, am renunţat şi mâncam numai înăuntru. De fapt, la restaurant mâncam la micul dejun şi la cină, pentru că la prânz preferam să mâncăm ceva fast food la Pool Bar. Restaurantul era mare şi nu era de loc aglomerat, mesele fiind ocupate cam în proporţie de 30%. În plus, era şi foarte curat. Cum termina cineva de mâncat, apărea un chelner care străngea resturile, ştergea mesele şi schimba feţele de masă. Noi preferam să mâncăm în sectorul în care servea o chelneriţă foarte amabilă şi care ne învăţase tabieturile. Când veneam la masă, ea apărea şi doar întreba daca vrem “ca de obicei” .

Mâncarea a fost foarte bună şi variată şi mai ales foarte proaspătă. Nu a fost mâncare specific turcească, mai degrabă a fost mâncare internaţională cu influenţe turceşti, dar a fost foarte bună. Carne de miel, vită, pui şi curcan, bine pregătită. Cam tot timpul era şi peşte şi “sea food” , iar într-o seară a fost mâncare cu specific pescăresc. Dimineaţa se făceau pe loc ochiuri şi clătite, iar seara se făcea grătar pe terasă. Foarte multe sortimente de panificaţie. Brânză

Berea şi vinul foarte bune la restaurant şi la barurile de la hotel, rachiul de asemenea. Berea a fost mai slăbuţă la barul de la plajă, dar nu proastă. Surprinzător, vinul era turcesc (Altintepe, făcut lângă Istanbul), dar era chiar un vin de calitate. Noi bem roşu şi sec.

Cel mai tare am fost surprins de deserturi. Aici era cam invers decât la alte hoteluri din Turcia: deserturile specifice turceşti, gen baclava, sarailie, cataif, nu erau prea grozave, erau doar “bunicele” , dar celelalte, cele internaţionale (cheescake, mousse de ciocolata, profiterol, creme brulee, torturi diverse, etc.) erau nemaipomenite. Mâncai de nu te mai opreai.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pe plajă sunt două baruri cu terasele aferente, duşuri, toalete, cabine de schimbat costumele, vitamin bar, chioşc în care se făceau gozleme, teren de volei, apoi multe şezlonguri, cu umbrele sau cu prelate. Mai există şi un ponton cu şezlonguri şi umbrele.

Sunt suficiente şezlonguri şi cu toate că se practica sportul ăla enervant cu rezervarea şezlongurilor, nu era nici o problemă în a găsi, indiferent când veneai pe plajă. Noi preferam să stăm mai într-o parte, să fim un pic mai departaţi de ceilalţi turişti.

Plaja este lungă şi foarte lată, cu nisip fin şi cu intrare lină în apă. Se poate înota până departe în larg, ceea ce nouă ne-a plăcut foarte tare. Apa a fost caldă şi curată. Cu toate astea, cred că după jumătatea lui septembrie apa a fost mai rece un pic decât în anii trecuţi. Deşi în iulie, august şi în prima jumătate a lui septembrie a fost mai calda decat in 2018,2019 şi 2020, spre sfârşitul lunii a fost mai rece. Şi am mai observat ceva: temperatura apei putea sa difere foarte mult în lungul plajei. De aceea noi preferam să nu intrăm în apă în dreptul plajei noastre, ci în dreptul hotelului Terrace Beach, aflat la vreo 100 metri mai încolo. În general apa a fost liniştită, într-o singură zi au fost valuri mai mari, dar s-a putut face baie. În general, făceam cam trei – patru sesiuni de înot în fiecare zi, iar când nu eram în apă, ne plimbam pe plajă.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul dispune de o piscină exterioară şi alta interioară, ambele foarte curate. La piscina exterioară există şi secţiune pentru copii şi patru tobogane. În afară de asta, la nivelul -2 mai sunt SPA, masaj, hamam, sală de fitnes, salon de frizerie şi coafură, o sală cu jocuri pentru copii, un atelier foto, un magazin cu genţi, papuci, şepcuţe şi chestii din astea. Prin curte erau locuri de joacă pentru copii, un mini-golf şi un joc mare de şah. În colţul unde este tunelul, este un amfiteatru unde seara se ţineau spectacole, iar la unul dintre baruri, care avea şi o mare terasă, era o scenă cu jocuri de lumini şi se dansa.

Animatorii se învârteau printre turişti şi îi invitau să participe la diverse activităţi. Într-o zi a fost petrecere cu spumă, în alta zi a fost Octoberfest, în altă zi spectacol de acrobaţie, samd. La Octoberfest a început petrecerea pe plajă la prânz, s-a continuat după amiaza şi după o pauză pentru cină, a continuat pe plajă până noaptea târziu.

În hotel erau multe holuri cu fotolii, canapele şi măsuţe, unde puteai să te relaxezi şi să bei ceva în linişte. Mulţi turişti jucau cărţi acolo, sau stăteau de vorbă. Pentru cine dorea, erau mese şi scaune afară, pe terase, şi acolo puteai să sorbi ceva privind la jocurile de lumini din jur.

Sportul cel mai răspândit pe plajă era jocul de pentaque, iar pe locul doi era voleiul.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Yoda in 18.02.22 22:55:18
Validat / Publicat: 18.02.22 23:40:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 2873 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yoda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 In curte, spre tunel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 90.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    15 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [19.02.22 08:15:24]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) ;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    webmasterX
    [19.02.22 08:27:37]
    »

    Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    YodaAUTOR REVIEW
    [19.02.22 08:33:22]
    »

    @webmasterX: Da, coordonatele sunt corecte. Multumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    elenaadinaPHONE
    [19.02.22 12:12:56]
    »

    Ce amuzant sa scriem amândoi despre Side în aceeași zi! ????

    Excelent prețul pentru 13 nopți!

    Și arată foarte bine apartamentul!

    Ma bucur că ați avut parte de așa o vacanță!

    Cu siguranță ti-a făcut plăcere să scrii acest articol! ????

    YodaAUTOR REVIEW
    [19.02.22 19:03:32]
    »

    @elenaadina: Da, asa este, mi-a placut mult. Realitatea este ca tot scriind despre Turcia in ultimele zile si uitandu-ma la poze, m-a apucat asa un chef sa ma sui in masina si sa o tai intr-acolo.

    Anul trecut am avut mana buna la toate hotelurile la care am stat. Poate ca a fost o compensatie pentru hotelurile la care am anulat rezervarea in 2020 si care erau si mai si. Nu mai vorbesc de asta, ca ma ia cu nervii capului.

    Sper ca si alegerile pe care le-am facut anul asta sa se dovedeasca la fel de inspirate.

    Vacante frumoase!

    elenaadinaPHONE
    [19.02.22 19:09:47]
    »

    @Yoda :„Sper ca si alegerile pe care le-am facut anul asta sa se dovedeasca la fel de inspirate"

    Unde, unde??? (baba curioasă) ????

    YodaAUTOR REVIEW
    [19.02.22 19:21:29]
    »

    @elenaadina: La dus, o noapte in Gelibolu, la Hampton Inn, apoi una la Pammukale la Venus Suite Hotel si pe urma 14 nopti la Jacaranda Side, fost Tui Magic Jacaranda. La intoarcere, o oprire la Altinova, la Lagun Castle Hotel & Spa.

    Toate sunt hoteluri cu note peste 8.8 pe booking, asa ca sper ca sunt bune.

    mishu
    [19.02.22 21:36:03]
    »

    Frumos hotelul, inspirata alegere, si din cate se pare la fel va fi si anul acesta.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    elenaadinaPHONE
    [20.02.22 09:19:19]
    »

    @Yoda: Minunat!

    Chiar zilele trecute m-am uitat la filmul cu Jacaranda.

    Noi în sejururile pe care le facem, filmam, după care facem montaj și ne uităm în special iarna și de câte ori ni-e dor!

    Văd că tot Turcia e la putere!

    Mai aveți și altceva în plan? Poate un sejur în Egipt?

    Sa aveți parte de o super vacanta! ????

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [20.02.22 12:28:23]
    »

    @Yoda:

    La dus, o noapte in Gelibolu, la Hampton Inn, apoi una la Pammukale la Venus Suite Hotel si pe urma 14 nopti la Jacaranda Side, fost Tui Magic Jacaranda. La intoarcere, o oprire la Altinova, la Lagun Castle Hotel & Spa.

    Deşi nu am băut unul după celălalt , se pare că amândoi ne-am orientat cam spre aceleaşi locuri.

    Hiltonul din Gelibolu m-a tentat şi pe mine anul trecut, l-am tot căutat fără succes atât pe booking cât şi pe saitul propriu, însă a apărut prin octombrie, pentru mine mult prea târziu pentru a mai putea anula rezervarea făcută la un alt hotel din aceeaşi zonă. Dar, tot răul spre bine, deoarece alegerea mea s-a dovedit chiar mai bună, hotelul ales fiind mult mai cald şi mai intim ca Hiltonul şi am avut şi balcon dar şi marea la picioare.

    În Side urmăresc de ceva vreme un hotel foarte aproape de Jacaranda ca primul din viitorul sejur.

    Îmi place şi alegerea ta pentru oprirea de la întoarcere, un hotel foarte nou, de unde, cu noroc, poate vei admira superbul Osmangazi Koprusu noaptea. Şi aici am fost foarte aproape eu alegând tot pentru la întoarcere un hotelaş drăguţ, pe malul mării, aflat vis a vis peste Marmara prin Derica.

    YodaAUTOR REVIEW
    [20.02.22 14:11:46]
    »

    @nicole33:

    În Side urmăresc de ceva vreme un hotel foarte aproape de Jacaranda ca primul din viitorul sejur

    Liu Resorts, cumva? Nu vad altul in jur, care sa corespunda standardelor tale... Crystal ai zis candva ca nu te atrage...

    M'LiviuPHONE
    [09.03.22 04:53:14]
    »

    @Yoda: Buna alegerea traseului. Și eu țin pasul cu tine. Gelibolu apoi Pamukkale... E interesanta și ideea cu Altinova la întoarcere. Dar cam mult de mers pentru cei mici... Antalya Altinova. Toate cele bune și vacante frumoase!

    YodaAUTOR REVIEW
    [09.03.22 12:56:00]
    »

    @m liviu: Multumesc pentru vizita, vot si ecou. Da, e cam mult la intoarcere, si de la Side la Altinova (cca. 7 ore 30 minute), cat si de la Altinova la Bucuresti (aproape 9 ore).

    Daca vrei cu mai multe opriri, cred ca prima oprire ar putea fi la Inegol (cam 6 ore 40 minute), iar a doua la Edirne. La Inegol sunt doua hoteluri bune de care stiu eu (probabil mai sunt si altele): Royal Hotel in centru si Hotel City Inegol (despre care am povestit eu si care nu mai e pe Booking) situat langa soseaua D200.

    Eu insa am hotarat ca la anul sa fac o singura oprire la intoarcere. La un moment dat ma gandeam sa evit podul Osmangazi pentru cost, dar pe urma am vazut ca nu costa decat 184.5 lire, adica 11.5 EUR. Oricum, e scump comparat cu celelalte poduri. Mai scump va fi cel de la Canakkale, care am auzit ca o sa coste 15 EUR + TVA.

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [09.03.22 23:28:18]
    »

    @Yoda:

    Da, e cam mult la intoarcere, si de la Side la Altinova (cca. 7 ore 30 minute), cat si de la Altinova la Bucuresti (aproape 9 ore).

    Chestie de interpretare, dar şi de configuraţia familiei. Când am studiat hotelul tău din Altinova, care mi-a plăcut, recunosc , m-am gândit şi eu la o variantă de genul ăsta, însă am păstrat rezervarea deja făcută la Hegsagone, deoarece Altinova mi se părea prea aproape pentru prima zi, Gebze părându-mi mai avantajos ca distanţă rămasă de parcurs a doua zi. Bine, eu încă nu ştiu de unde voi pleca spre ţară, încă oscilând între Belek şi Oludeniz, în funcţie de care voi alege/schimba şi intermediara de la întoarcere.

    La un moment dat ma gandeam sa evit podul Osmangazi pentru cost, dar pe urma am vazut ca nu costa decat 184.5 lire, adica 11.5 EUR. Oricum, e scump comparat cu celelalte poduri. Mai scump va fi cel de la Canakkale, care am auzit ca o sa coste 15 EUR + TVA.

    Podurile noi mereu au fost scumpe în primii ani, apoi preţul scăzând treptat.

    În septembrie 2016, la trei luni de la inaugurare, podul Osmangazî mi s-a părut exagerat de scump la 88,75 TL (121 lei la cursul de atunci). Acum mi se pare chilipir curat . Desigur, fără a compara cu primele două poduri peste Bosfor, O 1 şi O 2, care sunt gratuite la traversarea din Asia în Europa.

    Aştept şi eu noutăţi despre noul pod. Tot de 15 euro auzisem şi eu, cam dublu faţă de ferry, dar mai este foarte puţin timp până la momentul adevărului.

    =

    Rămăsesem datoare cu un răspuns. Nu pot să spun decât că sunt surprinsă cât de bine mă cunoşti deşi nu ne cunoaştem

    YodaAUTOR REVIEW
    [10.03.22 12:19:35]
    »

    @nicole33:

    Aştept şi eu noutăţi despre noul pod. Tot de 15 euro auzisem şi eu, cam dublu faţă de ferry, dar mai este foarte puţin timp până la momentul adevărului.

    Da, mai e puţin. Podul e terminat din februarie. Autostrada de pe partea europeana este si ea terminata pana la Malkara, cred. Ceremonia de inaugurare oficiala va avea loc pe 18 martie, iar de pe 19 martie se va circula pe pod. Deschiderea traficului incepand cu 19 martie este deja anuntata pe Google Maps. Data de 18 martie are niste semnificatii (este data victoriei de la Galliopoli). Podul are inaltime de 318 metri si lungimea intre stalpi este de 2023 metri. In 2023 se implinesc 100 ani de la crearea Republicii Turcia.

    Despre pret am citit pe un forum din Turcia in care se discuta despre infrastructura si spuneau ca asa se aude (15 EUR + TVA), desi nu s-a anuntat inca nimic deocamdata. Nu m-am plans ca e scump, la urma urmei consider ca e normal sa platesti pentru avantajele oferite de pod fata de ferry. In primul rand, conteaza economia de timp.

    Am vazut poze si filme cu podul terminat. Este chiar impresionant.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    bobyrodin, elenaadina, M'Liviu, mishu, Yoda
    Alte impresii din această RUBRICĂVilla Side Residence Hotel [Kumkoy]:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073457002639771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1