ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.06.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Piazza Venezia, Galeria Doria Pamphilj, Panteonul si Muzeul de Ceara

    Ilustrație video-muzicală
    Va Pensiero - Pavarotti @ Zucchero


    TIPĂREȘTE

    Ne-am achizitionat biletele de avion de la BlueAir care ne-au costat 156 de euro, acest pret incluzand un bagaj de cala si asigurari de calatorie.

    Am decolat din Bucuresti la 9.40 si ajuns la Roma la 10.40 ora locala.

    Din aeroport am luat trenul catre Trastevere, unde am coborat si am schimbat catre San Pietro. Biletul de tren costa 8 euro si trebuie validat inainte de a urca in tren. Sunt controlori! O harta a trenurilor o puteti vedea aici: vezi foto

    Odata ajunsi in gara la San Pietro, am luat-o pe jos catre locatia unde am fost cazati, vezi impresii

    Ne-am lasat bajajele in garsoniera si am plecat in oras. Ne-am oprit pe Via Gregorio si am mancat cate o pizza foarte buna. Restaurantul era pe o straduta mica ce dadea din Via Gregorio, numita San Silverio. 2 pizze, 2 ape si 2 cafele au fost 32 de euro.

    Dupa masa ne-am cumparat bilet de o zi. Se gaseste la orice chiosc si costa 4 euro si e valabil din momentul in care il validati pana la ora 24.

    Am luat autobuzul 64 din Via di Porta Cavalleggeri si am mers pana la Piazza Venezia. Acest autobus 64 este cunoscut ca expresul hotilor de buzunare, deci trebuie evitat sa tineti la vedere lucruri de valoare.

    Din Piazza Venezia am mers catre Galeria Doria Pamphilj, Acest muzeu se afla intru-un palat ce apartine unei familii aristocrate si contine opere foarte valoroase ale lui Rafael, Titian, Rubens, Correggio, Caracci, Tintoretto si Velesquez. Totodata este una din cele mai vaste galerii de colectii private din Roma. Aici se afla Salomeea cu Capul Sf Ioan Botezatorul a lui Titian, Maria Magdalena, Odihna din Timpul Fugii In Egipt si Sf Ioan Botezatorul in tinerete- o copie facuta dupa versiunea din Capitoliu, semnate de Caravaggio. Mi-a placut foarte mult si curtea interioara a palatului in care este o gradina de mandarini si lamai.

    Biletul se intrare costa 9,5 euro. Se ofera si audioghid, noi nu am luat. In interiorul palatului este interzisa fotografierea. Site official: doriapamphilj.it/ukhome.asp

    Este deschis zilnic de la 10-17.

    Dupa ce ne-am delectat ochii cu faimoasele opera de arta, am iesit din muzeu si am pornit pe jos catre Panteon.

    Panteonul este unicul templu roman antic care a supravietuit si care este intr-o stare aprope intacta... Istoria spune ca Marcus Agrippa, ginerele imparatului Augustus, a contruit primul panteon in anul 27 inainte de Hristos, inlocuit apoi de rotunda lui Hadrian in 118-125. Marea inscriptie de pe front a fost modalitatea prin care Hadrian l-a cinstit pe Agrippa... Considerat pentru mult timp drept un templu pagan, Panteonul a fost devastat de-a lungul timpului. Barbarii au jefuit partile transportabile pentru ca apoi insasi Constantin al II-lea sa ia piesele aurite ale acoperisului. Se spune ca panourile de bronz ale tavanului porticului au fost topite pentru a se face un tun ce se afla in Castelul Sant Angelo. Cu toate acestea Panteonul ramane o constructie impresionanta ce are cel mai mare dom zidit din Europa. Inauntru se gasesc mormintele regale ale lui Victor Emanuel si al fiului acestuia, Umberto. Dar cel mai important mormant ramane totusi cel al lu Rafael, ce se afla intr-un sarcofag de piatra.

    In fata Panteonului se gaseste fantana cu obelisc.

    Deschis; 8.30-19.30 L-S, 9-18 D (9-13 sarbatori), iar slujba se tine la 10.20 D si la 17 S.

    Intrare libera.

    Odata plecati de la Panteon, ne-am intors catre Piazza Venezia si ne-am indreptat catre Muzeul Figurilor de Ceara.

    Muzeul a fost infiintat in 1958 de catre Fernando Canini, care dupa ce a vazut muzeele de ceara de la Londra si Paris, s-a hotarat sa le ofere concetatenilor sai ceva similar. Aici a dat-o in bara deoarece lucrarile aflate in acest muzeu sunt cu mult inferioare celor din Paris, si aici ma refer la cum arata produsul finit. Pe cel de la Londra nu l-am vazut inca, deci nu ma pronunt. Statuile de ceara ale muzeului Grevin sunt foarte realiste, pe cand acestea de la Roma, par facute de un incepator. Am vizitat acest muzeu pentru a face o comparatie cu cel de la Paris si nu il recomand celor ce au vazut déjà Grevin-ul. Cred ca celor ce intra pentru prima oara intr-un muzeu de ceara le-ar putea place si ar putea ramane placut impresionati. Ca si dimensiuni, este cu mult mai mic decat Grevin, am scanat harta muzeului si puteti vedea.

    Pretul este de 9 euro sau 7 euro cu reducere. Pentru 2 euro ti se ofera o brosura cu toate exponatele muzeului.

    Siteul official:

    museodellecere.com/index_ENG.html

    Program: zilnic 9-21.

    Prima noastra zi la Roma se apropia de final. Asadar am luat autobuzul 64 inapoi catre casa si am mers la acelasi restaurant la care am servit pranzul.

    Mare greseala am facut! Ma tot informasem despre mancarurile traditionale italienesti, pentru ca imi place sa degust pe unde merg produsele traditionale, si, am zis sa incerc ceva din deliciile lor culinare. Asadar am comandat hotarata Saltimboca. Eu citisem pe internet despre acest fel de mancare ca este facut cu escalop de vitel foarte fraged, acoperit cu frunze de salvie si prosciutto, totul stropit cu vin alb. Ce am primit eu a fost cu totul alt ceva, si anume, o friptura de porc, cu un sos ametit de vin. Am zis asta e, mancam si nu mai ne intoarcem aici. Pana la urma nu a fost rau, dar eu nu cerusem porc. Aceeasi carne i-a fost servita si prietenului meu desi initial ceruse Beef Steak. In fine, toata grozavia stropita cu o sticla de vin rosu si 1 salata a costat 56 de euro. Cam asa s-a terminat prima noastra zi la Roma.

    - -

    Continuare: vezi impresii


    [fb]
    ---
    Trimis de Muffin2009 in 04.06.12 17:55:08
    Validat / Publicat: 04.06.12 20:29:27
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA

    VIZUALIZĂRI: 6189 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Mauzoleul lui Vitorio Emanuele Piazza Venezia
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [04.06.12 21:42:16]
    »

    Melodia postata se poate sterge/schimba!

    webmaster
    [10.07.12 18:43:13]
    »

    Mutat la rubrica "Roma - locuri 'must see'" (nou-creata pe site)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța la Roma:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051545143127441 sec
    ecranul dvs: 1 x 1