ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Fără surprize, fără dezamăgiri – O vacanţă de relaxare

TIPĂREȘTE URM de aici

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

Voi surprinde pe mulţi, dar, de această dată, nu eu am ales hotelul, ci doar am decis să merg la hotelul ales de prieteni, alipindu-ne grupului care deja rezervase. În alte condiţii, mai mult ca sigur, aş fi ales un hotel mai bun, dar şi mai scump, însă nu regret deloc alegerea făcută.

În continuarea minivacanţei bulgăreşti prilejuite de Sărbătorile Pascale şi 1 Mai muncitoresc :D, rezervasem încă din decembrie anul trecut un sejur în Ciprul de Nord, printre altele şi pentru a-mi ostoi dorul de Turcia, care, anul acesta, nu mai încăpuse în peisaj ☹, dar, din nou, ca un făcut nu a fost să fie să ajung în Cipru. Alternativele erau să aleg o altă destinaţie sau să-mi petrec acasă restul de zile de concediu de odihnă, acestea neputând fi replanificate într-o altă perioadă. Deci, trebuia să plec, dar unde?

Am cochetat cu ideea unei săptămâni în Antalya cu avionul la un hotel foarte OK pe care pusesem ochii de mai mult timp, dar care, doar acum la început de mai şi cu o reducere bunicică de early booking ieşea la un preţ convenabil mie. Nu am ales Antalya din motiv de apă rece la Mediterana, eu mai având o experienţă anterioară când la sfârşit de aprilie nu am putut intra în mare şi atunci pentru ce să mă duc? Doar pentru mâncarea şi băutura de la ultra all inclusive despre care ştiam cu certitudine că vor fi la superlativ la hotelul vizat de mine? Neah... nu merită. Nici de vizitat nu prea mai aveam ce vizita în zonă, deoarece, după atâtea şi atâtea vacanţe petrecute în Antalya, bifasem cam tot ce mă interesa. Acum eu îmi doream plajă şi mare.

Din aproape în aproape, restrângând aria de căutare pe criteriul „mare caldă şi numai bună de baie”, Egiptul a trecut pe un loc fruntaş, având încă vii în minte amintirile despre minunata Mare Roşie în care am înotat, m-am bălăcit şi am făcut snorkeling cu orele toamna trecută. Dar aveam deja rezervată o altă vacanţă în Hurghada în septembrie, aşa că acum parcă îmi doream altceva. Grea decizie.

Am profitat de ziua liberă primită de Mărţişor şi m-am întâlnit la o cafea cu prietenii, ocazie cu care am aflat că ei pleacă în Egipt la început de mai cu o ofertă luată de la Târgul de Turism ediţia de primăvară încheiată cu doar câteva zile înainte. Solicit informaţii suplimentare legate de numele hotelului, al touroperatorului, preţul sejurului etc. Foarte convenabil, nimic de comentat, raportul calitate preţ fiind net superior vacanţei în Cipru dorite de mine. La aceiaşi bani, în Egipt primeam hotel de 5* cu all inclusive faţă de hoteluri de 4* doar cu demipensiune şi fără băuturi în Cipru, ambele variante incluzând bilet de avion, taxe, transferuri, dar gradul de confort şi nivelul serviciilor oferite era diferit.

Nu am mai stat pe gânduri şi am solicitat o ofertă pentru Sunrise Diamond Beach 5* din Sharm el Sheikh agenţiei saitului AFA, cu plecare din 4 mai. Cristi, căruia îi mulţumesc pentru că după cât l-am stresat încă îmi mai răspunde la telefoane =)), deşi mirat de alegerea mea, mi-a făcut o ofertă foarte bună, având plăcuta surpriză de a obţine acelaşi preţ ca şi prietenii mei pe perioada târgului. Ulterior, a intervenit şi Cornel care mi-a oferit o reducere suplimentară de 100 de euro în contul rentei de Consul pe anul trecut ????, astfel că am plătit în final doar 900 euro pentru acest sejur.

Ca de fiecare dată, colaborarea cu agenţia a decurs impecabil. Mi-a fost emisă factura şi contractul, având posibilitatea de a plăti în rate contravaloarea pachetului turistic, 20% avans, 40% până la 30 martie şi diferenţa de 40% până cu trei săptămâni înainte de plecare. Am plătit imediat avansul solicitat şi apoi tot restul de plată, deoarece eram nerăbdătoare să plec în vacanţă şi nici nu voiam să mă aglomerez apoi în aprilie cu alte plăţi. Am primit pe mail voucherul de cazare, biletele de avion şi transfer, precum şi asigurarea storno+medicală oferită gratuit de către touroperator.

Cum am ajuns acolo

Transportul s-a făcut cu o cursă charter operată de către TAROM cu un Boeing 737-800. Am avut dreptul la un bagaj de cală de 23 kilograme şi unul de cabină. M-am încadrat fără probleme în limitele admise. Orarul de zbor a fost unul acceptabil, Otopeni – Sharm 16.30-18.45 şi Sharm – Otopeni 19.40-00.05. Asta doar în teorie, deoarece în realitate avionul a avut întârziere atât la dus cât şi la întors, din fericire nu foarte mult, în medie cam o jumătate de oră. Îmi asumasem din start că voi pierde prima zi în totalitate, dar voi putea profita de ultima zi de sejur.

Fiind o cursă charter, nu am avut posibilitatea de a face check in online pe site-ul companiei aviatice, din dorinţa de a-mi putea alege locul preferat la geam, astfel că m-am grăbit să ajung la aeroport cu două ore şi jumătate înainte de decolare. Loc la geam am primit, dar cam pe aripa avionului, am resimţit ceva trepidaţii, dar per total a fost ok. Culmea a fost că la întoarcere am primit locuri doar un rând mai în faţă, deci tot pe acolo.

Am beneficiat gratuit de catering la bord constând dintr-o minibaghetă cu caşcaval, muşchi, o felie de roşie şi una de castravete, o banană şi o mininapolitană Milka, la fel şi la întoarcere. De băut am luat câte o bere Ursus şi un suc, apoi ceai negru, cafeaua fiind doar instant.

Ajunşi pe aeroportul din Sharm el Sheikh, am completat formularele care ne permiteau intrarea în ţară, am refuzat plata vizei în sumă de 25 USD, neobligatorie pentru turiştii care nu intenţionează să părăsească Peninsula Sinai, am trecut printr-un control foarte riguros al paşapoartelor şi persoanelor, constând în fotografierea noastră şi trecerea pe rând a ambelor mâini printr-un scanner, ca o prelevare mai elegantă de amprente :D, toate aceste informaţii fiind stocate în sistem. În urmă cu doar opt luni în Hurghada nu trecusem prin asemenea controale şi de aici mirarea mea. Ne-am recuperat şi bagajele de cală, aproape intacte. Spun aproape, deoarece lăcăţelul de pe bagajul soţului meu dispăruse pe durata manipulării şi transportului, dar fără a constata lipsuri din bagaj. Atunci am regretat faptul că nu l-am înfoliat şi la dus, la întoarcere fiind oricum obligatoriu. M-am oprit şi la magazinul duty free din aeroport pentru a-mi cumpăra ţigări ştiind deja că în Egipt acestea sunt la jumătate de preţ faţă de România şi apoi la standul Vodafone pentru o cartelă locală de internet. Cu 9 USD am luat 10 GB de net, mai ieftin ca în Hurghada, dar nu a meritat cheltuiala, deoarece am avut WIFI foarte bun gratuit şi la hotel, folosind cartela doar în scurtele ieşiri din resort.

Reprezentantul local al touroperatorului ne-a indicat numărul autocarului de transfer în funcţie de hotelul ales, în acelaşi autocar cu noi mai fiind şi turişti de la alte cinci hoteluri, noi fiind debarcaţi ultimii. Domnişoara Cosmina, ghida româncă plătită să ne asigure asistenţă turistică pe perioada vacanţei, nu ne-a oferit tuturor nici măcar plicurile cu informaţii generale, cu oferta de excursii, un număr de telefon la care puteam să o apelăm în caz de nevoie ☹. Am fotografiat cu telefonul foile respective de la un alt turist român din grup. Am ratat şi întâlnirea cu ghida stabilită pentru ziua următoare pentru că nimeni nu m-a informat despre aceasta, dar nu cred că am pierdut nimic văzând-o doar pentru câteva minute la sosire şi tot atâtea la plecare :D.

La întoarcere, am fost preluaţi de la hotel la ora 16.15 şi am fost transferaţi la aeroportul din Sharm. Controlul a fost mai riguros decât la dus, dar mă aşteptam la asta. Toţi turiştii sunt obligaţi să se descalţe, chiar şi cei doar cu şlapi, fără a se oferi botoşi de protecţie de genul celor pe care îi primim gratuit la noi prin muzee sau spitale, ceea ce mi se pare total neplăcut şi neigienic ☹. Suntem din nou scanaţi pentru a se asigura că suntem aceiaşi care am sosit în urmă cu doar o săptămână, iar pentru controlul de securitate se formează cozi separate pentru bărbaţi şi pentru femei, în funcţie de sexul celor care efectuează controlul, mai precis „pipăiala” :D.

Este obligatorie înfolierea bagajelor de cală pentru zborul de întoarcere, serviciu oferit contra cost, aproximativ 4-5 euro bucata, pe aeroport. Ştiam regula şi, pentru a nu pierde timpul la cozile care se formează în aeroport, anul trecut în Hurghada am stat 45 de minute la coadă, am căutat un aparat similar la hotel. Am întrebat şi nu aveau, dar imediat s-a oferit un bell boy să mă ajute cerându-mi 5 USD. Evident, i-am oferit doar 2 dolari, pentru a accepta în final să-mi facă ambele trolere contra 5 USD. Am avut totuşi noroc să nu mă pună să desfac bagajul pentru control suplimentar pe aeroport, cum au păţit prieteni ai noştri cărora li s-au confiscat diverse chestii din bagaj, gen cutiile de cărbuni pentru narghilea cumpărate cu doar o seară înainte, şi apoi au înfoliat din nou valiza. La aterizarea pe Otopeni mă aştepta o altă surpriză neplăcută: o roată ruptă la trolerul meu, care îl făcea inutilizabil. Nervi, timp pierdut pentru înregistrarea reclamaţiei la biroul Tarom din aeroport, urmată de o altă reclamaţie pe mail prin care solicitam să fiu despăgubită pentru prejudiciul produs de o manipulare necorespunzătoare a bagajelor. Oricum am slabe speranţe să văd vreun ban, deoarece nu am păstrat bonul fiscal după cumpărarea trolerelor. A urmat aventura comandării unui taximetru la automatele din aeroport, nefiind disponibile maşini ieftine, ci doar din cele scumpe şi şocul frigului din Bucureşti după ce ne bucurasem de temperaturi şi de 37 grade.

Despre excursii

Voi enumera variantele de excursii oferite de către reprezentantul touroperatorului, chiar dacă nu am achiziţionat niciuna =))

1. Croazieră pe Marea Roşie – Ras Mohammed – zilnic, constând în transfer de la hotel în port, plimbare pe mare cu două opriri pentru înot şi snorkeling, cu echipamentul propriu sau închiriat contra cost, masa de prânz inclusă cu apă şi băuturi răcoritoare, însoţitor local vorbitor de engleză, 40 euro de adult;

2. Croazieră pe Marea Roşie – Insula Tiran – zilnic, constând în transfer de la hotel în port, plimbare pe mare spre Insula Tiran, cu două opriri pentru înot şi snorkeling, cu echipamentul propriu sau închiriat contra cost, masa de prânz inclusă cu apă şi băuturi răcoritoare, însoţitor local vorbitor de engleză, 35 euro de adult;

3. All in One Sea Adventure – cuprinde o plimbare de 45 minute cu submarinul :D, o alta de 15 minute cu banana ????, scuba diving pentru începători, prânz cu apă şi băuturi răcoritoare incluse, o oprire pentru snorkeling, însoţitor local vorbitor de engleză, 75 euro de adult;

4. Scuba Diving pentru începători – cuprinde instructajul şi echipamentul de scufundare, o scufundare gratuită, a doua contra cost, snorkeling cu echipamentul propriu sau închiriat contra cost, masa de prânz+răcoritoare, însoţitor local vorbitor de engleză, 50 euro de adult pentru scuba şi 35 euro de adult doar pentru snorkeling;

5. Sinai Wonders – constând în jeep safari în deşert, pauză de ceai, quad safari cu ATV-uri în Dahab până la canionul Rayan care se traversează pe jos, plimbare cu cămila pe malul mării, picnic pe plajă şi snorkeling plus timp liber în Dahab pentru shopping, cu însoţitor local vorbitor de engleză, 75 euro ATV single, 66 euro ATV dublu;

6. Abu Galom Adventure – constând din jeep safari şi ceai într-un cort de beduini, plimbare cu cămila în deşert, prânzul tip picnic, urmat de plajă, înot sau snorkeling, cu însoţitor local vorbitor de engleză, 50 euro de adult;

7. Petra (Iordania) – cu plecare în cursul nopţii cu autocarul până la Nuweiba, traversare în Iordania la Aqaba, transfer până la Petra şi retur, cu însoţitor local vorbitor de engleză, 275 euro pentru adulţi şi 200 euro pentru copiii sub 12 ani, preţ care include transportul cu autocarul şi catamaranul, viza de Iordania, intrarea la Petra şi masa de prânz;

8. Excursie la Ierusalim – constând din transport cu autocarul până la Taba, trecerea graniţei în Israel, transport cu autocarul către Marea Moartă, apoi Ierusalim cu vizitarea principalelor obiective, masa de prânz inclusă, apoi Bethlehem, cu însoţitor local vorbitor de engleză, 145 euro pentru adulţi şi 135 euro pentru copiii sub 12 ani;

9. Pelerinaj la Muntele lui Moise, la 45 euro de persoană, organizat doar la cerere;

10. Mănăstirea Sfânta Ecaterina – la 45 euro de persoană;

11. Cairo cu avionul – la 228 euro / adult şi 218 euro / copil, cu vizitarea Muzeului de Egiptologie, a Piramidelor de la Giza şi Sphinxului, masa de prânz inclusă plus vizitarea unei fabrici de papirus; excursia necesită viză;

12. Cairo cu autocarul (2 zile – la cerere) la preţul de 180 euro, incluzând în plus faţă de varianta cu avionul cazarea în Cairo la hotel de 3* cu demipensiune; la fel, este obligatorie viza de Egipt;

13. Luxor cu avionul – la 226 euro/adult şi 216 euro/copil, incluzând intrarea în Valea Regilor cu vizitarea a trei morminte, vizitarea Templului Reginei Hatchepsut şi a Coloşilor lui Memnon, masa de prânz, fabrica de alabastru şi templul din Karnak; la fel, este obligatorie viza pentru Egipt.

Mai erau câteva excursii gen safari cu ATV sau buggy, o plimbare cu submarinul şi o vizită la un delfinariu.

Pe lângă preţurile exagerat de mari în marea lor majoritate, deranjant mi s-a părut faptul că nu ofereau ghidaj în limba română nici măcar la excursiile „istorice” cum îmi place mie să le spun.

Alternativa la oferta touroperatorului o constituiau agenţiile locale. Am intrat în vreo două asemenea coşmelii într-o seară când am vizitat vechiul Sharm. Aici preţurile erau puţin mai mici şi erau exprimate în dolari, dar riscul de a nimeri cu grupuri de ruşi şi ghidaj aproape exclusiv în limba rusă nu era unul de neglijat.

Pentru excursiile gen croazieră pe Marea Roşie cu opriri pentru scufundări sau snorkeling cele mai bune oferte le-am găsit la centrul de diving de pe plaja hotelului la care am stat, în plus acestea fiind negociabile în funcţie de numărul de participanţi şi de talentul de negociator al fiecăruia. Zilnic eram abordată de vânzătorii de excursii când îmi făceam siesta moţăind pe şezlong, până când am avut inspiraţia să-i spun unuia că nu am niciun motiv să merg la snorkeling pe te miri unde cât timp am aici pe plaja hotelului recifi superbi şi pot face snorkeling cu orele la capătul pontonului absolut GRATUIT :D. Şi nu exageram câtuşi de puţin, unul din motivele pentru care am acceptat să merg la un hotel mai slab fiind tocmai posibilitatea de a face snorkeling pe plaja proprie a acestuia unde chiar am avut ce vedea ????.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 27.05.19 18:07:12
Validat / Publicat: 27.05.19 18:43:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Hurghada

VIZUALIZĂRI: 5662 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 O vacanţă de relaxare - la snorkeling
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 122100 PMA (din 77 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

webmaster
[27.05.19 19:33:31]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinna
[27.05.19 19:42:22]
»

@nicole33: Ha, aproape la fel am pățit și eu in Creta, nu am ales eu hotelul dar a fost excelent, cei care l-au ales au fost nemulțumiți

Ca și in cazul tău cu Egiptul, și eu trebuie sa revăd Creta, nu pot altfel.

Nu mă pricep și întreb: ce are in plus cărbunele din Egipt fața de cel turcesc?

Eu te știam in Bulgaria și tu erai la Marea Rosie

Zoazore
[27.05.19 21:01:30]
»

@krisstinna:

Eu te știam in Bulgaria și tu erai la Marea Rosie

= greșit! Nu LA ci ÎN Marea Roșie! De zici că s-a cazat la corali și peștișori!

@nicole33: Tiza, ai avut camera bună la corali?

nicole33AUTOR REVIEW
[27.05.19 23:03:07]
»

@webmaster:

Mulţumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[27.05.19 23:28:30]
»

@krisstinna:

Eu te știam in Bulgaria și tu erai la Marea Rosie

Am fost în Bulgaria în acelaşi timp cu tine , ba chiar puţin mai mult, deoarece am legat Paştele cu 1 Mai şi m-am întors joi pentru a pleca din nou sâmbătă , iar după Egipt am fugit puţin şi pe la noi într-o zonă superbă şi atât de aproape...

ce are in plus cărbunele din Egipt fața de cel turcesc?

Nu este cu nimic mai bun decât cel turcesc, dar este mai bun decât ce găseşti pe la noi. Problema era că respectivii ajung în Turcia doar la sfârşitul lui august şi voiau să pufăie acum narghilea după ce le făcuseră egiptenii poftă

nu am ales eu hotelul dar a fost excelent, cei care l-au ales au fost nemulțumiți

Hotelul nu a fost excelent, dar a fost conform aşteptărilor şi, da, pe ei i-a nemulţumit mai mult ca pe mine. Eu am avut un singur of cu mâncarea care nu a fost pe gustul meu, dar amatorii de peşte şi de paste gătite ca la mama lor ar fi fost încântaţi. Am fost şocată să găsesc kebap de peşte ; habar nu aveam că există aşa ceva.

Marea Roşie şi coralii au fost superbi şi din acest motiv nu regret alegerea făcută.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[27.05.19 23:44:13]
»

@Zoazore:

Nu LA ci ÎN Marea Roșie! De zici că s-a cazat la corali și peștișori!

Cam aşa a fost . Nu am petrecut chiar atâta timp cu capul în apă cât în cameră pentru a dormi, dar nici mult nu mai aveam

Îţi doresc să descoperi minunata lume subacvatică, să faci snorkeling cu orele fără să te plictiseşti, practic pierzând noţiunea timpului. Nu vrei să ştii cât mă bombănea soţul meu de fiecare dată că de ce am stat atât de mult, cum venea pe ponton şi mă căuta în apă, dar toţi aveau măşti la fel şi eu oricum eram departe

Tiza, ai avut camera bună la corali?

De fapt, după ce am schimbat vreo trei camere , am avut o cameră triplă foarte ok cu vedere la mare şi la corali.

După ora 18.00-18.30 nu mai aveam voie să intrăm pe ponton. Chiar era periculos pe bune.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[28.05.19 08:25:56]
»

Descaltatul in aeroport e necesar, nimic de zis, poti ascunde cate ceva in tocul de la pantofi dar descaltatul pe vaporasele de croaziera de la Hurghada spre insula Giftun, unde am fost de doua ori, pe plaje diferite, e aiurea, poti lua pe talpi microbii si toate ciupercile lasate pe-acolo, cu multa generozitate, de altii (iti mai raman ciuperci chiar si de-o pizza), plus ca daca bate un vant mai rece in larg, sa stai descult aproape 2 ore, e cistita curata.

In Egipt e bine sa mergi o singura data, ca sa poti aprecia si vedea, la intoarcere, intr-o alta lumina, civilizatia Europei.

webmaster
[28.05.19 14:13:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

nicole33AUTOR REVIEW
[28.05.19 22:41:44]
»

@webmaster:

Mulțumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[29.05.19 07:02:46]
»

@dorgo:

Descaltatul in aeroport e necesar, nimic de zis, poti ascunde cate ceva in tocul de la pantofi dar descaltatul pe vaporasele de croaziera de la Hurghada spre insula Giftun, unde am fost de doua ori, pe plaje diferite, e aiurea...

Pe mine mai tare m-a deranjat obligativitatea descălţării în aeroport, în condiţiile în care nu eram încălţată în bocanci care ar fi putut ascunde diverse chestii, ci purtam doar nişte papuci comozi din piele fără toc. Pe alte aeroporturi din Europa am trecut fără nicio problemă încălţată chiar în adidaşi.

Şi eu am făcut excursia la Paradise Island, nu acum, ci anul trecut, deci ştiu la ce te referi. Ei bine, acolo nu m-a deranjat acest aspect, fiind obişnuită cu această practică. În toate plimbările făcute cu vaporaşul pe mare am fost puşi să ne descălţăm la urcarea pe vas, indiferent că eram în Turcia la Kusadasi sau în Republica Dominicană spre Insula Saona sau...

In Egipt e bine sa mergi o singura data, ca sa poti aprecia si vedea, la intoarcere, intr-o alta lumina, civilizatia Europei.

Nu este bine să generalizăm. Aş fi de acord cu tine doar în ceea ce priveşte oraşul Cairo, care m-a surprins neplăcut prin cele văzute acolo.

Egiptul merită vizitat o singură dată pentru istoria sa, pentru Piramide, Sphinx, Karnak, Luxor şi alte obiective, dar poţi repeta oricând experienţa pentru vacanţe de relaxare

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

creiveancristi
[20.08.19 23:19:20]
»

Bună, poți să detaliezi un pic despre refuzul de a plăti viza in valoare de 25 dolari de persoană. Se poate refuza să plătești? Noi plecam sâmbătă 24.08 suntem 4 persoane, și 100 de dolari este totuși ceva.

Din ce am înțeles dacă doar stai in hotelul ales și seara plimbare în stațiune, fara excursii, nu ești obligat să plătești viza?

Mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andox
[20.08.19 23:25:30]
»

@creiveancristi: Daca nu vrei sa mergi in excursii, de ex la manastirea Sf Ecaterina, Cairo sau in altele, nu trebuie sa platesti viza. Poti merge in oras in Sharm fara probleme si fara viza.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[20.08.19 23:33:10]
»

@creiveancristi:

Din ce am înțeles dacă doar stai in hotelul ales și seara plimbare în stațiune, fara excursii, nu ești obligat să plătești viza?

Nu trebuie să stai doar în resort .

Ideea este că dacă nu plăteşti viza nu ai voie să părăseşti Peninsula Sinai, deci sunt excluse excursiile la Cairo sau Luxor, însă poţi alege alte excursii în cadrul peninsulei.

Te poţi răzgândi şi pe parcursul sejurului, caz în care obţii viza solicitând sprijinul reprezentantului touroperatorului şi se rezolvă.

Când mi-a fost solicitată plata vizei, i-am spus vameşului atât: "Sinai only" şi am trecut mai departe fără să plătesc.

Exceptarea de la plata vizei este valabilă doar în cazul vacanţelor în Sharm el Sheikh. Dacă mergi în vacanţă în Hurghada, obligatoriu plăteşti viza.

Vacanţă plăcută!

creiveancristi
[20.08.19 23:34:13]
»

Mergem pentru prima dată în Egipt, și chiar vrem sa ne relaxam (plaja, baie).

Dacă ne place Egiptul poate mai mergem și la iarnă.

Așa că acum nu ne interesează nici o excursie, vrem să luăm, ' pulsul' deocamdată.

Înseamnă că pentru transfer aeroport-hotel, cazarea la hotel și plimbarea seara în stațiune (Sharm) nu avem nevoie de viză?

E prima dată când aud, și am citit destul de mult despre Egipt (se pare că nu îndeajuns).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
creiveancristi
[20.08.19 23:37:13]
»

Am înțeles acum, mergem în Sharm el Sheikh.

O sa ne hotărâm ce facem.

Mulțumesc mult de precizări, chiar nu știam lucrul ăsta

nicole33AUTOR REVIEW
[20.08.19 23:39:58]
»

@creiveancristi:

Să-ţi iei neapărat mască pentru snorkeling. Vei vedea o lume subacvatică incredibilă şi îmi vei mulţumi pentru sfat

creiveancristi
[20.08.19 23:40:45]
»

Am luat 2 deja, mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
creiveancristi, dorgo, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sharm el Sheikh:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081512928009033 sec
    ecranul dvs: 1 x 1