ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 14 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Panama - o iarna fierbinte

TIPĂREȘTE

M-am hotarat sa-mi scriu povestea acestei ierni, dupa ce pe site s-au scris la nesfarsit numai rw-uri despre aceleasi destinatii, in toate formele posibile. Unde sunt afistii, care calatoreau peste mari si tari? Va invit la aceasta frumoasa si lunga calatorie, care se intinde pe toata iarna anului 2016.

Ca si pasarile calatoare, odata cu venirea frigului imi fac bagajul si plec spre tari calde, acolo unde florile sunt nemuritoare. Cu ce plec? , a fost principala mea grija, de data aceasta. Nu vroiam sa fac curse de alergari prin terminalele aeroporturilor, nu vroiam sa risc si sa transpir, pt. a prinde din zbor avionul. Asa ca am decis sa ma opresc intai in Panama, pt ca la aceasta destinatie, Air France are zbor direct din Paris. Am schimbat tot planul, plec in Panama, iar de acolo sunt langa Costa Rica, unde ajung cu autocarul. Pana la granita cu Costa Rica, din Panama City sunt 140 km.

Din acest loc a inceput lunga mea vacanta de iarna, o iarna fierbinte, ca doar ,,iarna nu-i ca vara".

Am aterizat pe aeroportul International Tocumen, pe data de 1 ian 2016, am inceput noul an pe pamantul Americii Centrale si la o temp. de 36 grade C, dupa-masa, aproape de apusul soarelui. La ora 18, aici e intuneric, ma aflam la o mica distanta de Ecuator. Eu am ajuns pe aeroport la ora 16, pe lumina, de care am beneficiat si dupa plecarea spre Panama City. Aeroportul e considerat cel mai mare aeroport din America Centrala, modern, care m-a impresionat, avand drept de criteriu de compartie aeroportul din San Jose-CR, ceva asemanator cu aeroportul Baneasa. Cand am iesit din interiorul cladirii, m-a izbit un val de caldura, dar eram fericita, am intrat repede in posesia bagajului si taxiurile curgeau prin fata iesirii. Dar cand am ajuns in dreptul primului taxi care mi-a iesit in cale, am fost refuzata, deoarece nu aveam bonul cu nr. masinii, pe care trebuia sa-l iau de la niste aparate, automate, din fata iesirii. Dar nu a durat mult, coada se micsorase, cat m-am tot invartit eu prin cladire, pe afara. Singura, cu mult bagaj, ma miscam mai greu prin aceste locuri, unde luam contact prima oara in viata mea. Dar cum nu ma pierd usor cu firea, am ajuns si eu in cele din urma intr-un taxi, i-am dat soferului adresa hotelului, pe care o aveam pregatita la indemana, inca de la plecarea din tara. Dupa ce am strabatut zona aglomerata, murdara, din aria aeroportului, am intrat pe o sosea larga, pe coasta de est a orasului, care delimita fasia de pamant de oceanul Pacific. Era amurg, luminile se aprindeau si se reflectau in apele oceanului. Um peisaj minunat, care imi umplea inima de bucurie, ca sunt acolo si vad cat de frumos e locul. Soseau se continua pe deasupra apei oceanului, pe un lung pod ridicat parca din ocean. Iesisem din cartierul cel mai nou, modern, cu blocuri zgarie-nori, cu zone verzi si aflu de la sofer, ca este o zona exclusivista, o zona de centre de bussines. Ca sa ajungem la hotel, care era plasat in partea opusa aeroportului, nu am trecut prin cartiere, le-am traversat prin aceasta ocolitoare, spectaculoasa, pe deasupra apei.

Am sa revin cu detalii asupra impartirii orasul, cel mai mare oras al tari. in cele 8 zone, cu prezentarea fiecarei zone si destinatia lor pt turist.

Intram din nou in alt cartier, dupa ce sunt invartita pe mai multe stradute, urcam in panta, apoi iar coboram, in cele din urma ajungem la hotel. La prima vedere, dupa ce trecusem pe langa multe hoteluri elegante, nu eram prea incantata unde am fost lasata cu bagaj, cu tot. Dar asta era alegerea pe care o facusem, cu mult timp in urma, de acasa. Dar ajunsa in interior, am fost intampinata de o receptionera amabila care imi scoate rezervarea si la insistentele mele imi da o camera la etaj linistita si atat de mare incat puteai sa te plimbi cu bicicleta prin interior. Pozele vorbesc singure despre confort, dotari. Urma sa ma instalez, sa ma bucur de un dus si sa intru cat mai repede in pat. Ma astepta o zi in care trebuia sa fac cunostinta cu orasul, obiective turistice, mijloace de transport, locuri unde pot manca la preturi mici si mancare buna.

Dimineata, dupa un mic dejun inclus in pretul cazarii, destul de subtire si cel mai important fara nici un fruct, ciudat pt locul unde eram, plin cu papaya, mango, banane, am coborat la receptie, pt a face rost de harta orasului, pe care urma cu insistenta sa aflu de la receptie, zonele turistice, cum ajung la mijlocul de transport care urma sa ma plaseze in mijlocul celor mai importante obiective, din care sa descopar minunata Panama, dar si cu ce efort financiar ma voi deplasa pe toata perioada de 2 sapt prin acest nou tinut in care am ajuns. Am a fac o scurta paranteza, pt a da cateva detalii despre micul dejun. Dupa cum am scris, era subtire, in sistem suedez ,,original". Pe o masa lunga, erau vase calde cu oua ochiuri sau omleta, niste carnaciori prajiti (pe care eu ii evit, mai ales dimineata) si niste clatite mici (care dupa aspect nu prea ma atrageau). Originalitatea consta in faptul ca in timp ce cercetai continutul vaselor, o fata de la serviciu statea langa tine ca sa-ti puna ea pe farfurie din ce doreai, intr-o cantitate bine stabilita, incat portia mica sa fie sigura ca o vei consuma in totalitate. Si pt ca m-am oprit numai asupra ochiurilor, refuzand orice altceva, i-am cerut sa-mi suplimenteze, pe farfurie, inca un ochi. A incercat sa ma convinga sa iau un carnacior, dar refuzand in continuare, am fost onorata cu o portie dubla de ochiuri. Dupa ce am dat tura de-a lungul mesei, am cerut fructe, ceva papaya (ca doar eram in patria lor), mi-au spus ca azi nu au fructe, dar un tinerel mai timid, tot din grupul de serviciu, mi-a promis ca maine vor aduce fructe. Dupa ce am luat mancarea, m-a intrebat daca servesc cafea (care peste tot in aceste tari e la discretie) sau ceai, deci am optat pt. ceai, nefiind bautoare de cafea. A doua zi, au schimbat, au adus oua fierte, dar in rest aceiasi carnaciori, aceleas clatite, fructe lipsa, dar dupa ce mi s-a pus pe farfurie portia, pt ce am optat, langa mine s-a apropiat tinerelul, care timid si discret mi-a intins in mana o banana. I-am multumit, dar i-am cerut urmatoarea zi ceva papaya. Urmatoarea zi disparuse, iar la micul dejun, fructele a continuat sa lipseasca. Asa ca nemultumirea a crescut in mine, in paralel cu umplerea hotelului, unde au venit multi tineri galagiosi, jucatori in cazinouri, care sositi in hotel la ore matinale, dupa o lunga noapte de munca, schimbau impresii pe holuri, despre sansele pe care le-au avut sau pe care nu le-au avut, in gura mare, m-au facut sa-mi caut pe net un alt hotel. Hotelul Ramada, asezat in partea moderna a orasului, avea o oferta f. buna, camera single cu 50 $/noapte. Am facut rezervarea, dar schimbarea am facut-o dupa ce am stat 4 nopti la Ojo del Rio si 2 nopti am plecat pe insula Tobago-in oceanul Pacific, la recomandarea biroului de turism. Dar despre toate acestea urmeaza sa le derulez, in lunga mea poveste, despre o vacanta de 2 luni in America Centrala. Dar sa revin la prima mea dimineata in Panama City.

Dupa ce am obtinut harta, o mica brosura in care orasul era prezentat pe 8 zone. Dupa ce am vazut toate aceste zone, eu as fi impartit orasul in 6 zone, 2 din ele e refereau la orasul nou, modern cu zgarie-nori, in fier si sticla, dar ultima Costa Del Este fiind considerata o zona exclusivista, cu o arhitectura desenata la cele mai inalte standarde de viata din lume, cu acces restrictiv, cu fantani arteziene, mici lacuri, o adevarata risipa de apa. Imi impart orasul si obiectivele turistice pe cele 8 zile destinate perioadei cat stau in oras si aleg pt prima zi sa cunosc zona Bella Vista, unde era amplasat hotelul, o zona comerciala, cu centre universitare si nu departe de unul din cele mai populare malluri, mall Albrook. Tot de acolo e autogara de unde pleaca curse atat in tara, plajele din apropiere, cat si in tarile vecine. Pt a ajunge in Costa Rica-San Jose (capitala), cursa facea 5 h si costa 40$. Acesta a fost un moment in care am regretat, ca de la plecarea din tara, mi-am asigurat biletele de calatorie pe tot traseul pe care l-am facut. Eu cumparasem bilete la avion, zbor cu Avianca, cu 250 $. Deci in aceasta zi am cunoscut acest cartier, locuri unde pot manca, mancare tipica, sanatosa si mi-am facut si o scurta aprovizionare pt hotel. Cu transportul m-am descurcat repede, ieftin, pt ca de la hotel am plecat cu 3 femei:bunica, mama, fiica turiste din Columbia, care erau in ultima lor zi de sedere in Panama si care m-au condus la metrou, aproape de hotel, la cca 100m, mi-au scos un metro-card, cu varianta de 5 $, pt a circula timp de 7 zile si au mers cu mine pana la mall, pt a-mi face o mica acomodare. Seara dupa ce am revenit la hotel, ne-am reantalnit, pt a ne lua ramas bun. Mi-au dat cartea lor de vizita si m-au invitat in Columbia, pt ca s-a schimbat in bine situatia politica, cat si economica, iar tara merita vizitata. Chiar o sa ma gandesc, la o vizita si in aceasta tara. Si ca sa dau acum toate detaliile, de costuri, pot spune ca in Panama viata e mai ieftina decat in Cosata Rica, atat la mancare (f. buna, un gratar de vita, care se topeste in gura, impreuna cu garnituri, pe care le alegi dupa ce ai luat bonul cu nr de asteptare, de la casa unde ai achitat gratarul ales, costa 15 $) de vita, pui, peste. La garnituri, la dicretie, poti lua salate, cartofi prajiti, sau supa zilei. Dar trebuie sa fi hotarat ce iei, pt ca a 2-a oara nu mai ai acces in aceea zona. Pretul e in functie de gratarul ales, puiul e cel mai ieftin, apoi pestele, fileul de vita e cel mai scump, costa in functie de gramaj intre 18-20$.

Atractia turistica in Panama e Canalul si partea orasului Casco Antico. Am sa va prezint intai istoria pe scurt, a primei asezari pe istmul Panama, Panama La Vieja-Orasul Vechi, de unde s-a nascut frumosul oras Panama City, dupa o poveste trista.

In anul 1508 pe istmul Panama se stabileste prima colonie, care a dus la fondarea orasului de Pedro Arias Davila, guvernator din perioada Coroanei Spaniole, pe 15 august 1519, fiind primul oras spaniol de pe coasta Pacifica a Americii Centrale. Orasul avea la aceea vreme o populatie de 10000 locuitori. In anul 1671, orasul cade prada piratului englez Sir Henry Morgan, care dupa numeroase atacuri, il incendiaza. Pana la acest moment orasul cunoscuse o perioada de prosperitate, fiind portul de unde se incarcau vapoare pt coroana Spaniola, cu aurul din Peru, banane din regiune, marfuri, care au dus multi bani pt oras. Dupa incendiu orasul a fost distrus in totalitate. Burghezii spanioli au reconstruit orasul in anul 1673, la 10 km distanta de locul initial, intr-un loc linistit, pe peninsula care margineste golful Panama, cunoscut astazi ca orasul Casco Antico. Reconstructi facuta in perioada coloniala, aduce acel aer specific perioadei, cu cladiri, albe, balcoane de lemn, lucrate ca o dantelarie, un oras modern al perioadei respective. Acest oras, este si azi atractia principala a turistilor, fiind considerat monument arheologic si inclus ca Patrimoniu al Humanitatii UNESCO. Prezentarea acestei bijuterii, o fac intr-un rw separat, pt ca aici am stat o zi intreaga, am mancat pranzul pe terasele boemice, ale unei perioade de aur, a conqistadorilor.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 26.06.16 22:47:24
Validat / Publicat: 27.06.16 06:54:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA CENTRALĂ. A mai fost în/la: Costa Rica

VIZUALIZĂRI: 8781 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 podul care leaga orasul nou de port, construit peste ocean
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Michi
[27.06.16 07:05:01]
»

Bine-ai revenit! Primul vot, prima invitaţie să ne scrii tot ce-ai văzut. Tr felicit pebtru curajul şi determinarea de a merge singură în cele mai indepărtate colţuri ale lumii.

elviramvio
[27.06.16 07:58:28]
»

@grecudoina -

Felicitari pentru ca stiti si aveti curajul de a trai frumos!

Si va invidiez pentru ca iarna stati la soare, eu urasc gerul!

krisstinna
[27.06.16 10:36:58]
»

@grecudoina -

Unde sunt afistii, care calatoreau peste mari si tari?

-Sunt tot aici, dar timpul și BANII poate nu le mai permit să meargă peste ocean, unde doar o călătorie cu avionul pentru o familie costă cât două sejururi la mare. Dacă mai adăugăm cazarea, mâncarea și obiectivele turistice, bașca transportul de pe acolo, ne dă cu un mare plus. Aproape +infinit pentru unii dintre noi.

Fericitări pentru vacanțe, pentru tonusul tău, pentru impresiile pe care le așterni aici pentru noi, colegii tăi!

Călătorim și noi, virtual, alături de tine

grecudoinaAUTOR REVIEW
[27.06.16 11:43:54]
»

@krisstinna - multumesc pt aprecieri, dar daca incepi sa-ti construiesti programul pe indelete din timp si sa stai cand ajungi acolo o peroada mai lunga (ceea ce nu-si pot permite cei cu servici), banii nu sunt asa multi. Avionul dus -intors, Panama-Costa Rica, cu Air France, ajunge la 650 euro, iar viata de acolo, cazarea sunt la preturi mai mici ca in RO. Iti doresc sa ajungi intr-o zi si tu acolo, iar rw0ul meu sa-ti fie de folos, e mai usor cand cineva ti-a deschis o cale. De aceea scriu aceste rw-uri in locuri pe care le dezvirginez pt romani. Si sa stii ca primesc cereri de contact privat pt destinatiile mele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic
[27.06.16 12:34:00]
»

@grecudoina -

… pe site s-au scris la nesfarsit numai rw-uri despre aceleasi destinatii, in toate formele posibile. Unde sunt afistii, care calatoreau peste mari si tari?

S-a scris "la nesfârșit" despre aceleași destinații pentru că regulamentul permite tuturor să-și scrie impresiile de oriunde ar fi, iar dacă unele locații sunt atât de atrăgătoare și atât de mulți "afiști" merg acolo, de ce nu? Mai sunt "afiști" care călătoresc în țări mai puțin accesibile multora dintre noi și ne povestesc atât de frumos! Citim cu recunoștință scrierile lor și visăm că vom ajunge și noi să le călcăm pe urme. Până atunci, dacă ne plimbăm în România, dacă vedem că și România are ceva frumos și interesant din punct de vedere turistic, scriem despre România. Cunosc vreo câțiva "afiști" care și-au propus atingerea unui anumit număr de articole despre țara în care trăiesc și scriu cu asiduitate. Eu însămi mi-am dorit să ating 100 de articole despre România. Nu numai că am reușit, dar am și depășit acest număr și… nu mă mai pot opri.

Vacanțe frumoase oriunde și oricând, iar dacă la întoarcere ne vei povesti și nouă, mulțumim!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[27.06.16 14:07:52]
»

@iulianic - nu am vrut prin acea propozitie sa jignesc pe nimeni, nici sa fac vreo referire la limitarea rw-urilor scrise despre Grecia, cu atat mai putin despre Romania, de unde chiar ma inspir pt a vedea locurile frumoase pe care le are si nu le cunosc. In perioada de vara excursiile mele sunt numai in RO, chiar daca nu am scris despre acele locuri. Mai mult am facut referire la acei autori de rw-uri, care scriiau numai despre destinatii indepartate si care au disparut complect de pe site. Dar vorba aceea : ,,unde dai si unde crapa ". Daca te uiti si tu pe site, ai sa vezi ca cel putin 10, nu-i mai regasesc si imi pare rau, ma inspirau. Mai mult, am fost solicitata prin mesaj privat, apoi tel pt a da informatii suplimentare despre destinatiile mele, pe care le-am oferit si le voi oferi in continuare, m-am bucurat ca sunt de folos, dar asteptam dupa reantoarcere sa scrie macar un rw, cu impresii personale. Inca odata insist sa-ti spun ca s-a inteles total gresit ceea ce am vrut sa transmit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico
[27.06.16 14:36:12]
»

Eu sint a 14-a si... am adus un superbonus!

Am citit cu uimire ca n-ati avut fructe intr-o asa destinatie exotica. Eu ma tavaleam pe jos de ciuda. Sa nu imi dea mie un mango sau o papaya? Ati gasit fructele astea pe la piata? cam cit costa? O biata banana mai gasim si pe la noi,nu i-ati spus tinerelului?

@Iulia - mi-a placut ecoul si l-am votat. Mare adevar ati scris.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[27.06.16 15:03:09]
»

@adri-nico - urmeaza si fructele, dupa trei zile in Panama, mi-am cumparat de la tarabe 1 papaya de 1 kg si un ananas. Seara m-am pus cu burta pe ele, iar a doua zi, am ramas la hotel (singurul drum a fost la farmacia din apropiere, pt a-mi complecta rezerva mea de imodium), pt ca papaya e digestiva, iar daca mananci ca haplea, patesti ca mine. Despre hoteluri si restaurante o sa fac un rw, in care iti prezint in poze fripturile, fructele, prajituri-nu, nu! , pt ca in 2 luni cat am stat prin aceste tari, mi s-a aplecat de atata dulce. Totul e dulce, dovleceii, morcovii, supele, cartofii, cu cat soare acumuleaza in ele, nimic nu mai e acrisor (macar). Pana si iaurtul e dulce-acrisor si are un gust, caci mai mult de 1 lingurita nu am putut manca si a ajuns la catelul dintr-o casa alaturata. Cu rabdare ajungem si la povestea fructelor. Preturile, sub 1 $/kg. Tocmai de aceea am plecat de la hotelul Ojo del Rio, pt ca nu serveau fructe. Apoi la Ramada, am avut la discretie.

iulianic
[27.06.16 15:29:21]
»

@grecudoina - Fiți liniștită, n-am luat-o ca pe o jignire! Doar am vrut să subliniez un adevăr. Cred că până în seară voi reuși să citesc și eu articolul până la final. Treburi presante, dar și graba ecoului, m-au făcut să mă întrerup după trei paragrafe. Aștept și alte impresii pentru că - așa cum am declarat - îmi place să citesc despre locuri mai puțin accesibile nouă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
koko48
[27.06.16 17:01:41]
»

@grecudoina - Am citi pe "nerasuflate" povestirea ta din Panama. E o destinatie mult prea putin cunoscuta si uite ca am ocazia sa aflu multe lucruri pe care nu le stiam. Te felicit pentru reviewul atat de documentat si cred ca as putea merge pe urmele tale cu ceva informatii aflate acum. Astept mai multe poze si povestiri in continuare. Ne demonstrezi ca poti sa ajungi in orice loc din lume daca pregatesti incursiunea din timp informandu-te si astfel un vis poate deveni realitate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[27.06.16 18:08:32]
»

@iulianic - iti multumesc pt aprecieri si sunt convinsa ca m-ai inteles. Si eu am scris cateva rw-uri despre RO, chiar unul ti-a starnit interesul-despre Toplita. Si eu nu trebuia sa introduc aceea fraza, acum o consider nelalocul ei, pt intorsatura care a luat-o. Voi continua sa depan toate zilele petrecute in Panama cat si pe coasta de vest a Costei Rica. Acele locuri sunt mult mai spectaculoase decat ce am vazut anul trecut. Primul rw a fost o introducere, urmatoarele o sa va placa mai mult, o sa ai nevoie de mult timp, dar si eu pt ca le scriu destul de greu, nu sunt un talent si sunt nemultumita pt ca nu reusesc, am impresia sa redau frumusetea acelor locuri. Poate ma ajuta pozele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[30.06.16 21:59:21]
»

Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mariantan
[22.06.19 12:16:16]
»

@grecudoina: Buna ziua, m-ati cucerit cu aceasta destinatie si deja imi fac temele ptr o vacanta in ianuarie 2020 in Panama

Ideea este ca as dori sa vizitez si Coasta Rica si nu stiu ce varianta sa aleg avion sau autobuz? De aceea as dori sa va rog sa-mi confirmati ca autobuzul care face legatura din Panama (capitala) cu Costa Rica- San Jose costa 40$ si dureaza doar 5 h conf recomandarilor dvs 'Pt a ajunge in Costa Rica-San Jose (capitala), cursa facea 5 h si costa 40$. "

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[23.06.19 17:55:59]
»

@mariantan: într-adevăr face 5h, va confirm cu certitudine, dar suma de 40$, era în 2016. Sper că a rămas aceiași. Oricum la ei preturile sunt destul de stabile. Daca a suferit vreo modificare, aceasta nu poate depăși mai mult de 5-10$.

Va recomand să faceți acest drum cu autocarul din Panama City. Daca tot sunteți în Panama City mergeți cu vaporașul și în insula Taboga, va spun cu certitudine că merită, chiar puteți intra pe rw și luați aceiași cazare, măcar pt 1 noapte, e minunata. Calatorie frumoasă.

Sapt viitoare intru pe am fost acolo.ro și va prezint partea de est-sud a CR, Cahuita, Puerto Viejo, Manzanillo. E cea mai sălbatică zona a țării CR, cred că o să vă placă.

Daca veți sta in San Jose, pe unde am stat eu, Isla Verde, chinezoaicele de la recepție, își aduc aminte de mine, folosiți reviews-urile mele și spuneți că aveți recomandarea mea, pt cea mai buna camera. Luat te mele cu d-voastră, va ajuta.

Drum bun și o minunata vacanta. Imi e for de acele locuri, mi-au rămas la inima

mariantan
[25.06.19 10:34:35]
»

@grecudoina: Abia astept recomandarile dvs si ptr est-sud CR deoarece o sa vizitam si acea zona. Apropo oare cate zile sa alocam pe Costa Rica? Ne recomandati sa vizitam si partea de nord din Panama? Ce zona/statiune + cate zile alocate? In total avem de " impartit" undeva la 16 zile intre Panama (capitala, insula Tabago, etc) si Costa Rica (capitala + partea de sud-est).

Va multumesc frumos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[25.06.19 12:26:31]
»

@mariantan: puțin pt ce trebuie să vizitați in CR. Pt. Panama, Taboga, Sud estul și SanJose CR,

as face următorul program: aterizare Panama City cu Air France, 2 zile vizită Panama City, luat din port vaporașul pt Taboga, 2 zile.

As lua croaziera pe Canal Panama durata 9h, până la Colon, vizita orașul 1 zi, plecare la Bora del Toro, unde relaxați a măcar 1 zi și aici sunteți la cca 20 km de granița cu CR, Refugiul Manzanillo.

Drumul făcut cu autobuzul local sau de la o agenție locala eventual din Colon, faceți o excursie de 3 zile, cazare, demipensiune, până la Puerto Viejo.

De aici toată Coasta Caraibiana CR, timp de 4zile cu cazare la administratorul hotelului El Encanto. Ii spuneți că veniți trimis de mine. De aici daca mai aveți timp luați o excursie de 2-3 zile in Tortuguero, merita și sunt excursii locale organizate. De aici va duce in 5 h in San Jose. Aici ajung 3 zile măcar

Pt detalii recomandări hoteluri, resorturi, persoane care va ajuta cu excursiile locale, loc de luat masa va trimit mesaj privat cu tel meu. Eu stau in Brașov, trebuie sa ne vedem.Daca timpul va permite,din Tortuguero (trebuie neaparat sa ajungeti si in nordul CR)luati transfer cu shuttle,dupa ce ati ajuns cu piroga pe continent,spre Fortuna,localitate la poalele Vulcanului Arenal (acolo este si cascada raului Fortuna,superba zona vezi rw La Fortuna si cazare la Brisas Arenal)).Timp alocat max 3 zile,in cea de-a 3 zi puteti sa luati shuttle dupa-masa spre Monteverde,unde mergeti direct la Casa Alquimia (propietar Tarcisio,am adresa de e-mail pt rezervare si la toate adresele folositi numele meu).De aici vizitati ferma de cafea a lui Don Juan si Selvatura parc,in aceeasi zi,(vezi rw si d-nul va inscrie in aceste excursii pt urmatoarea zi)Timp alocat 1 zi,2 nopti ,apoi plecarea cu aceesi rezervare la Interbus,transfer door to door,la San Jose,puteti lua hotelul Isla Verde,iar soferul va transfera direct .Pt San Jose,va trebuie 4 zile,cu 1 zi la cumparaturi (sau o deplasara din apropierea hotelului Isla Verde,la localitatea Excazu,durata de mers cu autobuzul local 20 min.acolo e un moll superb,bine dotat,iar oraselul statiune e superb.Total timp ,ar fi 19 -20 zile,facut in forta,dar merita sa faceti toate aceste locuri,daca tot ati ajuns acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, elviramvio, grecudoina, iulianic, koko48, mariantan, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Panama:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.99751806259155 sec
    ecranul dvs: 1 x 1