ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2006
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mikimoto, insula perlelor

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Vreţi să vă înnoiţi de Paşte doamnelor? Priviţi, alegeţi, nu vă costă nimic.

După ce am văzut demonstraţia făcută de Ama, femeile mării culegătoare de perle, am coborât din vas pe insula perlelor, al cărei nume Mikimoto este al celui care a pus baza creşterii şi exploatării perlelor de cultură în Japonia.

Dar să vă spun povestea: Kokichi Mikimoto (1858-1954) după ani de încercări a creat în 1893 prima perlă de cultură din lume introducând manual un corp străin într-o scoică. Prin intervenţia sa a stimulat crearea unei perle naturale în apele oceanului Pacific. După ce a trecut printr-o serie de dificultăţi legate de învăţarea unei tehnologii pe care singur a creat-o, a dificultăţilor financiare şi a lipsei de încredere a cumpărătorilor, a reuşit şi a dezvoltat o adevărată industrie. A infiinţat o companie a perlelor de lux cu magazine de prezentare în principalele capitale ale lumii. Muzeul Pearl Mikimoto din insulă conţine exponate de bijuterii şi expoziţii ştiinţifice privind arta obţinerii perlelor de cultură.

Ce este perla? Un obiect aproape rotund crescut în interiorul unei stridii sau al altei scoici. Perlele naturale au fost cunoscute şi preţuite din antichitate, fiind menţionate în China în anul 2206 î. Hr. ca făcând parte din tributul locuitorilor datorat regelui. În Roma antică numai femeile aristocrate aveau dreptul să le poarte iar în lumea musulmană erau asociate cu simbolul fertilităţii. Cleopatra a scufundat o perlă într-un pahar cu vin, l-a băut pentru ca astfel să-l cucerească pe Marc Antoniu şi poveştile ar putea continua.

Găsirea perlelor era o îndeletnicire grea şi periculoasă şi a fost practicată din antichitate de femeile Ama despre care v-am povestit în reviewul anterior. vezi impresii. Perlele naturale sau sălbatice sunt foarte rare, au dimensiuni mici şi neregulate, cele sferice şi mai mari sunt găsite cu totul excepţional. Perlele cresc în corpul scoicii atunci când între cochilie şi mantaua interioară se depune un corp străin, deobicei un fir de nisip. Mantaua iritată începe să secrete sidef în mii de straturi concentrice, rezultând în final perla. Irizarea se produce atunci când în timpul creşterii, între straturile subţiri de sidef pătrunde lumina. Procesul de creştere la perlele sălbatice durează între 10 şi 20 de ani.

Perlele de cultură produse de Mikimoto sunt considerate tot naturale pentru că sunt create la fel ca cele sălbatice, numai că producerea lor este dirijată de om. Ele se obţin prin introducerea manuală a unui fragment de ţesut în manta în jurul căruia scoica va depune straturi circulare de sidef. Scoica are nevoie de 2-5 ani pentru a produce o perlă dar numai 5% din producţie cu formă rotundă este utilizată pentru bijuterii de lux. După ce scoicile sunt scoase din apă de femeile Ama şi se extrag perlele în ateliere, scoicile care supravieţuiesc sunt însămânţate din nou cu un germen de creştere şi scufundate în apă pentru un nou ciclu de formare a unei perle. Cele mai valoroase perle de cultură sunt cele crescute în apă sărată.

Ştiinţa care se ocupă cu formarea perlelor se numeşte perlicultură. Ea defineşte şase tipuri de perle din care Akoya sunt cele cultivate în insula Mikimoto.

Pentru a învinge reticenţa cumpărătorilor şi a încuraja vânzările, Mikimoto a deschis un magazin de bijuterii de lux la Ginza Tokio care a avut succes. Noua tehnologie a permis industriei de perle din Japonia să se extindă rapid după 1916; până în 1935, în Japonia existau 350 de ferme care produceau 10 milioane de perle cultivate anual sub sigla Mikimoto Pearl Company. În 1951 a înființat o companie care să dezvolte insula pentru turism. În 1958, după moartea sa la 96 de ani, s-a înființat un muzeu comemorativ al vieții lui Mikimoto și un muzeu al perlelor în 1962. În 1970 a fost finalizat un pod care leagă insula de continent. Muzeul Perlelor a fost reconstruit în 1985

Compania sa s-a extins progresiv deschizându-se magazine pe Fifth Avenue din New York, Place Vendome Paris, New Bond street Londra, ajungând astfel liderul bijutierilor de perle din lume. În 2017 Melanie Trump a vizitat magazinul Mikimoto din Ginza- Tokio. În România la hotel Marriot este o firmă autorizată pentru distribuirea bijuteriilor Mikimoto.

WEB, dacă se poate: youtube


[fb]
---
Trimis de Michi in 19.04.20 09:13:29
Validat / Publicat: 19.04.20 12:18:28
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Atelierul de desfăcut scoicile
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.04.20 11:58:50]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[19.04.20 12:25:06]
»

@Michi:  Start vot! Intradevar acum sunt la mare pretuire perlele de cultura avand in vedere ca inlocuiesc cu brio (dar si ceva mai avantajos) perlele adevarate.

​Recunosc ca nu sunt mare amatoare de bijuterii (am normal cateva piese preferate), dar perlele imi plac, si cand am fost in China am mers in Beijing intr-un mare centru comercial (insotita de o partenera de afaceri din China cu care intre timp am ajuns sa avem o relatie frumoasa) cu muuuulte perle, si acolo am vazut toate felurile posibile de perle, destul de scumpe insa pentru bugetul meu. Vanzatoarele de acolo stiau si limba rusa, avand in vedere ca Rusia este destul de aproape si foarte multe cliente provin din Rusia. Nu mi-am luat insa nimic de acolo (am primit la plecare de la prietena mea o bratara foarte frumoasa) insa ma ramas cu amintiri placute.

La fel mi-a placut si acest articol, nu mai spun ca pozele sunt o adevarata invitatie, felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaPHONE
[19.04.20 13:08:08]
»

Hristos a Inviat! ​​

Foarte interesant articolul! Felicitari! ​​

​​Ce poate face natura " dirijata" de om! Senzationale scoicile si perlele din poze!  

Ma gandesc cum e sa lucrezi in atelierul ala de desfacut scoici! Aceeasi dilema aveam la aurarii nostri care cerneau nisipul aurifer pentru separarea metalului pretios. ​​​​

Ce articole faine azi pe aici!   Numai bine! Sanatate! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihaelavoicu
[19.04.20 16:55:13]
»

În anii imedist după 89, la o consignație din Sinaia am văzut două șiraguri scture din perle, cred de cultură, de forme neregulare, ușor alungite. Vânzătoarea mi-a spus că de fapt fusese un singur șirag, dar ea îl tăiase în două, tocmai să se poată vine și că proveniența se pare, era de pe la castel. Am cumpărat unul din ele și la Ploiești m-am consultat cu un bujutier care mi-a spus, rău am făcut că nu l-am luat și pe al doilea, că asemenea ocazie nu voi mai întâlni. Când m-am dus după un timp, șiragul era tot acolo. Să-l iau, să nu-l iau, era cam scumpicel, dar l-am luat. Le-am purtat un timp, acum zace de-a valma cu alte bijuuri și nici nu mă uit la ele.

Toate bune! ​

mprofeanu
[20.04.20 14:19:03]
»

​Am citit cu mare plăcere despre aceste perle de cultură Mikimoto, despre care sincer nu știam, o poveste interesană, m-am îmbogățit iar cu alte cunoștințe scrise atât de frumos!

Despre femeile culegătoare de perle din Japonia auzisem, de fapt am văzut un documentar mai​ de demult, oricum multe și interesante informații...

Mulțumim, este așa de ușor să citești și să vezi pozele, dar câtă muncă în culise!!! ​   

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, mihaelavoicu, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Japonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064029932022095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1