ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 16.11.20
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 7 zile
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Calatorie in Egipt. Sfaturi pentru o vacanta de vis

TIPĂREȘTE

In ultimii ani am avut prilejul si deosebita placere de a calatori in destinatii de vacanta pe care mi le-am ales cu grija, cu scopul si din dorinta de a cunoaste cat mai multe culturi, religii, obiceiuri si de a vedea lucruri noi si locuri renumite. Am avut placerea sa strabat Grecia, unde am vizitat situri arheologice si am descoperit locuri minunate, cu monumente istorice; am calatorit in Cipru, o tara deosebit de frumoasa, cu plaje fermecatoare la marea Mediterana, unde am avut ocazia sa calaresc pentru prima oara o camila (lucru care mi s-a parut extraordinar la momentul acela, petrecand mult timp jucandu-ma cu un pui de camila); am vizitat Tenerife, cu faimoasele plaje negre, cu roci vulcanice, cu iesire la Oceanul Atlantic, unde am fost impresionata de bogatia vegetatiei exotice si a faunei specifice (carduri de papagali zburand liberi in mediul natural, orci, balene si delfini); am calatorit chiar si in frumosul Dubai, despre care as putea povesti foarte multe lucruri interesante, dar cee ace vreau sa povestim astazi este despre un loc care a ramas in sufletul meu, fiind una dintre cele mai frumoase vacante in care am fost, si, totodata, plina de multe experiente noi.

Asadar, vara anului 2019 mi-a adus bucuria calatoiei in Egipt. Egiptul e mare si as fi avut nevoie de foarte mult timp pentru a-l vizita pe indelete. M-am documentat, dorindu-mi sa vad cat mai multe lucruri importante, dar in acelasi timp mi-am dorit sa ma bucur si de Marea Rosie, cu cel mai renumit recif de corali din lume.

Am apelat la serviciile unei agentii de turism, avand in vedere situatia economico-politica a tarii care nu permite deplasarea pe cont propriu.

Astfel, am ales ca destinatie de cazare minunata statiune Hurghada, unde m-am cazat la Arabia Azur Resort de 4, hotel care mi-a atras atentia datorita situarii in unul dintre micile golfulete renumite pentru scufundari, un peisaj extraordinar, liniste, si nu in ultimul rand cele mai frumoase rasarituri de soare.

Prima zi a fost de acomodare. Am petrecut-o in incinta resort-ului in mare parte, bucurandu-ma de soare si de apa marii, m-am plimbat cu mascota hotelului, o camila care avea tatuat pe corpul ei numele de “Romeo” si am facut primele scufundari pe cont propriu in acest mic golfulet al hotelului, unde spre uimirea mea am vazut pentru prima data in viata, pisici de mare si calamari. Seara mi-am petrecut-o incercand sa descopar statiunea Hurghada. In Egipt deplasarile in afara resortului, pe cont propriu, nu sunt tocmai indicate, asa ca am ales sa ma aventurez intr-un perimetru restrans, din apropriere, vizitand cateva magazine. Din acest moment, descoperi adevarata fata a egiptenilor: un popor destul de sarac, dar foarte primitor si dornic sa impartaseasca cu turistii tot ceea ce au. Am remarcat imediat faptul ca in magazine nu exista deloc preturi, negocierea fiind elementul de baza. Majoritatea comerciantilor te agasau la propriu, nelasandu-te sa pleci din magazinele lor fara sa cumperi ceva, tinandu-se chiar dupa tine pe strada, insistand cu ofertele lor (in marea majoritate pacaleli). O adevarata aventura a fost si deplasarea de pe o parte pe alta a drumului, la ei neexistand treceri de pietoni, semafoare sau alte reguli de circulatie, ceea ce provoaca in permanenta un haos. Am remarcat de asemenea, ca autoturismele lor erau in mare parte aflate intr-o stare deplorabila, iar conduita la volan lasa foarte mult de dorit.

Ziua doi a fost poate cea mai lunga si mai grea zi, deoarece am inceput-o dis de dimineata, la ora 4, cu prima excursie optionala din aceasta vacanta: Cairo si faimoasele Piramide din Giza. Drumul cu autocarul a durat 7 ore, fiind unul foarte anevoios, dar care mi-a dat perspectiva de a vedea o mare parte din Egipt, alta decat cea turistica. Am ramas profund marcata de felul cum aratau locuintele egiptenilor, blocuri neterminate, fara acoperis sau tencuiala, dar in care puteau fi zarite balcoane pestrite pline de rufe insirate la uscat. Case saracacioase pe malul Nilului, cu locuitori ce isi spalau hainele in Nil, magazine mici si imbacsite, oameni care se foloseau de camile pentru micile lor deplasari, tuc-tuc-uri, etc. Am avut de asemenea prilejul de a vedea relieful si flora Egiptului. Zone verzi bogate in vegetatie in jurul Nilului, dar si zone aride si secetoase, dominate de stanci inalte si mult nisip.

Ajunsa in Cairo, prima oprire am facut-o la Muzeul de Egiptologie, cel mai renumit muzeu din Egipt, unde se afla expuse sarcofage, mumii, dar si unelte din istoria lor. Un loc pe care vi-l recomand, intrucat reprezinta o sansa mare de a afla istoria Egiptului si de a vedea dovezi istorice unice.

De aici, am plecat mai departe spre simbolul Egiptului, Piramidele din Giza, ce dateaza de aproximativ 4.500 de ani. Este impresionant ca dupa atata timp sa vezi aceste monumente inca in picioare. Considerate ca fiind una din cele 7 minuni ale lumii antice, Piramidele impresioneza inca de la prima vedere prin structura lor. Gasim aici cele trei piramide importante, construite in timpul celei de-a IV- a dinastii: Piramida Mencure, Piramida Krafe si cea mai mare dintre ele, si totodata comoara nationala a Egiptului, Piramida lui Keops (147m).

Excursia noastra la Piramide a fost una “pe repede inainte” , acesta fiind unul dintre minusurile des intalnite in excursiile de grup, organizate cu ghizi. Timpul petrecut acolo a fost unul extrem de scurt, in care nu prea apuci sa te bucuri de ceea ce vezi. Drumul in sine pe platou, pana la Piramide a fost unul foarte pitorsc, deoarece l-am parcurs pe camila. Ajunsi acolo, iti ramane foarte putin timp pentru poze, timp in care esti din nou extrem de agasat de localnici, care se ofera sa iti faca poze, dupa ca nu mai pleaca de langa tine pana nu le dai bani, acceptand orice fel de monede, chiar si leul romanesc. Am avut neplacuta experienta cu unul dintre acesti localnici, care a incercat chiar sa ne ia o bacnota direct din portofel, asa ca sfatul meu este sa stati cat mai departe de ei sis a va faceti fotografiile singuri. Cu bune si cu rele, vizita la Piramide este una obligatorie daca iti propui sa vizitezi Egiptul, locul fiind de-a dreptul impresionant. Platoul Giza este strajuit si de cea mai mare statuie din lume. Cu trup de leu si chip de om, statuia este cunoscuta drept Sfinxul. De acolo vei pleca cu suveniruri, statuete, mumii in miniatura, bijuterii, chiar si mici piramide, ce iti vor aminti cu bucurie de aceasta calatorie.

Dupa ziua lunga si plina de la Piramide, cea de-a treia zi a fost una de odihna si relaxare, petrecuta la resort, la plaja si scufundari, incarcand bateriile pentru o noua zi de aventura.

Aventura s-a desfasurat in ziua a patra, cu o croaziera pe frumoasa insula Orange Bay. Drumul pana acolo a insemant o minunata plimbare pe Marea Rosie cu vaporul, unde am avut deosebita bucurie să fim insoțiți de albatroși. Debarcarea pe insulă a fost uimitoare deoarece în fata mea s-a deschis o priveliste asemanatoare Insulelor Caraibe: o apa turcoaz, cristalina, cu un nisip alb fin si prin unele locuri erau presarate, in apa, leagane si masute cu scaune, locuri ideale pentru sedintele foto. Am petrecut acolo cateva ore de tihna si relaxare la plaja, bucurandu-ma de frumusetile naturii, iar drumul de intoarcere a reprezentat pentru mine o experienta inedita, si anume snorkelingul. Am primit echipamente si ne-am scufundat impreuna cu ghidul deasupra unuia dintre cele mai frumoase recifuri de corali. O experienta care mi-a ramas in suflet!

Ziua cinci s-a asemanat mult cu cea de-a doua zi, avand la baza o calatorie lunga si anevoioasa cu autocarul (de 5 ore), tinta fiind de data aceasta regiunea Luxor, mai exact Valea Regilor. A fost o zi extrem de calduroasa, temperaturile foarte ridicate (52 de grade) au fost extrem de greu de indurat. Trebuie retinut faptul ca daca vrei sa mergi in Valea Regilor este foarte important sa ai la tine sticle de apa, precum si esarfe sau palarii de acoperit capul si umerii!! In ciuda acestui lucru, calatoria a fost o reusita prin faptul ca am vizitat zona Luxor cu frumoasele temple si coloane, Mormantul lui Tutankamon, Palatul lui Hatshepsut, una dintre putinele femei faraon din istoria Egiptului, iar la intoarcere am facut un mic popas pe Banana Island, unde am vizitat o ferma de bananieri si am vazut crocodili.

Cea de-a sasea zi a insemnat o noua experienta, de data aceasta in desertul Sahara, unde am avut ocazia sa merg pentru prima oara cu ATV-ul, pe dunele de nisip, pana intr-un sat de beduini. Acolo ne-am odihnit la un ceai fierbinte si o narghilea, si am admirat pustietatea desertului Sahara. Drumul de intoarcere a fost o noua cursa cu ATV-ul, si din experienta, va pot sfatui sa NU faceti greseala de a va imbraca in alb ????. Am ajuns inapoi la hotel avand hainele, initial albe, pline de nisip negru si rosiatic.

Ultima zi am inceput- o cu un superb rasarit de soare, am mai lenevit ceteva ore pe plaja, apoi, din pacate am fost nevoiti sa ne facem bagajele si sa ne indreptam catre aeroport.

Preturi ????

Toate aceste excursii optionale le-am achizitionat inca de acasa, cu ajutorul unei firme de turism partenere. Oameni extrem de seriosi, care au organizat totul, luandu-ne si aducandu-ne de la si inapoi la hotel. Au avut mese incluse, apa si mici gustari, precum si ghizi.

Bugetul alocat acestei vacante, a fost de aproximativ 800 $/persoana (fara suveniruri sau alte cheltuieli personale), din care cazarea si transportul au insemnat 612 $/persoana, (pachetul include avionul, transfer aeroport-hotel-aeroport, 7 nopti de cazare cu All inclusive si asigurari), iar excursiile optionale au avut urmatoarele preturi:

Calatorie de o zi in Cairo – 43 $/pers + 10 $/pers drumul cu camila

Excursie la Luxor – 47 $/pers +10 $/pers – Banana Island

Insula Orange Bay – 35 $/pers + 25 $/pers shooting foto

Sahara Safari – 22 $/pers

TIPS AND TRICKS

Să aveţi la voi şi dolari şi lire egiptene. Pe stradă o să vă fie mai uşor să plătiţi în dolari. 1 dolar = 17 lire egiptene, 1 euro = 19 lire egiptene

Odata ajunsi in aeroport, interesati-va despre achizitionarea cartelelor cu numar local pentru folosirea internetului. Internetul in Egipt nu este un punct forte si nu se gaseste asa usor. In aeroport, la iesire, exista chioşcuri ale operatorilor de telefonie locala, care ofera posibilitatea de a achizitiona o cartela de telefon, la preturi rentabile (10 – 15 $ in functie de GB dorit)

Feriţi-vă de bazare dacă nu vă place să negociaţi. În Egipt se negociază peste tot, este absolut îngrozitor să nu vezi preţuri pe nicăieri. Singurul loc unde sunt preţuri este Muzeul de Egiptologie.

Să aveţi în permanenţă la voi apă, pălărie şi protecţie solară. Este o tara foarte calduroasa, iar vara ajunge chiar si la temperature de 50 de grade.

Nu mâncaţi pe oriunde. Aveţi grijă, căutaţi review-uri şi întrebaţi-vă ghidul. Puteţi să vă îmbolnăviţi foarte uşor.

Intrucat egiptenii au salariul foarte mic, si un nivel de trai destul de scazut, ei se bucura la orice atentie oferita din partea turistilor, fie ea chiar si de un dolar, fiind foarte serviabili.

Organizeaza-ti planurile de aventura astfel incat, pana la ora 17:00, cel tarziu 18:00 sa se incheie deoarece in Egipt, chiar si pe timp de vara, seara se lasa foarte devreme.

Pregateste-ti haine adecvate pentru calatoria in desert! Tine cont atat de praful provocat de nisip care iti inegreste hainele, dar si de fluctuatia temperaturilor (ziua foarte cald si seara/ noaptea foarte frig)

Oricat de mult ti-ar placea sa dormi sis a te odihnesti in vacanta, nu rata spectaculoasele rasarituri de soare de la Marea Rosie si viziteaza cat de mult poti! Cu aceste experiente ramai pe viata!


[fb]
---
Trimis de IrinaMaria27 in 16.11.20 21:23:51
Validat / Publicat: 16.11.20 21:58:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 8147 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IrinaMaria27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Crocodili in Banana Island
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.11.20 21:58:14]
»

Bun review de debut, merită remarcat 

​@IrinaMaria27: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Hurghada, HURGHADA (orașul)" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Sfaturi utile pentru vacanța în Hurghada]
​​

k-lator
[17.11.20 00:23:24]
»

@IrinaMaria27:  Bine ai venit în comunitatea AmFostAcolo!

Ai descris foarte frumos vacanta ta in Egipt ​în care ai avut activități destul de variate; n-au lipsit vizitele la piramide, la muzeu, excursiile cu vaporașul, snorkeling, plajă... cam de toate.   

De asemenea, sunt foarte utile sfaturile tale despre cartela pentru internet, imbrăcăminte, masa în oraș și atitudinea fata de comercianții care trag de tine să-ți vândă de toate   ​

Bravo! Felicitări pentru experiență și pentru articol. Sper să mai împărtășești și alte impresii din alte vacanțe frumoase.

mishu
[23.11.20 21:30:59]
»

@IrinaMaria27:  Bun venit! iti spun si eu si succes in continuare, sper sa ne mai povestesti calatoriile tale.

Felicitari, votat cu mare drag. ​

IrinaMaria27PHONEAUTOR REVIEW
[24.11.20 20:50:57]
»

@mishu: Mulțumesc mult!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
IrinaMaria27, k-lator, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05833888053894 sec
    ecranul dvs: 1 x 1