ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.12.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ramnicu Valcea
ÎNSCRIS: 05.08.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Dubai – the land of eternal changes (sau taramul macaralelor vesnic miscatoare)

TIPĂREȘTE

Cazarea

Hotel Sofitel Jumeirah Beach Residence (www.sofitel.com), 5 stele, din Dubai Marina situat pe minunata... The Walk :)

Cum am ajuns acolo? ... din intamplare, cu delegatia sotului, noi nu avem buzunare de hotel de 2500 dirhame pe noapte (mic dejun, ireprosabil, inclus). Acolo s-a organizat conferinta la care trebuia sa participe asa ca nu am comentat :)

1dh este cam egal cu 1leu, 1euro=4,3lei, 1euro=4,9dh/AED si nu pierdeti timpul cautand un curs mai bun pt ca peste tot este la fel.

Detaliile despre hotel sunt nesemnificative … ce-ai putea spune despre un hotel care are, pe Trip Advisor, 300 voturi de Excellent si 80 de Very good, dintr-un total de 400? :)

Impresionant (chiar nu vad ce ai avea de reprosat unui hotel de atatea stele in locatia numita) … dar eu sunt mai pe plimbarit si culturalizat, era perfect ok si la camping pt mine, desi recunosc, mi-a cam placut AC-ul ca alternativa la cele 40+ de grade ale amiezii :)

Recunosc, nu m-am simtit foarte in largul meu, prefer sa fiu self-suficient, nu-mi plac “servitorii” si nu stiu ce atitudine ar trebui sa am fata de ei. Ma socheaza ca cineva e uimit cand ii multumesc ca mi-a suplimentat produsele de igiena sau ca mi-a impachetat frumos pijamalele (pe patul deja strans de mine first thing in the morning - ca asa m-a invatat mama mea sa fac) … veti mai gasi referiri pe parcurs.

Inceputul …

a fost aeroportul :) m-a impresionat cu adevarat, mare-mare … ok, si sclipicios, carcateristic zonei (nu scriu aici nimic din punctul de vedere al turistului shoppingaret ca nu sunt nici genul acesta). Nu mai retin firma cu care am mers, avionul a fost un Airbus320 foarte confortabil, bilete luate cu multe luni inainte, vreo 500 de euro bucata.

Plecasem de seara din Buc, doua ore pana in Istambul, asteptat, apoi inca doua pana in Dubai.

Dar cum iesi din aeroport … te loveste caldura … ma asteptam, a fost ok, 27 de grade la 5 dimineata pe 14 aprilie... (la noi erau vreo 10-11 grade ziua, folositi multa crema de plaja cum iesiti din aeroport/hotel ca va ardeti rau altfel, nu o pastrati doar pentru plaja).

Dupa ce te loveste caldura asta, te loveste caldura cealalta de 40+ de la miezul zilei, plaja recomand dimineata, pana in 10 sau dupa ora 17, dar cu viteza, vedeti ca acolo apune soarele pe la 18:30 si la 19:30 deja e noapte, asta in aprilie, evident, nu am studiat restul anului.

Drumul de la Dubai International Airport (zona Al Rigga), la hotel (in zona Dubai Marina) a durat cam 30-40 min (30km), era destul de liber pe strazi la ora aceea.

A fost foarte inviorator, soarele abia rasarea si aratau deja foarte frumos, in lumina diminetii, toate turnuletele lor cu sticla, e un peisaj deosebit, presupun ca din metroul suspendat s-ar fi vazut si mai frumos dar am aflat de el doar in ultimele zile, nu ca ne-am fi trezit ca sa prindem rasaritul in metrou oricum :) probabil si apusul (pe partea cu marea) da o perspectiva la fel de frumoasa.

Se traverseaza Dubai Creek, apoi treci pe langa Emirates Towers, Burj Kalifa, Dubai Mall, Down Town Dubai, 10 km mai departe este Mall of the Emirates, intre ele, cladiri, care de care ma motate, care cu etaje de nu incap sa le numeri cu toate degetele de pe corp, altele sunt vile de locuit (zone frumos parcelate), cu nimic mai prejos in estetica fata de colosii “multinationali”.

Ici se mai iveste un turn ascutit, dincolo un palat micut, diverse replici ale unor cladiri super-cunoscute, uite si hotelul cu vela, de 7 stele cum troneaza … eram ametiti complet :)

Strada (E11/Sheikh Zayed Rd) era foarte larga, din categoria “6 benzi pe sens” deci nu era nici un sentiment ce te-ar sufoca acele cladiri. Reprezentante multe din firme sonore, de toate soiurile, am avut o imagine foarte buna a mediului in care am picat, vizualizand in trecere o mare parte din obiectivele interesante, de care auzisem anterior. Evident, le-am luat la picior apoi si … este o locatie in care nu m-as plictisi sa mai merg, din nou reamintesc, nu ma refer la shopping :)

Am fost debarcati rapid si formalitatile au mers impecabil, ni s-au cam innecat corabiile cand ne-au cerut un depozit de vreo 3000 de dirhame. Poate ca fetele noastre nedormite, sau pasapoartele mai de … lume a III-a i-au facut sa considere necesar acest gest. Am spus ca nu avem bani schimbati si vom reveni mai tarziu cu depozitul, am urcat in camera si am incercat sa ne relaxam putin, nu am prea reusit. Aveam bani la noi dar nu stiam ce cheltuili vor fi pe parcurs, ne-am simtit cam nesiguri sa lasam, pana la sfarsitul sejurului, aproape jumatate din bani, ca depozit.

Am mers in plimbare sa facem o recunoastere a imprejurimilor si sa gasim o casa de schimb valutar, era un picut cam dimineata insa, si a durat, dar a ne-a prins bine si la fizic si la psihic. Apoi am revenit la hotel, unde se schimbase si tura probabil, ne-a primit o alta domnisoara, am explicat contextul, ni s-au cerut doar vreo doua-trei sute dirhame pt depozit de data aceasta, lumea noastra era deja mult mai roz.

Desi eram cam lesinati din cauza de nedormit de vreo 24 de ore, nu am avut stare sa ramanem in camera, nu am vrut sa pierdem nici o clipa, era si una din putinele zile in care sotul nu avea program incarcat decat pe seara.

Caldura era deja mare dar suportabila, am prins o zi noroasa (ceea ce a fost bine pt acomodare) dar cam cu vant, de se ridica tot nisipul de pe santiere si in tot orasul. Din perspestiva noastra, din colt de Dubai, totul parea a fi intr-o mare pacla de praf, plus toata galagia aferenta santieritului, deci nu prea ne-a impresionat la prima vedere.

Praful... "de la santiere am zis noi", dar defapt asa e la ei, nu au pamant au doar nisip, mult nisip, sa nu scapati asta din vedere cand vedeti floricelele colorate si toata vegetatia luxurianta, toate au furtunase cu apa pe la radacini, in unele zone se si vad.

Am pornit in plimbare si catre un loc cu mancare, altul decat hotelasul nostru cu 50 de euro portia de breakfast (in dimineata aceea nu era inclus in pretul camerei). Am intalnit primul Mall, de care am si uitat sa mentionez la obiective turistice, se chema Mall … Dubai Marina, cum altfel? :)

Micut, cam ca cel din Valcea :) m-a impresionat doar ca era foarte pustiu de clienti, toate domnisoarele vanzatoare cam dormitau pe acolo, am zis "uite dom'le ca i-a lovit si pe ei criza" dar probabil ca … miercuri pe la pranz nici pe la noi prin mall-uri nu e prea aglomeratie. M-a socat apoi aglomeratia din week-end, din locatii de acelasi gen (nu aceeasi, nu am mai revenit acolo), deci am concluzionat, cateva zile mai tarziu ca or fi fost si ei la servici de nu erau prin Mall.

Pentru ca are legatura mai mult cu hotelul si imprejurimile (deci nu “obiective de vizitat” (link) in acceptiunea mea) prezint aici acest segment.

The Walk

(Urmatoarele paragrafe pot suna cam … cu “sarit tzandara”, nu-mi sta in caracter, dar pe forumul unde postasem initial povestea - o varianta mai putin... slefuita :) in aprilie 2010, s-a gasit un … cineva, care dupa un ditamai carnatul pe care il scrisesm, a facut gales o observatie, una singura, fara salut sau bun ramas, cum ca nu am scris despre doua zone “extreeeem” de importante. Nu am timpul necesar sa mai “slefuiesc” aceste informatii, si asa am intarziat foarte mult cu acest rw, care sper sa foloseasca celor ce au ales aceasta locatie pentru finalul de an, si nu numai, asa ca vi le prezint cum au fost scrise initial, sperand sa ma iertati pentru stil si sa cititi printre randuri informatiile folositoare :))

Luuume, luuuume... oameni buni, adoratori de masini, fitze si opulenta, minunatul cartier Dubai Marina (www.dubai-marina.com), este un mare santier, ca tot Dubaiul in sine. Dupa prima zi insa, nu mai auzi chiar toate unstensilele de santierit si reusesti sa te concentrezi pe ce e finisat (60 – 70% adica) si merita admirat.

Deci cum spuneam, minunatul cartier Dubai Marina are si o minunata alee plimbareata, The Walk se numeste dansa, de promenada, cu mega-fitze. Pe o parte sunt toate hotelurile (cred ca toate-s de 5 stele) cu etaje multe-multe, un trotuar de … 10 - 15 m latime la poalele lor, pe care alee/trotuar/strada, seara de seara (si mai ales in week-end), se latesc toate carciumile. Si mai are o strada, cu sens unic, cu restictie de 30kmh sau chiar mai putin, oricum, sa nu deranjeze cumva minunatul "cleent" de 5 stele. Pe aceasta straduta se dau smechere, toate masinile, pline de pietre pretioase (la propriu) sau macar cu niste sute de cai in dotare sau daca nu, macar de niste sute de mii bune de euroi, ca de … “cine stie … cunoaste”, eu nu sunt adepta acestui gen de “show-uri”, asa ca ma abtin.

In week-end, intr-adevar, poti savura ceva la o carciuma si admira peindelete cardul de masini, deoarece ele se deplaseaza cu doar 5 km/h (poate chiar intentionat, pt a fi mai lesne admirate, nu m-am prins), sunt multe intr-adevar, sunt smechere, fitzoase, sclipicioase si alte "oase", nu ma pasioneaza subiectul cu "oase" in general.

Stiu ca Dubaiul asta inseamna in mare parte, am mentionat ca am ajuns in locatia respectiva intamplator, nu era chiar prima destinatie de pe lista mea dar mi-a facut placere sa-mi insotesc sotul, nu a fost nici in totalitate pe cheltuiala mea (cazare asigurata si partial avion) asa ca m-am uitat si eu pe acolo la ce ma interesa cu devarat, si nu mi-a parut deloc rau.

Si la noi poti sta pe margiena drumului sa mananci seminte si sa fluieri dupa masini (mi s-a parut aceeasi atitudine) chiar daca as fi vrut sa fac asta, erau deja ocupate toate locurile “bune” pe la carciumi, deci recunosc ca poate eu sunt cea anormala.

Dincolo de strada, sunt evident, plaja si marea, ca sa inchei descrierea. Nu cred ca are rost sa detaliez aceste doua aspecte deoarece nu cred ca se duc prea multi in Dubai pt a face plaja :) sunt locatii mai ieftine care sigura cel putin acelasi confort, pe scurt, erau ok, o singura data cred ca am reusit sa ajung pe plaja, ca o bifez, desi mi-ar fi placut mai des, aveam un program foarte incarcat care ma incanta dar ma si obosea. Calm, curat, in jur de 30 de grade in apa.

Nu ratati The Walk oameni buni, da? :)

Palmierul Jumeirah

Dumnealui se vedea si de la balconul Sofitelului (undeva in dreapta, cam 3 km pana la dansul), am vazut si Sofitelul de pe Palmier deci scor egal. Doar ne-am plimbat cu taxiul prin dansul, nu am considerat ca merita facut popas decat pt scurt timp, in cateva locatii care aveau peisaj deosebit, spre Palmier sau spre tarm, mai aveam inca multe lucruri interesante de vazut din itinerariul ales impreuna cu taximetristul (despre care povestesc intr-un alt episod).

De la hotel se vedea foarte bine cat de mare santier este Atlantisul, mai simpatic de departe decat de aproape, parerea mea (strict exterior), el este foarte roz si opulent, n-as spune ca nu este interesant dar mai codas la “obiectivele de vizitat” de pe lista mea. Dragute erau si toate planurile, foarte detaliate (adica desenate si frunzulitele din copaceii ce vor inconjura viitoarele cladiri :)) cu ce se va construi pe acolo pe viitor, aceste... pancarde uriase inconjurau diverse santiere.

Simpatic Palmierul, am apreciat eforturile oamenilor nebuni care scot nisipul sa faca lacuri interioare cu apa din mare, si-l duc in mare (pe el, nisipul) sa faca acolo insule artificiale.

Sa continui cu povestea...

Despre atmosfera si santierit … depinde ce cauti si prin ce zone te plimbi, eu am vrut sa merg in cat mai multe locuri (si aici nu spun magazine) ca sa pricep cat mai bine specificul locului. Nu sunt deranjante santierele dar sunt multe, pe multe dintre ele nu se misca nimic, au doar macarale in varf de bloc, cladiri mai mult sau mai putin terminate, multe cu fatade negre (dubioase) dar mi s-a povestit ca este smacsul peste care se lipesc diverse materiale de finisaj, placi de marmura, sticla sau alte bazaconii.

Atentie mare cand vreti sa vizitati ceva de pe harta, cereti indicatii si clarificari, am avut surpriza sa vreau sa merg in multe locuri dar sa mi se spuna ca sunt inca in stadiul de santier, mda … pozele (cu proiectele) erau foarte frumoase, bine ca nu am batut drumul pana acolo.

"Globul pamantesc" era doar sub forma de movile de nisip momentan, Palmierul Jumeirah ceva mai avansat, era si locuit partial, iar Hidropolisul era inexistent, eram foarte entuziasmati de proiectul acesta si nerabdatori ca ar fi trebuit sa fie cam prin zona cartierului Marina dar e inca in stadiul de proiect, ca si Swan Lake City (sau ceva de genul asta).

Cladirile (terminate :)) sunt inalte, frumoase, mi s-a spus ca la etajele superioare sunt apartamente de inchiriat pe termen lung, sunt rezidenti care beneficiaza de serviciile hotelului (valabil pt Dubai Marina, zona cu hoteluri, despre care am intrebat, nu stiu alte zone) dar fara a plati enorm de mult, cum ai plati o camera de hotel pt jumatate de an. Mi s-a parut dragut si explicabil pt ca tot vedeam pe The Walk, multi copii mici, cu dadace (era evident ca nu erau rude, din diferenta de nuanta a pielii :)) si nu aveau cum sa fie doar progenituri ale turistilor.

Au gradini interioare largi, bogate in vegetatie/spatii de joaca sau relaxare, foarte frumoase, intre cladirile acelea inalte, in care erau deasemenea multi copii la ore mai racoroase din zi. Trebuie sa urci din strada, cam doua etaje, si ajungi pe o terasacurte interioara suspendata, nu se vad de pe strada, efectul e dragut, nu sunt apasatoare, asa cum ma asteptam, enormitatile acelea de cladiri. Acolo este plin de verdeata, locuri de joaca sau de relaxare, micute spatii comerciale, un fel de oras-in-oras :)

In ultima noapte a sejurului, pe care o luasem extra fata de delegatia sotului, nestiind cate zile aveam sa mai stam acolo datorita povestii cu norul islandez, am ales alt hotel, mai ieftin (ca ni se terminase sejurul cu cheltuielile preplatite de serviciul sotului). Am ales un hotel de 3 stele si aici am dat, din fericire, peste mall-ul Battuta.

Hotelul a fost super decent, pe numele lui Grand Midwest Express (www.grandmidwest.com)

Era la distanta de vreo 15 min, cu masina, de mare, situat in cartierul Discovery Gardens, recunosc ca mie chiar mi-a placut cel putin la fel de mult ca Sofitelul. Am luat o camera dubla, cu bucatarie dotata exemplar, si alte detalii care m-au facut sa ma simt mai in largul meu decat la 5 stele, ma rog, fiecare cu gusturile sale dar ca experienta mi-a placut, 3 stele e superok la ei, nu mai retin exact cat a costat, ceva de genul 100 de euro.

Alte info amestecate ...

Ca bani … nu m-a interesat exact cate sutimi are in plus sau in minus dirhamul lor, am schimbat o singura data, 1000 de euro (cam salariul unui taximetrist incepator de-al lor, pe o luna sau doua salarii bunicele de pe la noi) si i-am "papat" pe toti.

Oamenii sunt absolut de toate felurile, din toate colturile lumii, cei mai multi rezidenti sunt din India si Pakistan (atat ca afaceristi cat si ca forta de munca), Afganistan, Bangladesh mai mult pt forta bruta, si multe-multe alte nationalitati.

Pentru "arabic people" cum le spunea taximetristul, mi-a aratat casele din cartierele cele mai smechere.

Pe strazi, masini peste masini, care de care mai sclipicioase, dar desi la extrema cu cladirile in constrictie (senzatie cam de haos), dupa o vreme nu te mai impresioneaza, oricat de “bengoase” ar fi, tocmai pentru ca sunt atat de multe.

Femeile … care cu valuri si rochii negre (abaya), care fara, dar toate parfumate bine si pline de bijuterii, droaie de copii galagiosi, in week-end pe la Mall-uri se dadeau in spectacol (ei, copiii galagiosi) cel mai tare, era o harmalaie de nedescris.

Din cate am inteles de la “taximetristul vorbaret”, femeile nu sunt in nici un caz asuprite, asa cum pare, privind din cultura noastra, ele au foarte multe drepturi … care poate ca ne-ar uimi, iar barbatii nostri ar comenta indelung despre asemenea “libertati” :)

Spre exemplu au pe mana absolut toti banii care intra in casa, ele fac toate socotelile si decid orice tine de casa si de educatia copiiilor.

Sunt foarte cochete, si intamplator am vazut asta in Mall-uri, la toalete, cand isi dau jos hainele cele negre si dezvaluie o multime de de bijuterii si haine scumpe, una singura nu am vazut nemachiata in tot sejurul meu.

Ok, stau acasa si au grija de casa si de copiii, dar asta nu insemana ca nu au viata sociala sau traiesc in colivii, doar ca nu includ si barbati in cercurile lor, este un alt mod de a trai, familiile lor par sa semene foarte mult cu ale noastre, cel putin asa am inteles eu din ce mi s-a povestit. Treburile cu mai multe neveste sunt mai mult o poveste, doar cei foarte bogati, care isi perimit sa cumpere cate o casa fiecarei sotii si sa-i asigure, ei si copiiilor ce rezulta, un trai cel putin decent, au dreptul de a-si alege mai multe sotii, si asta se intampla rar.

Sotiile am inteles ca sunt destul de posesive dar nu simt gelozie fata de celelalte sotii cu care isi impart barbatul, ci mai mult sunt ca o comunitate de surori.

Toata treaba asta cu mai multe sotii, am inteles ca a pornit din vremuri mai vechi, cand o femeie nu se putea intretine singura, sau ramanea vaduva, si atunci putea fi luata sub protectia unui barbat si a familiei sale, devenind parte egala in timp. Recunosc, nu am studiat in detaliile acestor informatii dar suna plauzibil :)

Mai mult m-au surprins barbatii arabi, majoritatea cu robe albe (numite kandura), bine calcate si apretate si multi cu basma pe cap, tot bine parfumati si plini de bijuterii si ei :) Umbla tot in grupuri, ca si femeile :) altfel foarte politicoasa toata lumea, mi s-a recomandat ca daca avem probleme/dileme, eu sa nu ma adresez domnilor ci doamnelor si mai ales sotul sa nu se adreseze doamnelor musulmane (vorbim de cele imbracate in roba neagra, nu de personalul din diverse locuri), pentru ca le-ar crea disconfort.

Nu am simtit nicidecum vreo presiune sau dubiu ca as face ceva gresit, sunt o persoana cu bun-simt si decenta de fel, nu vad rostul in a te duce sa te dai in spectacol in public, indiferent unde ar fi asta, deci nu mi s-a atras niciodata atentia ca as fi facut vre-un gest nelalocul lui. Mi s-a spus totodata si ca Dubaiul este un loc mai... permisiv, mai ales fata de turisti :) in alte Emirate sau tari musulmane, este posibil ca lucrurile sa stea altfel.

Altfel … mi s-a parut dragut ca nu am vazut persoane (nici macar turisti) in shlapi si pantaloni scurtitreninguri, cu sapca pe-o parte genul: ''eu sunt smecheras de la …” sau “ beei... si tatal meu e Xulescu … ia da-te la o parte" (cunoasteti genul), sigur ii au si ei pe ai lor dar sunt ceva mai spalati, lumea e amabila si civilizata, a fost odihnitor.

Si acum am realizat defapt de ce (presupun ca) e (partial) asa … este un loc in care nu se consuma alcool … foarte tare frate! votez pentru asta :) Carciumile sunt linistite, fara meciuri de fotbal (no ofense) date la maxim, fara muzica stridenta sau asurzitoare, fara comentarii deplasate, deci poti sa te "simti bine" si "pe uscat", incredibil! :)

Nu e greu sa-ti gasesti de muncaafaceri pe acolo din cate am inteles, daca vrei sa traiesti in lumea lor si sa te dai smecher cu … (nu stiu ce masina mai e la moda luna asta) prin fata pe la Mall sambata seara. Sunt sigura ca Dubaiul e mult mai mult de atat dar cam asta e atitudinea, sa fi mai smecher ca vecinul sau ca toti ceilalti muritori de pe fata Pamantului in cazul de fata, nu degeaba au … cel mai inalt turn, cel mai mare aeroport (zic ei), cel mai mare hipodrom, cel mai scump hotel si altele cele mai cele...

Mda … felicitari celor care au avut rabdarea de a citi pana aici, e cam vremea sa inchei, sper ca am fost de folos, nu cred sa fi scris lucruri esentiale, dar astea au fost impresiile unui turist fara mari pretentii sau asteptari. Totul foarte dragut, dar tot la mine acasa ma simt mai bine, din fericire pentru mine :)

Si in cele din urma, un link catre ceva fantastic in domeniu de "ce sa faci in Dubai" ca sa nu ziceti ca EU am scris mult si am dat indicatii multe, desigur trebuiesc verificate si update-ate dar optiuni ar fi cateva :) http://www.tripadvisor.co.uk

Sper sa termin in curand si povestea despre ce am vizitat pe acolo :)

Poze... curand, incerc, trebuie sa caut arhiva :)


[fb]
---
Trimis de AndreeaG in 27.12.11 02:21:08
Validat / Publicat: 27.12.11 06:44:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6021 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AndreeaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Dubai Marina - marea cea albastra, in dimineata celei de-a doua zile, perspectiva de pe prispa Sofitelului de pe The Walk. In zare se vede Palmieru Jumeirah si silueta inconfundabila a Hotelului Atlantis.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26299 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

adri-nico
[27.12.11 09:43:19]
»

@ andreea,

Ce am retinut eu la prima citire (recunosc ca m-am intors de citeva ori in amonte ca sa inteleg mai bine) este ca sa am cu mine o sacosa de semnte si sa caut sa gasesc un loc cit mai la "shusha" ca sa admirez masinile... "oase".

Si cum mai e, bre, aia sa te dai cu taxiul in Palmier? Sa mor io daca am inteles, ca tot am reluat si am reluat, ca poate oi fi vrut sa zici ca ai trecut cu taxiul pe linga el, dar cind am citit ca aia l-au mai si scobit ca sa il umple cu apa... mi-am zis ca nu e lucru curat. Noroc cu pozele cuiva, am citit sub una ca in zare se vede insula palmier si m-am dumirit si eu ce ai vrut sa zici.

Vezi cum induci lumea in eroare? Ca imi si inchipuiam taxiuri a la Omul Paianjen, care urca vertical pe truchiurile palmierilor.

Baga poze ca sa te iert ca mi-am tocit ochii pina am inteles...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AndreeaGAUTOR REVIEW
[27.12.11 10:55:08]
»

@adri-nico:

masinile "oase" sunt peste tot, si sa nu vrei si te lovesti de una mai spectaculoasa decat alta... din 10 in 10 m

Cu taxiul... o sa vezi

doar am spus ca sunt mai multe episoade, rabdarica, timpul nu e prietenul meu cel mai bun

Ai dreptate, trebuia sa explic mai bine ce inseamna Palmierul si multe alte cuvinte pe care le-am aruncat cam... neexplicate nu mi-am dat seama, e ca si cum tu sti foarte bine ce-i la tine in sat si zici stanga-dreapta iar interlocutorul e ametit complet

Hai sa fac niste precizari succinte, pe subiect, daca mai sunt si alte nelamuriri, va rog sa-mi atrageti atentia.

Dupa cum ne spune Wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/Palm_Jumeirah), Palmierul Jumeirah este un arhipelag artificial, creat folosind nisip din interiorul Emiratului. Este unul din cei trei Palmieri construiti (sau doar in stadiu de proiect) in Golful Persic, legati de tarmul Dubaiului, caruia ii si adauga un... 520 de km

Aceasta "insula" este cea despre care spuneam ca se afla in dreapta Sofitelului, cel mai bine de vede pe Wikimapia, desigur sunt si o multime de alte fotografii cu el.

Sa ne intelegem corect, acest Palmier are 5X5 km, gandeste-te la 800 terenuri de fotbal puse unul langa altul

“Trunchiul” este un pod (ce leaga “coroana” de tarm) de 300m, iar ultima bucata, ca sa iesi pe cercul (diguri) ce inconjoara “ramurile”, se strabate printr-un tunel sub … marin

Acest “trunchi” este defapt o mica autostrada, “ramurile” sunt cartiere rezidentiale luxoase (acelea ce sunt terminate), si evident se gasesc (sau se vor gasi) acolo, toate cele necesare vietii, un alt … mic orasel. Si acolo in capat, fata in fata cu marea, se afla cel mai mot si smecher, rozaliul hotel Atlantis (en.wikipedia.org/wiki/Atlantis,_The_Palm).

AndreeaGAUTOR REVIEW
[27.12.11 10:58:14]
»

Un alt proiect, pe aceeasi idee, de mare anvergura, este The World (en.wikipedia.org/wiki/The_World_(Dubai)), constructie de mici insulite, care impreuna creaza imaginea globului Pamantesc.

Nu mai retin daca acele insulite se achizitioneaza pt locuinte individuale sau pt complexe, cert este ca circuli doar cu barcuta intre ele, probabil ati si auzit despre diverse vedete care si-au cumparat insulita X sau Y.

Nu mai stiu in ce stadiu este constructia, poate ne povesteste cineva care a fost mai recent acolo. Acest proiect este dezvoltat intre Palmierul Jumeirah si Portul Rashid. Zonele nu sunt extrem de mari, toata fasia de tarm pe care sunt presarate aceste minuni, nu are mai mult de 50 km lungime.

Chiar va indic sa le vizitati, si numai virtual si tot este o “plimbare” foarte placuta.

Stiu ca a fost o aglomerare mare de informatii, in rw-ul meu, poate ar fi trebuit sa il impart in mai multe, dar nu mi s-a parut nimic esential, care sa merite a fi dezvoltat separat, sper ca v-ati facut o imagine cat de cat, voi reveni cu inca alte doua-trei rw-uri despre cateva obiective pe care le-am vizitat, si le recomand cu caldura.

Tot ma lungesc cu "vorbele" cand ar trebui sa caut si poze, fug la scotocit

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CANDY
[27.12.11 14:41:58]
»

Draga ANdreea... da ce chef ai avut de scris... si ce rabdare... felicitari.

AndreeaGAUTOR REVIEW
[27.12.11 15:07:56]
»

@CANDY

din fericire textul era partial deja scris, inca de la scurt timp dupa ce revenisem din vacanta, altfel sigur nu as fi retinut pana acum atatea detalii

Chiar m-as bucura sa-mi spui cum mai stau lucrurile pe acolo.

Avand experienta scrisului de acum (si a modului in care am inceput sa "vad" vacantele de cand cu AFA), probabil daca ar fi fost recenta vacanta, as fi scris peste 10 rw-uri din ea ))

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dianabzs
[27.12.11 17:45:08]
»

felicitari pentru review!

gasesc impresiile tale foarte interesante si obiective, am reusit sa-mi fac o parere mai clara despre dubai, nu doar paradis cum este prezentat de cei mai multi turisti si atat. este foarte important sa ai o parere cat mai clara despre locurile la care visezi pentru a fi realist si avea si asteptari pe masura.

ma bucur nespus ca am descoperit acest site si pot sa-mi planific concediile si in functie de sfaturile si impresiile celor care au fost acolo.

vacante reusite tuturor si la multi ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AndreeaGAUTOR REVIEW
[27.12.11 18:38:21]
»

@dianabzs:

Iti multumesc! m-a bucurat enorm intreg mesajul tau.

Sunt exact cuvintele pe care mi-am dorit sa le citesc din prima zi de cand m-am inscris pe acest site, nici mai mult, nici mai putin, prima fraza este perfecta (stiu, sunt de un egocentrism maxim la ora asta )

Te invit sa urmaresti si continuarile, sunt cel putin de aceeasi categorie

Imi place tare mult cum scri si tu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Larissa
[27.12.11 18:41:14]
»

Dragă Andreea, vreau să te felicit pentru review, este o adevărată lectură!

Diaura*
[28.12.11 00:03:36]
»

@AndreeaG

Ai trait o experienta deosebita. Eu nu am fost acolo, dar am prieteni si cunoscuti care au fost; unii ca turisti si unii au lucrat acolo cate un an. Am citit si vazut multe documentare si toti cand ajung prima oara acolo au un soc. Este de inteles.

Toti acei mari investitori care detin acele cadiri cu adevarat impresionante, si care invart pe degete afacerii de miliarde in intrega lume, sunt urmasii celor care in urma cu 30-40 de ani faceau mari eforturi sa isi trimita fii la studii in occident. Toti ” acei elevi silitori ” s-au intors acasa cu un gand; sa faca un colt de lume in care ei sa fie ” stapanii de sclavi ” si restul lumii ” negrii de pe plantatie ” in versiunea moderna. Cel mai important lucru pe care il stiu dupa anii de studii, este ca ” un sef destept, isi angajeaza oamenii si mai destepti”. Asa au angajat cei mai tari arhitecti (a fost si un roman pe acolo), cei mai tari constructori, folosesc cele mai noi si mai bune tehnologii... si tot asa. Ai remarcat cu siguranta si tu acest lucru. Ei nu produc nimic; nici otel, nici beton, nici asfalt, nici autoturisme. De pe tot globul, cei mai buni oameni lucreaza pentru ei. Pana si vanzatoarele din mall au studii superioare si nici ele nu sunt araboaice.

Dar toate aceste situatii socio-economice, il intereseaza mai putin pe turistul ajuns acolo. Important este ce vezi; si ce vezi este cu adevarat uimitor. Oricine poate cauta pe net imagini ale regiunii, asa cum era acum 40 de ani si va vedea diferenta. Apoi, se poate gandi cum era oricare oras din Romania in urma cu 40 de ani, si va vedea si aici diferenta.

Abia astept sa citesc in continuare, impresiile tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AndreeaGAUTOR REVIEW
[30.12.11 10:32:00]
»

@larissa2011:

Multumesc!

Ma bucur ca ti-a placut.

AndreeaGAUTOR REVIEW
[30.12.11 10:48:28]
»

@Diaura:

Documentare tot vazusem si eu, despre marile realizari de acolo, dar la fata locului sunt chiar... UAU!

Cu romanii pe acolo, este adevarat, am intalnit si eu, foarte putini, in nici un caz ca in Grecia sau zone mai apropiate, dar a fost amuzant cand, in prima zi, am mers sa intrebam cateva detalii despre plimbarit, dra foarte amabila, n-e intrebat din ce tara suntem, apoi a inceput sa insire vreo 3-4 colegi, angajati ai Sofitel-ului, de origine romana.

Cu unul din ei, tot de la info-turisti, mai discutase sotul, un altul s-a ocupat de noi cand am facut check-out-ul. Eram cu bagajele la receptie, incheiam socoteli, mai vorbeam intre noi, si am auzit dintr-o data o voce blanda si mustacioasa care ne intreba ceva intr-o alta limba decat engleza, a trebuit sa repete de doua ori "a fost totul in ordine, ati avut un sejur placut? " ca sa-mi dau seama ca vorbeste in romaneste auzisem tot felul de limbi pe acolo dar la romana nu ma asteptam, in afara de vocea propriilor ganduri sau de cea a sotului

Despre detalii din ultimul tau paragraf am punctat cate ceva in urmatorul review, sper ca ti-a placut

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, AndreeaG, CANDY, dianabzs, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Dubai:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04911994934082 sec
    ecranul dvs: 1 x 1