GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
CROATIA este locul in care m-as intoarce in fiecare an. Este locul in care m-as muta oricind. Este locul in care “ Dumnezeu a vrut sa isi incununeze opera si, in ultima zi, a creat Croatia cu insulele, suflul marii si oamenii ei” (G. Bernard – Shaw).
Croatia a reusit sa se separe de fosta Iugoslavie in 1991, la 11 ani dupa moarte lui Tito, dupa 4 ani de razboi impotriva Serbiei. A urmat „Razboiul pentru Teritoriul Natal”, sustinut de presedintele Tudjman. Intensitatea acelui razboi este justificata, daca ne gandim ca din 1089 pina in 1991 Croatia nu a stiu ce inseamna independenta. Croatia a reusit sa isi pastreze cultura si spiritul dupa secole intregi de hartuire din partea Italiei, Turciei, Austriei si Ungariei.
Razboiul si-a pus amprenta asupra oraselor, a statiunilor si a infrastructurii tarii. Constienta fiind de bogatiile mostenite, de cei peste 1.700 km de plaje si cele aproximativ 1000 de insule, Croatia infloreste in fiecare an, incercand sa lase in urma trecutul.
De ce am ales CROATIA? Pentru ca este o tara relativ aproape de Romania. Pentru ca pretul unui sejur in Croatia este egal cu pretul unui sejur la Mamaia. Pentru ca aici putem sa descoperim un Paradis. Oricit de mult imi iubesc tara (am sa revin probabil si cu descrieri ale locurilor din Romania), oricit de mult imi plac muntii nostrii si Delta, nu pot sa nu recunosc ca ceea ce am vazut in Croatia m-a fascinat.
Sa incep cu Croatia de la nord la sud, de la vest la est, este acelasi lucru. Pot sa incep si de la Zagreb spre oriunde. Croatia se lasa descoperita incet, incet, kilometru dupa kilometru si te va surprinde de la intrarea in tara prin vama din Ungaria sau Serbia, pina la iesirea din tara. De aceea atunci cind planuiti o excursie in Croatia puteti alege avionul, autocarul sau masina. Recomand o excursie cu masina pentru ca astfel, intr-un timp relativ scurt, ai posibilitatea sa vezi Croatia de la Dubrovnik pina la Umag. Dar sa nu te gindesti ca intr-un sejur ai vazut Croatia.
De aceea visul meu este sa am cel putin o luna la dispozitie, un rucsac mai incapator decit cel de acum, 2-3 prieteni care sa-mi fie camarazi de drum si sa urcam in tren, din Gara de Nord.
Nu stiu sincer cind o sa fie coborirea in Dubrovnik si nici nu-mi pasa... Stiu ca am sa redescopar aceasta minune. Protejat de zidurile sale secole intregi, DUBROVNIK ma fascineaza ori de cite ori il ating. Faptul ca masinilor le este interzis accesul in interiorul zidurilor face din Dubrovnik un oras relaxat si pitoresc. Nu. mi pasa ca acum o ora aveam in urechi inca sunetul rotilor de tren. Acum au tacut. Aud marea. Stau cocotat parca peste oras, trintit intr-un sezlong de rachita, la umbra unui arbore plantat probabil la infiintarea orasului si savurez o cafea. In rest o liniste totala. In fata mea se aseaza o doamna imbracata intr-o roche lunga, alba, inchisa cu nasturi. Albi. Sandale albe cu snururi. In cap are o palarie alba cu boruri mari care o apara de soarele de care si eu m-am ascuns. Comanda ceva, isi scoate din geanta alba o carte si incepe sa citeasca. Probabil ca are in jur de 45 de ani. Este prima imagine pe care nu am sa o uit din aceasta excursie. Care are sa fie ultima? Prezenta acelei femei elegante prin comportament ma surprinde placut. Insa de-a lungul sederii mele in oras am sa intilnesc multe doamne si domni la fel de eleganti si relaxati.
A doua zi am hotarit sa las Dubrovnikul putin in urma si sa plecam din portul Gruz intr-o excursie organizata in Insulele Elafite. Cele trei insule locuite Kolecep, Lopoud si Sipan se pot vizita intr-o singura zi. Si cred ca satisfactia acestei excursii, intr-o zi insorita iti va da imboldul sau nerabdarea sa parasesti orasele si sa te pierzi printe insule.
De aceea nu imi permit sa ratez Insula Mljet a carui atractie principala este Parcul National Mljet. O legenda spune ca aici a fost tinut captiv Ulise de catre Calypso vreme de 7 ani. O plimbare cu barca te va duce catre insula Sf. Maria unde exista si o manastire benedictina.
Orasul Dubrovnik, perla Ardiaticii, face parte din Patrimoniu UNESCO. Si daca va spun ca este considerat si unul din cele mai frumoase orase din Europa sper sa nu fac o greseala daca va sfatuiesc ca la anul sa va rezervati un sejur numai in Dubrovnik.
Nu imi ajung inca 2 zile de stat in Dubrovnik dar stiu ca am sa vad in continuare toate frumusetile Croatie. Chiar daca nu fac parte toate din Patrimoniul UNESCO, vor face parte din sufletul meu.
Ne oprim pentru o zi in orasul Orebic. Pentru a prinde de dimineata feribotul catre Insula Korcula. Orasul Korcula reprezinta principala atractie a insulei. Oras medieval cu case acoperite cu tigle portocalii, cu turle imprastiate printre ele. Dupa amiaza tirziu, prindem una din petrecerile la care se danseaza dansul sabiilor – unul din cele mai renumite dansuri populare din Croatia, reprezentind triumful crestinilor asupra turcilor. Aceste spectacole au loc in general de sarbatori, iar vara lunea si joia.
Cu toate ca vrem sa inaintam spre inima Coastei Dalmatei, decidem sa dormim aici. Sa ne odihnim la o cina pescareasca udata cu vin din partea locului – vinul Dingac
In aceasta insula cazarea nu este o problema dar, pe timpul sezonului estival, multe din statiunile foarte cunoscute sunt arhipline. Eu unul nu imi fac probleme, pentru ca un loc in gazda la una din familiile croate se gaseste mai mereu. Dar depinde si de pretentii!!!
Dimineata ne trezeste mirosul de cafea si de rozata. Asa ca luam micul dejun si alergam sa prindem feribotul catre urmatoarea insula, Hvar. Mirosul de lavanda se face simtit din momentul in care incepem sa ne apropiem de insula. Padurile luxuriante acopera sirul muntos Sveti Nikola. Orasul Hvar ofera un decor idilic. Intr-un golf presarat cu insule, orasul se intinde pe o suprafata acoperita cu pini care ajung pina la marginea apei, cu smocuri de lavanda si ierburi salbatice crescind printre palatele venetiene.
Am vrea sa raminem trintiti in fotolii in cafenele, in acest miros de lavanda, tot sejurul. Dar nu ne lasam inselati nici de acest loc. Pentru ca daca ai scapat de magia Dubrovnikului ai toate sansele sa scapi si de magia fiecarui metru patrat al Croatiei.
Alegem pentru urmatoarea zi magica Insula Vis. Insula detine un loc special in inima multor croati, precum si in al vizitatorilor care au descoperit ultima insula croata locuita inainte de coasta italiana. Pe masura ce ne apropiem de Vis, frumuseteasa salbatica si peisajul montan amintesc de o insula scotiana din Arhipelagul Hebridelor, cu piscuri semete si pereti de roca abrupti. Principala sosea a insulei strabate muntii pe o distanta de 10 km.
Urmatoarea insula este Brac, a treia insula ca marime din Croatia. Orasul si-a cistigat existenta din exploatarea calcarului din dealurile din zona. Printre cladirile construite din acest calacar se numara Palatul lui Diocletian din Split, cladirea Parlamentului maghiar din Budapesta si chiar Casa Alba din Washington DC.
Cu siguranta sunt multe de vazut dar decidem sa raminem in Capul Auriu, linga orasul Bol. Cu siguranta cea mai buna plaja din Croatia.
Pentru cine are toata vara la dispozitie ii recomand cu caldura sa ramina citeva zile in aceste minunate insule: Korcula, Hvar, Vis si Brac. Eu nu am la dispozitie decit o luna si deja o saptamina s-a dus. Dar ce saptamina!!!
Feribotul ne duce inapoi pe Coasta. Am depasit in fuga noastra dintr-o insula in alta orase importate ca Sibenik, Trogir, Split, Makarska.
De o frumusete inestimabila orasele va duc ziua in epoci apuse si va readuc seara la prezent. Dimineata incepe alergatura pe scarile albe catre palate ridicate pentru a slavi victoriile si eroismul regilor si soldatilor lor. Serile se incheie in acordurile mandolinelor care acopera sunetul valurilor, in miros de stridii stinse cu spuma berii. Paturile calde aranjate de gazda noastra durdulie ne asteapra racoroase imbaiate de mirosul lamailor care bat, coapte, in geam.
Una din evadarile noastre din oras este o excursie catre Parcul National Krka – cea mai impresionanta frumusete a nordului Dalmatiei. Raul Krka isi croieste drum de-a lungul a 75 de km de la izvor, din Muntii Dinarici, pina la varsare in Sibenik. Lacurile, cheiurile, cascadele si riurile sunt considerate de unii chiar mai spectaculoase decit cele din Parcul Plitvice. Dar nu e si parerea mea.
Statiunile Makarska, Podgora, Brela, Baska Voda sunt adevarate perle strajuite de muntii Biokovo, iar o plimbare cu masina pina pe virful muntilor este posibila in interiorul parcului Biokovo. Va asigur ca imaginea insulelor de la acea altitudine este ca si a unui martian asupra continentelor Pamintului.
Si chiar daca vizitare acestor locuri ne-a mai luat o saptamina nu avem cum sa ratam Insulele Kornati. Nu se poate spune nimic despre aceste insule, care sa nu fi fost spus inainte. George Bernard Shaw a rezumat poate cel mai bine farmecul arhipelagului: „In ultima zi a Creatiei, Domnul a vrut sa-si incununeze munca si astfel a creat insulele Kornati din lacrimi, stele si respiratie. ”. Insulele Kornati formeza cel mai mare arhipelag din Adriatica, cu un total de 147 de insule, multe dintre ele complet nelocuite si altele abandonate in afara lunilor de vara. Principala insula a parcului, Kornat, care are in jur de 25 de km lungime si 2,5 km latime, este cea mai mare insula nelocuita din Adriatica. Restaurantele din insule sunt pe cit de sarace, pe atit de pitoresti. De fapt ce ai vrea sa maninci in mijlocul marii decit preparate marine gatite simplu? Cazarea in insule este floare la ureche si va recomand din suflet cazarea intr-una din casele albe in locul cazarii la hotel.
Este timpul sa facem una din cele mai asteptate excursii catre... Parcul National Plitvice. Marimea Parcului National este de 300kmp cu 230kmp acoperiti de paduri si 220 ha acoperite de ape. Puteti sa le caracterizati ca de smarald sau turcoaz, sau cum doriti, insa apele repezi din Plitvice sunt fara indoiala uimitoare in timp ce se rostogolesc facindu-si drum printr-o serie de 16 lacuri impadurite. Parcul Plitvice este locul in car eu am sa imi petrec 2 zile. Cazarea se face la unul din cele 3 hoteluri din parc sau la sutele de pensiuni de pe marginea soselei.
Iesirea din Coasta Dalmatiei catre Istria ne arunca parca intr-o alta lume. Nimic nu mai seamana, la prima vedere, marea isi schimba formele si muntii devin dealuri ca sa se inalte un pic mai incolo, parca intr-o ultima sfortare.
Daca nu as simti ca acest comentariu al meu v-a cam plictisit, probabil ca v-as povesti cite ceva si despre trecutul acestor doua parti ale Croatiei. Diferentele nu se simt numai la „privire”. Diferentele sunt si de civilizatie si cultura. Istria poate fi considerata ea insasi o tara, o peninsula scaldata de soare care sta la dispozitia turistilor mai multe zile pe an. Multi localnici spun ca se simt mai mult istrieni decit croati. Eu si altii zicem ca ei se simt mai mult italieni decit croati. Influentele italiene se fac simtite peste tot. Si asta pentru ca peninsula a facut parte din Italia timp de 25 de ani, intre 1918 si 1943 si, desi a avut loc un exod al etnicilor italieni cind Croatia a fost integrata in Iugoslavia, mii de italieni inca mai traiesc aici.
Golful Kvarner face trecerea intre „aceste doua lumi” – Coasta Dalmatiei si Istria.
Pentru cine cauta lux, orasul Opatija este destinatia perfecta. Riviera Opatija se intinde pe o lungime de 40 de km, de-a lungul golfului Kvarner, avind un microclimat unic, ce asigura tot timpul anului temperaturi blinde si vegetatie mereu verde.
Orasul Opatija s-a construit in jurul manastirii din secolul al XV-lea. Iginio Scarpio, un cetatean din orasul Rijeka a construit Vila Angiolina in 1844 invitindu-si aici prietenii. Acestia au fost atit de impresionati incit si-au construit la rindul lor vile pe Riviera. Asa a luat fiinta in 1885 primul hotel, numit atunci Quarnero, acum Kvarner Hotel.
La 6 km de Opatija, usor de parcurs cu autobuzul local (un pic mai greu, dar mult mai pitoresc, pe jos) se afla statiunea Lovran, o Opatija in miniatura.
Din Opatija sau Rijeka se poate ajunge foarte usor in Insula Krk. Insula are un terminal international care functioneaza la aeroportul din Rijeka. Turismul in Krk dateaza inca din 1866 cind au fost realizate primele carti postale cu insula.
Imi multumesc pentru ideea de a pleca la drum atit de mult timp. Doar asa pot descoperii insula Krk cu toate orasele si statiunile ei: Omisalj (loc ideal de cazare- dar nu extraordinar de pitoresc, orasul Krk inghesuiala de istorie, frumuste si civilizatii, si Baska.
Orasul Krk se lasa descoperit de la portul inghesuit pina la istoria lui. Imi ramine intiparita in minte acel magazin de souveniruri si vinzatoarea. O doamna hipioata, venita in Krk cu sotul ei, artist plastic, sot care facea de fapt toate obiectele ce erau expuse... de la bratari si cercei pina la tablouri superbe in alb si negru. (ma uit acum la tabloul agatat pe unul din peretii mei, cumparat de acolo). In momentul in care am intrat in magazin am auzit o muzica croata, pentru ambient. Si i-am spus ca imi place. A deschis o harta si inceput sa imi puna melodii aratindu-mi in acelasi timp pe harta zonele Croatiei din care veneau acele melodii. Unele triste, ale oamenilor trecuti prin razboi, altele vesele, de la malul marii, ale pescarilor asteptati pe tarm de nevestele si copiii desculti si fericiti, melodiile mamelor ai caror fii au plecat catre Vest in speranta vremurilor bune.
Pentru mine Baska este egala in frumusete cu Lacurilor Plitvice. Aici nu curg cascade, verdele nu devine albastru sau invers, pestii nu ne fac cu ochiul din apa. Casele, marea, muntele, oamenii sunt altfel. Ai sa intri acolo si nu ai sa mai vrei sa pleci. Ai vizitat insule, ti-a batut briza marii urechile, ai descoperit insule. Dar linistea de aici nu ai cum s-o compari. Parca intri in tara celor de acolo. Toata lumea pluteste, valurile vin incet si cind sa se sparga, s e mai gindesc putin, chelnerul nu are mare chef, dar nici tu nu te grabesti. Si intelegi ca a il pune sa alerge este o ilegalitate in tara celor care viseaza. Am gasit acolo cel mai frumos souvenir, pretul era foarte mic (in jur de 3 euro) dar greseala noastra a fost ca uitasem banii acasa si nu am avut decit strictul necesar. Vinzatorul m-a vazut ca discut cu un amic, ca imi place si m-a intrebat de ce nu il cumpar. I-am aratat ca mai am doar un euro. Si a spus ca daca imi place asa mult sa-l iau. Asa este lumea in Baska. Promit ca la reintoarcerea mea in Croatia am sa ii dau acelui vinzatotr de souveniruri cei 3 euro.
Istria se deschide de pe Riviera Opatijei si Rijeka pina in Pula. O istorie ascunsa intre pietrele pe care calcam. Orase vesele pline cu cafenele si bistro-uri, un oameni veseli si bucatari care ne invita la mesele lor, flori pe balcoanele caselor aliniate pe stradute interminabile care coboara sau urca spre biserica din virf. ”Venetii” adevarate, aceste orase aduna oamenii in piete amestecind turistii cu localnicii sau vinvatorii de peste sau souvenir-uri. Te sinti de-al lor acolo. Parca locuitorii orase ca Pula sau Porec traiesc o adevarata sarbatoare.
La N-V de Pula se afla orasul Rovinj, cea mai atractiva statiune de pe coasta Isriei. Rovinj a fost o insula pina in sec al XVIII-lea, cind a fost legata de continent. Orasul este casa celui mai mare producator de tigari din Croatia. Principala atractie o constituie arhitectura in stil venetian. O plimbare in jurul vechiului oras va va face cunostinta cu femeile in varsta care stau la geamurile impodobite de muscate si cu barbatii care stau prin baruri consumind cunoscuta grappa. Reputatia orasului Rovinj ca o eclava a artistilor si pictorilor a fost redescoperita dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial, cind guvernul i-a ademenit pe artistii locali in acest oras vechi cu chirii ieftine.
Am petrecut cele mai frumoase seri privind apusul in Rovinj. O barca te duce pe foarte apropiata insula Svati Katerina, loc excelent de a vedea orasul vechi si Biserica Sf. Eufemia intr-o explozie de nuante rosii si portocalii. In Valntino’s Coktail bar am primit pernute, iar coborirea timida a soarelui in Ardriatica este acompaniata de muzica lenta. Dupa lasarea serii barurile se aglomereaza, iar bistro-urile scot pe tejghele trattoria si osteria.
Au trecut 26 de zile pierduti in mare sau pe continent, pierduti de mame si de tati in lumea asta incredibil de frumoasa. Mai sunt 4 zile. Si ma intreb ce sa fac. Sa ma intorc in Baska? In Hvar? Sa o caut pe doamna in alb din Dubrovnik? Sa mai privesc un apus in Rovinj? Sa astept toamna in Parcul Plitvice? Sa alerg repede sa mai prind o baie calda in cascadele din Parcul Krka?
Am decis sa pertecem ultimele 4 zile in Zagreb. Cu medievalul sau Donji Grad (Orasul de Jos) si cu elegantul sau Gonji Grad (Orasul de Sus), Zagreb este un oras central-european tipic, avind una dintre cele mai tinere populatii din Europa.
Poate ca a fost cea mai buna alegere pentru a petrece ultimele zile de vacanta. Stilul de „oras” ne-a readus cu picioarele pe pamint si ne-a fost mult mai usor sa ne readaptam bucurestiului. Barurile cu muzica tare si pline de fum, muzica dance, nebunia tinerilor ne. a readus aminte ca suntem pe Pamant. Am petrecut acolo ca si cum era sfirstul lumii. Iar ziua am vizitat. Si daca mai erau 4 zile tot mai aveam ce vizita.
Aceasta excursie de o luna in Croatia este numai un vis, ce probabil, candva, o sa devina realitate. Am vizitat Croatia in 2006,2008 si 2010.14 zile, 7 zile si 9 zile. In 2006 si 2010 am facut tururi cu masina personala, iar in 2008 am fost intr-o excursie organizata in insula Krk.
Trimis de vlado2 in 05.02.12 10:34:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.
Nu pot sa-ti spun altceva decat... felicitari! Pt calatorie, pt un review atat de frumos, pt stil. Chiar este un review incitant, care, din punctul meu de vedere, si-a atins scopul: m-a facut sa (re) consider pt vacanta o destinatie pe care o ignoram complet pana acum. Multumesc!
@cristina65: iti multumesc si sper sa alegi Croatia pentru urmatoarea ta vacanta.
@vlado2: deja e aleasa urmatoarea vacanta, de fapt vacante: -)...
Da' las'ca n-au intrat zilele (anii) -n sac! : -)
Serios vorbind, o sa ma gandesc f f serios la asta, datorita acestui review. La mine singura problema e ca trebuie sa conduc singura masina si nu ma omor dupa drumurile f lungi, de-aia prefer deocamdata vacante cu avionul...
@cristina65: daca te ajuta cu ceva... drumurile in Croatia sunt excelente. Treaba este sa reusesti sa iesi din Romania))
Din cate imi dau seama, articolul (sau unul asemanator) a mai fost incarcat de tine - cu mult timp in urma - pe un alt forum, de unde a fost preluat, ulterior, pe cel putin un alt blog.
Era bine sa specifici acest lucru, era cat p-aci sa suspendam reveiw-ul si sa anulam voturile, pe motiv de plagiat.
Nu sunt deloc incantat de situatie, dar din cate se pare textul iti apartine.
Imi cer scuze ca nu am specificat. Am postat impresii turistice in decursul timpului pe mai multe site-uri. Acest articol mi s-a parut destul de consistent si am sperat (si sper) sa fie util colegilor de pe acest site care vor sa aleaga Croatia ca si destinatie de vacanta. Articolele sunt toate ale mele, chiar daca unele au mai aparut si pe alte site-ri.
Dar daca asta constituie o problema va asigur ca de acum am sa concep articole care nu au mai fost postate.
Multumesc pentru intelegere.
@vlado2: Nu e absolut nicio problema, daca mai ai, le poti "aduce" si pe alea, singura rugaminte pe care o avem este sa spui, undeva, in textul de aici, ca respectivul articol a fost publicat de catre tine, pentru prima oara pe... (si pui linkul). Asa, toata lumea e fericita.
@adryana: Imi multumesc si tie si tuturor celor care au apreciat acest rewiew. Sper sa fie folositor cuiva si mai sper sa convinga multi dintre cei care il citesc sa aleaga Croatia ca destinatie de vacanta.
Excelent review! Vara aceasta voi pleca in Croatia si insemnarile tale imi folosesc.
Am vazut ca ai fost de 3 ori in Croatia de aceea te rog recomanda-mi un traseu pe care sa-l fac in cca 14 zile din care un sejur de 6 zile la plaja.
@mprofeanu: Sunt multe de vazut si fiecare... dupa gusturi si preferinte. Dar am sa iti dau un link in care am spus cum am procedat eu: amfostacolo.ro/intrebare- ... hp?iid=2054&a=1
Oricum iti recomand 2 cazari (cel putin). Eu am stat la plaja aproape in fiecare zi o ora, doua. Pentru plaja mie mi-a placut insula Krk si in special plaja din Baska. Dar, cum spuneam, tine de gusturi...
deocamdata... FELICITARI
Listez, plastifiez, voi reciti de cateva ori, si iau cu mine paginile
Vacante de vis!
Felicitări pentru "recenzie". Foarte frumoasă şi expresivă. Am citit şi recitit cu încântare şi bucurie "aventura" prin Croaţia. Mi-am adus aminte de clipele frumose petrecute pe acest tărâm de basm. Ai reuşit să trezeşti în mine sentimete şi simţuri pe care le-am simţit doar acolo în Croaţia. Mulţumesc pentru acest review!
"Nambaroane", Felicitari!
N-am avut timp sa citesc mai multe, am ales pe cel care descrie o destinatie pe care imi doresc mult sa o vizitez. Pozele din Parcul National sint superbe. Pacat ca era ploaie.
Spui ca review-ul de mai sus este ca urmare a vacantei tale in Croatia din “SEP-2010”. Atunci explica-ne si noua, cum e posibil ca, mai devreme cu un an si jumatate, respectiv in 15.04.2009, sa apara acelasi review intr-un blog sub titlul “Sa vorbim despre…CROATIA – vol. 1” (http://***. wordpress.com/2009/04/15/sa-vorbim-desprecroatia/)
Si ca sa fie tacamul complet te-ai dus si in „Sa vorbim despre … CROATIA – vol. 2” (http://***. wordpress.com/2009/04/23/sa-vorbim-despre-croatia-vol2/)
Si nu te-ai oprit. Ai continuat cu vol. 3 si cu vol. 4.
(http://***. wordpress.com/2009/04/28/sa-vorbim-despre-croatia-vol3/)
(http://***. wordpress.com/2009/04/28/sa-vorbim-despre-croatia-vol3/)
Ai scris pe blog in 2009 despre vacanta din 2010? Cum ai facut, ai dat timpul inapoi?
Si apoi, nu puteai sa mai modifici pe ici, pe colo?
Nu stiu de ce am impresia ca vrei sa ne pacalesti. Pentru mine review-ul de mai sus este doar o ciorba reincalzita. Din pacate, nu este singura!
@motaneata: dacă ai fi citit atent şi ecourile ce au urmat
”Admin [06.02.12 05:55:55]
Din cate imi dau seama, articolul (sau unul asemanator) a mai fost incarcat de tine - cu mult timp in urma - pe un alt forum, de unde a fost preluat, ulterior, pe cel putin un alt blog...
ai fi văzut că deja era "descoperit" marele secret al 'ciorbei reîncălzite'. În plus, publicând în clar adresa blogului respectiv (care, între noi fie vorba, a preluat mot-a-mot [şi cu siguranţă, fără a cere încuviinţare] o postare mai veche a acestui autor de pe un forum turistic), ai încălcat la rândul tău o regulă a site-ului nostru - aceea de a nu menţiona site-uri aparţinând unor entităţi comerciale de profil.
Îţi respect îndoiala, dar e bine să respecţi la rândul tău regulile.
@motaneata ))))... iti multumec mult pentru atentie... si pentru cautarile tale pe net pentru a ma prinde cu "minciuna".
Acum ma uit si eu pe ****. wordpress.com si observ ce frumos am fost copiat. Nu stiam de existenta acestui blog si intr-adevar am fost copiat litera cu litera. Am sa incerc sa ma loghez la blog si sa cer cateva explicatii.
Postez pe diverse site-uri de turism de prin 2005. De fiecare data am scris impresii sub numele de "vlado2".
Toat ceea ce am scris si aici si in alta parte sunt impresii personale, chiar daca de mai multe ori m-am ajutat si de informatii de pe internet (referitoare la distante, km, istorie, etc). Sper sa ma crezi si tu si restul colegilor ca acel blog nu imi apartine.
In ceea ce priveste data, am fost in Croatia in 2006,2008 si 2010. De fapt am si explicat la sfarsit: "Aceasta excursie de o luna in Croatia este numai un vis, ce probabil, candva, o sa devina realitate. Am vizitat Croatia in 2006,2008 si 2010.14 zile, 7 zile si 9 zile. In 2006 si 2010 am facut tururi cu masina personala, iar in 2008 am fost intr-o excursie organizata in insula Krk".
Dar poate ca nu ai citit decat inceputul impresiilor mele.
Sper sa fi raspuns la tot ce intrebai. Pentru orice nelamurire putem discuta. Am mai spus ca si alte impresii ale mele au mai fost postate pe alte site-uri de turism. Dar am inteles ca asta nu e o problema din moment ce imi apartin.
@webmaster0: si inca o completare: da... aceste impresii au fost scrise prin 2009. Am postat aici 2010 pentru ca ultima mea vacanta a fost in septebmrie 2010, iar majoritatea pozelor atasate sunt de atunci. Nu stiu daca mai am bilete sau chitante ca sa pot dovedi. Eu sper totusi sa ma crezi pe cuvant.
@Vlado 2,
Nu te intrista, colega... asa patesc, de obicei nambaroanii!
Le dau de furca celorlalti, care ''nu pot vedea padurea, din cauza copacilor''!
Adica... nu realizeza ca tu, de fapt, prin multimea review-urilor tale incarcate pe acest site, ai imbogatit zestrea site-ului.
Continua sa scrii despre calatoriile tale, Vlado, eu sunt unul dintre cei care-ti apreciaza foarte mult ceea ce faci aici. Randurile tale inspira incredere si te fac sa -ti doresti sa ajungi acolo!
Felicitari!
@georgiana: Multumesc Georgiana si tie si celor care mi-au citit impresiile pana la capat.
@vlado2: fii convins că eu te cred - altfel, articolul de faţă ar fi dispărut de mult de aici.
Ce spuneam mai sus se referea la îndoiala altui utilizator; practic, nu am voie să contrazic opinia cuiva, atât timp cat libertatea de opinie e un drept constituţional.
@webmaster0, daca ai fi citit si tu mai atent ai fi vazut ca nu ma refer la nu stiu ce descoperire. Doar ca nu intelegeam cum s-au scris niste randuri in 2009 (!!!) despre o excursie din... 2010! Adica, intai scrii si dupa aia te duci sa vezi locurile despre care ai scris? Asta era intrebarea. Uita-te si tu in caseta din stanga, nu scrie ca excursia a avut loc in 2010?
@Vlado2, pana la urma excursia a fost adevarata, sau a fost "numai un vis"?
Pe mine nu ma intereseaza daca excursia este din 2009 sau din 2010, ci multitudinea datelor scrise de tine despre Croatia pe care le consider foarte binevenite.
Ma voi inspira din excursiile tale la vara cand voi pleca in Croatia.
Oricum multumesc inca odata pentru review!
@mprofeanu: Ma bucur ca impresiile mele si informatiile aduse de mine pot ajuta in vacantele altora. Pana la vara, cand vei pleca, sper sa mai adaug impresii detaliate despre diverse statiuni, orase si obiective din Croatia. Poati sa iti faci o impresie si despre Parcul Krka din Croatia despre care am scris cateva impresii.
extraordinar de notat tot ce e mai sus. speram sa ajungem prin croatia oricum ne-ai facut pofta
Ai un stil fermecator de a povesti, iar eu am vazut prin tine toate acele frumuseti. Cu siguranta ca anii viitori vom ajunge si acolo!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Descopera Croatia — scris în 20.06.22 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Croatia - un taram superb! — scris în 12.09.21 de MONITA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Croația, o surpriză extrem de plăcută! — scris în 06.11.21 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O mini vacanta de vis! — scris în 07.09.21 de hd88gsg din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Road trip pe Coasta Dalmata (in pandemie) — scris în 20.12.20 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Descoperind Croația in 10 zile cu masina — scris în 03.09.20 de crisa04 din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Din Muntenegru spre Medulin si, apoi, spre Ungaria — scris în 29.08.16 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ