GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A doua zi am vizitat mai multe obiective, dintre care cel mai important este Palatul Livadia.
Pe data de 4 februarie 1945, aici a avut loc funesta conferinţă a celor trei 3 mari grei ai lumii: Stalin, Churchill şi Roosevelt, conferinţă ce avea să remodeleze harta politică a lumii. Pe o bucată de şerveţel, Stalin şi Churchill au redesenat frontierele ţărilor şi a zonelor de influenţă, decizând astfel soarta României şi a întregii lumi. M-am aşezat la masa la care au stat protagoniştii de mai sus, am căutat peste tot după şerveţelul cu pricina, care a adus atâta nenorocire poporului roman.
Nici astăzi, Moscova nu considera acel acord ca pe un act de împărţire a sferelor de influentă, ci ca pe un tratat de securitate în Europa, şi condamnă NATO pentru încălcarea acordului, prin extinderea sa în Europa Centrala şi de Est.
Palatul, construit in 1911 în stil renascentist, a fost reşedinţa de vara a ultimului ţar rus, Nicolaie al II-lea. Am făcut multe poze, atât în interior cât şi la exterior, după care am părăsit palatul cu un sentiment de revoltă împotriva acelui eveniment regretabil pentru noi.
Următoarea oprire am făcut-o la Palatul Alupka, ce a aparţinut contelui Vorontsov, guvernator al ţinutului Novorossiysk, din care făcea parte şi peninsula Crimeea.
Aici am întâlnit un amestec bizar de stiluri arhitectonice. Faţada nordică este construită în stil gotic, faţada sudică în stil marocan, iar cea vestică în stil european medieval.
Proiectul palatului a fost făcut de acelaşi arhitect care a proiectat şi palatul Buckingham.
Las pozele să vorbească, mai multe.
Trimis de popescu.borsa* in 19.10.10 17:39:39
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (popescu.borsa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte interesant!
Cred ca era bine sa povestiti si de ce aveti acel gust amar. Sa facem si un pic de cultura generala.
Eu si la Balcic am simtit acel gust amar si in Ucraina.
De fiecare data ma revolt.
Din pacate gustul amar il resimt si eu de multe ori, dar se pare ca suntem de cele mai multe ori perdanti.
Perdanti dar nu resemnati. Nu trebuie sa dam uitarii nedreptatile pe care ni le-a facut istoria. Trupul sfartecat al tarii nu poate fi acoperit cu uitare.
Superbe peisaje, din cate au "vorbit" pozele, intr-adevar, iar informatiile sunt chiar utile. Eram curioasa daca ati facut si baie, dar, vazand luna in care a avut loc sejurul, probabil ca nu.
In ceea ce priveste istoria, ... de cate ori nu a fost nedreapta? ... iar cea care se scrie acum este tot asa in continuare. Ce am putea face? Singuri, suntem atat de mici!
Resemnarea si uitarea nu trebuie sa le acceptam.
Ai foarte mare dreptate!
Am facut baie doar la piscina, unde apa era sarata si incalzita. La Odessa, am facut baie si in mare, la cateva zile distanta.
Dar stiu ca ai vazut locuri incantatoare!
Parca imi vine sa ma reintorc in tarile din fosta Uniune...
Turisti straini sunt f. putini, insa ucrainienii si rusii, in sezonul cam scurt cei drept, invadeaza statiunea.
Chiar si imbogatitii noului regim, care dupa castigarea dreptului de a calatorii oriunde in lume au optat pentru vacante externe, au inceput sa se reintoarca aici pentru a-si petrece vacantele.
Despre ruşi numai de bine... Ce poţi să mai faci în condiţiile date? Poţi doar merge înainte. Trecutul nu îl poţi modifica... Oricum şi atunci ca şi acum marile puteri făceau LEGEA şi implicit regulile ce guvernează şi astăzi lumea.
Putem privi înapoi cu ură dar asta nu va rezolva nimic şi nu va îndrepta nedreptăţile suferite.
Poate o politică de apropiere de Republica Moldova va mai îndulci suferinţa... dar eu nu pot uita că Basarabia a fost cedată fără luptă... Şi atunci ne mai miră rezultatul! ? ! ,,Eroii" politici de atunci, ridicaţi în slăvi de partidele de azi... nu au fost chiar nişte eroi... uitaţi-vă la urmaşii lor... vedeţi eroi printre ei??? Ar fi multe de spus legat de istorie şi cum s-a făcut ea atunci dar poate nu e chiar locul potrivit aici...
Oricum, interesantă experienţă.
Utile comentariile dat fiind faptul ca sint putine si in general destinatia turistica este mai putin cunoscuta. Se puteau spune mai multe pentru a ne ajuta pe cei care vrem sa calatorim in crimeea. Nu sint de acord cu aprecierile gen: "pagina neagra". Zau? . La Viena ce spuneti pentru ca aici s-a hotarit sa ni se ia Transilvania? La Ialta a fost doar Stalin? Despre ceilalti nimic? In Viena exista in centru istoric un monument grandios, foarte vizibil si bine intretinut, inchinat ostasilor sovietici care i-au ocupat. Este educatie! Dar la Odessa? Ce am cautat acolo si ce represalii am facut dupa atentat? Ne face cinste? Asa patesti cind nu stii o boaba ruseste!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2013 Evitati Ucraina-Crimeea — scris în 15.07.13 de rodicaganea din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2010 Yalta - Castelul Cuibul Randunicii + Castelul Massandra — scris în 20.10.10 de popescu.borsa* din BORSA-MARAMURES - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Yalta - O pagina neagra de istorie — scris în 19.10.10 de popescu.borsa* din BORSA-MARAMURES - RECOMANDĂ