ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.04.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 6 zile
prieteni
4 adulti ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Am visat cu ochii deschisi

TIPĂREȘTE

Pe data de 31 ian 2011, am parasit Noua-Zeelanda, de pe aeroportul dinCristchurch, cu directia Indonezia Bali-aeroportul Denpasar, binenteles dupa un transfer destul de scurt in Sydney, care ne-a adus necazuri. Spun necazuri, pt ca in timp de 1h, cei de pe aeroport nu au reusit sa ne faca transferul bagajelor, la nici un calator de pe aceasta destinatie, in cursa de Denpasar, dupa cum am constatat cand am ajuns la destinatie. Si cum era o singura cursa pe zi, am stat o zi intreaga la Ubud, fara haine adecvate temp. de acolo, suportand caldura in tinuta de pe avion (eu care intodeauna sunt grijulie, pt ca sunt patita, mi-am pus in bagajul de mana o pijama, costumul de baie si o rochie adecvata, chiar si slapii, spre surpriza celorlalti).

Asa ca dupa o calatorie de 6h, am ajuns la ora 22 pe aeroportul din Denpasar (am plecat din Sydney la ora20, dar cu dif. de fus orar, de 4h, am ajuns la o ora rezonabila), si am iesit in fata aeroportului usori, f. bagaj, doar eu aveam un mic troler, iar restul cu posetele la brat, unde eram asteptati, de viitorul nostru ghid, care si-a luat si 2 ajutoare, pt. a face fata la numeroasele noastre bagaje, ca doar veneam dupa o lunga perioada de drum, de 50 zile, din Australia si NZ. Si mare le fu uimirea cand tot incercau, rotindu-se in jurul nostru sa descopere valizele, nu au gasit nimic. Fratele, meu jenat, ca sa nu creada ca au venit niste nepricopsiti, a inceput sa le explice care e soarta lucrurilor noastre, si ca in urmatoarea seara, o sa vina si bagajele, pe care au avut bunavointa cei de la birou, sa-i puna imaginile cu bagajele ramase pe aeroportul din Sydney, ramase, iar ale noastre reusise sa le identifice, cei drept nu pe toate, dar speram sa fie si cele care nu le putuse identifica. Asa ca Papagalul nostru (porecla data, ghidului, si care bine i se mai potrivea, din cauza baticului verde tipator pe care il avea legat pe cap), a dat comanda de plecare spre Resortul pe care-l aveam rezervat, un resort de lux, cu conditii de lux, dar si un pret pe masura (700 euro/noapte pt. o casuta in care stateam numai 2 persoane), deabia asteptam sa vad, pe ce a putut sa dea atatia bani iubitul meu frate, care stiu ca are toane cand vrea sa traiasca momente exclusiviste ca in filme, si zau ca asa a fost.

Dupa ce am traversat orasul Denpasar, cu multe buticuri incarcate cu statui, reprezentand fiinte malifice, am intrat pe un drum ingust, pe unde treceau pe langa noi, motociclisti in mare viteza, si care stapaneau bine arta condusului pe acest mijloc de transport, iar de o parte si alta era o vegetatie luxurianta, tropicala, am ajuns in fata unei porti, unde masina a fost oprita, si controlata si pe dedesupt cu o oglinda montata in varful unei tije, era destinatia noastra finala, Resort Village Ubud &Spa. Tot acest control se facea pt. securitatea persoanelor cazate in aceast loc, iar toata zona, care se intindea pe o imensa suprafata, intr-o orezarie (chiar numele resortului iti arata ca de fapt e un mic sat), avea in interior imediat la intrare o cladire care era sediul receptiei, restaurant, la care ajungeai folosind indicatoarele de pe aleile ingrijite permanent, strandul cu piscina, in fata caruia era locul unde urma sa ne intalnim zilnic la ora 17, pt. un mic antreu cu traditionalul “five o’clock “, si apoi traversai un mic elesteu, pt. a te indrepta spre casutele, unde aveai cazarea. Din acest moment, nu stiu daca am trait in realitate, sau a fost doar un vis, frumos, foarte frumos. Pe acest taram, cu plante luxuriante, pasari care cu trilul lor iti incanta auzul, flori in toate culorile, petale de flori, presarate pe aleile care ocolesc ochiurile de apa, pe care plutesc nuferi, dealuri frumos terasate, care iti dau impresia, unor unduiri marine, care coboara la vale, in care omul, este parte integranta a naturii, iar toata aceasta atmosfera e incarcata de un parfum cu aroma exotica in care te rupi de realitate si simti ca plutesti pe aripile unui frumos vis, de printesa. Asa intr-o stare de feerie, am intrat in casuta, destinata sa traiesc 6 zile minunate.

Casuta avea, o imensa camera cu 2 paturi, cu baldachine, masuta, fotolii, apoi intrai intr-o ante camera, unde era chiuveta, cu tot necesarul pt. spalatul pe dinti, si cu dulapul de haine, de aici pe peretele din dr. era usa de la toaleta, iar pe stg. usa de la dus, in fata se dechidea o usa dubla pe care treceai in sala cu cada –spa, aceasta fiind in exteriorul cladirii, iar de o parte si alta erau bazine cu apa, in care inotau pestisori, frumos colorati, sau stateau ascunsi, sub florile de nufar. Te simteai in paradis. Dupa ce intrai pe poarta, pe care era scris numele tau, pt. a sti ca in aceste zile esti propietara ei, inainte de a ajunge in cladire, era curtea care avea o piscina, inconjurata de sezlonguri si paturi pt. masaj.

Curatenia ti se facea de 2-ori/zi, si la fiecare curatenie, ti se puneau petale de flori, atat la intrare cat si pe masuta din camera.

Dar sa revin la insula Bali, denumita si Dimineata Lumii, particularitatea acestei zone, este credinta ca in toate elementele naturii salajuieste fie zei, fie fiinte malefice. Este insula celor 1000 de temple., pe tot teritoriu, sunt temple si altare induse.

Centrul cultural e in Ubud, orasel, cu stradute inguste, impanzite de magazine artizinat, cu arta indusa. Casele sunt compuse dintr-o curte cu o constructie pe dreapta, unde locuiesc parintii, iar baietii cand se insoara, raman cu parintii si isi construiesc alta cladire in care sta cu fam. lui. In spatele casei, e altarul casei, un mic templuDin. intreaga fam, cei care nu au servici, lucreaza parcela de orez a fam... Fiecare fam. are o parcela, pe care o cultiva cu orez si care asigura necesarul fam., acest lot, nu se mosteneste, dar ramane fam. pe care. o lucreaza cu totii. Ref. la sistemul de asigurari, cei care lucreaza au sist de asigurari de la locul de munca, pt. agricultori, este sistemul privat de asigurare de sanatate. Contributia din venitul castigat, dat la stat e de 1,5 %. Acum am sa fac cateva referiri la modul cum se cultiva orezul. Loturile sunt asezate in trepte, apa pt. irigare se face de pe lotul cel mai de sus, unde e o conducta alimentata cu apa, se pune un strat de seminte pe primul lot, apoi se umple cu apa, cand au iesit frunzele se goleste parcela de apa, cand iese pistilul verde se umple din nou parcela cu apa si se lasa in apa planta pana incepe pistilul sa se ingalbeneasca usor, atunci se goleste lotul de apa, golirea se face lasand apa sa curga pe lotul de jos, de fiecare data, de data asta se lasa lotul fara apa pana la recoltare, cand pistilul e un galben intens. Bobul de orez cules, este uscat si apoi trimis la procesare, cand capata aceea culoare alba, si care inainte de procesare are culoarea galbuie. De fiecare data cand se goleste un lot de apa, aceasta e deversata pe lotul inferior, irigand treapta cu treapta. Aceste culturi de orez, asezate pe trepte uriase, acoperind dealurile care inconjoara toata zona, da farmecul si pitorescul acestei insule induse, iar orezariile sunt inconjurate de padurile tropicale cu plante luxuriante, facand aceasta zona paradisiatica, si complectata cu plajele albe marginite de palmieri, la tarmul oceanului Indian, intrece orice imagine frumoasa de pe pamant. Cand ajungi in fata dealurillor acoperite cu culturile de orez, ai senzatia ca valurile mici ale unei mari verzi se indreapta spre tine, o suprafata unduita acopera toata zona pana la picioarele tale.

Dupa ce am admirat orezariile, ghidul nostru ne-a oferit o surpriza, spunand ca ne va duce la o cultura de cafea. Aici am aflat un lucru, pe care eu nu l-am stiut pana atunci, si cred ca multi nu-l stiu, am aflat secretul cafelei Luwak. Luwakul e un animal, ca o vulpita si care traieste in aceste culturi de cafea, se alimenteaza cu vanilie, papaia, tamarino, scortisoara, cacao, ginger, un fruct ca un pepene si care e recomandat sa-l mananci pt. scaderea tensiuni, si cu boabe de cafea, pe care nu le digera ci le trateaza cu sucurile din toate fructele ingerate de el, fructe, pe care le gaseste cultivate in aceasta plantatie de cafea. Dupa ce bobul e tratat, e eliminat, fiind indepartat apoi din excremente, curatat de coja si prajit. Este cea mai buna cafea din lume si cea mai scumpa, este destinata in totalitate exportului, in cele mai scumpe restaurante sau cafenele din lume, nu stiau pretul ei, dar stiau ca o cafea facuta in NY, costa 50 $ (au aflat de la un turist american) Acolo am fost serviti, dar cum eu nu consum cafea, nu am putut=o aprecia la adevarata valoare. In schimb pe mine m-au incantat ceaiurile, de scortisoara, tamarino, cacao, vanilie.

Ultima vizita am facut-o in aceeasi zi, la Templul Irigatiei din Kardisa unde ei merg sa se roage in perioade de seceta. Intai am sa va fac o descriere a tuturor templelor. Templele sunt compuse din 3 parti, ca si corpul uman, intrarea in templu se face pe 3 parti. 1-prima poarta, are la intrare gardienii templului, incruntati, seriosi, severi; 2-urmeaza cladirea mare, locul de intalnire a enoriasilor, unde au loc ceremoniile religioase. Aici e si cutia milei, unde fiecare pune cat poate, dupa posibilitati, dupa 6 sapt. se desface, iar banii se impart in 3 parti, 1 parte e pt. intretinerea templului; a 2-a parte e destinata celui care tine ceremonia; iar a 3-a parte e pt. ceremoniile ulterioare. Partea a 3-a a templului, este in spate si spatiul e destinat persoanelor sfinte si famiiliei lor, aici aceste persoane tin ceremoniile religioase, numai pt. ei... Dupa ce am vizitat acest templu ne-am intors inapoi spre Ubud.

La intoarcere, ghidul a fost de acord sa vedem o locuinta din Ubud, adica locuinta lui, era asa cum ne-a prezentat mai devreme casele locuitorilor, in curte erau 2 case, una a fam. lui si cealalta a parintilor lui, iar in fundul curtii era templul casei cu statuia zeului familiei.

Ajunsi acasa, am stat pana cand am plecat la masa in piscina, iar a 2-a zi am petrecut-o numai in oraselul Ubud, unde am vizitat micuta, dar decorativa localitate ,,cu multe magazine cu tablouri, cu pictura indusa, maruntisuri artizanale, si in care intram in fiecare, aici fiind singurele locuri unde mai puteam sa ne revenim dupa caldura sufocanta de afara si eram in luna februarie, cum o fi in lunile de vara? Nu cred ca rezista cineva acolo. vara. Asa ca din magazin in magazin, din cafenea in cafenea, la fel ca toti ceilalti turisti, am strabatut toata localitatea, cautand un taxi, care sa ne aduca la resort. Nu am fi putut face drumul pe jos pt. ca ar fi trebuit sa strabatem o zona, unde nu aveam cum sa gasim un adapost, dar la pretul care ne ducea un taxi, nici nu merita sa ne gandim sa o luam pe jos.

Si ultima zi, pt. ca aici stateam doar 3 nopti, am petrecut-o in resort, pt. a putea sa-i descoperim toate frumusetile lui. Iar modul in care am fost tratati, de personalul locatiei, este unic, mergand pe alei, esti salutat si intrebat cum te simti, daca doresti ceva, daca iti poate fi de folos, cu ceva. Pe alei, din loc in loc sunt suporturi cu umbrele, pt. a fi asigurat fiecare musafir, ca nu este udat, de ploaia care se isca ca din senin, si de care atat timp cat am stat in acest resort, nu am avut parte, am avut 3 zile de cer senin, incat nici un moment al zilei, nu ne-a fost stricat.

Dupa 3 zile ne-am mutat sediul intr-o locatie mult mai ieftina si la malul oceanului Indian. Aveam rezervare pt. urmatoarele 3 zile, la Sanur, un resort popular, asezat la malul oceanului, unde sunt asezate toate resorturile populare, la rand, in aceasta statiune, cu plaje, cu un nisip, fin, alb, marginite de palmieri, si in interior cu piscine, marginite la o extremitate de barul resortului, unde din piscina iti comandai ceva de baut, si intre 2 sorbituri mai faceai o tura de bazin (in fata barului stai pe scaune de bar amplasate in apa, pt. a te si odihni in timp ce mai luai o sorbitura) A doua zi am plecat prin oras, care e mai mare ca intindere, cu moluri si supermarketuri, de unde am facut si ceva cumparaturi, printre care mi-am luat orez rosu si negru, sunt sotimente diferite de orezul alb, cel rosu seamana la gust cu arpacasul nostru, iar cel negru mi s-a parut ca ar fi un sortiment de orez fermentat din orezul alb. Se apropia sfarsitul vacantei si in aceasta locatie, am inceput sa ne revenim si sa ne gandim si la cei ramasi acasa, sau sa ne luam suveniruri, care sa ne reaminteasca, in momentele triste, de acest frumos vis, trait cu ochii deschisi. Au trecut repede, frumoasele zile petrecute in aceasta insula, dar fiecare coltisor pe care l-am colindat, mi-a ramas in suflet si de aceea am vrut sa va povestesc si voua, despre acest rai pe pamant.

Pozele o sa va faca sa intelegeti, de ce este acolo atat de frumos. In privinta mancarurilor, eu una m-am axat pe peste, sau pe mancare Italiana, si nu am vrut sa incerc mancarurile tipic Indoneziene stiind ca sunt f. picante, l-am lasat pe fratele meu si pe cumnata mea, sa se delecteze cu ele. De multe ori fratele le cerea chelnarilor, mancarea cea mai picanta pe care o aveau, iar mie orice, numai picant sa nu fie, de multe ori si acestea cu greu le mancam, pt. ca stomacul meu depista condimentul picant si in aceste, asa zise mancaruri necondimentate...

Si mai e o locatie minunata in Asia, pe care am vizitat-o, Singapore, despre care am sa scriu in alta zi, pt ca acum, e tarziu. Dupa 6 zile, de stat aici la 35-40 grade si dupa o perioada f. lunga de cand suntem plecati de acasa, de 2 luni, perioada in care din toamna si inceput de iarna, pe care am lasat-o la plecare si intrand in sezonul de vara, cu temp. de la 20 grade pana la 40 grade, urma sa ne revenim si sa ne aducem aminte ca in Europa e inca iarna. Asa ca am scos hainele groase (niste pantaloni si un plovar era tot ce aveam mai gros), din fundul valizei si in aeroport, le-am pus pe noi, asteptand sa vedem ce surpriza ne ofera vremea in Europa.

Pe aeroportul din Frankfurt, desi era ora 5 dimineata, am fost surprinsi placut de o temp. de 9 grade C, ceea ce a fost bine venit pt. ca trebuia sa iesim pe afara sa luam autobuzul pt. schimbarea terminalului, am simtit, ca iarna nu mai tine mult, pacalind-o in acest an, 2011.


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 20.04.12 21:31:31
Validat / Publicat: 21.04.12 07:47:23
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în INDONEZIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5214 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 imagine din avion inainte de aterizare in Sydney
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Larissa
[21.04.12 08:26:43]
»

Un review foarte cuprinzător doamna doina, ați fost extrem de norocoasă că ați putut să mergeți în atâtea locuri deosebite. Felicitări!

station5*
[21.04.12 11:35:20]
»

vaaaai ce mi-a placut! acum nu mai am nicio indoiala ca anul viitor voi fi (si) acolo

doina, cat a costat cazarea la al doilea resort? sanur este numele hotelului sau al statiunii? ca si o parere personala, din poze mi-a placut mai mult Sanur, datorita deschiderii la ocean in primul rand, decat resortul cu 700euro/noapte situat intr-un spatiu ingradit (daca am inteles eu bine)

supeeeerbe si pozele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura*
[21.04.12 13:51:24]
»

Mununat. Locatia exotica, resorturile, vegetatia, atmosfera... totul este super. Nu sunt vulpe la struguri, dar cel putin din foto, parca si mie tot al doi-lea mi-a placut mai mult, desi din poveste, reiese ca primul era mai " tare ".

Eu stiu despre cafeaua Luwak, si pana sa ajung in Bali (Doamne ajuta), o sa merg in vara asta in centrul vechi, unde s-a deschis o cafenea care serveste deosebita licuare. Este deschisa de anul trecut, dar am tot asteptat poate ma invita cineva... ca e tare scumpa.

O problema am si eu; nu v-a fost teama de existenta cobrelor in orezarii? Ca eu asa stiu ca fac nemernicele; se furiseaza pe acolo si fac o multime de victime printe culegatori.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
balasa violeta
[21.04.12 18:39:07]
»

Am citit, am recitit, am crezut ca visez... era prea frumos!

Multumesc!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[21.04.12 19:29:10]
»

@Diaura: nu stam ca sunt cobre, si nici ghidul nu a spus ca ar exista pe acolo, poate in orezariile mai indepartate, in cele in care am fost erau amplasate intr-o zona apropiata de, casele lor, iar pe cele etajate, nu am urcat. E pt. prima oara cand aud ca e cafea Luwak, in Romania, cat e pretul? , e o curiozitate, acolo unde am gustat-o, intra in costul intrarii, oricum in magazinul din interior, nu vindeau, aceasta cafea, de acolo am luat esenta de parfum de Bali flower, care e minunat, il folosesc f. rar pt. a-mi tine cat mai mult. Sa stii ca prima locatie, era minunata, cu totul deosebita, probabil ca fotografia nu reda, ce simti cand esti acolo, cand toti te rasfata, singura lipsa a acestui resort, e lipsa iesirii la ocean, dar sunt multe alte lucruri, pe care nu le intalnesti, nicaieri in lume

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[21.04.12 20:03:54]
»

@station5: resortul se cheama daca imi aduc bine aminte, Puri-Sading Bali, iar Sanur e numele statiunii, situata la cca 20 min. de Denpasar, e cea mai apropiata statiune de aeroport si cea mai populara. Resorturile sunt asezate cele m, ai multe pe malul oceanului, iar intre camere si plaja e piscina, destul de mare. Camera noastra a fost destul de mare, cu vedere la ocean, ca fratele meu, cand vrea sa se simta bine, arunca cu banii, pt totisi pretul a fost undeva intre 70-80 euro, dar erau camere bune, cu intrare pe o singura usa, una sus, una jos, fiecare pt. 2 persoane, la pret de cca. 30-40 euro. IN resortul Ubud Village, suprafata ingradita e imensa, are si terenuri de orez, care sunt a salariatilor personalului, si te simti ca intr-un sat, de aceea are si aceasta denumire, in care in loc de camere aveai repartizat, pt. fiecare 2 persoane o casuta, cu piscina, in curte minunate flori, si arbori exotici, iar pe alei, aveai impresia ca mergi la restaurant, cafenea, receptie, pe ulitele satului, dar bine ingrijite, era si o piscina f. mare, asezata in fata terasei, unde serveai ,,ceaiul de la ora 5", si peste care treceai peste un podet, ca sa poti ajunge la intrare, acel loc e cu totul deosebit, ingradirea e facuta cu scop de protectie, pt. ca suprafata e f, mare, dar toate erau ingradite, din motive de securitate

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
station5*
[21.04.12 20:44:26]
»

@grecudoina:

multumesc mult Doina!

de cand am citit articolul tau tot studiez oferte de cazare ptr Bali (si articole si transport); mie mi s-a parut ca hotelul descris de tine din Sanur ar putea fi Puri Santrian 4 stele aflat pe plaja (intr-adevar se aseamana f mult denumirile); celalat, Puri Sading Bali 3 stele (mentionat de tine) este la 5 min pe jos de plaja si f ieftin (aprox. 35euro/cam) -poate fi luat in calcul ptr doritorii de cazare ieftina in Sanur! la cateva simulari ptr transport pe travelocity.com, avion ar fi de la 750euro/pers cu plecare din budapesta (avantajos ptr ardeleni)... deci iata ca un sejur in bali la hotel puri sading poate costa (in fctie de perioada) 880 euro/pers sau 1100 la Puri Santrian 4 stele pe plaja... interesting...

Iti multumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[21.04.12 21:56:26]
»

@station5: oricum era asezat pe plaja, ca ma tot duceam cand in piscina, cand in ocean, la baie, dar in ultrimele 3 zile, am stat numai in apa toata ziua, era si f. cald, si se apropia venirea acasa, in plin sezon de iarna

grecudoinaAUTOR REVIEW
[21.04.12 22:13:39]
»

@station5: acum am terminat si un rw. despre croaziera din dec. cu MSC-Magnifica, e dat mai in detaliu, interiorul vasului, merita sa faci o croaziera cu el, mai ales ca am pastrat legatura cu o fata de pe vas, care a fost in concediu si acum a plecat din nou, in vara asta vasul asta, face croaziera pe fiordurile Norvegiei, cu plecare din Stockholm (asta nu stiu exact, dar trebuie vazut, sau o sa o contactez pe net, pe ea sa-mi spuna si detalii). As face aceasta croaziera, poate prin august, sa vad si pretul, daca esti interesata poate facem o gasca, cu avionul, gasim un low-cost. Mai discutam in iulie, caci pana atunci sunt ocupata, iar cu rezervarea o facem direct,

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
andreead
[13.07.12 10:58:40]
»

Buna

Si noi am vrea sa mergem in luna septembrie a acestui an. Am o intrebare: e nevoie sa facem vaccinuri?

Multumesc frumos

Andreea

grecudoinaAUTOR REVIEW
[13.07.12 17:53:20]
»

@andreead: nu, nu sunt nici un fel de probleme de sanatate, in locurile unde sunt turisti, e f. curat, nu sunt tantari, camerele au aer conditionat, de il lasam deschis numai cand plecam din camera atat era de puternic, de credeai ca esti in congelator. Nu stiu unde te cazezi, dar mie mi s-a parut. f atractiv Ubud, si aproape de minunatele locuri de vizitat, iar daca vrei sa stai mai mult la plaja si de tot rasfatul unor locatii asezate pe malul oceanului, atunci e Sarnur, eu am stat si in una si in cealalta, 3 zile si 3 zile. Mancarea e accesibila tuturor gusturilor, de la cea europeana pana la indoneziana, mai mult sau mai putin picanta. Ai nevoie de viza atat la intrare cat si la iesire, pe care poti sa o iei si la Bucuresti, pretul e acelasi, noua ni s-a spus ca e mai mic daca il iei la intrare in tara, dar nu a fost asa, nu imi aduc exact aminte dar cred ca e 20 $si la iesire 10 $/persoana. Singurul avantaj e ca dupa ce zbori atat, nu mai stai la coada pe aeroport, cand tot avionul se inghesuie la ghiseu sa-si ia viza, desi merge repede, iar daca mai ai un copil sau e vreo persoana batrana, te duce in fata. Pe margine sunt destui smecheri care iti ofera ajutorul sa te scape de coada pt. o suma de bani, pe care chiar o negociaza, dar nu te lasa tentata, sunt bani aruncati. Sa nu schimbi bani la casele de schimb, te fura pe fata, foloseste numai bancile, fratele meu are multa experienta si de trei ori i-a dat banii inapoi si pana la urma si-a luat $inapoi, baga in teancul de hartii, hartii de valoare mai mica, au hartii mari de aceeasi culoare pt. val. mici si mari. Cel mai bine sa-ti iei bani indonezieni cu tine, noi asa am avut. El fiind cetatean suedez, a cumparat din Suedia cu vreo 5 luni inainte, banii de care aveam nevoie. La cazari poti plati cu cardul din RO-international, unde ai lei si schimbul il face in moneda tarii respective, cardul in timpul platii, eu numai cu asa ceva calatoresc, iar chesul e pt. tarabe, unde cumparaturile le negociezi, dur, cel putin la jumatate sa-l achizitionezi. Daca mai vrei si alte date eu iti pot raspunde

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
andreead
[13.07.12 18:04:16]
»

@grecudoina: Multumesc mult pentru toate aceste informatii.

Cum ne organizam excursia singuri, ai cumva idee daca site-ul http://www.bali-day-trip.com/fulldaytrip.html este serios pentru diverse vizite turistice in Bali?

Ne gandeam sa apelam la ei, pentru a vizita insula (au foarte multe variante de excursii si preturile par ok).

Sincer, eu ma gandeam sa ne cazam in Kuta, ca nu era nici departe de aeroport (aici ne gandeam la cati bani ne-ar lua un taxi) si am auzit ca sunt ok plajele.

Imi poti spune, te rog, unde anume ai stat in Sanur?

Cu vizele recomanzi deci sa rezolvam treaba din Romania. Asa vom face.

Cat priveste mancarea, suntem la faza de estimare de buget. Mi-ai putea spune cam cat ar costa un pranz pentru o persoana? Uitandu-ma la preturilor excursiilor de pe site-ul pe care ti l-am dat mai sus, ma gandesc ca mancarea nu ar fi chiar foarte scumpa.

In rest, cam toate ar fi puse la punct.

Oricum, azi am achizitionat biletele pentru septembrie anul acesta, deci nu prea ne mai putem razgandi

Multumesc mult din nou,

Andreea

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[13.07.12 18:33:03]
»

@andreead: agentiile de turism locale sunt serioase iti face si la cazare recomandari, pt diverse agentii, pot sa ai incredere in ei sunt ieftine, dar parerea mea e sa astepti pana ajungi si spune la receptie cam ce vrei sa vizitezi, ii ceri si o agentie cu pretul cel mai bun si serioasa. Ei o sa te intrebe cam ce tip de masina vrei, de cate persoane, iar pretul mai ridicat e atunci cand iti aduc un ghid cu un jeep, ultimul ragnet, in pretul pe care il platesti sunt incluse si taxele la intrari le obiective. Sarnur e f. aproape de aeroport, a fost locatia noastra pt. a ne apropia de el, iar taxiurile au niste preturi atat de mici incat te vor surprinde, undeva la 5 $si asta se negociaza inainte de a te sui. Cazarea a fost la Puri Sanding Bali 3 stele (care sunt de fapt 4), cu camere mari, paturi curate, curatenie si de 2 ori pe zi, tv, internet, frigider, pret 35 $/camera/noapte. Mancarea, micul dejun era in pretul camerei, si mai mancam undeva la ora 16-17, la taverne, de pe marginea drumul, dar erau de la 10 $la 50 $, cu meniuri de lux, dar cu 10 $ poti manca 2 feluri, si mai poti sa mergi in marketuri, unde poti sa-ti cumperi tot felul de preparate, apoi sa te infrupti din fructele exotice, sunt ieftine si incredibil de bune. Sper ca am fost utila si va doresc calatorie placuta si distractie pe masura, merita sa mergeti intr-o seara si la un restaurant cu dansuri indoneziene, unde costurile sunt ridicate dar merita, sau sa serviti o cina in apele oceanului, admirand apusul de soare, Drum bun!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
andreead
[16.07.12 10:36:47]
»

@grecudoina: Au fost mai mult decat utile toate aceste informatii . Multumesc tare mult si abia astept sa ajung acolo

O saptamana frumoasa!

Andreea

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andreead, balasa violeta, Diaura*, grecudoina, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bali:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067133188247681 sec
    ecranul dvs: 1 x 1