GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După cum am spus în alt articol, la Vila PM din Dobrota aveam în cameră o bucătărie destul de bine utilată, cu plită cu inducție, frigider și toate ustensilele necesare pentru a te gospodări singur. Dar nu am gătit niciodată în vacanță mai mult de a pregăti micul dejun, care chiar ne place să îl luăm în cameră. E mai comod. Așa că pentru micul dejun ne-am adus cu noi de acasă cele de trebuință și am mai completat de acolo doar cu chestiile perisabile ca pâinea, roșiile, etc., rămânând ca prânzul-cina să îl servim în fiecare zi la alt restaurant din zonă pentru a descoperi cât mai mult din bucătăria locală.
Când ne-am cazat, Maria, fata proprietarei, ne-a recomandat și restaurantele din zonă unde putem mânca, pe categorii și prețuri.
Am stat 5 zile și am reușit să mâncăm la patru restaurante pentru că la unul am mâncat de două ori.
O să încerc să le grupez câte două pentru a nu mă lungi.
De obicei am ieșit la masă destul de târziu pentru a ne bucura cât mai mult de plajă și bălăceală, așa că am mâncat în fiecare zi un fel de prânz-cină.
Foarte aproape de Vila PM, mergând înapoi spre Dobrota, la marginea drumului principal, este Restaurantul Kavalin, dar din păcate în perioada când am fost noi nu serveau mâncare. Nu știu din ce motiv. Am vrut chiar în prima zi să mâncăm acolo pentru că era foarte aproape și puteam să mâncăm mai devreme și să ne întoarcem la plajă, dar când am ajuns acolo ne-a întâmpinat în ușă un chelner care ne-a spus că nu servesc mâncare. Am întrebat dacă doar astăzi sau de loc și a răspuns că de loc, așa că nu am mai trecut pe acolo toată perioada cât am stat aici.
Dobrota are două artere principale, drumul european cu două benzi care merge din Kotor spre Herceg Novi și o stradă tipic muntenegreană de o bandă și jumate care merge pe malul mării. Bineînțeles că pe aceasta din urmă sunt amplasate și cele mai multe restaurante.
Chiar lângă parcarea vilei începe (sau se sfârșește) drumul care merge pe malul mării de-a lungul întregii localități.
Am plecat așadar în prima seară de la vilă spre Dobota, pe acest drum și am studiat ofertele restaurantelor întâlnite în cale, oprindu-ne pentru seara asta la aproximativ 1 km de vilă pe terasa localului Konoba Babilon.
Konoba în traducere înseamnă tavernă, așa că multe localuri de la ei au această denumire în fața numelui. Babilon este de fapt o locație de cazare de patru stele care are și acest restaurant. Restaurantul are o sală interioară și o terasă aflată în interiorul curții acestuia, unde sunt și apartamentele pentru oaspeți iar între locație și mare este doar șoseaua aceea îngustă. După șosea cei de la Babilon, și cam majoritatea restaurantelor de aici, au amenajat o terasă chiar pe malul mării. Lângă această terasă fiind amenajate și două locuri unde pot ancora cei care vin aici cu bărcile.
Noi am avut noroc să găsim liberă o masă pentru două persoane aflată la câțiva centimetri de Marea Adriatică. Terasa este amplasată pe un platou de beton aflat la 0,5 metri înălțime față de apă și de la masa noastră puteai foarte bine, în timp ce așteptai comanda, să urmărești peștii zbenguindu-se în apa cristalină a mării.
La toate terasele la care am fost aici, și sunt amplasate pe malul mării, există scări de beton pentru a coborî în mare și poți să faci o baie și să revii la masă dacă e prea cald. Erau mulți tineri care ziua chiar asta făceau.
Chelnerii de la Babilon sunt foarte de treabă și foarte comunicativi. Băiatul care ne-a servit pe noi avea o curiozitate și întreba aproape pe fiecare client de unde este. Spun că erau de treabă pentru că am văzut cum la masa de lângă noi a stat și a dezosat o doradă și în tot timpul acesta a pălăvrăgit în engleză cu cuplul de acolo. Pentru noi părea un restaurant mai select pentru că nu am mai văzut până acum chelner care să stea să îți dezoseze peștele la masă, iar sticla de vin era pusă întotdeauna în frapieră cu gheață și așezată pe un suport de lemn lângă masă și de fiecare dată când vedea că paharul e gol venea și turna.
Noi eram hotărâți ca vacanța asta să ne săturăm de carne de miel, pentru că știam că aici și în Albania o să tot întâlnim acest preparat în meniu. Așa că eu mi-am luat o porție de pulpă de miel cu cartofi la cuptor și sos alb și soția a comandat o salată de caracatiță. De băut am luat un pahar de Baileys, o cola și o bere la pahar. Toate astea ne-au costat undeva peste 30 de euro, 40 cu tot cu bacșiș.
Salata soției a fost bună dar nu extraordinară, dar în schimb mielul a fost atât de bun încât peste două zile a trebuit să revenim aici pentru a mânca și soția o porție de miel. Așa că ăsta e restaurantul la care am revenit peste două zile și am comandat o porție de miel cu sos alb și cartofi fierți, pentru soție iar eu am luat o porție de carne de vițel cu cartofi fierți și sos roșu. De băut am luat la fel doar că de data asta eu am luat o bere mai mare pentru că prima dată nu am știut și nu am cerut bere mare. Mâncare a fost de excepție, carnea de miel fiind foarte multă și foarte bine gătită iar cea de vițel ți se topea în gură. Cartofii erau fierți întregi și băgați puțin la cuptor. Mâncarea a fost servită în niște tigăi metalice plate cu coadă, puse pe un platou de lemn. Prețul cu tot cu bacșiș a fost tot de 40 euro.
Pâine am primit de fiecare dată chiar dacă am uitat să cerem și era din partea casei.
 
În ziua dintre acestea două am mers la masă ceva mai devreme și cum soarele era încă pe cer și ardea destul de tare, ne-am oprit să mâncăm mai aproape de vilă, la Konoba Barba.
Acest restaurant este situat tot pe drumul care merge pe malul mării și este primul restaurant pe care îl întâlneam când ne plimbam seara pe aici. Înainte de el mai este o cafenea care servește doar cafea, băuturi și prăjituri.
Și aici restaurantul este pe partea cealaltă a drumului față de mare și are o încăpere interioară și o terasă acoperită aflată pe malul mării. Lângă terasă este o prelungire a acesteia spre mare care nu mai este acoperită.
Fiind încă soare am ales să stăm la terasa acoperită. Aici am luat o mică țeapă referitor la faptul că am comandat mai mult decât am putut mânca. Problema a plecat de la faptul că la felurile de mâncare pe care le-am ales noi nu era specificat faptul că acestea conțin și garnitură și cum erau feluri din carne noi am comandat garnitură separat. Dacă chelnerul era băiat de treabă putea să ne atenționeze că garnitura e inclusă, sau s-a gândit că suntem fomiști.
Eu am comandat cevapi (mici lor) iar soția un piept de pui cu sos de ciuperci. Garnituri am luat cartofi prăjiți și legume cu ciuperci la grătar. Am mai comandat un sos și o salată de roși. De băut am luat un pahar de martini, o cola și o bere la halbă. Pâinea am primit-o din nou din partea casei. Când a venit cu mâncarea a venit mai întâi cu micii și pieptul de pui și ambele aveau ca și garnitură cartofi prăjiți pe lângă ele. Soția chiar se apucase să îmi spună că nu a primit legume cum ceruse când chelnerul a apărut cu garniturile extra comandate de noi și am realizat ce s-a întâmplat.
Mâncarea a fost foarte bună și porțiile destul de mari așa că nu aveam cum să lăsăm farfuriile goale chiar dacă stăteam acolo până seara. Numai eu am primit 8 cevapi și o tonă de cartofi prăjiți cu tot cu ăia suplimentari.
Chelnerii nu vorbeau toți engleza dar era trimis imediat cel ce știa și te prelua. Costul a fost tot prin preajma sumei de 30 și ceva de euro și am lăsat tot 40 euro și aici.
De altfel în toate serile pe care le-am petrecut în Dobrota am primit bonuri de 30 și ceva de euro și am lăsat peste tot 40 de euro.
Concluzia noastră este că dacă vreți să vă răsfățați puțin la restaurantele din Dobrota e cam scump, dar toate felurile de mâncare pe care le-am ales au fost la înălțime.
Ca și comparație, în Albania și în Grecia nu am reușit să trecem decât o dată de 20 euro la o masă. Dar despre asta o să vă povestesc când ajung la articolele de acolo.
Călătorii frumoase vă doresc și să vă fie de bine!
Trimis de ungureanica in 24.08.18 20:59:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bune recomandările
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Kotor, KOTOR" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@ungureanica: cum adică, să vii cu chilotii de baie uzi sau in chiloți de baie la restaurant?
Deci in golful Kotor totul e scump. Am înțeles bine?
Să va fie de bine!
@krisstinna: Se cam practică pe acolo pentru că restaurantele sunt foarte aproape de locurile pentru scăldat. Am văzut noi niște tineri care asta făceau la Konoba Barba. Nu e chiar totul scump dar e mai scump ca în Albania sau Grecia. Se poate mânca și ieftin dar nu știu cât de bun. Vă salutăm cu drag din nou pe ziua de azi!
@ungureanica: Îmi pare bine ca ati avut o vacanta frumoasa in Muntenegru. Noi am avut un incident urat in Budva, motiv pentru care sotul meu nu mai vrea sa auda de Muntenegru, desi eu aș vrea sa mai merg pentru ca nu am vazut Dubrovnikul care este destul de aproape.
@alinafulg: Mă bucur să te mai „aud. Sper să ajungeți să vedeți Dubrovnikcul pentru că e frumos. Și din Muntenegru e mai ieftin să ajungi la el. Vă salutăm cu drag!
@ungureanica: Si noi va salutam cu drag. Din pacate sotul meu nu mai vrea sa auda de Muntenegru. Dupa cum spuneam am avut un incident urat legat de gazda cu care vorbisem inainte de a pleca de acasa pe net si care m-a asigurat ca apartamentul este ok si nu sunt multe scari de urcat, eu avand piciorul rupt cu ceva ani in urma si cu o frica teribila de scari pentru ca pe ele am cazut. Ajunsi la fata locului s-a dovedit ca nu era asa cum spusese gazda, accesul la apartament era pe scari aflate pe exteriorul cladirii, fara balustrada, iar apartamentul se afla la etajul doi. Cand au vazut ca nu mai dorim in conditiile date sa ne cazam acolo, au devenit violenti, au inceput sa traga de portierele masinii și ne-au blocat drumul, care era ingust, cu un jeep. Am scapat dupa circa 10 minute și doar dupa ce i-am amenintat ca sunăm la politie. Noi am fost de mai multe ori in Grecia cu cazare luata direct de la proprietar si am fost mereu multumiti, ce au spus ca este așa am gasit la fata locului.
@alinafulg: Te înțeleg. Înfiorător ce povestești. Mai ales departe de casă. Si eu cred că aș fi luat aceeasi decizie ca și el.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 [Restaurant Cafe San Giovanni] Restaurant Cafe San Giovanni - Kotor — scris în 28.03.22 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Mâncare cam scumpă dar excelentă - partea a II-a — scris în 25.08.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ