GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Schmelz-Mühle [Lollar-Salzböden] - Natură și mâncare bună
![](/images/printer_off_32.png)
Vreau sa va recomand azi un loc, cei drept, cam ascuns, dar foarte frumos si cu o mancare foarte buna.
Este vorba de un domeniu, o fosta moara, amintita in acte pentru prima data in anul1740. In anul 1844 este cumparata de un stramos al actualului propietar cu suma de 1450 de Talari (Taler) Actul de cumparare mai exista azi si este expus la vederea oaspetilor.
Locatia se afla in valea Salzböden, nu departe de orasul universitar Marburg.
Este vorba de un restaurant cu locuri in interior si cu o terasa mare. Am fost atit in anotimpuri mai friguroase ca si cu citeva zile in urma, vara, cand bineinteles este o splendoare sa stai afara, in natura si sa te lasi rasfatat cu tot ce ofera cartea de meniu. Aproape toate produsele folosite provin din regiune si sunt de o calitate foarte buna. Portiile sunt foarte mari iar preturile aceptabile. Recomand mai ales preparatele din peste, mai exact pastravul pe care-l vedeti in una din pozele postate. Portia costa ca 14 €, o bere 0,5 in jur de 3 €, un pahar de vin alb 1/4 L 6,90, o apa 2,40.
Daca sunteti in zona, ca turisti, in vizita la neamuri/prieteni, sau in interes de serviciu, nu pierdeti ocazia si vizitati acest loc. Nu o sa va para rau. Posibilitate de cazare din pacate nu exista, este vorba doar de un restaurant.
Trimis de Michaell in 12.06.14 13:56:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michaell); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pentru cei interesați, am adăugat câteva date:
- coordonate GPS: 50.695028, 8.659502 (50°41'42.1"N 8°39'34.2"E)
- adresa: Familie Jung, Schmelz 3,35457 Lollar-Salzböden.
- adresă web: Schmelz-Mühle
- telefon: +49 6406 3419
Michaell, te rugăm să intri aici și să ne confirmi amplasamentul obiectivului. Mulțumim.
P.S. Broscuța decapotabilă e a ta?
@webmaster: Da, pozitia este ok.
Broscuta nu este a mea. A fost candva visul meu si imi place si in ziua de azi. Una, asa ca cea din poza, deci intretinuta bine si in stare originala, n-ai s-o gasesti sub 22 000 €. Daca esti interesat si vrei sa investesti ceva banuti, te pot ajuza cu ceva adrese...
A mea, un MB 230 Kompressor Cabrio, era parcata ceva mai la stinga.
@Michaell:
Ah, nu, nu-mi permit o mașină așa de scumpă, deși, evident, mi-ar plăcea foarte mult să o conduc...
Dupa cum vei vedea, ti-am votat review-ul, insa da-mi voie sa-ti spun ca preturile mi se par foarte mari... Adica 14 e un pastrav, sau 3 e o bere ca sa nu mai zic de 6,90 e un pahar de vin? Pai 1 e= 4,5 lei, pentru un om de rand e foarte mult!
Am spus asta ca sa intelegi, fara sa te superi, diferenta de preturi despre care imi vorbeai intr-un review anterior...
@iulian68: Depinde la care om de rand te referi. Ptr. omul de rand de aici aceste preturi nu sunt mici - se poate manca si mult mai ieftin - dar si le poate permite. In schimb omul de rand din Romania, la aceste preturi s-ar prinde de cap - cum ai facut-o tu.
Nu vreau sa intram in polemica si de altfel nu-mi amintesc exact care a fost subiectul micii noastre divergente dar iti pot spune ca, ramin la ce-am spus intodeauna: preturile in Romania, raportat la veniturile medii de acolo - SUNT MARI SPRE FOARTE MARI. In schimb aici, unde o familie de rand, cu un venit mediu, isi poate permite sa dea pe o mancare in jur de 50 €uro. In Romania, cu citeva saptamini in urma, dadeam, cam pe aceasi consumatie, intre 25 - 30 €uro. Deci ceva mai mult de jumatate. Si vorbim de Sighisoara, unde un om de rand cistiga poate un sfert din venitul lunar unui occidental (neamt, austriac - nu spaniol, portughez) Ma intelegi... ? Sper.
@Michaell: inca o data, m-ai inteles gresit... Nu m-am luat de cap, nu e cazul, crede-ma, ca unul care sesizeaza ca avem si unele afinitati, ma refer la faptul ca si eu conduc un MB e classe, insa tot meniul acela era cel putin la dublul celui din Sinaia, pe care o cunosti...
in schimb, la banii aia poti opta pt un restaurant mai rasarit din bucuresti, sau la restaurantul "insula" din Neptun.
Iar eu consider omul de rand pe cel care isi permite sa faca cel putin doua concedii pe an, nu asistatul social.
Pentru Germania o halbă de bere la 3 euro e un preț OK, eu nu îmi amintesc să fi băut bere mai ieftină de atît, ba viceversa, în general e spre 4 euro sau peste.
Chiar și în Grecia prețul normal pe care te aștepți să îl plătești pe o halbă e în jurul a 3 euro.
Mi se pare potrivită aprecierea prețurilor drept acceptabile, exact la astfel de prețuri ar trebui să se aștepte un turist într-un restaurant din Germania.
@Michaell,
E o locație unde orice neamț își poate permite potolirea senzațiilor de sete, dar mai ales de foame. Puterea financiară susținută a teutonilor se concretizează cu predilecție în piață, oricare ar fi ea, turistică, alimentară sau auto.
Un păstrăv neaoș mioritic ar înota la fel de sprinten în orice apă curgătoare de munte din Alpi, fără ca indigenii să facă vreo diferență ori vreo observație cu privire la culoarea solzilor dorsali sau la cilindreea ihtiologică. Nici măcar când se sacrifică pentru bunăstarea populară, nu există deosebiri de gust, miros sau digerare.
Restaurantul pe care l-ați frecventat ține obloanele închise marțea, având deschis în restul zilelor începând cu ora 11,30.
@zapacitu:
M-ai zăpăcit! Nu înțeleg intervenția ta. Comentariul este ambiguu.
În plus, dai și informații eronate. Pe saitul restaurantului scrie altceva:
Januar bis März: Montag und Dienstag Ruhetag
adică: din ianuarie până în martie: închis luni și marți.
@abancor: Exact asa este! Ai spus lucrurilor pe nume. Pentru un neamt, preturile afisate in review-ul meu nu sunt deloc ridicate ci sunt ,,normale,,.
Asta nu insemna ca n-ar exista si preturi mai mici. Cu cea mai mare probabilitate ca nu le vei gasi tu sau altul care vine ,,la plezneala,, sau ca turist, dar exista. Berea o poti gasi si la 2,50 sau chiar sub 2 €uro, asta, bineinteles daca cauti si esti deacord cu locatia unde ti se ofera acest pret. La fel si mancarea - o poti gasi in orase mari, chiar la restaurante bune, la amiaza, deci mancare calda, se numeste ,,Mittagstisch,, la preturi in jur de 5 sau 6 €uro. In Romania ptr. un mic dejun (saracacios) am platit aproape peste tot ca 5 €uro. Deci vezi cit de relativ e totul...
@Zapacitu
nu mi-o lua in nume de rau, dar intelesul randurilor tale ma depaseste...
@webmaster,
Decriptarea intervenției mele are legătură cu dialogul amical între iulian68 și michaell din ecouri, dar probabil n-am reușit să mă fac înțeles. Iulian68 a fost mai comprehensibil.
În legătură cu eroarea furnizată de mine cu privire la programul de accesare al locației respective, vina nu este decât a nemților care adminstrează pagina web. Informația potrivit căreia lunea și marțea este închis din ianuarie până în martie, se găsește în subsolul paginii web respective. Eu nu am făcut decât să trec informația pentru perioada curentă, unde doar marțea este închis, cum de altfel este inserat în mod expres pe aceeași pagină web, undeva mai sus, în dreapta "Dienstag Ruhetag".
Scuze pentru atâtea explicații
@abancor: Iertat sa fiu, sunt ABSOLUT de acord cu faptul ca acestea sunt preturile normale si in Germania, si in Austria, chiar si in Grecia, si nu neaparat in insule ci chiar si in Paralia...
Insa nu asta era miezul problemei, ca sa zic asa, ci faptul ca, in momentul in care am spus niste preturi in Sinaia, spre ex o cafe-latte si o apa minerala 0,5, 16 lei, am fost atentionat ca sunt niste preturi incredibile, chiar daca erau consumate la barul unui hotel de 4 stele.
Asadar, nu trebuie sa improscam cu noroi si calificative nemeritate faptul ca un hotel, intr-o statiune de top a Romaniei practica asemenea preturi la bar, pentru ca asa e peste tot in lume, nu facem noi nota discordanta. Inca o data, imi cer scuze daca am deranjat, dar nu asta a fost intentia, jur!
Scuze tre să cer eu, nu știam că voi de fapt continuați o discuție mai veche, în care am intervenit aiurea.
Nu e vorba de vreun deranj, ar fi culmea, eu nu voiam decît să îmi spun părerea la obiect, să subliniez că la astfel de prețuri tre să te aștepți ca turist.
@abancor: Iar eu insist sa imi cer scuze in fata ta, la experienta pe care o ai, nici macar nu mi-as permite sa te contrazic, ar fi o aroganta maxima din partea mea. Ma bucur insa ca ai intrat, sfaturile tale imi vor fi de folos, probabil la urmatoarea iesire prin Germania. Am ajuns de trei ori, o data la Nurenberg, a doua oara la Dotmund si o data la Munchen, insa s-a intamplat inainte de 2010 si ultima oara acum doi ani, insa pur si simplu am uitat sa mai scriu, cel putin despre ultima.
Desigur ca am mancat pe unde m-am oprit, preturile erau ca si acum, am prins si un festival al vinului intr-un orasel al carui nume nu-l mai retin, insa a fost bestial, nu credeam ca sunt atat de petrecareti si prietenosi, pentru ca nu-i mai "prinsesem" in ocazii de genul acesta. Am divagat de la discutie...
Discutii nu au fost cine stie ce, daca vrei sa le citesti, sunt in ecoul de la review-ul meu despre New Montana.
Inca o data, te rog sa te asiguri de toata consideratia mea, si pe aceasta cale il rog si pe Michaell sa nu fie suparat daca l-am mai contrazis, de fapt nu vad de ce o discutie ar putea deveni un motiv de suparare, de "intepaturi" sau mai stiu eu ce...
Fiecare are o parere, insa trebuie sustinuta cu argumente...
@iulian68: Nu sunt suparat deloc si nu m-am simtit intepat. Cu siguranta mi sa intimplat si mie sa mai zic (scriu) cite una la nervi sau dupa o dezamagire. Mi-am cerut si im cer inca odata scuze.
Scriu doar astazi acest ecou fiindca am fost citeva zile plecat cu familia si n-am intrat pe net. Notebook-ul mi-e prea mult sa-l car cu mine iar la celular nu ma mai ajuta ochii.
Sa auzim doar de bine.
@Michaell: Iti multumesc atunci, si sper sa ramanem ca si pana acum, prieteni virtuali! Eu sunt abonat la articolele tale, asa ca nu pierd nimic din ce scrii pe site!
@Michaell: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ma bucur sa adaug eu votul pentru SB.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2015 Din nou la Schmelzmühle — scris în 15.04.15 de Michaell din HONOLULU - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Să mâncăm la Atschel! — scris în 27.01.15 de AleDia din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Revelion in Jazz Keller — scris în 25.01.12 de noriega din BUCURESTI - RECOMANDĂ