GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mergem sa mancam ceva? de ce nu? – Restaurant Why Not, Milano
Asadar, cum am ajuns la Milano am luat-o spre cazare, e la cateva minute de gara asa ca am ajuns usor. Despre asta insa va scrie sotul meu cand va avea vreme, asa ca despre hotel pas, eu doar a facut o scurta inspectie asupra locului, numai ca am zis ca avem timp sa mancam ceva in fuga (eu plecam mai departe spre Kufstein, iar ei urmau sa descopere orasul). Ochisem acest mic local in drum spre cazare, asa ca era simplu sa iesim din hotel sa intram in restaurant, aveam totusi la dispozitie putin peste o ora. Localul se numeste Why Not, si este ceva intre Fast Food si Restaurant, oferta fiind facuta sa comanzi destul de repede si la fel de repede sa si primesti ce ai cerut. Ei, aici intre teorie si realitate este ceva distanta, am luat loc la o masa (nu cred ca sunt mai mult de 20 de locuri in total) si ni s-a spus ca in 30 de secunde ne ia cineva comanda (adica el, seful, care era si cam surd, trebuia sa vorbim ceva mai tare). Timpul are o alta dimensiune in Milano, au fost cateva minute, timp in care am putut studia destul de bine si mult meniul.
Se poate servi micul dejun si chiar in diverse combinatii ca de exemplu o cafea, un suc de portocale si o briosa/croissant 4,0 euro sau un sandvis (toast) cu o cafea si un suc de portocale 4,5 euro, dar mai vedeti oferta si in poze.
Salate, pizza, paste si acestea in diverse combinatii (eventual) cu apa, suc sau bere, ceva tipuri de coctailuri, bere, vin.
In strada este un afisaj cu oferta zilei in ce priveste mancarea, si acelasi lucru il vedem in interior pe o table, scris cu creta, iar preturile par ok.
Pe masa sunt puse servete de unica folosinta din hartie, astfel incat locul sa se pastreze curat, iar tacamurile sunt ambalate individual in niste pungi de hartie pe care este un citat din Ovidiu care spune:
“Vinul pregateste inima si o face mai pregatita pentru pasiune” (google translate, ca nu stiu italiana), pentru cine stie italiana, versiunea originala se gaseste in poza.
Dupa aspectul interior precum si al celor ce se ocupau de clienti, pare o mica afacere de famile si asta ii oferea un aspect familial ceea ce era placut si se vedea ca locul este ingrijit.
In fine, am ajuns si la momentul comenzii, asa ca am comandat pizza Diavola, Capricciosa si Prosciuto & Burrata si suplimentar sos de rosii, iar de baut bere. Ni s-a spus ca in 10 minute vin bucatele, ei si aici au fost mai degraba 20-25 de minute.
Dar sa mai povestim, am cerut noi bere, dar si berea a fost diferita, am primit Peroni si Birra Moretti, justificarea sefului: “Nu e diferenta intre ele” ????.
Acum ca am comandat, am trecut la vizualizarea localului, e ok, nu e de fite, e ceva de luat repede. Cat am asteptat noi a mai venit un client (se vedea ca vine frecvent aici), el a cerut paste si aratau bine (au venit inainte de pizza noastra asa ca ne-am uitat in farfuria omului).
A venit si comanda noastra, in ordinea comandata, la intervat de 1-2 minute intre ele. Cea mai buna ni s-a parut Diavola, Capriciosa era cam umeda si parea un ghiveci pus pe blat, dar Prosciuto era ok.
Am mai luat cate o bere ca avea loc, si am si facut plata ca sa plec linistita spre gara. Mama si baietii au ramas sa termine tot din farfurii (asa e civilizat), iar sotul m-a condus, de drag sau ca sa fie sigur ca a scapat de mine ????. Sa vedeti ce imi face cand o citi asta ????.
Suma platita a fost de 50 de euro, ceea ce este ok.
Este un loc in care sa poti manca ceva destul de repede si convenabil, asa incat nu pot sa nu il recomand, si am vazut ca isi are clientii lui fideli, asa ca daca ajungeti pe acolo nu il ocoliti.
Si inchei cu urarea de Cristos a inviat! celor ce sarbatoresc azi Invierea si La Multi Ani! celor ce isi sarbatoresc ziua numelui, sa va bucurati de clipele petrecute alaturi de cei dragi, fie ca sunt aproape de voi sau la distanta, cu gandul sunteti mereu alaturi unii de altii, sa ne auzim numai de bine.
Trimis de mishu in 12.04.20 00:26:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Milano?, MILANO" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Nu am mai vazut pizza " ghiveci" ! ????
Altfel ce poti spune despre bere si pizza sau pizza si bere decat" Pofta buna! " ????????
Ca sa nu mai scriu ca acum iau o pauza de AFA si ma duc si eu la masa! ????
Mi-ai reamintit si ca italienii au alte uitati de timp! Numai bine! ????
@Dan& Ema: Corect, bere si pizza, combinatia perfecta! Imi este dor sa ies in oras la o pizza si o bere bauta in tihna alaturi de prieteni, la o terasa, la umbra unui pom daca este prea cald, in fine, astept clipa in care aceste lucruri vor reveni in viata noastra.
Pizza " ghiveci" , revazand pozele am in continuare aceeasi senzatie, celelalte doua mi-au placut mult mai mult, de asta si luam mereu diferit ca sa testam cat mai multe.
Dar una peste alta a fost ok, multumesc de vizita si aprecieri.
@mishu: Să va fie de bine!
Preturi de Italia, pizza la fel de proastă (scuze) ca cele mâncate de noi la Roma
Sau cel puțin așa se vede din poze
Am făcut foamea la Roma, noroc cu croasantele și pateurile exagerat de scumpe, chestii delicioase cumparate din diverse locuri. Cafeaua proasta și ea, la Roma și Veneția
Anul acesta am anulat Italia, fără pierderi și regrete, domnul dorea litoral cu aroma de Veneția. Pizza uneda nu am mai auzit dar te cred, pizza ghiveci e chiar reala in poza ta
Eu fac pizza in casa, o data pe săptămâna, la cât de nepriceputa sunt și tot arata pizza mea mai bine ca alea de la mama lor.
Cert e că recomandarea ta e foarte bună, cred ca peste tot sunt aceleași porcarii italienești deci nu trebuie să ne stresam prea tare, italienii ăștia au berea bună, vinul delicios și multe minunății de vizitat. Asta e, nu le pot avea pe toate
Și pentru că nu am mâncat încă de prânz dar suntem la capitolul halimos (așa zice domnul) îți pot dezvălui meniul meu de azi: icre de știucă, scrumbie afumata stropita cu zeama unei lămâi, file de macrou la cuptor pus pe pat de legume, chifteluțe din hering și baby hering tăvălit in mălai și rumenit in tigaie.
Pâine de casă și mămăliguța, mujdei din usturoi verde, toate stinse cu un vin de la tata, alb demisec.
La desert am un tort din ciocolată făcut de mine
De ce toate astea? Păi e sărbătoarea Floriilor, petrecem in doi, cei sărbătoriți au primit in dar poze cu haleala mea, fiecare stă in " izolarea lui"
Așa se fac darurile acum, toate sunt virtuale
O zi frumoasă îți doresc!
@webmaster: Multumesc pentru up grade, o duminica linistita alaturi de cei dragi.
@mishu:
”si ni s-a spus ca in 30 de secunde ne ia cineva comanda (adica el, seful, care era si cam surd, trebuia sa vorbim ceva mai tare). Timpul are o alta dimensiune in Milano, au fost cateva minute, timp in care am putut studia destul de bine si mult meniul.
&
”Ni s-a spus ca in 10 minute vin bucatele, ei si aici au fost mai degraba 20-25 de minute.
Chestia cu timpii anunţaţi, dar nerespectaţi cred că a fost mai mult pentru încurajare
Să fim serioşi, este puţin probabil să poţi pregăti şi coace o pizza în doar 10 minute.
”Cea mai buna ni s-a parut Diavola, Capriciosa era cam umeda si parea un ghiveci pus pe blat, dar Prosciuto era ok.
Sinceră să fiu, aveam pretenţii mai mari de la nişte pizza de la mama lor. Capriciosa nu prea seamănă cu ceea ce ştiam eu de pe aici din România.
Totuşi preţul a fost ok pentru toate cele consumate.
Mă bucur şi că am putut studia pozele fără daune majore
Să vă fie de bine!
@mishu: Si la mine e sarbatoare, insa cu circuit inchis, adica doar mama si flacaul mic , restul prin corespondenta.
Meniul meu: supa crema de morcovi cu ghimbir si crutoane (pun si putina smantana), apoi mancare de fasole uscata cu coaste afumate si ceapa rosie, am uitat de " aperitiv" un ou rosu primit de la mama prietemei mele cu care am tras o plimbare azi pe langa oras, si ca desert bezele cu nuca si lipite cu crema de ciocolata si cafea (facute de ea), si fie o bere sau un vin rosu, ma mai gandesc.
La Multi Ani! ne adaptam cum putem, important este sa fim bine.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@nicole33: Sa stii ca in local nu era asa multa lume pentru ca si localul este micut, si la cum am vazut cuptoarele pentru pizza, mai mult dureaza sa o pregatesti, in cuptoare de obicei am vazut ca in 6-7 minute sunt gata.
Capriciosa si eu am comandat-o cu gandul la ceea ce stiam in tara, Diavola si Prosciuto chiar au fost ok.
Am mai auzit ca nu neaparat daca esti in patria pizzei poti manca neaparat cea mai buna pizza. Si totusi am mancat o pizza excelenta in Livigno, asa incat anul trecut cel mare a vrut sa mergem neaparat acolo ca sa mai manace o pizza buna, bine ca pana la urma i-a trecut insa am gasit si alte locuri bune.
Cat despre preturi, chiar au fost ok, 3 pizza, 1 sos separat, 5 beri si cred ca a fost si un suc, cu tot cu bacsis, nu ne-a afectat prea mult.
Ma bucur ca nu te-a afectat (mi-as fi dorit, si nu din rautate, ci pentru ca ar fi insemnat ca mancarea a fost minunata), dar sper sa am ocazia prin alte articole sa te afectez .
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
mai repede de 15-18 minute nu are cum sa fie gata o pizza, daca e gata mai repede inseamna ca a fost congelata.
in general localurile care vand pizza au blatul preparat din timp sub forma unor " bile" de coca tinute la frigider.
daca nu vand multe pizze nu fac acest lucru astfel ca timpul de preparare creste.
la cuptor se tine minim 12 minute, daca este un cuptor pregatit deja (preincalzit) si performant
”Am mai auzit ca nu neaparat daca esti in patria pizzei poti manca neaparat cea mai buna pizza.
De auzit am auzit şi eu, dar tot va trebui să verific personal informaţia
Până în prezent am încercat pizza în mai multe ţări în afară de cea " originară" , cele mai bune fiind cele mâncate în Dominicană şi în România (aşa cu " de toate" , cum suntem noi obişnuiţi), dar şi la un hotel din Egipt, ce-i drept cu bucătari italieni, unde am fost surprinsă plăcut de gustul extraordinar al unei pizza aparent " cheală" , insă mai bună decât cea de la " Sicilieni" (remember?)
”Ma bucur ca nu te-a afectat (mi-as fi dorit, si nu din rautate, ci pentru ca ar fi insemnat ca mancarea a fost minunata), dar sper sa am ocazia prin alte articole sa te afectez
Accept cu curaj provocarea şi aştept articolele " periculoase"
@nrs:
”mai repede de 15-18 minute nu are cum sa fie gata o pizza, daca e gata mai repede inseamna ca a fost congelata..... la cuptor se tine minim 12 minute, daca este un cuptor pregatit deja (preincalzit) si performant
Şi eu estimam un timp minim de 20 minute din momentul comenzii până la sosirea acesteia, în condiţiile în care localul nu este aglomerat.
Evit cât pot varianta " congelăturilor" , încercată de mine acasă, pe vremea când nu aveam curaj să fac singură blatul şi cumpăram din cele congelate pe care le mai îmbogăţeam adăugând una alta.
@nrs: Eu am asistat odata la prepararea unei pizza la " Cuptorul cu lemne" si viteza a fost extraordinara, iar in cuptor a stat cat am spus si am fost socata de asta, dar cred ca in final conteaza gustul.
Mi se pare ca in Romania exista multe locuri unde se poate manca o pizza excelenta, si mi-e dor de asta.
Multumesc pentru vizita si ecou.
@nicole33: Provocare notata! Ai grija ce iti doresti
@mishu:
”Despre asta insa va scrie sotul meu cand va avea vreme, asa ca despre hotel pas, eu doar a facut o scurta inspectie asupra locului
Pe bune? Abia aștept articolul!
Cât despre ”pizza cu de toate”, am mâncat eu odată o pizza țărănească de zici că era tocană pe blat! Sau zacuscă! Bună tare, mi-a plăcut!
M-a distrat faza cu patronl surd! Cât despre timpii de așteptare...Ăștia au altă unitate de măsură a timpului! De rest, fain preț, mari pizzele și sosul se vede că era chiar din pommodore de-ale lor!
Și să nu uit! Să-ți trăiască prâslea blond și sexy!
@mishu:
”Despre asta insa va scrie sotul meu cand va avea vreme, asa ca despre hotel pas, eu doar a facut o scurta inspectie asupra locului
Despre asta uitasem să comentez. Noroc cu Tiza.
Tu oricum nu ai putea să scrii despre hotel, deoarece nu ai foat cazată acolo măcar o noapte. Inspecţia nu se pune
Deci, ADY, ne-am bucura să citim articolul tău despre cazarea din Milano. Şi aşa şomezi cam de multicel pe AFA
@Zoazore: Tot nu sunt pentru ghiveci pe paine , dar iti multumesc pentru urari, vizita si comentarii.
@nicole33: Cu barbatii mai greu uneori sa ii faci sa scrie, iar el a facut-o impins de mine iar ce are de scris despre cazarea in Milano si ce au mai facut pe acolo trebuie sa scrie el, ghinion ca nu am fost cu el ca altfel spunea: " Scrie tu! "
Acum insa e intr-o perioada nu tocmai potrivita pentru scris, dar nu scapa de mine.
Esti vigilenta ce sa zic , nu lasi sa scape nimeni .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [ILK Kebap Milano Duomo] ILK Kebap Milano Duomo — scris în 11.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Delicii italienești în inima orașului Milano: O călătorie culinară autentică — scris în 07.05.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Câte ceva de-ale gurii prin Milano — scris în 29.03.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Ristorante Galleria] Un prânz copios la Galleria din Milano — scris în 01.02.24 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Ce poti manca in China Town din Milano?! (Review Daisy Ramen si Mo Sarpi) — scris în 24.10.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Original Pizza Ok] Cat de scump este sa mananci in Milano?! - Original Pizza (dal 1989) — scris în 26.09.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Ristorante City Life Caffe] Locul potrivit la prânz — scris în 14.04.18 de Mamaligar din SATU MARE - RECOMANDĂ