ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Chitila [IF]
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2020
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Nergis Balik Restaurant sub podul Galata

TIPĂREȘTE

Adresa exacta: Rüstem Paşa, Yeni Galata Köprüsü Altı Eminönü Boğaz Tarafı No:5,34860 Fatih/İstanbul

La inceput de ianuarie am vrut sa calc pe urmele Mariei, ea era cea care manca sandvici cu peste in zona Eminönü, mai exact podul Galata.

Asa ca ajunsi in zona Eminönü, am dat o roata pe la comerciantii din zona sa vedem care sunt preturile. Sandvisul cu peste avea preturi cuprinse intre 10 lire turcesti si 15 lire turcesti.

Podul Galata are doua zone de "vedere" adica mai pe englezeste - view : una spre Cornul de Aur alta spre Bosfor. Noi am coborat sub pod in zona de restaurante pe la debarcaderul vapoarelor care te plimba pe Bosfor.

Bogdan intreprinzator a mers inaintea mea si a inceput sa discute cu "brokerii" de la restaurantele insirate sub podul Galata, eu in urma lui cu pozatul, cu pescarusii, cu privelistea.

Pe la jumatatea podului Galata, Bogdan se opreste si imi face semn ca sa intram la restaurant. Negociase portia la 40 de lire, nu era rau. In general in Turcia cupra adica dorada o gasesti la 30/40 lire turcesti portia.

Am fost poftiti la masa in zona de terasa asta pentru ca Bogdan fumeaza, altfel puteam intra in restaurant. Pe terasa langa noi exista si o lampa de incalzit dar pentru vremea de afara nu ne-a fost necesara.

Am comandat doua porti de peste: o dorada si un levrec.

Cei doi pesti comandati au venit fumos prezentati: langa legume si piure. In pretul pestelui am primit si un gustos sos de masline plus cateva chifle.

Marimea pestilor onorabila, zic eu ca aveau vreo 300 grame bucata.

Turcul adica brokerul de peste de la intrare imi promisese si ceva dulce, nimic de zis am primit doua bucatele de baclava care cu greu au mai intrat.

Sucurile au fost taxate suplimentar, dar nu a fost cine stie ce valoare.

La final pe bonul de casa am avut adunate 95 de lire, in portofel am lasat 110 lire si zic eu a fost multumita toata lumea, in traducere europeana 18 euro.

Am observat ca puteai sa ceri si o prezentare ca la carte a menului. Masa de vis a vis de noi a cerut acest lucru, probabil vroiau sa manance ceva mai pretentios.

Alte preturi pentru alti pesti. Hi! Hi!

Calamar 65 lire turcesti portia

Caracatita 130 lire turcesti portia

Stravid 48 lire turcesti portia

La calcan trebuia sa intrebi

Salata 28 de lire turcesti

Salata cu peste si cu lamaie 48 lire turcesti portia

Midie cu usturoi 35 lire turcesti portia

Hamsie 48 lire turcesti portia

Ciorba de peste 40 lire, turcesti portia

Fac mentiunea ca aceste preturi sunt cu 20-30% mai mari decat in mod normal pe la restaurantele cu specific pescaresc turcesti, dar aici in Eminönü totusi ne aflam in buricul targului si sincer ma asteptam.

Oricum atmosfera de sub podul Galata este balcanica, mare, undite, galeti aruncate in mare, vapoare, lume trecand prin fata ta, etc.

Un sfat pentru cei care vor sa manance peste sub podul Galata.

Nu va asezati la masa fara sa negociati cu brokerul de la intrarea in carciuma! Nu conteaza ca nu stiti turca, engleza sau rusa, incearcati prin orice mijloc de comunicare, ei sunt pregatiti, antrenati pentru a negocia. In cazul in care nu negociati si va asezati la masa lor, sa va asteptati la o nota de plata mare.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianbogdan in 15.02.20 08:09:55
Validat / Publicat: 15.02.20 20:37:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 3467 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 dorada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Capruia
[15.02.20 20:49:12]
»

Multumesc!!

Carmen Ion
[15.02.20 22:12:05]
»

@adrianbogdan: Bun sfatul cu negocierea, nu am știut

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[16.02.20 05:29:16]
»

@Capruia: Ma bucur ca te ajută, cât de cât.

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[16.02.20 10:52:02]
»

@Carmen Ion: nici noi nu am stiut pana anul acesta, noi plecasem dupa un sandvici cu peste si am ajuns la ospat.

Mihai18
[16.02.20 15:25:04]
»

Titlu - Balik Restaurant de pe Podul Galata.

Mi-a atras atenția și mi-a răscolit amintirile.

Dragilor Adriana și Bogdan, vă felicit pentru acest rewiev. Una este să citești și altceva este să și fost acolo. Eu, da și de câteva ori.

Și acum încep ecoul.

Pe podul Galata este un lanț de restaurante, toate foarte bune. De ce recomand? în dreapta Piața Eminonu-în față Strâmtoarea Bosfor-stânga cartierul Galata cu turnul ce poartă același nume. (am postat și fotografii pe Fecebook).

Am fost de câteva ori la Istanbul, era dorința „Evei” (soția) deși eu eram și sunt fan Viena) și masa de prânz o serveam la cameră, în cașeterole dar nu concepeam ca măcar o masă să fie la unul din aceste restaurante. De ce? Ambianță plăcută, fețe de masă impecabil de curate, promptitudine și amabilitate, mâncare gustoasă + câte ceva din partea casei, apertitiv ori desert, desigur gratuite. Nu trebuie omisă berea Effes la halbă care este mai bună ca la noi în România, cât și cafeaua Lavaza. Acolo simțeam că suntem cu adevărat la Istanbul. Atunci prețurile erau nenegociabile și de-a-lungul câtorva ani, ele au fost între 50-70 TL.

Recomand cu convingere, serviți masa de prânz și acolo.

Adriana și Bogdan - să vă fie de bine masa de acolo.

adrianbogdanAUTOR REVIEW
[16.02.20 15:50:11]
»

@Mihai18: Titlu ' original' al review-ului este:Nergis Balik Restaurant sub podul Galata. Oricum nu putea sa fie ceva pe podul Galata decat cale de rulare auto. Pe cele doua trotuare adica partea pietonala dau cetatenii la peste.

Mai concret prin serialele turcesti am vazut adesea Podul Galata cu insiruirea de pescari.

Desi hoinaresc prin Turcia de multi ani, anul acesta mi-am alocat timp pentru Eminönü, Maslak, Rumeli, Eyüp, Balat.

Imi pare bine ca sunt in asentimentul Evei referitor la Istanbul.

Cu bine!

Dan&Ema
[22.02.20 07:53:23]
»

@adrianbogdan:

nota 10, sa va fie de bine! Gule! gule!

mishu
[28.03.20 21:40:57]
»

@adrianbogdan: Foarte apetisant totul, de retinut sfatul cu negocierea. Mi-a placut mult poza P10, felicitari votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Capruia, Dan&Ema, Mihai18, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Istanbul? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051470994949341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1