ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2018
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Canto da Doca, din Horta, restaurantul din colț, nu pus la colț

TIPĂREȘTE

După escalele făcute în turul motorizat din Insula Faial, vezi impresii, mai aveam programate pentru acea zi, seară, în plimbarea pietonală, de data aceasta în Horta, două escale.

Prima la un restaurant pentru masa de seară, îmi propusesem două restaurante, Atletico sau Canto da Doca, vecine, aș spune, despărțite de mai puțin de 200 de metri, despre care voi vorbi aici, aflate în imediata vecinatate a Portului Horta și lângă Marina Horta.

Portul Horta a fost locul în care au debarcat navigatorii flamanzi în anul 1467, mult dezvoltat ca port comercial în a doua parte a secolului 19, pentru ca din anul 1960 iahturile să staționeze în acest adăpost ideal împotriva vânturilor din orice direcție. Astăzi este cel mai mare port din Azore, al patrulea port de agrement din lume. La o distanță de circa 200 metri se află Marina Horta, o galerie de pictură în aer liber: prin tradiție, navigatorii ce au ancorat și ancorează în port realizează pe zidurile ei picturi care să le aducă noroc în călătoriile pe mare, să ducă navele la destinație. În curând vor fi necesare noi ziduri…

Tot în apropiere se află și Peter Cafe un restaurant, bar-cafenea vechi de 100 de ani care are la etaj Scrimshaw Museum, un mic muzeu ce expune și vinde picturi și sculpturi realizate pe oase de balenă.

Restaurante Atletico despre care știam că este un restaurant bun, foarte cunoscut pentru preparatele sale de pește și fructe de mare, puțin cam scump, la care am mers mai întâi, era închis. Din documentarea făcută știam că este deschis în fiecare seară de la ora 19:00 la 23:00 și că la prânz este deschis de la 12:00 la 15:00. Când Am Fost Acolo, luni seara era închis, în celelalte zile programul fiind cel pe care îl știam din țară. Așa că am mers la celălalt restaurant…

Restaurante Canto da Doca, Restaurantul Colțul Docului este situat pe Rua Nova, colț cu Rua Jose Azevedo, la circa 1 kilometru de Primărie și la circa 700 de metri de cazarea noastră din Horta, în altă direcție, opusă.

Are telefonul cu numerele +351 292 292 444 și +351 962 338 452, la care se pot primi diverse informaţii sau se pot face rezervări. Este deschis zilnic, la prânz între orele 12:00 și 14:30 și seara de la ora 18:30 la ora 23:00.

Este un local deosebit, unic în Horta, printre puține în Azore, atât prin arhitectura ce copiază cargourile ce populează golful din vecinătate cât și prin alimentele, carne, pește, fructe de mare sau legume ce se servesc crude, fiecare consumator devenit bucătar și le pregătește singur, mai mult sau mai puțin crocante, pe blocuri fierbinți de lavă. Produsele oferite, pot fi și vegetariene, sunt pregătite pe lava fierbinte în stil tradițional insular, azorean sau în stil internațional.

Tânăr de aproape 30 de ani, este un restaurant tradițional-modern, tradițional prin produsele oferite, modern prin dotările pe care le are: acceptarea tuturor tipurilor de carduri, WI-FI ce funcționează bine, săli separate pentru fumători și nefumători, în total 95 de locuri, din ce am văzut eu mai mulți nefumători, toate acestea poziționându-l în primele 10 resturante din Horta. Este foarte apreciat de străinii care găsesc aici atmosfera specifică insulei Faial, a orașului Horta și căutat și de localnicii care nu-și mai pregătesc grătarul acasă.

Am urcat pe niște scări fără balustrade, lipseau marinarii care să ajute la îmbarcare, am ajuns pe cargou, dar nu ne-a întâmpinat căpitanul vasului, nici măcar secundul lui, ci două stewardese, una barman la barul restaurantului, cealaltă, chelneriță care ne-a condus nu la cabina noastră, ci la o masă într-una din sălile pentru nefumători. Puțin fum am văzut și noi, nu fum de tutun, ci fum de piatră vulcanică încinsă. Când am ajuns, aproape de ora 21:00 localul nu era plin, dar, în timp, au mai venit consumatori, fără însă a se aglomera.

Tânăra care ne-a condus la masă vorbea bine engleza așa că a fost ușor pentru ea să ne prezinte ofertele localului, mai greu pentru noi să le înțelegem, dar ne-au lămurit Meniurile.

Am primit Meniurile. Ofertele de “pește și fructe de mare”, ton, calmar, creveți și melci de mare nu ne-au tentat, așa că am trecut la oferta de “carne” ce cuprinde carne de porc, pulpă sau mușchi, carne de vită sau de pui. Sunt oferite garnituri, cartofi dulci, cartofi prăjiți, un platou vegetarian cu diverse legume, erau tentante gratinate, dar prea mult pentru o persoană..., un platou cu brînză, diferite sosuri și deserturi, diferite budinci, spumă de ciocolată, înghețate, etc... Au în ofertă și fructe, mere, portocale, ananași, pepeni... Mă tenta un ananas, pe altcineva un pepene dar nu știa să-l gratineze...

Meniul

Comanda a fost ușor de dat, Bife Novilho, carne de vită pentru mine, respectiv Lombo Porco, carne de porc pentru însoțitor și Prato Queijo, un “Platou cu Brânză”, pentru amândoi. Mi s-a părut interesantă și plăcută combinația oferită, brânză, miere, migdale și alune fărâmițate. Brânza azoreeană ce seamănă cu un cașcaval, bună rău! … se dă prin miere și apoi prin migdale. Am avut incluse în prețurile de pe listă pâine prăjită, chifle, salate și sosuri. Ca băutură am optat pentru Agua, apă plată, dar am renunțat la desert.

Am așteptat puțin, cred că plitele de lava nu erau încinse suficient, dar au fost foarte operativi și atenți.

Până să vină comanda am pozat câteva pagini din meniu pe care le postez pentru detalierea mâncărurilor şi vizibilitatea preţurilor practicate, am pozat sala și câțiva consumatori. Am mers la barul cu băuturi de toate felurile: cafea, apă plată și minerală, bere portugheză sau import, tării universale dar și azoreene, vinuri albe sau roșii și, specific portughez, Vinho Verde, “Vinul Verde” care poate fi alb, roze sau chiar roșu, dar care provine din regiunea portugheză Vinho Verde și se consumă verde, în sensul de tânăr, neînvechit.

A sosit și comanda noastră, bucăți mari de carne puse pe platouri și rocile fierbinți în tăvi metalice. Prepararea ei a fost plăcută, mai în sânge sau mai friptă, după gustul și talentul fiecărui bucătar, o puteai servi de pe plită sau din farfurie. Carnea a fost fragedă, gustoasă, salatele și sosurile adăugâdu-i savoare. Tânăra care servea a fost atentă și când a considerat necesar a schimbat blocurile de lavă răcite, credea ea, cu unele fierbinți. Am mâncat fiecare și din porția celuilalt….

A fost o experiență plăcută, o masă bună, gustoasă, cu un cost acceptabil, 35,50 euro.

De aici am mers acasă, a doua și ultima escală a acelei zile, la cazarea noastră din Horta, alt review, altă poveste, pentru prima noapte petrecută în Horta, la o odihnă binemeritată…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 17.08.18 14:48:30
Validat / Publicat: 17.08.18 15:32:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.

VIZUALIZĂRI: 538 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Insulele Azore, Portul Horta din Insula Faial și Vârful Pico din Insula Pico, două referințe azoreene, superb...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56600 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[17.08.18 15:33:20]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în insula Faial? , PICO & FAIAL" (nou-creată pe sait)

webmaster
[18.08.18 06:47:08]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mprofeanuAUTOR REVIEW
[18.08.18 09:48:33]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

mishu
[19.08.18 10:06:52]
»

@mprofeanu: Preturile chiar au fost foarte ok la ceea ce ati mancat iar mirosurile au ajuns pana la mine .

Felicitari, votat cu mare drag.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.08.18 12:21:59]
»

@mishu: Mulțumesc frumos! Cu drag

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060786008834839 sec
    ecranul dvs: 1 x 1