GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurante pe care le-am incercat
Pt pranz alegeam de obicei un restaurant de pe plaja, iar pt seara mergeam in centrul istoric. Ca generalitate, restaurantele sunt inghesuite, nu exista vreun spatiu cat de mic pt copii, nu exista supe in meniu ????)) iar felurile de mancare se invart cam in aceleasi categorii -pizza, paste, peste.
Surpriza a fost ca fructele de mare de cele mai multe ori erau congelate, la fel si multi pesti si caaaa am gasit si restaurante unde blatul de pizza era congelat (nu stiu daca macar era facut acolo), dar ma asteptam ca macar la italieni sa gasesc pizza proaspata. Probabil in idea de a avea pierderi cat mai mici si de a gestiona incarcarea bucatariei au apelat la asa ceva, dar eu tot visam la pizza proaspata si delicioasa (asa cum am mancat in Sorrento).
Pranzul se serveste incepand cu ora 12:00-13:00, asa ca mai devreme nici macar nu poti intra sa servesti ceva de baut. Cina se serveste incepand cu ora 18:00. In intervalul 14:00-17:30 (mai mult sau mai putin, depinde de zona/restauranta), totul este inchis. Siesta time!
La restaurantele de pe plaja mancarea se serveste in farfurii de plastic de unica folosinta. In unele dintre restaurantele de pe plaja exista locuri unde iti poti pune telefoanele la incarcat, intr-un fel de seifuri (1 euro/ora).
Peste tot la restaurante trebuie sa platesti taxa de serviciu. Este separata fata de bacsis si nu este optionala.
Fara vreo ordine anume, cateva dintre restaurante sunt:
Osteria Macchiavello pe faleza Alghero – o pozitie excelenta pt un apus de soare superb. Mancarea de asemenea excelenta (de la prezentare pana la gust). Preturile un pic mai piperate, dar nu ceva iesit din comun. In general zona respectiva este foarte inghesuita, terasele au doar cateva mese mici
 
Restaurant Fratelli meloni pe plaja Mugoni
Au facut comanda terci. Nu stiu daca a fost din cauza ca eram noi vreo 8 adulti si 4 copii, sau e o generalitate. Nu se mai stia ce mancare e a cui si cat de mare e portia, pt ca au cumulat comenzile pe platouri.
Intr-un final ne-au adus si niste portii gratuite cica pt ca au incurcat comanda. Dar de fapt la final nota de plata a fost cu 20 euro mai mare.
Am comandat un burger de vita si unul de cal si le-au adus pe aceeasi farfurie si nu au stiut sa spuna care e unul si care e altul (mie imi pareau la fel). Au fost cumva si usor deranjati ca pun aceasta intrebare. Oricum abia vorbeau engleza, deci trebuia sa ne intelegem prin semne sau cu italiana noastra de balta.
Salatele erau formate din 3 rosii cherry aruncate langa niste salata verde. Otet/Ulei primeai la pliculet.
Pestele era gustos. Cartofii erau doar in varianta prajita si fara gust.
 
Restaurant Mugoni pe plaja Mugoni
Chelnerii nu vorbesc engleza, astfel ca e foarte greu sa inteleaga ce comandam/intrebam. Evident ca au mai incurcat si din comanda. In loc de paste simple cu ulei au adus paste cu sos de rosii.
Servirea este extrem de lenta, desi nu au multe mese. De fapt atat de lenta si proasta, incat e greu de descris.
Dupa o ora chelnerita ne spune ca bucatarul nu i-a inteles scrisul, astfel ca nu a pregatit ce comandasem.
Mancarea ca gust e cat sa nu mori de foame.
 
Agriturismo Barbagia f. Illi turismo
Aici este cu meniu complet obligatoriu. 35 euro de pers si 15 euro pt copii. La noi pt ca aveau 3 ani nu am platit nimic pana la urma pt copii. In fiecare seara se gateste un meniu, nu poti sa alegi ce vrei tu.
Au o curte mare cu loc de joaca… si multi tantari ????) Eram pregatiti totusi pt astfel de situatii.
Mancarea este foarte gustoasa, dar prea multa pentru cat ar putea un om sa manance. Fata de alte restaurante, pare genul de mancare de casa, facuta cu ingrediente naturale, gnocchi facuti de asemenea in casa. Felurile nu erau asa comune ca in restaurantele din Alghero.
Desi erau multe mese, servirea era rapida fiind meniu gata stabilit.
 
Le Ninfe restaurant - plaja Mugoni
Aici oameni sunt digitalizati, iti iau comanda cu pad-ul si au casti pt a transmite catre alti colegi/bucatarie ce au nevoie. Se spune ca de aici apusul se vede superb. Noi am mancat doar la pranz, asa ca nu pot confirma.
In weekend nu fac suc proaspat de portocale iar spaghetele dureaza cate 50 min, astfel ca nu prea servesc spaghete.
Totusi ce am comandat a fost gustos. Citisem in review-uri ca au un anumit desert fabulous acolo, insa cand am fost noi nu il mai aveau. Nu stiu exact ce cantitati au sau cand, pt ca noi eram primii in restaurant.
Preturile sunt medii, sau normale as putea spune pt zona respectiva.
 
Pescheria Friggitoria da Luciano – aproape de centrul istoric, Alghero
Este o pescarie cu aspect foarte comunist. Proprietarul serveste doar peste si fructe de mare proaspete. Tocmai de aceea nu mereu este deschis, sau nu mereu au anumite produse, pt ca depinde ce prinde.
Fructele de mare pane sunt delicioase si sunt facute rapid.
Costa 7 euro caserola mica si 15 euro caserola mare.
 
Rest Essenza del mare in localitatea Bosa
Este ceva mai scump, dar mancarea este foarte buna (ex: O portie de monkfish cu bacon si legume -19 euro, iar portia e mititica)
Terasa are vedere la mare si la o plaja foarte intinsa.
Managerul traduce meniul in engleza si este suficient de dragut incat sa explice cu rabdare ce este fiecare fel de mancare.
 
Am vrut sa scriu si despre gelaterii. Dar peste tot pe unde am mancat au fost foarte bune. Unele exceptionale, cu combinatii incredibile, dar nu le-am retinut. Insa nu a fost vreun loc in care sa gasesc inghetata proasta. Am retinut magazinul de iaurt inghetat Regelato din centrul istoric (pt ca l-am pozat :D) unde au topping-uri delicioase.
Trimis de Roxelly in 15.07.19 16:16:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Roxelly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Alghero?, ALGHERO" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 De mâncat şi de băut în Alghero — scris în 26.12.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ