GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Inainte de a scrie despre obiectivele vizitate in Tokyo, as vrea sa povestesc despre cum am perceput eu japonezii, în cele 12 zile petrecute printre ei. Despre cultura, traditia, obiceiurile si istoria japonezilor m-am documentat inca de cand m-am hotarat sa vizitez Japonia, insa conceptele de viata, munca si distractie sunt diferite fata de ale europenilor, americanilor sau ale oricarei altei natii, putand fi amuzante sau socante.
Regulile lor sunt clare si simple: in public nu se vorbeste tare, nu se mananca pe strada, nici in metrou sau tren (doar in cele de mare viteza), telefoanele sunt pe mod silentios in metrou, iar in tren, pentru a vorbi la telefon esti invitat pe culoar. Pe strada nu exista cosuri de gunoi, prin urmare, toate resturile si ambalajele le pastrezi pana ajungi acasa. La metrou se pastreaza randul, se saluta zambind, aplecandu-te in fata, politicos. Nu cunosc foarte multi limba engleza, insa amabilitatea lor este uneori dusa la extrem, in incercarea lor de a te ajuta. Japonezii sunt modesti, simpli, copiii si angajatii au uniforme, casele japonezilor sunt mult mai mici decat ale europenilor, restaurantele sunt foarte mici. Au suflet de copil, privesc desene animate, anime și se amuza, iar ceea ce îi distrează cel mai mult sunt pachinko, salile de jocuri electronice, in care japonezi de toate varstele isi incearca norocul.
Pentru a ne deplasa prin Tokyo, am preferat sa ne cumparam Tokyo Subway Ticket pentru 72 de ore (exista si pentru 24 sau 48 de ore), pentru care am platit 1500 yeni, care se cumpara doar din anumite Centre de informare turistica, fiind accesibil doar turistilor.
Noi am cumparat abonamentele din Centrul de Cultura si Informare Turistica Asakusa, situat in apropierea statiei de metrou Asakusa, langa Poarta Kaminarimon a Templului Sensoji, vizavi de ea.
Prima zi in Tokyo si primul obiectiv, al carui tur gratuit ghidat l-am rezervat inca de acasa, pe site-ul Agentiei Casei Imperiale, este Palatul Imperial din Tokyo. Cladirile nu pot fi vizitate in interior, fiind resedinta familiei imperiale a Japoniei, tururile realizandu-se pe aleile din curtea palatului.
Tururile gratuite dureaza aproximativ 75 de minute, in cinci limbi, zilnic intre orele 10:00 si 13:30, cu exceptia zilelor de duminica si luni. Se pot face inscrieri zilnic si la Poarta Kikyomon.
Palatul Imperial este situat in fosta locatie a Castelului Edo, castelul principal al Shogunatului Tokugawa. Pana la sfarsitul perioadei Edo, familia imperiala a Japoniei a locuit in Kyoto, vechea capitala a Japoniei. Familia Tokugawa si-a stabilit resedinta in Edo, devenind un nou centru politic si economic al Japoniei. Cladirea initiala a palatului imperial a fost distrusa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar a fost complet restaurata dupa un stil similar, apropiat de cel original.
Turul gratuit incepe la poarta Kikyomon, care era pazita de lorzi feudali care sustineau casa Tokugawa, care a fost construita in 1614, iar zidurile de piatra de-a lungul santului, au fost construite in 1620.
In coltul cel mai de est se afla Tatsumi-yagura, cunoscuta si sub denumirea de sakurada-yagura, o cladire cu doua etaje si una dintre putinele ramase incă din Castelul Edo.
Hirakawa-mon ar fi fost poarta principala catre Sannomaru din Castelul Edo. Se spune ca ar fi fost poarta laterala pentru servitoare si, prin urmare, numita Otsubone-mon.
Vizita noastra incepe in Someikan, folosita ca o sala de asteptare pentru ca vizitatorii sa se relaxeze pana incep tururile. Aici este proiectat un filmulet despre familia regala si traseul pe care il vom face.
Prima cladire este The former Privy Council (Sumitsuin) Building, finalizata in 1921, despre care se spune ca ar fi fost modelul actualei cladiri a dietei japoneze. Structura din beton armat cu doua etaje, caracterizata la acea vreme drept „renastere moderna” , ofera aproximativ o suprafata de 1740 de metri patrati.
Fujimi-yagura (Mt. Fuji-view Keep) este un turn defensiv care a fost distrus intr-un mare incendiu in 1657 si a fost reconstruit in 1659. Are trei etaje, cu o inaltime de aproximativ 16 metri si un exterior frumos construit sa para a avea aceeasi forma, indiferent de unghiul din care este privita. Dupa ce a fost avariata in Marele Cutremur din Kanto din 1923, structura a fost reparata si a capatat forma actuala.
Hasuikebori (Lotus Moat) inseamna „Iaz cu Lotus” si, dupa cum sugereaza si numele, santul este umplut cu flori de lotus in timpul verii.
Imperial Household Agency Building (Kunaicho Chosha) este cladirea construita in 1935. Etajul al treilea al cladirii a fost folosit ca Palat Imperial temporar din 1952 pana cand noul Palat Imperial a fost construit in 1968.
The Imperial Palace (Kyuden), Palatul Imperial a fost finalizat in 1968 si este o structura din beton armat cu cadru de otel, cu un etaj subteran si doua etaje supraterane. Cele mai multe materiale folosite la constructia sa au fost produse pe plan intern, inclusiv acoperisul mare cu elemente arhitecturale japoneze. Complexul este format din sapte aripi, inclusiv Sala Functionala de Stat Seiden, Sala de banchete de stat Homeiden, Sala de receptie Chowaden, Sala de mese Rensui, Sala de desen Chigusa si Chidori si biroul Imparatului. Palatul Imperial este folosit atat pentru primirea oaspetilor de stat, cat si pentru organizarea ceremoniilor oficiale de stat.
The matsu-no-to este este un turn paratrasnet construit din donatia poporului japonez, la momentul construirii Palatului Imperial. Turnul are aspectul unui pin tanar, vitalitatea acestuia fiind de bun augur.
Kyuden Totei Plaza este piata situata in fata Salii Chowaden a Palatului Imperial. Cu ocazia Zilei de Anul Nou (2 ianuarie) si a Zilei de nastere a Imparatului, imparatul si imparateasa, precum si alti membri ai Familiei Imperiale saluta oamenii adunati in piata, de la un balcon instalat temporar in afara coridorului Chowaden Hall.
Seimon-tetsubashi Bridge (Main Gate Bridge) este podul cunoscut sub numele de Podul Nijubashi (Pod Dublu). Numele lui deriva din faptul ca pe vremuri podurile “de otel” erau facute, de fapt, din lemn si erau ranforsate cu barne de lemn, lucru care crea impresia ca ar fi poduri duble.
Podul Nijubashi este deschis cu ocazii speciale, cum ar fi ceremoniile formale sau vizitele inaltilor oficiali la Palatul Imperial.
Ne-am dorit sa vizitam si Gradinile de Est ale Palatului Imperial care sunt o parte a zonei palatului, ce se intind pe 21 de hectare si sunt deschise publicului, vizitandu-se gratuit, insa in acea zi erau inchise.
Trimis de geani anto in 01.07.24 21:47:05
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@geani anto: Foarte interesant review. Am fost în Japonia în 2006 şi am scris câteva reviewuri în 2010. Cred că pe atunci mai era ONT iar excursia a fost făcută două săptămâni în aprilie, luna ciresilor în floare. Mi-aduc aminte perfect de parcul Ueno, de templele Meiji si Asakusa ( nu le mai reţineam numele după 18 ani, le-am citit în reviewul meu)dar palatul imperial nu l-am văzut, doar ne-am plimbat prin grădini.
@Michi: Voi scrie despre fiecare loc vizitat și sper să-ți trezească amintiri plăcute.
Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Odaiba, polul distractiei in orasul Tokyo — scris în 21.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Ceva vechi, ceva nou, in cartierul Asakusa — scris în 14.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Senso-ji , cel mai vechi templu din Tokyo — scris în 13.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Shibuya Scramble Crossing, cea mai aglomerata intersectie din lume si Metropolitan Government, cladirea cu privelisti panoramice excelente asupra Tokyo — scris în 10.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Templul sintoist Meiji Jingu — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Gradinile de Est ale Palatului Imperial din Tokyo — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Turnul Eiffel al capitalei Japoniei — scris în 04.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ