ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.09.2014
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 24.07.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 15 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Circuit Turcia ( II)

TIPĂREȘTE URM de aici

După cele 7 zile de “ leneveală” iată- ne din nou la drum. La ora 7 micul dejun, la 8 în mașină spre Goreme. Prima parte a drumului munte, înălțimea maxima 1840 metri, nu are sens să mă repet - șosele foarte bune și în vârful muntelui, se îngustează doar acolo unde se lucrează. probleme am avut doar într-o zonă în care se turna asfalt și a trebuit să trecem peste el încă neîntărit (mașina are încă urme de asfalt chiar și pe parbriz deși a fost déjà spălată de 2 ori_ și o altă zonă unde nu se turnase asfalt și a trebui să trecem efectiv pe pietriș. Dar i-am iertat pentru calitatea drumului în rest. Din nou atenție la radare dar te semnalizează cei de pe sens opus. GPS- ul arăta ca ajungem la 16 dar se pare că nu oi fi respectat viteza legală că la 14 eram în Goreme. Hotelul chiar în valea Goreme. Având timp la dispoziție am discutat cu proprietarul hotelului care ne-a recomandat ce să facem în acea după-masă. Astfel am vizitat pe cont propriu: Muzeul în aer liber, bisericile în stâncă, Satul vechi Cavusin, Valea Dervent, orașul Urgup, castelul Uchisar. Seara am luat masa pe o terasa în Goreme și ne-am plimbat prin localitate.

Dimineață la ora 4.40, soțul meu care își luase cu ajutorul proprietarului hotelului un zbor cu balonul, a fost preluat de la hotel de firma de zbor, a luat micul dejun oferit de aceștia, a zburat o oră cu balonul, a primit diploma și readus la 7.30 la hotel. După micul dejun, am fost preluați cu toții de firma la care am cumpărat tot cu ajutorul proprietarului un tur (Green Tour) care ni s-a părut mai interesant. Turul a durat de la 9.30 la 18.30 și a cuprins: Panorama Goreme (poze, suveniruri, etc), 50 km cu autocarul până la Dirinkuyu (cel mai mare oraș subteran), vizita cam o oră (am fost întrebați de problem de sănătate, claustrofobie și nu degeaba) apoi am mers o oră până la Ihlara – vale- canion. Înainte de a coborâ ni s-a servit masa. Aici vreau să mă opresc să nu aveți așteptări degeaba, masa este basic, nu vă așteptați la nu știu ce. Este însă OK. Ceea ce ei numesc Open bufet este un fel de zacuscă picantă la aperitiv, fel principal la alegere din 5 tipuri de caserole de lut la cuptor și pepene. Băuturile se plătesc. Mâncarea e bună, dacă nu ești de fiță e chiar suficient.

După masă am coborât în Valea Ihlara unde am mers 3,5 km pe jos cu o oprire la jumatea drumului la Garden Tea, de fapt vindeau ceva răcoritoare și cips- uri dar era drăguț că poți în locuri amenajate deasupra unui pârâu.

După vale am mers cu autocarul la Selime Monastery- o mănăstire săpată în piatră la care ai de urcat, de aici la Valea Porumbeilor (dupa 1 o oră și 30 minute de mers cu autocarul) și la o bijuterie unde am admirat doar și am vazut o demonstrație spre dezamăgirea proprietarului care nu a vândut nimic. Am fost 40 de oameni din toate colțurile lumii, ghidul foarte bun, am fost mulțumiți și recomand turul. De asemeni vă recomand să vă luați băuturi și ceva de ronțăit în rucsac și să profitați de toaletele de la obiective că mergeți mult și nu găsiți peste tot. E de mers mult pe jos, de urcat și coborât să țineți cont și de asta.

Seara din nou ne-am plimbat prin Goreme.

Dimineața nu am mai luat micul dejun și la ora 6 am pornit spre Istanbul. Autostradă am avut de la Ankara până la Istanbul. Vremea s-a răcit, a început să plouă, la un moment dat erau chiar 15 grade în munți. Apoi s-a încălzit din nou. Am ajuns la Istanbul la ora 16. După cazare am plecat pe jos la plimbare, am luat o mică gustare la un restaurant și apoi pe jos de lângă Moscheea Albastră până la Podul Galata. Avem noi acolo un Mustafa care se laudă că e acolo de la 1850 de la care am luat baclava și rahat și înapoi la hotel.

Ultima zi în Istanbul am fost la Moscheea Albastră, din nou la Podul Galata, prin Parcul Topkapi și cu tramvaiul până la Marmara Forum că aveam o treabă și o promisiune de îndeplinit și acolo.

A doua zi dimineață încă nu ne hotărâsem pe unde ne întoarcem. După micul dejun, la 8.30 am plecat de la hotel. Am ajuns în vamă în 2 ore. În Edirne aveam de recuperat TVA-ul de la ceva, am pierdut aproape o oră. În vamă la bulgari încă o oră.

Atunci am hotărât să ascultăm GPS-ul și să facem același drum ca și la venire. Ne era groază de coada de la intrare în Serbia dar oricum am zis că ne oprim pe traseu unde nu mai pot eu conduce. Oricum erau 1400 km. Bulgaria a fost neașteptat de liberă, vama am trecut-o în mai puțin de 30 minute, Serbia autostradă și am ajuns la 22 în Timisoara. Și am hotărât: mâncăm și hai acasă. Nu era să mă cazez la 170 km de casă. La 2.30 intram pe poartă.

Cheltuieli în a doua parte a drumului:

- Motorina: 350 Euro

- Drum: cardul HGS care era deja cumpărat + 5 Euro Serbia

- Intrări + Tur: 130 Euro Balon 1 persoana + Green Tur 420 Lire (3 adulti + 1 copil – copilul de 12 ani a fost considerat adult, am avut intrarile și masa fără băuturi incluse în preț) + 50 lire Open Air Museum

Revin cu hotelurile de pe traseu.


[fb]
---
Trimis de Gabise in 02.09.14 11:07:50
Validat / Publicat: 02.09.14 12:09:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 2416 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cappadocia- Open Air Museum
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

puiutea
[02.09.14 13:11:56]
»

Multumim pentru multimea detaliilor, nu cred ca m-as incumeta singur, cu masina pe acele coclauri! Dar poate asa sunt eu, mai... retinut!

GabiseAUTOR REVIEW
[02.09.14 13:37:08]
»

@puiutea: Inceputul e mai greu ca dupa ce te prinde microbul nu te mai gandesti ca e greu. E adevarat ca sunt momente in care ai emotii, nu ai cum sa stii cum va fi oricât ai citi despre un anumit drum sau loc. Multumesc pentru apreciere!

adrianbogdan
[02.09.14 13:53:52]
»

@Gabise: cam un traseu asemanator am urmat si noi in 2012, culmea in sens invers. Foarte spectaculosa zona Capadoccia, mi-a placut in mod special Cavusin cu ceramica lor sofisticata, baietii de la fabrica stiau si chiar apreciau ceramica de Horezu. Cazarea am avut-o tot in Grome, de fapt este centru zonei de acolo se pleaca in diferite excursii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[02.09.14 22:53:31]
»

Noi am fost anul trecut în Cappadoccia plecând din Istanbul cu avionul 800 km până la aeroportul din Kaiseri. Excursia a durat o singură zi de la 5 dimineaţa la 11 noaptea si am făcut acelaş traseu cu tine dar fără oraşele subterane care ne-ar fi dat probabil unele probleme. A fost destul de scump 240 eu/ pers dar a inclus transferul la şi din aeroport, biletul de avion, ghidul englez, turul oraselor, masa de prânz. A meritat tot ce am văzut. Mi-a plăcut ce ai scris pentru că mi-am amintit amănunte uitate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Gabise, Michi, puiutea
Alte impresii din această RUBRICĂTurcia, altfel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04417896270752 sec
    ecranul dvs: 1 x 1