GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Titanic Royal este utltimul din lantul Titanic si a fost deschis turistilor in acest an (2019). De la intrare, te coplesesc spatiile interioare foarte curate si deschise, decorate in culori de pamant, cu decoratiuni premium dar destul de sobre si tavane inalte de cel putin 5 m (estimat), in stil ...faraonic. Intrarea se face la etajul 1, urcand o rampa in doua ape. Dupa ce se trece de o bariera, pazita de 2 paznici, se urca pe acea rampa unde suntem intampinati de o armata de baieti in uniforme, organizati de un sef, cu uniforma distincta, iar apoi se trece individual printr-un fltru cu detector de metale. In acest timp bagajele sunt sortate si aliniate in fata intrarii, asteptandu-se check-inul care incepe dupa ora 16.
Se completeaza formularul specific la o masuta iar apoi suntem condusi de unul din baieti in camera. Egiptenii au o obsesie pentru formulare: si la vama am fost pusi sa completam datele din pasapoarte pe un astfel de formular. Din fericire aveam un pix la indemana pe care il port intotdeauna, altfel trebuia sa astept pana "se elibereaza" unul la receptie.
Am avut un soc a fost cand am intrat pe coridorul (mai modest finisat) care duce spre camere: o caldura identica cu cea de afara (foarte neplacut dupa ce treci de la AC-ul din holul de la intrare), determinata de faptul ca spre exteriorul cladirii nu erau ferestre ci numai niste goluri. In plus, instalatia de aer conditionat, care functioneaza non-stop pe cladire, este de tip industrial si produce un zgomot infernal.
Ajunsi in camera descoperim ca intrarea se face cu o cartela care se plaseaza in buzunarul de langa usa pentru a deschide instalatia de curent electric. Nu poate fi inlocuita cu un alt card oarecare, asa cum am mai facut in alte parti, ceea ce inseamna ca se incalzeste imediat in camera daca se scoate cardul original din buzunarul de pe perete. Nici minifrigiderul, unde am gasit apa si suc, nu mai functioneaza dupa aceea.
Partea buna este ca dimensiunea camerei este uriasa. Paturile sunt foarte late (de 110 cm, estimez). Nu a mai fost nevoie de un pat suplimentar pentru copil. Ne-am bucurat si de dimensiunea generoasa a unui TV SAMSUNG (101 cm!!) dar a fost cam degeaba: TV-ul are instalata o interfata care ofera informatii despre hotel dar care nu permite conectarea la internet. Nu am putut folosi functia de screen mirroring de pe mobil ca sa vedem un film pe NETFLIX/DIGIONLINE, de exemplu. TV-ul era plin de programe egiptene, poloneze si rusesti, fara sare si fara piper.
O surpriza a fost... baia! Nu seamana cu nimic din ce am mai vazut: Cum intri in camera, in hol, in stanga este chiuveta si oglinda, in lateral este o cabina de dus din sticla (foarte generoasa si aia) si in fata chiuvetei este WC-ul, care are o usa transparenta din sticla sablata, cu goluri lasate in partea superioara si inferioara (vezi foto). Noroc de ventilatorul galagios care porneste cand aprinzi lumina, care mai estompeaza din "zgomotele" neplacute. Un alt lucru asupra caruia ni s-a atras atentia de catre cei de la agentie, este sa nu folosim apa de la chiuveta pentru a ne spala pe dinti. In acest scop, in camera este o sticla cu apa plata de 2l. Asta, pentru ca poate produce unele probleme digestive.
Nici privelistea nu era mai buna: din camera se vedeau santiere si maghernite saracacioase, oriunde te uiti. NU este posibil sa vezi marea din camera intrucat camerele sunt dispuse in forma de potcoava cu vedere fie la piscina interioara fie la drumul de acces cu privelistile dezolante (asa cum am nimerit noi). In fine...tragi draperia se aia e!
Timpul liber se petrece destul de placut, fie savurand la racoare un cocktail in lobby-room, fie jucand un biliard in sala de jocuri, fie asistand la un spectacol organizat pe timpul serii.
In jur, o multime de chelneri, ingrijitori, supervizori, barmani, toti indatoritori si gata sa te serveasca, imbracati caraghios in tot felul de uniforme colorate. Cam stangaci la inceput, dar si-au dat mana spre final.
Mesele foarte bune, cu multe feluri de mancare dar cam aceleasi de la o zi la alta. Existau foarte multe feluiri de produse de panificatie/patiserie, prajituri si salate care pot fi combinate cu fel-de-fel de condimente, alaturi de felurile principale (nu atat de multe ca in Turcia). Bauturile bune si foarte bune: la bar se servea bere la sticla, o cafea extra, multe feluri de bauturi alcoolice si non-alcoolice. Am apreciat foarte mult faptul ca ceilalti turisti (majoritar rusi si romani) se comporta civilizat: nu se imbrancesc la cozi, nu-si umplu farfuriile la refuz ca sa lase apoi totul acolo, nu sunt zgomotosi. Muzica ambientala omniprezenta in spatiile publice, in surdina, era foarte relaxanta si te facea sa te simti minunat, in contrast puternic cu galagia stridenta specifica hotelurilor romanesti de pe litoral.
Debarasarea meselor se face instant si intotdeauna am gasit tacamuri curate la masa.
Exista si 3 restaurante a-la-carte, unde trebuie facuta rezervare din timp. Noi am facut o rezervare la Santa Lucia - restaurant italian excelent, pe care il recomand. Mai exista si un restaurant chinezesc si unul cu specific mongol.
Plaja: la superlativ! Nicaieri nu m-am simtit asa bine. Umbrelele facute din paie erau suficient de generoase pentru a umbri 3 sezlonguri complet! . De jur-imprejur au construit un fel de paravane din niuele pentru a lasa turistul sa se bucure de intimitate (nu ca la noi). Apa marii rosii este foarte calda si limpede pana departe in larg. Nu este adanca dar adancimea este mai mare dimineata in timpul fluxului si mai redusa dupa-amiaza in timpul refluxului. In plus, e plina de recife de corali unde inoata bancuri de pesti exotici, asa cum numai la acvarii se poate vedea. Am facut multe filmulete cu o camera subacvatica. De preferat este dupamasa, cand nu bate vantul tare si apa e putin adanca. Briza marii e mult mai puternica decat la noi.
Pentru cei mai dinamici, se organizau diverse evenimente pe plaja asfel incat toata lumea sa se simta bine.
Si aici, ne asistau lucratori in uniforma, foarte indatoritori, care aranjau prosoapele turistilor, curatau plaja de gunoaie, strangeau imediat paharele goale si aveau grija sa te simti bine.
Piscina - elementul central al hotelului, era deschisa pana la apusul soarelui (orele 18-19), si avea apa foarte calda, din cauza soarelui torid care ridica temperatura aerului pana la 41 grade C. Sistemul de curatare este pe baza de chimicale (clor, presupun) care are un miros neplacut, dar nu a apucat sa fie foarte folosita de turisti ca sa creeze probleme intestinale cum am auzit ca se mai intampla pe aici.
Ce mi-a placut aici este ca s-au gandit sa etajeze cumva piscina, astfel incat sa poti amplasa sezlonguri din plastic in apa. Foarte relaxant! Au construit si un bar cu scaunele in apa. Din nefericire, personalul de la barul de la piscina era permanent coplesit de coada de turisti din fata, care doreau cate ceva. Din acest motiv, nu prea functiona ideea lor cu barul in apa...
Umbra nu prea este prezenta aici. Din cauza ca hotelul este nou, vegetatia nu prea a avut timp sa se dezvolte. Daca se vrea umbra, trebuie stat sub umbrela sau in holul hotelului la AC...
Hotelul are si cateva spatii comerciale de unde se pot achizitiona suveniruri, haine, parfumuri, ceasuri (fake toate) si se poate plati cu cardul. Din pacate, hotelul nu are ATM. Noi am facut majoritatea cumparaturilor la Hurghada si la Cairo, unde am fost plecati cu excursii optionale. De aici, de la hotel, am cumparat niste amarate de baterii R6, pe care am dat o mica avere (echivalentul a 4 acumulatori in RO).
Deasemeni, se pune la dispozitie un "shutlebus" (adica o cascarabeta chicioasa), din jumatate in jumatate de ora pentru a merge la Titanic Aqua Magic (la cca 700 m de hotel), unde sunt tobogane foarte mairi, pentru toate varstele. Am fost si noi o data dar a fost dezamagitor: instalatiile nu functionau iar amenajarile erau mai modeste decat la noi la hotel. Daca vreti sa incercati, sa va luati prosoapele de la hotel intrucat nu se pot utiliza cartelele de prosoape care le primiti de la hotel, acolo la Aqua Magic.
Hotelul este la 17 km de centrul orasului Hurghada deci e mai bine sa va inscrieti la o excursie pana acolo, daca doriti sa ajungeti in oras (are cca 300 mii locuitori si e cam la fel de mare ca si Constanta). Noi am cumparat 2 excursii si am primit-o gratis pe cea la Hurghada. La cca 2 km este un mall SENZO, de unde se pot face cumparaturi daca nu doriti sa ajungeti in Hurghada. Se poate ajunge cu taxiul (120 lire egiptene = 30 lei) sau pe jos, pret de 1/2 ora prin soarele torid....
In afara hotelului e plin de politie cu arma la picior, asa ca e sigura deplasarea pe jos.
In incheiere vreau sa multumesc celor de la amfostacolo.ro care mi-au facut oferta la acest hotel, in special dlui Cristi care m-a ajutat cu sfaturi la plecare si care s-a interesat cum m-am simtit la venire.
Ca pont: daca aveti MASTERCARD GOLD, beneficiati gratuit de serviciile salonului business class din aeroportul Otopeni (mancare si bautura alcoolica si non-alcoolica), care e chiar langa poarta 12 - plecari. 1 card = 2 persoane adulte si un copil
Trimis de CEB in 26.06.19 14:11:52
- A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CEB); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 27.11005300 N, 33.82535000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Multumesc de review, o sa mergem si noi la inceput de septembrie, vroiam sa va intreb daca ati luat viza de la agentie sau direct din aeroport? Si daca ati pus ceva in pasaport pentru o camera mai buna? Multumesc!
@Florinasimi: Viza costă 28 USD și nu 25 USD cum ni s-a spus și poate fi achiziționată la vamă sau la ambasada egipteană. Noi am achiziționat de la vamă. Am completat 3 formulare cu datele din pasaport, pt fiecare membru al familiei.
Nu am dat nimic la recepție pentru cameră. Aveam de ales între o cameră cu vedere la deșert și una cu vedere la piscină, adică la gălăgie și nu am considerat că merită.
@CEB:
”Viza costă 28 USD și nu 25 USD cum ni s-a spus și poate fi achiziționată la vamă sau la ambasada egipteană.
Achiziționând viza de pe aeroport ai posibilitatea de a alege sa plătești doar 25 USD dacă o iei direct de la banca sau 28 USD sau 28 Euro dacă o iei de la touroperator. Decizia îți aparține. Eu am preferat sa plătesc mai puțin ????.
De diferența de bani completa angajatul touroperatorului formularele in locul tău, chiar dacă puteai face și singur acest lucru.
@nicole33: eu nu am văzut vreo bancă pe coridorul vameșilor. ATM era după vamă.
@CEB:
” eu nu am văzut vreo bancă pe coridorul vameșilor.
Dacă tu nu ai văzut ghişeul băncii asta nu înseamnă că acesta nu există, ci doar că ai avut tu ghinion. Alţii pot fi mai atenţi. Nu este o bancă propriu-zisă, ci doar un chioşc pe care scrie BANK, aflat în dreapta biroului la care ai plătit tu viza mai scumpă.
Exact înainte de control paşapoarte.
”ATM era după vamă.
ATM-ul este cu totul altceva .
Există ATM în zona magazinelor Duty Free, dar şi la ieşirea din aeroport. Eu l-am preferat pe cel din recepţia hotelului la care am fost cazată.
@nicole33: Bravo!!!
Nu am observat...
Eram in vacanță, nu la concurs.
Am plătit 28 USD de persoana și am completat singuri formularul.
Buna ziua, urmează sa plecam si noi si am dorii câteva informații, ma interesează in special partea cu banii, este ok sa schimbam banii din dolari in lire egiptene? Daca da unde putem face asta? La. Aeroport? Pentru restaurantele a la carte sunt costuri extra in afara pachetului all inclusive? MULȚUMESC
@irinattb25: Buna,
La iesirea din aeroport este un ATM de unde puteti scoate bani de pe card. Paritatea este de cam 4 lire egiptene la 1 leu romanesc. Recomand sa scoateti bani in lire egiptene care va sunt necesare pentru plata excursiilor optionale suveniruri si diverse consumabile (apa, sandvisuri, WC, etc).
Deasemeni, puteti da bacsis in lire (1-2 lire e suficient pentru carat bagajul).
Restaurantul Italian avea un meniu unde majoritatea felurilor de mancare erau gratuite dar avea si mancaruri cu bani. La celelalte resturante nu stiu.
@CEB: Buna. ati putea sa imi dati detalii in legatura cu aqua parkul Titanic Aqua Magic? se poate consuma bautura si mancare? sau trebuie sa revenim la Titanic Royal? Multumesc!
@amycraazy: Bună, Noi nu am rămas la Aqua Magic pt că nu ne-a plăcut. Trebuia să aducem prosoape de la Titanic. Nu știu dacă se oferă băutura și mâncare.
@CEB:, Salutare! As dori sa te întreb dacă există posibilitatea de a achiziționa băuturi de o calitate mai buna, contra-cost, in cadrul hotelului? Mă refer in special la cafea și bere, eu nefiind un mare fan al acestora în sistemul allinclusive.
Hotelul e foarte frumos și am vrea sa mergem acolo.
Mulțumesc!
Buna ziua
M-ar interesa daca se poate face baie, adica sa te balacesti, sa innoti, fara sa te lovesti de corali... avem o fetita mica si noi preferam sa facem baie in mare...
Deci apa e ok? adica se adanceste cat de cat sa poti face baie sau trebuie sa mergi sute de metri pana sa iti ajunga la genunchi... ?
Nu ne intereseaza scufundarile.
E santier cumva langa? V-a deranjat zgomotul produs... ?
Multumesc anticipat
@STEFANYA23: În loc să scrii aceeași întrebare de 12 ori, la 12 revs-uri diferite - puteai folosi rubrica „întrebări și răspunsuri” a acestuia amfostacolo.ro/hotel_qa.php?id=25013
O scriai doar o dată și se trimitea tuturor celor care au scris revs-uri...
@webmasterX: scuze, chiar nu știam... Era într-adevăr mult mai ușor, mulțumesc
@STEFANYA23: Buna, Acolo apa e foarte limpede dar se simte puternic fenomenul de maree, adica nivelul apei creste si scade (am scris in review). In apa sunt pietre ascutite care va pot rani. De preferat e sa purtati pantofi pentru apa.
Santierul din dreapta nu ne-a deranjat nicicum dar nu ofera o priveliste placuta.
De preferat e sa aveti pregatiti 10 USD in voucher atunci cand ajungeti la receptie si explicati problema celor de acolo. Sigur se rezolva.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Oarecum decent dar se putea (mult) mai bine — scris în 02.11.23 de MihaiSt1982 din BUCUREșTI - nu recomandă
- May.2023 Super vacanță Titanic Royal — scris în 28.01.24 de dantm din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Prima data in Egipt — scris în 15.08.22 de adiso8 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- May.2022 Oricand Titanic Royal daca vrei vacanta de vis în Hurgada — scris în 18.05.22 de viorance din BISTRIţA - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Un sejur încântător, vom reveni cert anul viitor — scris în 01.05.22 de ramonadb2013 din ARAD - RECOMANDĂ
- Mar.2022 CHIN la Titanic Royal — scris în 01.04.22 de Versus din BUCURESTI - nu recomandă
- Oct.2021 Titanic Royal - never again — scris în 15.10.21 de ux122777 din IASI - nu recomandă