ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brad
ÎNSCRIS: 19.10.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 103 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Decent și peste așteptările noastre (după recenzile citite anterior plecării)

TIPĂREȘTE

Pe data de 19 septembrie am ajuns în Egipt și ne-am cazat la Titanic Beach Spa & Aquapark Hotel unde am stat 7 zile și scriu acest review la 1 zi după ce ne-am întors în țară, cu impresii proaspete. În primul rând aș vrea să spun că nu am avut așteptări foarte mari, mai ales după ce am citit părerile altora, iar unele dintre acestea s-au adeverit, altele nu. Am să încerc să vorbesc doar despre hotel și activitățile de acolo în acest articol, am să fac unul separat despre oraș și alte activități din zonă.

Am aterizat în Hurghada la ora locală 14 și am ajuns la hotel în jur de ora 16, deci am ratat prânzul și precizez lucrul acesta pentru cei care doresc să meargă în concediu aici, să fie pregătiți și să încerce să mănânce ceva măcar dimineața înainte de a pleca din țară. Noi am fost 2 familii, 4 adulți și 1 copil de 9 ani și am avut 2 camere standard cumpărate de la tour operatorul român. La recepție am fost întâmpinați de hamali care ne-au luat bagajele de cală și am mers la check-in, pregătiți cu 30$ și am cerut două camere frumoase, alăturate, dacă se poate cu pat dublu. Nu aveau camere cu pat dublu, dar ne-au dat două camere alăturate, la etajul al doilea. Am avut probleme cu una din camere pentru că mirosea foarte puternic a mucegai și am semnalat acest lucru la recepție și nu a fost nici o problemă, am fost mutați în alte 2 camere, ne-au dat să alegem ce aveau disponibil.

Hotelul e FOARTE mare. Făceam cam 5-10 minute de la recepție până în camerele noastre, am făcut ceva mișcare. La recepție se poate opta pentru camere superioare, sunt vreo 7 tipuri de camere "superioare" pentru care poți opta pentru un preț suplimentar. Pentru 15 euro în plus pe noapte poți alege Junior Suite, care sunt de fapt camerele cu paturi duble sau camere de tip swim-up, care sunt la parter și de pe terasă ieși direct la piscine. Noi am ales să rămânem la camerele standard. Hotelul alăturat, adică Titanic Palace are și camere bungalou, care au piscină propie, de pe balcon și acelea erau mai atrăgătoare pentru noi, dar pentru că nu aveam rezervarea pe Palace nu am putut să le alegem pe acelea. Cele două hoteluri au practic toate facilitățile comune și poți trece liniștit de la unul la altul ș ifolosi restaurantele și piscinele ambelor hoteluri oriunde ești cazat. Dacă alegi o cameră superioară primești o brățară de acces albastră care îți permite să ai niște beneficii suplimentare.

Camerele au fost practic identice pentru ambele familii, cam de 40 m², cu 2 paturi destul de mărișoare și o canapea cu măsuță, birou, TV cu ecran plat, seif, frigider (minibar) și balcon cu măsuță și 2 scaune (vezi poze). Camerele au un aspect de vechi, din pricina mobilierului, dar nu sunt uzate, să zic așa. Paturile sunt comode, curățenie se face zilnic, iar dacă alegi să dai bacșiș primești câte o surpriză de la băiatul de la curățenie, adică mai multă apă, mai mult suc, animăluțe mai complexe pe paturi. Noi am lăsat de 2 ori de când am stat, prima dată am lăsat 5$ și ne-am trezit că ne-a împachetat și hainele pe care le lăsasem prin cameră, adică pijamale sub perini, pe care ni le-a luat și le-a așezat pe pat împachetate frumos, iar a doua oară 2$ și nu s-a mai atins de pijamale (ceea ce și vroiam), dar ne-a făcut un elefant mare din prosoape și plapume. De fiecare dată când am lăsat bacșiș am avut 4 sticle de apă și 2 de Cola în frigider. Când nu am lăsat an avut 3 sticle de apă și una de Cola, dar de fiecare dată am avut câte un animăluț conceput din prosoape. Curățenia s-a făcut zilnic și destul de bine. Prospoaele au fost schimbate zilnic, la fel și cearceafurile de pe pat. Covorul din cameră avea un aspect destul de urât și ne-am gândit că nu îl curăță, dar într-o zi ne-am întors mai devreme de la plajă și l-am surprins pe băiatul de la curățenie la lucru când aspira covorul. Părerea mea este că ori nu au produse de curățenie ca și noi pentru covoare ori aparatura nu este așa de performantă, ori așa sunt ele. În concluzie, camera arată ceva mai ponosit pentru 5 stele, dar nu e murdară. Praful s-a șters zilnic, pahare spălate, în baie curățenie și tot ce ai nevoie primești.

Dotările din camere lasă de dorit pentru clasificarea hotelului. Aveam o singură priză funcțională și accesibilă în cameră, pe noptiera dintre paturi, ceea ce a fost un inconvenient major pentru noi pentru că trebuia să ne încărcăm pe rând telefoanele. Mai era o priză în spatele televizorului, dar nu era accesibilă pentru că suportul pe care era montat televizorul era fix și ca să folosești priza respectivă trebuia practic să dai jos televizorul și una doar de decor în baie. Aerul condiționat era prezent și funcțional dar nu prea făcea față la ce călduri erau pe acolo (noaptea 26-27 grade, ziua 34-35). În baie dușul a fost ciudat, era prins pe perete și în puteai mișca puțin, dar nu suficient încât să te speli foarte bine, iar apa venea când caldă, când rece, când cu presiune, când fără. Peste zi se lua curentul destul de des, iar când nu era curent nu mai aveai nici apă la robinet sau la wc. Apa de la robinet nu este potabilă, o folosești doar pentru a te spăla, dar dacă nu îți ajunge apa din sticlele din frigider (1.5-2l), poți merge la orice oră să îți iei de la dozatoarele din restaurante (la pahar) sau poți cere la recepție și ți se dau sticle noi fără probleme.

Lucrul despre care discută cei mai mulți este mâncarea. Ai la dispoziție la Titanic Beach 7 restaurante, Rose și Jack care sunt incluse în pachetul All Inclusive și unde poți servi mic dejun, prânz și cină și 5 a la carte unde poți servi cina. Dacă optezi pentru o cameră superioară (dacă ai brățară albastră) poți servi micul dejun și în restaurantul libanez (a la carte). la cele 2 restaurante tip bufet mâncarea este cam la fel, cu mici deosebiri. La mic dejun ai ouă fierte, omletă sau ochi, unt, dulceață, 2 tipuri de salamuri, 5 tipuri de cașcaval, multe legume, fructe, produse de patiserie, cereale și sosuri specifice. La prânz ai diferite preparate pe bază de carne de vită, o dată la 2 zile carne de pui, tot o dată la 2 zile pește sau fructe de mare, orez în diferite forme, cartofi piure sau copți și din nou multe legume, fructe și sosuri diverse. La cină ai salamuri, brănzeturi, unt, cartofi prăjiți, legume, fructe, sosuri și ceva preparate din carne de vită și orezuri, dar și paste de vreo 3 feluri cu 3 sosuri diferite. Mâncarea nu e rea, dar e foarte diferită de a noastră. Practic în afară de ouă și cartofi prăjiți absolut totul are alt gust, din cauza condimentelor folosite. Noi, de exemplu nu am putut mânca salamurile și brănzeturile, care nu ne-au plăcut. Nu erau stricate, dar aveau un gust care nu era pe placul nostru și le-am evitat. Carnea de vită era destul de grasă, dar bine făcută, trebuia să alegi din ea. Chiar dacă am fost cu un copil care nu mănâncă orice și e mai sensibil la mâncare de proastă calitate, nu am avut nici un fel de probleme legate de alimentație. Adevărul este că dacă ni s-a părut ceva ciudat la mâncare nu am mâncat-o sau dacă nu ne-a plăcut cum e preparat un produs, l-am evitat. Nu îți spune nimeni nimic dacă nu mănânci, abandonezi farfuria și îți iei altceva. Prăjiturile au fost foarte bune și destul de variate. Mâncarea în rest a fost cam la fel în fiecare zi, iar în ultimele 3 zile am mâncat cam același lucru ți am avut o dietă bazată în principal pe ouă (ochi, omletă, fierte), paste, pe care le-am încercat cu toate sosurile și au fost foarte bune și cartofi prăjiți cu ceva sosuri albe, care nu știu exact ce conțineau, dar erau bune. Am mai încercat și alte lucruri de pe acolo, dar acestea 3 de, mai sus au fost principalele ingrediente.

În informările primite când am luat pachetul scria că restaurantele a la carte sunt contra cost și necesită rezervare și că poți lua masa la ele de 2 ori pe sejur. Cu toate acestea, 2 din cele 5 restaurante nu necesitau rezervare și puteai merge de câte ori vroiai la ele și nici la cele cu rezervare nu trebuia să plătești ceva. Cele 5 restaurante erau italian, mongol, grill, japonez și libanez. La mongol și italian nu ai nevoie de rezervare, la grill și japonez ai, iar la libanez nu știu exact pentru că n uam fost pe acolo. De fapt, doar în 2 seri am ales să mâncăm la restaurantele a la carte și am fost dezamăgiți. La restaurantul italian meniul cuprinde paste, zuppa, pizza și am mâncat pizza și paste cu fructe de mare. Pizza era bine făcută, nu era arsă, însă carnea de pe ea era fix aceea de la restaurantele bufet, adică salamurile de care am zis mai sus care nu ne-au plăcut sau carnea de vită destul de grasă. pastele cu fructe de mare au venit cu creveți care nu erau curățați. La grill am făcut rezervare vineri și am prins loc pe luni. Toată lumea vorbea de el, am zis să îl încercăm că o fi ceva wow. Chestia wow la restaurant este că are ceva canapele pe care stai, nu mai ești pe scaune și că mesele au încorporat un grill în mijloc. Când te așezi vine ospătarul și pornește grilul, ești servit cu băuturi și apoi ți se aduc două tăvi cu carne condimentată, gata de pus pe grătar, care ți-o prepari singur. Practic ești ca la "iarbă verde", în restaurant. Eticheta vestimentară este elegantă, iar fetele au venit în rochițe de seară. Ne-am distrat copios când ele le ziceau de dulce în română cât de încântate sunt că trebuie să-și afume hainele în restaurant. În fine, primești carne de vită, pui, pește și calamar și ceva legume, le prăjești, le mănânci și dacă vrei mai primești, în caz că n ute saturi. Carnea e tăiată și condimentată, dar nu e curățată de grăsime și mare parte din ea seamănă cu bucățile pe care noi le aruncăm când pregătim de mâncat. După experiența avută am fugit repede la restaurantul tip bufet și am băgat niște cartofi să ne săturăm. La mongolian nu am avut încredere să mâncăm bucatele preparate, iar la japonez nu am prins rezervare, acolo trebuie făcută rezervare din prima zi pentru că sunt doar 16 locuri, iar bucătarul pregătește mâncarea în fața ta.

Seara, în fața celor două restaurante bufet sunt și niște tonete la care se prepară diferite mâncăruri pe care le poți lua, la fel, gratuit. Aici era o tanti de-a lor care făcea pita pe vatră, foarte bună și proaspătă, lângă găseai diferite preparate din carne la grătar sau la cuptor și de aici am mâncat vită care era preparată întreagă și ți se tăiau câte felii doreai, curcan la rotisor, vită pe grătar. La altă tonetă se preparau gogoși și mini-clătite, alta era cu înghețată, etc. Tonetele acestea erau foarte ok din punctul nostru de vedere.

Să vorbesc puțin și despre băuturi. La orice oră din zi sau din noapte puteai merge să bei ceva în diferite locații. La restaurante aveai dozatoare de sucuri, unul pe care scria produse din gama Coca-Cola și altul care avea rezervoare de sucuri de fructe și apă. Toate aceste sucuri sunt făcute din prafuri și au gust ca cele care erau pe la noi imediat după Revoluție la tonetele "Tec". Toate aceste băuturi le servești la pahar. Aici ai și bere, care este servită ori din butoaie la dozator ori din doze, însă tot la pahar. berea este de un singur fel, "Stella", bere locală egipteană, destul de slabă și cu gust de apă, dar ține de sete. Peste zi poți folosi aceleași dozatoare la barurile de la piscine, în lobby bar sau la barul de pe plajă. Tot ce servești de la dozatoare și berea pe care o iei de la baruri este gratis. la piscină și în lobby bar ai și aparate de cafea, marca Nescafe, disponibile de asemenea gratuit. Pe la piscine umblă niște băieți cu sucuri naturale în pahare cu pai, care sunt mult mai ok decât cele de la dozatoare, dar acestea sunt contra cost, 3$ bucata. Tot de la acești băieți poți cumpăra și ice-coffee sau cocktailuri alcoolice sau non-alcoolice la 2$-3$. Noaptea, după ora 24:00 și până la ora 7 dimineața este deschis doar lobby-barul, de unde poți lua aceleași băuturi de la dozatoare, gratuit, sau poți cumpăra băuturi spirtoase sau cocktailuri.

Plaja este privată și destul de mare, ai șezlonguri și umbreluțe, nu trebuie să cauți, agați un "salvamar" (am pus între ghilimele pentru că sunt salvamari doar cu numele, nu intervin, nici nu au unde, am să vă spun imediat de ce) și îi spui unde vrei să stai și de câte șezlonguri ai nevoie și te cheamă după el, te întreabă dacă e ok și îți pregătește locul. Acest serviciu e gratuit, dar în Egipt toată lumea așteaptă bacșiș, chiar dacă își face doar treaba pentru care este deja plătit. Dacă vrei să-i dai ceva îi dai, dacă nu, nu. Dacă te decizi să îi dai totuși, la plecare te întreabă dacă vii mai târziu sau a doua zi din nou și dacă da, dacă vrei același loc sau altul și el îl va păzi cu strictețe. Noi nu le-am dat că ne-am plimbat tot timpul. Plaja este curată însă nisipul e plin de scoici și mici pietricele. Nu ai voie să aduni scoicile nici să le iei în bagaj, ești controlat în acest sens în aeroport la plecare și riști amenzi mari. Dimineața marea este retrasă și plaja pare dezolantă, în afară de stat la soare nu ai ce face pe plajă. Este un ponton în apropiere de unde pleacă ceva vas care duce turiști la scufundări, air de pe acest ponton se poate face snorkeling gratuit la orice oră din zi, apa aici având câțiva metri adâncime și sunt mulți pești colorați. Dupămasa ai și apă la plajă, dar foarte mică și cu intrare lină. Mergi 200-300 m să îți ajungă apa la slip. Ce am apreciat no ila plajă au fost plimbările seara pe ponton de unde te uiți în apă și admiri speciile de pești. Am văzut o mulțime de pești colorați, mai mari mai mici, dar și pisici de mare sau ţipari.

Piscinele sunt principala atracție a hotelului, iar acestea sunt multe și încăpătoare și foarte curate. Personalul se ocupă în fiecare dimineață de curățarea piscinelor, a filtrelor de apă, a gazonului, a tufișurilor și așa mai departe. Piscinele au între 80 și 140 cm adâncime, zonele unde apa se adâncește sunt deliminate, ceea ce este foarte bine pentru copii și la fiecare dintre aceste piscine sunt acei "salvamari". Multe șezlonguri sunt "ocupate" de la prima oră, dar dacă mergi să vorbești cu acești băieți vei găsi loc garantat unde vrei. Noi nu le-am dat bacșiș de loc acestora și am avut zilnic șezlonguri pe marginea bazinelor, scrumiere la îndemână și nu am avut nici un fel de problemă. În bazinul central este și un bar unde poți servi băuturile de la dozatoare.

Parcul acvatic e mare și e locul potrivit pentru copii de toate vârstele (chiar și cei mari de peste 25-30 de ani). Sunt diverse activități pe care le poți face aici, este un complex de tobogane pentru copii, construit foarte frumos sub forma unei nave de pirați unde e plin toată ziua de prichindei și o serie de tobogane mari, două pe care te poți da cu colac tip barcă, 4 pentru colace de o persoană sau 2 și 5 foră colac. Există și o zonă de rafting și o piscină cu valuri aici, toate activitățile sunt gratuite. Ca și program de animație există câte ceva în fiecare zi. De la ora 11 echipa de animatori de la piscine organizează câte o mică activitate în fiecare oră și sunt programe de aerobic în apă, de dans, jocuri precum volei sau darts, etc. Seara este o discotecă pentru copii și una pentru adulți și alte mici activități și showuri ale angajaților și toate acestea durează până pe la ora 2 noaptea.

Ca să concluzionez, hotelul e mare și are cam de toate, inclusiv un bazar și magazine exterioare pentru cei care vor să cumpere amintiri pentru cei de acasă. Dacă nu vrei să strici nici un ban poți să o faci, poți trăi liniștit fără băuturi extra sau dacă vrei mai multă apă te costă doar plimbatul până la recepție, nu trebuie să dai bacșiș celui de la curățenie. Hotelul este clasificat la 5* de către egipteni, camerele sunt însă undeva la nivelul 3* pentru noi, mâncarea la fel, parcul acvatic merită însă 5*.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Ccucu in 27.09.18 12:13:29
Validat / Publicat: 27.09.18 19:26:33
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7260 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ccucu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 Vedere balcon hol (spatele hotelului)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 103.00 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [27.09.18 19:47:35]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    webmaster26
    [27.09.18 19:49:49]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    CcucuAUTOR REVIEW
    [27.09.18 19:58:13]
    »

    @webmaster26: Este Ok poziționat pe hartă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mishu
    [27.09.18 21:52:22]
    »

    @Ccucu: O vacanta frumoasa si un articol la fel, felicitari, votat cu mare drag.

    CcucuAUTOR REVIEW
    [27.09.18 22:45:08]
    »

    @mishu: Mulțumesc! Chiar a fost reuşită vacanța, a venit cam târziu anul acesta, la anul spre să plecăm mai devreme

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Ccucu, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂTitanic Beach Spa & Aquapark Hotel (ex LTI) :

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053304195404053 sec
    ecranul dvs: 1 x 1