ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.10.2018
DE fra
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)
ÎNSCRIS: 18.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

Sunny Days El Palacio în varianta last-minute

TIPĂREȘTE

Sa incep cu modul in care am ajuns noi la acest hotel.

Pai era programat si platit sa ajungem la Desert Rose in prima saptamana din octombrie. Deci oricum Hurghada era pe lista mea de lectura pe amfostacolo. M-am abonat frumusel la articolele scrise despre Egipt (unii scriu impresii despre excursii si in textul unitatilor de cazare) si uite asa aflu eu mai multe despre cum sta treaba prin mai multe hoteluri din Egipt si deci mi-am setat nivelul asteptarilor la un nivel cat mai aproape de realitate. Aveam si avantajul de a fi fost la inceputul anului intr-o alta tara araba si cumva stiam cat de cat la ce sa ne asteptam. Am ales Egiptul pentru ca nu mai avusesem de mai bine de un an o vacanta de balaceala si stiam ca Marea Rosie e cea mai calda de pe glob, tot timpul anului, si mai are si o minunatie subacvatica, iar noi prinsesem deja gustul snorkelingului.

Bun. Incep eu usor usor sa fac pregatiri (am pus ceva kg de la ultima vacanta si acum a trebuit sa fac o selectie la costumele de baie; am luat din farmacii una-alta), ca in perioada in care eu deja incep sa fac liste cu preturi, bagaje, chestii-trestii, sa ma sune de la agentie precum ca tur-operatorul a anulat cursa de Bucuresti. Parca nu am avut un soc asa mare. Inteleg ca nu e vina agentiei (ii cunosc de ceva ani si avem o relatie destul de sincera zic eu), si incepem sa cautam variante.

Eu imi doream foarte tare sa merg la hotelul rezervat si atunci cautam alte date de intrare la acelasi hotel pentru zborul din Cluj al aceluiasi tur-operator (care ramasese in picioare). Citisem prea mult despre hotel, fiind prima data cand mergem la all-inclusive (si prea depind multe aspecte ale vacantei de hotel). Si fiecare review imi confirma ca am facut cea mai buna alegere. Se pare ca si altii cunosteau cat de bun e hotelul si era cam full. Doar prin noiembrie aveam primele locuri libere. Naspa. Pe masura ce ma obisnuiam cu gandul ca ni s-a schimbat vacanta, imi dadeam seama ca tin mai mult sa merg mai devreme decat sa merg la un hotel anume. Ca de acum se schimba vremea totusi, se schimba si numarul orelor de lumina de peste zi etc.

Bun, atunci hai sa cautam alte hoteluri. Nu voiam unul slab, ca nici cel rezervat nu era slab si nu aveam timp sa citesc prea mult si nu pot sa ma risc chiar asa. Vin variantele. Cam toate care erau la acelasi nivel al hotelului initial erau cu 500 euro mai scumpe. Abia aici ma cam iau caldurile, ca si hotelul nostru devenise mai scump, chiar si pentru noiembrie. Pana la urma fix ca sa evitam preturile astea si sa prindem loc am facut rezervarea si demersurile cu jumatate de an inainte! Aici e neseriozitatea tur-operatorului. Ca dupa ce ca anuleaza o cursa, nu ofera absolut nicio forma de compensare. Mie mi s-ar fi parut normal sa-mi ofere un hotel mai bun decat cel rezervat (fara sa mai platesc eu nimic suplimentar) doar ca sa uit eu de disconfortul creat prin schimbarea planurilor. Bine, nu-mi oferi unul mai bun, atunci macar asigura-mi un pret cu o reducere de 10-20% fata de pretul standard, reducere de care am beneficiat prin faptul ca am rezervat din timp, ca ma ai de client de atata timp si te-ai folosit de banii mei.

Ei, am vazut eu ca preturile erau cam mari pentru "gusturile" mele, atunci am schimbat placa. Am cautat la alt tur-operator. Oricum cautasem sa fac comparatie de pret pentru acelasi hotel. Doar n-oi fi proasta sa platesc pentru aceleasi servicii mai mult doar pentru ca le vinde cineva anume. Cautand eu asa, gasesc un last-minute care chiar asta era: last-minute, si ca pregatire si ca pret. Deci noi am avut situatia cu agentia miercuri (toata ziua) si avionul era vineri, dar ne incadram in mai putin de 800 euro cu hotel all-inclusive, charter, transfer etc (tot). Pana la sfarsitul zilei de miercuri ne-am hotarat si am anuntat la agentie si ne ramanea ziua de joi pentru pregatiri (si la servici si bagaje si asigurare si schimbat bani si toate minunile), ca vineri dimineata trebuia sa fim in aeroport la Bucuresti (deci ne-am si pornit la mijlocul noptii).

Iaca asa am ajuns noi la Sunny Days el Palacio. Bineinteles ca dupa ce am vazut pretul, primul lucru am intrat pe amfostacolo sa vad notele si ultimele review-uri (pe care oricum le citisem la momentul publicarii, deci aici a fost marele avantaj al abonamentului facut pe Egipt). Erau bune, deci mergem. Oricat de rau ar fi fost, erau unii care au gasit puncte pozitive despre care au scris (si imi propusesem sa ma concentrez pe acestea) si pretul era prea bun in comparatie cu ce oferte primisem (unele hoteluri mult mai slabe erau mai scumpe). Aici am simtit cu adevarat recompensa faptului ca am fost dispusi sa facem pregatirile in mai putin de 48 ore.

Cam lunga introducerea. Dar pe cei care au rabdare sa citeasca pana la sfarsit, ii va ajuta sa inteleaga contextul vacantei noastre sau motivul pentru care am fost mai indulgenta/aspra in unele aspecte.

Deci sub 800 euro, 2 persoane, vacanta in Egipt, la sfarsit de septembrie.

Nu detaliez partea cu banii, viza, drumul cu avionul etc.

Doar ca e cu adevarat extraordinar sa vezi desertul de sus. Asta a fost un "cadou" pentru mine. Nu am perceput niciodata ca desertul are munti. Desi am fost in Wadi Rum, acolo eu am considerat ca e o minune a lumii si nu are legatura cu Sahara (mintea mea de copil). Sahara in mintea mea neaparat are nisip fin galben, asezat in dune. Atat. Ei, surpiza. E cam "colturos" desertul asta. Si pe masura ce te apropii de Hurghada, se vad ghirlande albastre care mai de care lucesc mai tare (piscinele resorturilor).

Ajungem in aeroport, stiam exact ce bani sa dam pe viza, nu ne lasam pacaliti, ne punem la rand la ghiseu ca toti cei din avion si surpriza, portofelul cu dolari era in masina parcata langa aeroportul Otopeni. Pasapoartele si actele - deja umblasem cu ele la aeroport in Bucuresti si erau puse separat de acasa. Intamplator aveam separat eu card Visa cu ceva banuti. Dar pur intamplator. Sotul meu spune ca deja se vedea pe jos prin aeroport cersind de la unul-altul cu promisiuni de tot felul... Cum e sa te trezesti in aeroport, cu toate pregatirile facute, hotelul asteptandu-te, dar fara bani de viza. Sa zicem ca asta s-a rezolvat repede in sensul ca am cautat repede cardul. Am gasit si atm. Primul nu mergea, nu stiu de ce. Mergem la al doilea. Nu mai conta nici comision nici nimic. Cel mai puternic efect pe care l-a avut intamplarea asta e ca eu nu eram pregatita nicicum cu lira egipteana. In sensul ca nu stiam deloc cursul, preturile etc. Nu aveam niciun reper. Evident ca nu poti scoate de la atm decat in bani locali. Deci am scos bani, am platit viza, nu am avut timp de nimic altceva; si asa totul s-a derulat extrem de repede si am ajuns cam ultimii in autocar si culmea ca desi lipseau turisti de pe lista ghidei, nu i-a asteptat. Recomand sa va miscati “cu turma” deodata. Ca altfel nu stiu cum ar fi sa intri in contact cu taximetristi si cu negociat sau alte minuni din prima.

Alt soc si alta chestie cu care ne-am confruntat tot asa, pe repede inainte, a fost ca la autocar, arabul care aranja bagajele dedesupt acolo ne cere bacsis. Initial nu intelegeam ce vrea. Aveam impresia ca e un pret fix taxa pentru ca sa ne puna bagajele acolo. Ma rog, i-am dat o parte din banii ce ne mai ramasesera dupa ce am platit viza. Nici nu stiam bine ce banii ii dam. Si dupa ce ii dam, ne pune un bagaj si zice sa-i dam si pentru celalalt. Si asta in contextul in care noi eram cam ultimii din autocar si aveam senzatia ca toata lumea sta si ne asteapta pe noi. Deci cu asta se confrunta zic eu toti cand ajung in Egipt, ca pana la urma in autocar erau oameni de la mai multe hoteluri, mai scumpe sau mai ieftine...

HOTELUL

Bun, ajungem noi si la hotel, care a fost al doilea sau al treilea, deci e ok ca timp de transfer pentru cei interesati de acest aspect. Pentru noi oricum a trecut foarte repede ca eram prea bulversati si faceam tot felul de calcule in mintea noastra (ba cat a costat viza, cat am scos de fapt de pe card, cat i-am platit smecherului de la bagaje, cat am avea nevoie la receptie sau cum sa facem cu excursiile etc).

Am fost 4 cupluri care am coborat la Sunny days din autocarul nostru (ca erau vreo 3-4 pregatite pentru directii diferite). Au fost parca la alte hoteluri mai multi. Dar pe parcursul sederii, am mai vazut pe putin alte 10 cupluri. Deci hotelul colaboreaza cu mai multi tur-operatori romani.

La receptie, intra ghida cu noi, ne face intrarea la receptie, ne explica treaba cu intalnirea pentru prezentarea excursiilor (pregatise terenul din autocar si ne-a explicat clar si raspicat ca daca nu venim la intalnire nu ne va cunoaste si nu va sti care suntem si va fi grea colaborarea pentru retur, deci prezenta era cam obligatorie). Prima impresie: caldura mare, mon cher. A doua impresie, aglomeratie mare. Intrarea destul de spectaculoasa (receptia), curata, usor luxoasa, dar nu extravaganta dupa parerea mea (nu te simti chiar ca intr-un palat sau ca la muzeu, desi erau unele picturi sau decoratiuni demne de muzeu, mai ales ca erau proaspat facute deoarece hotelul era in renovare (revin la acest subiect)).

Suntem invitati la masa in restaurantul principal pana se mai rezolva una alta cu camerele, sau nu era ora potrivita, nu stiu exact. Aici socul cel mai mare cred. Maxim de aglomerat (poate am nimerit noi fix ora de varf). Te pui la o coada nu neaparat mare, dar care mergea destul de greu. Nu stii pentru ce. Apoi ne-am invartit noi si am vazut salatele separat si ne-am reorientat. Am ales cateva feluri de mancare cu mare atentie, sa nu facem chiar din primele zile vreo indigestie. Fara sosuri si minuni. Prajiturile pareau toate la fel, iar fructele parca nu-mi inspirau incredere. Deci slabut cu masa. Extrem de putine feluri de mancare. Deci la salate erau vreo 4-6 sortimente sa spunem (daca pare mult, sa le enumar: varza, castraveti, muraturi, masline si deja am spus cam tot), la garnituri un fel de cartofi, un fel sau doua de orez, legume fierte, iar carne vreo 2-3 feluri: o tocanita sau niste pui la cuptor ceva, un fel de peste mai mereu si paste erau mereu. La pranz sau seara erau doua sortimente de supa: una limpede si una crema. La cea limpede a fost de fructe de mare (de fapt apa in care au fiert resturile de la racii de la pranz cu mult delicat sau ceva substituent de-al lor), de taietei si probabil si alte feluri, dar astea mi le amintesc eu acum, iar la cea crema a fost de legume de vreo doua ori, de ciuperci, de linte parca etc. Te poti satura, bineinteles. Dar daca stai sa analizezi la rece treaba cu mancarea, peste un fel sari ca nu iti place (ca pana la urma fiecare cu gusturile lui), peste altul sari ca nu a mai ramas in tava, peste altul sari ca nu arata bine sau nu stii ce e sau cum e gatit (la cartofi de exemplu o data erau cu un curry ceva sau un condiment de-al lor care nu mi-a placut de nicio culoare – l-am incercat totusi, ca pana la urma asta e farmecul unei vacante, sa mai gusti si din gastronomia locala), si ajungi sa iei ce alt fel a mai ramas, chiar daca nu e apetisant, ca alta varianta nu mai ai. Asa am patit eu – prima zi, orez si pui si o salata. A doua zi, sa schimb, le iau la rand si le analizez bine si ghiciti cu ce am ajuns in farfurie: orez cu pui si o salata (acum muraturi). Dar in dup-amiaza celei de-a doua zile, m-am desteptat eu si am citit toate hartiile bine, si de la agentia de acasa, si de la receptie si am aflat niste trebuiri foarte destepte si pana la urma a fost mai bine. Deci cam asta cu socul de la masa din prima zi.

Terminam de mancat, ne invartim un pic (nu mult tare), ne intalnim cu un cuplu cu care venisem care deja vazuse o camera. Ne gandim si noi sa vedem la receptie daca putem sa facem cazarea si ne spune clar nenea de la receptie: vreti camera mai buna sau oricare? 10 dolari pentru camera mai buna. “Hai sa vedem cum arata camera mai buna! ” Ne da niste chei si mergem in cautare. Noi de capul nostru. Bagajele erau la receptie si daca aveam sa fim multumiti de ce vedem, ne face cazarea si ne duce belly-boy bagajele. Bun. Deci prima cifra e corpul cladirii, a doua etajul si urmatoarele doua numarul camerei. Desul de clar spus la fiecare intrare ce numere sunt, adica te ghidezi relativ usor, nu prea ai cum sa te ratacesti. In schimb nu am reusit sa inteleg intrarile in corpurile de cladire ce logica au. Adica aveai intrarea, dar nu era casa scarii pana sus. Mergeai de-a lungul coridorului pana la alte scari pentru etajul unu, apoi te intorceai sau mergeai iar inainte pentru scari sa urci la etajul doi. Deci labirint. De multe ori faceam pariuri cu sotul daca avem sau nu scari si am avut fiecare din noi surprize. Adica atunci cand credeai ca ai inteles, teapa.

Camera

Cam ca in poze. Destul de mare. Am acceptat-o din prima bucurosi ca aveam vedere spre laguna si ca avem pat dublu. Probabil ca am fi putut obtine o camera mai buna, dar sincer nu am vrut sa dau vrabia din mana pe cioara de pe gard. Am mers la receptie sa facem cazarea, in sensul ca sa-i dam acceptul si banii evident. I-am dat cred echivalentul la vreo 8 dolari, o suma rotunda de lire egiptene, cum am putut scoate si noi. Apropo, este atm in receptie, iar din calculele ulterioare a rezultat ca nu a fost un comision prea mare, undeva la 2-3% maxim. Oricum, a fost cumva avantajos ca nu am mai pierdut la schimbul leu-dolar. Direct din lei am scos lire si comisionul asta. Si fiind moneda locala, nu mai rotunjeau nici egiptenii la curs (ca de obicei adaugau sa sune rotund in dolari).

Revin la camera - cel mai bun cuvant pentru camera cred ca e: ponosita. Eram relativ incantata de cum arata camera per ansamblu, dar stilul arabesc tot m-a luat prin surprindere. Adica era clar neingrijita. Mie mi s-a parut chiar murdara. Era praf pe jos si sincer cumva parca imi era greata sa pun mana pe cate ceva. Nu stiu de ce. Poate aveam inca senzatia intiparita de la mesele de la restaurantul principal.

Ne-am cam culcat asa cum eram imbracati, pe asternuturi direct, parca sa uit, si cand ma trezesc sa vad cu alti ochi. Bineinteles ca eu nu am adormit cu adevarat ci mi se derulau in fata ochilor toate imaginile. Sotul meu in schimb a apucat sa adoarma, nu foarte mult si cand se trezeste, intuneric. Apropo, la 18.30, in septembrie, deja e intuneric. Asa e acolo. N-am mers la plaja in prima zi, ca era prea tarziu. Am inceput usor usor sa mai sterg, sa mai despachetez, sa mai cercetez, analizez, etc.

Sunt urme clare de uzura. Am sa pun poze. Sunt lucruri care trebuiesc innoite de urgenta. Totusi unele sunt intretinute. Se fac eforturi. De exemplu, cada arata foarte bine (in primul rand ca era cada!), nu era ingalbenita sau zgariata. Chit era pus proaspat in unele locuri, gresia si faianta aratau destul de noi, de fapt se vedea clar ca o parte erau mai noi decat altele. Si cu var se vedea ca era dat recent. Pe holurile corpului in care am stat noi se lucra inca, in sensul ca se dadea cu glet, se smirgheluia, se curata pe jos, se dadea cu var. Erau muncitori, dar nu exagerat cat sa incomodeze.

Nu se ofera halat, slapi (nu ca m-as fi asteptat, dar nici altii sa nu-si faca cine stie ce iluzii). Prosoape cred ca au fost 4, doua mai mari si doua mai mici si mai groase. Albul lor era relativ (uneori mai alb, uneori mai cenusiu), si la fel si starea lor. Am nimerit in unele zile si rupte pe la colturi, dar nu patate sau murdare. E firesc sa aiba semne de uzura in contextul in care se spala zilnic, sute de zile intr-un sezon.

In camera aveam o tavita cu pliculete de ceai negru si ness, fierbator, pliculete de zahar, vreo 2-3 cani si pahare (pahare transparente de plastic tare, ca la prima vedere crezi ca sunt de sticla, sunt peste tot, mai putin pe plaja), care nu s-au completat absolut deloc chiar daca am folosit chiar din primele zile parte din ele. Iar “minibar” se poate numi strict frigiderul care nu fusese scos din priza de foarte mult timp. Teoretic beneficiezi de 2 sticle de jumatate de apa plata de persoana pe zi. Dar de multe ori daca terminam apa sau eram aproape de terminare, luam noi de pe hol cand ii intalneam pe baietii care aprovizionau.

Am uitat sa spun ca belly-boy a lasat bagajele la usa imediat ce am dat raspunsul legat de camera (cat timp noua ni s-au dat cardurile pentru prosoape si am platit suma ceruta), dar dupa ce am ajuns noi a sunat sa ne intrebe daca am ajuns si a si venit imediat chipurile sa ne arate cum functioneaza seiful, dar de fapt noi trebuia sa-i dam bacsis. Am inteles, i-am dat. Sigur a fost mai putin decat s-a asteptat, pentru ca i-am dat in lire egiptene, ce ne mai ramasese ca alti bani efectiv nu mai scosesem ca inca nu eram clarificati care e comisionul atm-ului si nu am vrut sa ne riscam. Seiful chiar l-am folosit, ca stiam ca daca dispare ceva ei nu sunt responsabili atat timp cat ai seif in camera. O chestie de care noi ne-am prins mai greu: seiful e legat de lumina din hol. Daca nu e aprinsa lumina, nu functioneaza. Ne-am panicat de cateva ori. Evident nici lumina nu functioneaza daca nu e pusa cheia la locul ei. A, deci intrarea in camera e cu cheie, nu cartela.

Am acceptat camera asa repede si pentru ca stiam ca cele care sunt renovate cica au tv plat, ceea ce aveam. Deci daca asta era renovata, ce sens avea sa mai visez la cai verzi pe pereti. Totusi cat am stat la acest hotel, am mai tras cu ochiul si la alte camere si am observat ca sunt unele cu mobila un pic mai inchisa, ori vopsita ori noua (modelul e destul de asemanator oricum), dar sunt si mai multe tipuri de bratari. Din cercetarile mele a rezultat ca acele camere sunt mai deluxe, iar cei care le primesc au bratara maro inchis sau negru, dintr-un fel de silicon mi-a parut mie (noi si cam majoritatea aveam albastra). Principala deosebire cam asta era- culoarea mobilei. Am sesizat ca un coleg afa-ist avea chiar camera tripla. Deci posibil sa fie si asta o deosebire...

Cu camera sa spunem ca m-am obisnuit la un moment dat, dar recomand totusi incercat sa luati camere cu vedere la mare, pentru ca marea are intr-adevar culori superbe. Si se vede si apusul din camera . Deci resortul are peste 800 de camere, impartite in 6 corpuri dispuse in forma de U. In interiorul U-ului este laguna. Corpurile 1 si 2 au jumatate din camere cu vedere la hotelul vecin, jumatate cu vedere la laguna, corpurile 3 si 4 sunt in zona cu receptia si restaurantelor si au vedere jumatate la parcare si jumatate la piscina, terase, scena si sa spunem la laguna, iar corpurile 5 si 6 au jumatate din camere cu vedere la laguna si jumatate cu vedere la mare. Per total sunt destul de putine camere cu vedere la mare. Sigur va trebui sa dati bani la receptie pentru ele, chiar si pentru vederea la laguna, asa cum am avut noi.

Curatenia

Curatenie in camera se face la o zi, maxim doua. Curatenie inseamna aranjat pat (uneori schimbat lenjeria – la doua zile sa zicem), schimbat prosoapele folosite, uneori aspirat, luat cosul, pus apa pe masa, completat cu hartie igienica si cam asta am observat eu. O data ni s-au spalat si canile folosite. Cand se facea curatenie se completa uneori cu 3 sticle de apa in loc de 4...

In ce priveste curatenia in resort per ansamblu, as putea spune ca era curat si chiar am vazut cat de mult se straduiau sa intretina. In fiecare dimineata se nivela nisipul. Salvamarul aranja mereu si sezlongurile dimineata si chiar curata laguna cu minciogul de gunoaie. In receptie in fiecare zi, de mai multe ori pe zi se lustruia pe jos. Pe holurile din resort chiar aveau o masinarie cu care udau bine si apoi strangeau toata apa si ramanea curat-luna. Partea asta de curatenie poate era chiar fireasca avand in vedere ca inca se lucra pe holuri. Desi as putea spune ca era in renovare inca hotelul, nu pot sa spun ca au fost zgomote care sa deranjeze sau totul rascolit si sa simti ca esti in mijlocul santierului. Intr-o zi am vazut chiar cum adusesera sa monteze vreo 20 televizoare la cateva camere. Adica erau tipuri diferite de “renovare”, nu neaparat de aceea cu bormasine si praf. Pe de alta parte, o familie chiar ne-a spus ca prefera o camera pe care tocmai o finalizasera de dat cu var, pentru ca mirosea bine si intr-adevar ai impresia de curat (nu cum am avut eu sentimentul de jeg). Iar legat de praful asta, pana la urma face cumva parte din atmosfera zonei, mai ales ca vantul bate incontinu, iar la iesirea din oras esti in desert. Adica oricat ar fi aspirat si muncit baietii, tot praf era in secunda doi. In cateva zile, stand la plaja in dreptul lagunei, vedeam camerele de pe partea cealalalta. Pai am vazut de mai multe ori cum stergeau geamurile si usile de la balcon. Ca eu nu am observat la noi in camera, nu inseamna ca nu faceau. Tocmai de aceea incepand cam cu a treia zi sa zic am inceput si eu sa ma obisnuiesc cu atmosfera, sa prind sensul la cum merg lucrurile, cu alte cuvinte sa ma bucur de vacanta. Ca o concluzie, curat se face. Poate nu pare, dar este curat. Poate nu la nivelul asteptarilor fiecaruia, dar raportat la ce conditii au ei acasa sau in tara, este foarte curat. Si sunt tare muncitori; nu ii vezi sa stea, sa fumeze, sa converseze unii cu altii decat daca si sau din maini in acelasi timp. A, nu am lasat bacsis deloc pentru curatenie pe parcursul sederii, ci doar la sfarsit cand am plecat.

Marea, nisipul, sezlonguri

Daca masa este marele minus al resortului, marea este marele plus al resortului. Nu prea poate fi descris in cuvinte; trebuie probat. Practic ai tot ce vrei: apa adanca sa innoti, intrare lina pentru copii (in capatul dinspre interior al lagunei), cu nisip placut, sau zona pentru snorkeling cu varietate de pesti si corali. Culorile apei de toate felurile. Peisaj extraordinar. Valuri sunt in special dimineata si seara, cand apa de fapt e si mai adanca aproximativ cu o jumatate de metru datorita mareei. Totusi se poate intra in apa si cand sunt valuri (nu sunt deranjante), doar ca nu prea se poate face snorkeling. Recomand incaltaminte de apa pentru zona cu corali.

Se da “stingerea” pe la 17.30 la sfarsitul lui septembrie. Pana atunci functioneaza barurile de la piscina si te cam cauta salvamarul sa iesi din apa. Sunt panouri informative si este prevazuta si pe acestea ora de iesire din apa, practic pana la apusul soarelui.

Nisipul este batatorit, cu o exceptie – capatul interior al lagunei.

Apa a fost calda si placuta, ca si vremea de altfel. Cam intre 34-37grade in fiecare zi, dar datorita vantului nu se simte. E foarte placut. A fost prima data cand nu ne-am ars, decat in ziua in care am fost pe vas in excursie si doar partial, in functie de cum am stat asezati. Mentionez ca suntem mereu atenti, dar pana la urma stam si la soare, ca doar de asta mergem la mare.

Sezlongurile sunt evident insuficiente. Se practica ocupatul chiar si de la 7.00, dar noi am gasit si la 10.00 intr-o zi, ce-i drept mai greu sau mai incomode... Bine ca mai merge lumea in excursii, ca daca ar sta chiar toata lumea pe sezlonguri, ar fi o mare problema.

La piscina si topogane chiar nu am fost. Nici mie nu-mi vine sa cred. Dar daca nu ai copii, chiar nu vad de ce ai merge... Si daca ai copii, nu vad de ce ai merge, avand in vedere ca una din cauzele bolilor la copii e apa din piscina (pai daca apa de la sistemul centralizat nu e potabila, nu-mi imaginez cum trateaza apa din piscina. Si daca o trateaza bine-bine, e plina de chimicale, deci tot e rau pentru copil – parerea mea)

Restaurantele si all-inclusive-ul

Ei, aici e aici. Nu stiam exact care e treaba cu ele (cate sunt, pe unde sunt, care sunt regulile) pentru ca eu nu ma pregatisem pentru acest hotel. In a doua zi am citit bine tot ce aveam la dispozitie, sa vad cum pot sa imbunatatesc situatia meselor. Si iata ce am descoperit:

-Micul-dejun si pranzul se pot servi si in restaurantul italienesc si in cel oriental. E in principiu aceeasi mancare, dar nu e aglomerat, nu umbli de nebun dupa tacamuri, nu stai la cozi imense la omleta facuta in fata ta, e mai curat (pai in primul rand ai fata de masa), nu mai e galagie etc. Noi doar acolo am mancat zilele urmatoare.

-Rezervare se poate face la toate cele trei restaurante pentru cina: oriental, italienesc, pescaresc (evident o singura data). Noi am mers a doua sau a treia zi si am fi prins la toate trei, dar nu prea imi era clar care si cum si am refuzat programarea la unul din ele. Nu e mare lucru, dar macar e o schimbare de peisaj si eviti cozi, galagie, esti servit la masa etc.

-Cand am fost sa facem rezervarea am fost intrebati si de cum se face curatenia in camere, daca suntem multumiti si daca mai avem alte probleme. Deci e de mers! Apoi ne-a dat si niste “permise” de intrare pentru pranz si cina la restaurantul principal al hotelului vecin Mirette care face parte din acelasi lant hotelier. Cam aceeasi mancare si aici, totusi eu as spune ca era mai curat si cateva feluri in plus (era clar o zona de dietetice cu doua feluri de mancare, nu doar una ca la cel de la hotelul nostru), si una cu paste (sos separat de 2-3 feluri si paste mai multe forme). La fel si la salate, am vazut intr-o zi doua tipuri de salate cu naut si cu fasole, foarte interesante. Deci merita incercat. Altii au spus ca nu au vazut diferenta, dar pentru noi a contat.

Si uite asa am facut eu ca sa nu mai merg deloc la restaurantul principal, ceea ce a fost super pentru mine si a compensat tot socul din prima zi.

Sucuri sunt din gama cola: cola, sprite si fanta. La piscina si zona de lobby sunt la dozator, dar la plaja sunt din sticla. Berea e Stela parca, o marca locala. Am probat si alte alcoolice (vin si ceva amestecuri cu votca, gin...) - nu pot spune ca am fost foarte incantata, dar nici dezamagita. Nu aveam niciun fel de asteptari, ci am luat lucrurile asa cum au fost. Cafea era o marca recunoscuta si la noi (imi scapa acum) la barurile astea de unde se lua si suc, la aparat. La restaurantul principal sau la masa era mult inferioara si era “vrac”.

Animatie

Echipa nu e mare, dar se implica destul de mult sa te atraga in activitatile lor (volei, yoga, etc). Spectacole sunt in fiecare seara, diverse, mai interesante sau mai putin interesante. Noi am fost intr-o singura seara si la sfarsit mi s-a parut usor penibil o alta forma de a cere bacsis. E doar parerea mea. Tineti cont ca e prima data cand merg la un hotel cu all-inclusive si care oferta toate-cele pe cuprinsul sau...

Excursii

Noi am facut doar una singura, din motiv de lipsa lichiditati, explicat la inceput. Am luat chiar de la hotel, de aceea o si scriu aici in review de cazare. Hotelul pune la dispozitie destule facilitati extra, pentru toate gusturile. Noi am ales excursia spre insula Ghiftun (sau insula paradis, ca tot aia e, doar ca pe alta parte a ei, fara acces la sezlonguri). De acasa eram tare pornita sa nu care cumva sa o fac pe asta, ca e teapa, dar dupa aceea mi-am dat seama ca pentru o diferenta considerabila, nu se oferea mare lucru in plus. Locurile si timpul alocat snorkelingului erau aceleasi. Mancarea era cam aceeasi. Diferenta era strict pe insula – se statea un pic mai mult, pe sezlonguri, cu un pic de show (care oricum era si la hotel exact acelasi stil). Faptul ca masa se lua pe vas in cazul excursiei luate de noi mi s-a parut un avantaj, ca trecea mai usor timpul pe mare, timp in care efectiv as fi stat degeaba. Pretul a fost acelasi ca si cel oferit de ghida romanca, deci in privinta asta nu am facut nicio afacere. Ba, am avut avantaj ca am platit cu cardul direct si ca am plecat direct de la hotel pe barca, nu cu autocar pana la un port, ceea ce a fost mult mai comod, dar nu am avut instructaj pe romana (ci pe rusa, germana si abia la sfarsit mai prost si mai slab engleza).

... Concluzii

Mai sunt lucruri de spus, ca nu am descris chiar toate picturile de pe pereti, dar daca as face-o, ce sens mai are sa mergeti acolo?! De fapt, are sens, ca Marea Rosie merita.

Si vacanta noastra a meritat fiecare banut (care oricum au fost putini). Pe noi ne-a ajuns mai putin de 1000 euro, cu tot cu suveniruri, viza, excursie, bacsisuri, dar pentru ca am fost constransi de circumstante. Oricum, asta e dovada ca se poate!

As mai merge in Egipt? Categoric da, mai ales ca nu am fost la Luxor. La piramide oricum nu as fi fost de teama caldurii, dar daca tot mai revin, sigur voi merge si la piramide. Planific sa revin intr-un octombrie mai tarziu sau intr-un aprilie-mai, dar peste vreo doi-trei ani, sa mai facem o pauza de la arabi.

As reveni la acelasi hotel? Nu stiu. Eu zic ca sunt destule variante, si in primul rand cel pe care l-am ratat si despre care am auzit numai laude (si de la ghidul local, care avea cazati vreo 200 de romani constant acolo). Totusi exceptand masa, pe care oricum am rezolvat-o pe parcursul sejurului, nu am nimic semnificativ de reprosat hotelului. Iar pretul a fost imbatabil. Si marea! Asa ceva nu cred ca mai are alt hotel. Iar pentru asa ceva, poate as mai reveni...


[fb]
---
Trimis de fra in 20.10.18 22:32:57
Validat / Publicat: 20.10.18 23:14:48
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3992 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 Restaurantul oriental dimineața
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[20.10.18 23:14:15]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 36&ridAnt=90553

Dan&Ema
[20.10.18 23:24:14]
»

@fra:

Un articol bogat in informatie despre o destinatie - Egipt - unde am ratat o vacanta gratuita.

Felicitari pentru prezentarea detaliilor.

Pentru poze militez si eu. Sunt de multe ori foarte convingatoare. Dar poate totusi vor veni.

Pana atunci, numai de bine! ????

nicole33
[20.10.18 23:56:32]
»

@fra:

Felicitări pentru articol şi pentru vacanţă!

Deci sub 800 euro, 2 persoane, vacanta in Egipt, la sfarsit de septembrie.

Preţul a fost unul foarte bun fiind vorba de un ultra last minute, dar şi de un hotel de patru stele. Celălalt hotel ales iniţial de tine costa mai mult, dar şi oferea mai mult. Crede-mă că şi eu am studiat preţurile pe Egipt vreme de vreo şase luni până m-am hotărât să rezerv, evident la un preţ mare.

As mai merge in Egipt? Categoric da, mai ales ca nu am fost la Luxor. La piramide oricum nu as fi fost de teama caldurii, dar daca tot mai revin, sigur voi merge si la piramide.

Eu am făcut ambele excursii şi pot să-ţi spun că a fost mult mai cald la Luxor decât la Cairo cu o săptămână înainte. Şi am fost în aceeaşi perioadă cu tine.

Noi am ales excursia spre insula Ghiftun (sau insula paradis, ca tot aia e, doar ca pe alta parte a ei, fara acces la sezlonguri). De acasa eram tare pornita sa nu care cumva sa o fac pe asta, ca e teapa, dar dupa aceea mi-am dat seama ca pentru o diferenta considerabila, nu se oferea mare lucru in plus. Locurile si timpul alocat snorkelingului erau aceleasi. Mancarea era cam aceeasi. Diferenta era strict pe insula – se statea un pic mai mult, pe sezlonguri, cu un pic de show

Eu am ales varianta cu Paradise Island şi m-am felicitat pentru alegere. Nu şezlongurile erau importante, ci umbrelele. De fapt noi nici nu am avut şezlonguri, ci doar nişte rogojini pe care ne-am pus fiecare prosopul de plajă luat de la hotel, dar beneficiam de umbră de la umbrela de stuf. Altfel nu am fi rezistat cele câteva ore petrecute pe insulă. Îi compătimeam sincer pe cei care stăteau în plin soare pe aceeaşi insulă. Repriza de snorkeling din larg pe mine nu m-a impresionat deloc. Destul de puţini peşti şi enorm de multă aglomeraţie. Nici nu se putea compara cu snorkelingul superb făcut la noi la hotel.

Planific sa revin intr-un octombrie mai tarziu sau intr-un aprilie-mai, dar peste vreo doi-trei ani, sa mai facem o pauza de la arabi.

La doar trei săptămâni de la întoarcerea din Egipt, eu deja mă gândesc să revin cât mai curând

cdd
[21.10.18 00:21:07]
»

Buna seara, imi pare rau ca nu ati ajuns la Desert Rose, v-ar fi placut foarte mult. Din ceea ce ati relatat, am inteles ca per total a fost o vacanta reusita pentru care va felicit!

fraAUTOR REVIEW
[21.10.18 01:35:26]
»

@nicole33: deci prețul plătit pentru desert Rose era evident mai mare și știam din primul moment când am primit vestea că la Desert Rose nu sunt locuri pentru un alt zbor, că orice variantă de cazare nu va fi la fel de bună (în primul rând că pe acesta îl cunoașteam mult prea bine după atâta citit pe orice site disponibil timp de multe luni de zile). Pentru mine, dacă plăteam 500 euro în plus în momentul respectiv pentru ce-mi oferea agenția că variante, primeam poate aceleași condiții ca și la Desert Rose, dar riscul era destul de mare să mă păcălesc, iar hotelul să fie supraevaluat. Atenție, dacă plăteam ÎN PLUS, pe lângă tot ce era integral achitat pentru desert Rose. La Sunny days era reducere că era last minute, dar la alții e o taxă suplimentară, ca de vârf de sezon, de parcă îi încurci că te-ai hotărât târziu. Așa, la Sunny days oricât de rău era, măcar era ieftin (și chiar rău tare tare tare nu avea cum să fie că totuși am citit review-uri înainte să mă hotărăsc). Am fost conștientă mereu de diferența de categorie între cele două. A fost o alegere asumată.

Legat de Luxor și piramide, am aflat și eu la fața locului că e mai cald la Luxor. Totuși asta nu schimbă planul făcut de acasă (și pentru că era făcut pentru Luxor, am apucat să mă atașez sentimental mai tare de Luxor și tot ceea ce reprezenta acea excursie).

Legat de snorkeling, eu am apreciat ceea ce am văzut în excursie. Da, a fost foarte aglomerat, dar ghizii chiar știu cum să aducă pești de diferite tipuri să-i vezi. La hotel, era un loc extraordinar de snorkeling, dar despre care nu am știut și nu pot să spun că am atins potențialul maxim al hotelului din punctul ăsta de vedere. În excursie în schimb da. Căldura de pe insulă m-a pus și pe mine pe gânduri (cum era dacă aveam umbrelă), dar nu am apucat să stau așa mult pe gânduri că a trecut foarte repede timpul (întocmai că se stă mai puțin pe insulă în varianta aleasă de noi), mai ales când te chinui să faci poze și nu vezi nimic în ecran de atâta lumină și soare...

Cu siguranță erau altele impresiile mele dacă nu aveam intamplarea cu banii. Total altfel îmi imaginam eu vacanța în Egipt acum o lună în urmă (înainte și de modificarea hotelului).

Totuși m-am bucurat mult de vacanță! (Nu știu dacă a rămas evident lucru ăsta)

webmasterX
[21.10.18 08:54:31]
»

@fra: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

webmaster
[21.10.18 10:51:57]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

nicole33
[21.10.18 10:58:26]
»

@fra:

sa ma sune de la agentie precum ca tur-operatorul a anulat cursa de Bucuresti.

Ceva nu se leagă în toată povestea asta. Chiar nu reuşesc să înţeleg abordarea touroperatorului.

Anularea cursei aeriene s-a făcut din cauza slabei ocupări a aeronavei, nefiind deloc rentabil să zboare cu avionul aproape gol. Însă nu există legătură între numărul locurilor ocupate/libere din avion şi locurile disponibile la hotelul dorit de tine, acestea teoretic au fost blocate încă din momentul plăţii avansului de către tine. Eu nu cred că hotelul a făcut overbooking, cum ai afirmat tu mai demult.

Aici e neseriozitatea tur-operatorului. Ca dupa ce ca anuleaza o cursa, nu ofera absolut nicio forma de compensare. Mie mi s-ar fi parut normal sa-mi ofere un hotel mai bun decat cel rezervat

Conform contractului semnat, aveai dreptul la un hotel similar sau superior, dacă nu s-a invocat forţa majoră.

Şi mie mi se pare cam multă neseriozitate aici.

La Sunny days era reducere că era last minute, dar la alții e o taxă suplimentară, ca de vârf de sezon, de parcă îi încurci că te-ai hotărât târziu

Nu am studiat eu prea mult variantele last minute, deoarece sunt foarte conştientă că eu nu voi putea accesa niciodată oferte de acest gen din motive de job, dar, din câte ştiu, în cazul pachetelor cu charter inclus, acestea apar când mai există câteva (puţine) locuri libere la avion, pe care touroperatorul vrea neapărat să le ocupe şi scade mult preţul zborului doar pentru acestea, fără mare legătură cu hotelul.

Diferenţa de preţ dintre Palacio şi alte hoteluri din ofertă pentru aceeaşi dată de plecare se datorează faptului că Palacio încă mai avea reducere, în timp ce la alte hoteluri reducerea nu mai era valabilă, nicidecum faptului că ar exista vreo "taxă suplimentară".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[21.10.18 11:25:35]
»

@fra:

Ajungem in aeroport, stiam exact ce bani sa dam pe viza, nu ne lasam pacaliti, ne punem la rand la ghiseu ca toti cei din avion si surpriza, portofelul cu dolari era in masina parcata langa aeroportul Otopeni.

Extrem de neplăcută situaţia. Brrr... nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi să te trezeşti fără niciun ban pe aeroport, chiar dacă ai totul plătit pentru sejur încă de acasă.

Eu am avut separat portmoneul cu dolari şi euro şi cel obişnuit cu lei şi carduri, dar am verificat de două ori existenţa acestora, a paşapoartelor şi voucherelor în taxi în drum spre aeroport, pentru că eram destul de bezmetici la ora 3 dimineaţa.

Nu mai conta nici comision nici nimic. Cel mai puternic efect pe care l-a avut intamplarea asta e ca eu nu eram pregatita nicicum cu lira egipteana. In sensul ca nu stiam deloc cursul, preturile etc. Nu aveam niciun reper.

Cursul lirei egiptene în raport cu dolarul în primul rând, dar şi cu euro sau leul românesc trebuia cunoscut pentru a "aprecia" preţurile de orice fel şi pentru a face schimbul valutar acolo.

Evident ca nu poti scoate de la atm decat in bani locali.

Teoretic, aşa este, însă sunt unele ţări (Egipt, Turcia etc.) în care poţi retrage de la ATM şi alte valute (dolari şi euro), pe lângă moneda ţării respective, însă nu văd interesul unui turist în a scoate altă valută.

Şi eu am retras bani de la bancomatul din holul hotelului, 3000 lire egiptene - suma maximă pe tranzacţie - eu voiam mai mult, la un curs bun, dar cu un comision fix de 15 lei pe tranzacţie, perceput de banca la care am cardul. Nu m-am aşteptat să mi se refuze plata cu cardul în numeroase locuri, inclusiv în magazinele Duty Free din aeroport, astfel că intrasem cumva în pană de lichidităţi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
fraAUTOR REVIEW
[21.10.18 11:26:06]
»

Legat de overbooking: deci marți pleca din București cursa anulată, miercuri din Cluj. Cea din Cluj nu era anulată, dar se schimba intrarea la hotel cu o zi, și nu mai erau camere libere ca să pot modifica măcar cu o zi intrarea la desert Rose. Era plin hotelul pentru că și fata de la agenție a vrut să-și mărească echipa cu care mergea (mergea la același hotel și ea, acesta fiind unul din motivele pentru care am ales desert Rose), și nu a fost nicio cameră liberă.

Legat de taxa "suplimentară", nu cred că există așa ceva... spuneam doar de percepția mea asupra situației.

Noi am ales deci un alt tour-operator. Am avut plecare vineri din București. Avionul nu era nicidecum plin, motiv pentru care la întoarcere cursa de Timișoara a fost cumulată cu cea de București. Practic a fost atât de gol avionul, încât au comasat două și tot nu am stat înghesuiți (am avut ocazia să merg și cu avionul full și e mare diferența).

Țin să precizez un lucru spus de ghida locală: pentru români era sfârșit de sezon. Ei se împuținau de la zi la zi. Pentru Europa de Vest, acum începea sezonul, motiv pentru care hotelurile sunt totuși pline în octombrie.

Și încă un lucru: preț foarte bun era doar la Sunny days în momentul respectiv. Erau mai multe last-minute-uri, dar ca ăsta niciunul. Nu pot să spun care a fost strategia.

Apropo, noi am vorbit cu un egiptean la masă într-o seară și el dăduse 500 dolari pe sejurul său, o familie cu doi copii foarte mici (cel mare avea maxim 2 ani), 8 nopți, dar nu reușise nicicum să primească o cameră cu vedere la lagună sau la mare și avea vedere la parcarea din fața hotelului după multe tratative duse la recepție.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[21.10.18 11:36:44]
»

@fra:

Am avut plecare vineri din București. Avionul nu era nicidecum plin, motiv pentru care la întoarcere cursa de Timișoara a fost cumulată cu cea de București. Practic a fost atât de gol avionul, încât au comasat două și tot nu am stat înghesuiți (am avut ocazia să merg și cu avionul full și e mare diferența).

Este o mare diferenţă între un avion plin şi unul mai "aerisit". Eu nu am avut norocul ăsta .

Am avut ambele zboruri sâmbăta. La dus avionul a fost plin, iar la întoarcere, după două săptămâni, au fost doar patru locuri libere. Diferenţa de preţ între un sejur de 7 nopţi şi unul de 14 nopţi a fost atât de mică încât sunt convinsă că am plătit nenorocitul ăla de avion de două ori, chiar dacă am zburat doar o singură dată . A fost alegerea mea şi mi-am asumat preţul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fraAUTOR REVIEW
[21.10.18 11:47:29]
»

Apropo de toată treaba asta cu zborurile, eu am convingerea că anul acesta a fost unul de probă pentru turistul român și pentru agenții, după o pauză de ceva ani. Începând chiar din luna mai, este charter și din Suceava și din Iași pentru Hurghada.

cdd
[21.10.18 11:50:29]
»

@fra: am vazut ofertele pentru 2019 si mi se pare ca sunt mai scumpe pachetele dacat anul acesta ????

nicole33
[21.10.18 11:57:05]
»

@fra:

Posibil, deşi Egiptul a început prezinte din nou interes pentru turiştii din România încă din a doua jumătate a anului 2017.

Preţurile pentru Egipt au fost anul acesta mai mari decât cele de anul trecut.

Începând chiar din aprilie, este charter chiar din Suceava și din Iași pentru Hurghada.

Avantajos pentru cei din zona Moldovei care nu vor mai fi nevoiţi să ajungă la Bucureşti sau Cluj, dar şi preţurile vor fi, cu siguranţă, mai mari.

Încă nu am studiat ofertele pentru Egipt 2019, dar în maxim o lună îmi voi face planurile pentru vacanţele de anul viitor şi tare mi-aş dori să intre şi Egiptul în peisaj

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[21.10.18 20:59:45]
»

@fra: Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

elviramvio
[21.10.18 21:28:12]
»

@fra:

Ca şi Dan, şi eu am ratat un Egipt gratis căci aveam o Turcie plătită Dar se pare că orice întâmplare are o logică magică. Niciodată n-am studiat ofertele Egiptului, acum însă încep să mă gândesc şi la asta. Deci articolul tău a fost foarte bun. Şi distractiv cumva la partea cu dolarii. Bine că nu ţi-au spart maşina cât ai fost în Egipt. Noi, eu şi soţul, împărţim banii egal şi fiecare are câte două carduri, tocmai pentru a preveni situaţii neplăcute.

Vacanţe frumoase anul viitor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cdd, Dan&Ema, elviramvio, fra, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂSunny Days El Palacio Resort:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071527004241943 sec
    ecranul dvs: 1 x 1