GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O zi faina la strandul din Hajduszoboszlo
Fiindca am fost de nenumarate ori la Baile Felix, in Romania, am decis sa incercam ceva nou si sa trecem granita in Ungaria, spre statiunea Hajduszoboszlo, de care am auzit pe internet sau la televizor. Asadar, am plecat joi, 12 iulie 2018, de la pensiunea unde eram cazati, din Baile Felix, spre orasul aflat de cealalta parte a granitei.
Trecerea granitei am facut-o pe la vama Bors, atat la dus, cat si la intors. Aplicatia politiei de frontiera spunea ca aveam de asteptat 20 de minute, insa am avut noroc si am prins doar o masina in fata. Formalitatile au durat putin, constand intr-o verificare putin mai amanuntita la intrarea in Ungaria (buletinele au fost verificate de ambii politisti, iar ei au cerut sa verifice si talonul si sa deschidem portbagajul), care insa nu a durat mai mult de 2 minute. La intrarea in Romania, am fost intampinati de un politist de frontiera plictisit care, aflat intr-o discutie aprinsa cu un coleg, nu s-a obosit decat sa traga buletinele din mana soferului si sa se uite 2 secunde.
Am urmat traseul Bors-Berettyoujfalu-Derecske-Hajduszovat-Hajduszoboszlo. La Berettyoujfalu, veti da de un sens giratoriu unde o luati la dreapta spre Derecske si mai departe, spre Debrecen. 10 km mai incolo, veti ajunge intr-un orasel, numit Derecske, unde o luati in stanga la un alt sens giratoriu, spre Hajduszovat si Hajduszoboszlo. Pana la Derecske, calitatea drumului este excelenta, acesta fiind de fapt drumul european care duce in final la autostrada spre Budapesta. Intre Derecske si Hajduszoboszlo, acesta nu are o calitate atat de inalta, drumul este peticit, insa nu am observat gropi in asfalt.
Exista indicatoare rutiere, asa ca nu ar trebui sa va rataciti, insa nu strica niciodata sa aveti si un GPS. Noi nu am avut, insa ne-am descurcat. Odata ajunsi in statiune, urmati indicatoarele spre centrul statiunii (Centrum). Veti ajunge in bulevardul principal al statiunii, unde sunteti obligat sa o luati la dreapta si veti vedea un indicator mare care arata directia spre o parcare. In apropiere, se afla complexul Hungarospa si un centru de informare turistica.
Am parcat masina in parcarea indicata, care nu consta decat in niste locuri aliniate de-a lungul unei strazi. Aceasta este cu plata, taxa fiind de 400 HUF/ora sau 1600 HUF/zi. Se plateste doar cu monede, din ce am inteles exista si un aparat de schimb, insa am schimbat o bancnota de 2000 de forinti pe cealalta parte a drumului, unde sunt tarabe cu suveniruri.
Ajuns la complexul Hungarospa, am ales sa intram la strand. Complexul in sine consta in strandul in aer liber, deschis doar vara, Aqua-Palace (bazinele acoperite), Aquapark (zona de tobogane, care se plateste separat si in care se poate intra numai dupa ce ati intrat la strand si ati platit bilet de strand) si zona de bai termale.
Biletul a costat 2500 de forinti pentru 2 adulti si 2000 de forinti pentru un elev. Se accepta carnetele de elev/student din Romania pentru reducere. Fiindca am dorit sa nu avem in plus grija pazirii actelor si a banilor, am luat si un tichet pentru asa-numitul seif, care costa 500 de forinti. Acesta nu este decat un dulapior obisnuit, la care primiti o bratara cu cheie si o parola pe care o alegeti dvs. Dulapurile nu pot fi deschise doar de dumneavoastra, este nevoie sa chemati un angajat care sa deschida cea de-a doua incuietoare. Din fericire, in zona de dulapuri exista permanent angajati, iar dupa spusele celor de la centrul de informare, ar fi si o angajata care vorbeste limba romana.
Daca doriti sa va luati un sezlong, acesta costa 700 de forinti. Nu este obligatoriu sa il luati, am vazut destui oameni care isi luau cearsaful si il puneau pe iarba. Strandul in sine este imens, are o suprafata de 30 de hectare, dar exista indicatoare pe alei care va pot ajuta sa nu va rataciti.
Apa este de temperaturi diferite, sunt bazine cu apa mai calda, termala si bazine cu apa mai rece, asemenea celei de la mare. Atractia principala a strandului este bazinul mediteranean, care se spune ca este cel mai mare din Europa centrala. Totusi, in strand puteti gasi si alte bazine, precum cel semi-olimpic, cel cu valuri sau cel pentru inotatori incepatori.
In acest strand puteti gasi o varietate larga de restaurante si terase, in care puteti manca meniul zilei la preturi acceptabile, am vazut ca preturile se invart undeva pe la 1200-1500 de forinti, ceea ce inseamna 17-22 lei. Nici la bauturi preturile nu difera cu mult fata de cele din Romania, daca un suc la 0,5 litri costa 6 lei la Apollo in Felix, acesta este 400-450 de forinti la Hajdu. Exista si o terasa care vinde mici, iar pretul pentru o bucata este de 200 de forinti, aproximativ 3 lei. In rest, langosi (cam 600 de forinti/bucata), kurtos (tot 600 de forinti). In general, daca va permiteti o vacanta la Felix, va veti permite si la Hajdu sa mergeti. Nu pot vorbi aici de cazare, intrucat am fost doar pentru o zi, insa exista oameni care va abordeaza incercand sa isi ofere serviciile fix in fata strandului.
Acest strand mi s-a parut unul mai verde, cu suprafete largi de iarba si copaci decat cel de la Felix, unde predomina betonul. In final, pot afirma ca a fost o zi reusita, in care am scapat de monotonia Felixului si am descoperit ceva nou.
Trimis de robertstef in 15.07.18 19:39:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA. A mai fost în/la: Budapesta
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robertstef); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun review de debut
--
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 63&ridAnt=87287
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 La fel de fain cum știam — scris în 20.11.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hajduszoboszlo, un fel de Mamaia a Ungariei, dar numai la preturi — scris în 04.07.19 de Linux din ZALAU - nu recomandă
- Sep.2018 Ștrandul de vară Hajduszoboszlo, cel mai mare Complex Aquatic Termal din Europa — scris în 03.05.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Weekend placut in Hajduszoboszlo — scris în 16.07.17 de diana_2702 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Strandul Hungarospa... un loc minunat... in care iti doresti sa revii! — scris în 07.09.16 de printesa82 din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Concediu relaxant la Hajdúszoboszló - se merita — scris în 26.10.13 de AndreeaIasi din IASI - RECOMANDĂ
- May.2013 O locatie de vis — scris în 19.05.13 de maximus1976 din CRAIOVA - RECOMANDĂ